Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Josh Hutcherson, Dwayne Johnson en Vanessa Hudgens
Releasedatum: 16 februari 2012
Bekijk via Prime Video
Plot Journey 2: The Mysterious Island
"Believe the Impossible. Discover the Incredible."
Het avontuur gaat van start als Sean een noodoproep ontvangt van een geheimzinnig niet bestaand eiland. Het is een plaats met vreemde levensvormen, bergen van goud en een groot geheim. Sean gaat samen met zijn stiefvader op onderzoek uit om het eiland te vinden en er weer vanaf te komen voordat het eiland zinkt en zijn schatten voor eeuwig verbergt.
Hank Parsons
Cop
Tour Guide
Hockey Player
Vanessa
Acteert matig, en film zal ook niet hoger komen dan 3.5*, maar wat ziet ze er weer goddelijk uit.
Rianneke_Dan
Dat laatste stukje in de trailer met Dwayne
Trailer ziet er wel aardig uit, ik hou altijd wel van dit soort filmpjes en de cast vind ik top en dan niet om hun acteerwerk (als je dat zelfs zo kunt noemen) maar gewoon leuk om naar te kijken.
Naomi Watts
Fijnere cast in ieder geval en Hudgens als eyecandy. Niet echt mijn soort film maar ach, met Dwayne is het altijd lachen. Beter dan Fraser iig.
sofripa
Dwayne is oke, maar na het zien van de trailer verwacht ik melige handel. Hmmm
Pieter Montana
Zoals het er naar uitziet, nogal vrij losjes gebaseerd op het boek van Jules Verne: L'Ile Mysterieuse.
Rodger
Vandaag gezien in Bangkok,
Ik vond hem wat tegen vallen.. het lijkt meer op een kinder film..
De special effects waren ook niet om naar huis te schrijven,. en het verhaal, is te zoet..
Mijn zoontje van 3 vond hem fantastisch, maar ok... 1 keer gezien te hebben is genoeg..
Kan er maar 2 sterren voor geven.
2**
nightfly1982
Vanaf 19 April...??
Hij draait vanaf donderdag al hoor in 3D, imax3D, en gewoon...
John Lee Hooker
Dit was een aangenaam avontuur met degelijke effecten, prachtige plaatjes en wonderbaarlijk normale personages zonder aanstellerij. Ik had een hoop misplaatste grappen verwacht maar dat viel reuze mee en wat dat betreft zit er een goede balans in het genre. Je moet het nergens echt sirieus nemen maar toch heeft het groepje een duidelijke job voor de boeg die ze geconcentreerd blijven volgen. Leuke samenstelling van de cast met vooral Dwayne Johnson die zijn rol weer een cool gestalte geeft. Ook wel een gave aftiteling trouwens.
Rebby87
Leuke, aardig standaard, avonturenfilm. Dwayne Johnson en Luis Guzman spelen geinige rollen en Vanessa is zoals al eerder gezegd wauw ja
Zitten wat onsamenhangende en slechte stukken in, maar ik heb me er best aardig mee vermaakt.
Ramnnn
Zoals al verschillende keren aangeduidt is dit gewoon een prima vermakelijke film, ziet er bij vlagen erg mooi uit en verveelt geen seconde. Dwayne Johnson was wat mij betreft zeker een uitblinker.
RipCurl
Het is geen hoogstaande film met een briljant verhaal, maar wel prima weg te kijken. Heb me niet verveelt en een paar keer goed gelachen. Gewoon een leuke familie avonturen film. Niets mis mee en ziet er best goed uit.
Journey 2 begint vrij clichématig met de gebruikelijke gezinsproblemen, volgt het bekende patroon en er wordt met geld (en tijd) gesmeten alsof het niets is.
De avonturen zien er gelukkig een stuk mooier uit dan het eerste deel en leveren ook het gewenste niveau van vermaak, het ziet er gewoon prachtig uit. De cast valt ook te pruimen, vooral Johnson en Guzman zijn leuk.
Wel jammer dat het avontuur iets te gehaast erdoorheen gejast wordt, wat toch wel een beetje aan episch gevoel inlevert. Uiteindelijk is het gemakzuchtige script toch het grootste euvel. Dat is ondanks het leuke thema en het leuke spelen met Verne zijn verhalen toch het grootste probleem.
tukkerstein
Er valt niet zoveel over deze film te vertellen. Aardige special-effects, geinige personages, een plot dat lang genoeg nét blijft boeien. Een typische spektakel-Hollywoodfilm die eigenlijk weinig fout doet. 3*
soom
De avonturen zien er gelukkig een stuk mooier uit dan het eerste deel
dennis013
ow ow, wat mooi. Deze film is echt van het niveautje 'Dora'. Voor de mensen die geen kinders hebben en Dora verder niet kennen: Dora is een tekenfilm over n meisje van 8 wat een rugzak draagt en op avontuur gaat. Als ze de weg niet weet dan kijkt ze op de kaart of kijkt vraagt ze je soms die enorme berg kunt zien, die standaard altijd achter haar staat. (denk aan de scene met het navigeren via het spinneweb).
Waar gaan we heen? Naar de Nautilus. Hoe komen we daar? Even op de kaart kijken. We moeten langs het donkere bos, dan de vulkaan en dan is het bij de driepuntsklif.
Verwacht er heel weinig van en denk niet teveel na dan is het prima te doen.
Paar berichtjes boven mij staat het ook al. Verder kijken dan je neus lang is
GGG
Gisteren gezien en ik moet zeggen dat die wel ging. Veel leuke dingen waren jammer genoeg al bekend vanwege de trailers. Toch mis ik het daadwerkelijke effect van 3D. Geeft niet echt veel meerwaarde voor deze (en soms ook andere) films.
soom
Paar berichtjes boven mij staat het ook al. Verder kijken dan je neus lang is
Bijdevaate11
Het zit aardig in elkaar! maar als een schip heen en weer gaat en alles blijft op tafel staan??? en hoe komt er zoveel spinnenweb in een duikboot die al honderden jaren onder water ligt?
acteurs dramatisch, behalve michael caine.
Daarentegen was 3D wel echt een toevoeging. en het feit dat kleine dieren groot zijn en grote dieren klein zijn is ook leuk uitgewerkt.
SnakeDoc
3D was inderdaad niet overbodig. Kwam goed tot zijn recht in deze film.
Er zaten een paar prachtige scenes in, met een schitterend geschapen eiland.
Helaas is het zooitje aan dramatische acteurs en actrices flink ondermaats, en halen ze het hele gebeuren naar beneden tot ruim onvoldoende.
Naomi Watts
Fuck Balls! Vanessa Hudgens and her body in IMAX 3-D!
Zeer grote meevaller. Origineel vond ik rampzalig slecht en dit leek niet beter te worden. Gelukkig weet de man achter Cats & Dogs Peyton de ramp die Brevig creërde recht te breien.
Vooral de zelfbewustheid is een enorme troef van dit tweede deel. The Rock is daar een treffend voorbeeld van, lachwekkende punchlines, toothpaste smile en natuurlijk zijn borstspierentruc. Zo belachelijk dat het leuk wordt. Ook Guzman zit er natuurlijk in voor comic relief en Hudgens natuurlijk omdat ze zo heet als een theeketel is. Dat komt dan ook erg duidelijk naar voren in haar presence, het weinig verhullende outfit (hipbaring shorts en een wel heel erg strak accentuerend topje) en de camera die dat oo kwel overduidelijk goed registreert. In 3-D! Haar introductie ook
. Leuk!
Daarnaast is het qua design zeer goed te pruimen. Het eiland is erg mooi gedesigned, veel groen, ruïnes en genoeg creatures. Ook al zijn ze niet altijd even overtuigend gedesigned dat geeft dit avontuur wel een enorm avontuurlijke impuls. Erg clichematig verder maar het is allemaal zo zelfbewust dat het gewoon leuk is. Ook eindelijk weer een film waar 3-D echt een toevoeging is en ook zeer mooi te noemen is. De pacing blijft ook erg sterk, de 'romance' en sideplots krijgen ook niet al te veel aandacht en het avontuur is ook echt een avontuur voor de kijker.
Must see in IMAX. Dit soort vermaakt is zo top als het zo goed en zelfbewust uitgevoerd is. Ik heb me kostelijk vermaakt. Aangename verrassing.
Ik zie dat je deze film weer uiterst objectief heb beoordeeld
Number23
Het wordt weer hoog tijd dat Dwayne weer eens wat bloed gaat vergieten, al dat Disney-werk van de laatste jaren is killing voor zijn imago. Af en toe een leuk geintje, maar samen met de andere vreselijk acterende acteurs(zelfs Caine deelt in de malaise geleid door Guzman) is het allemaal zo eendimensionaal als de neten. Wel ziet het er soms meer dan fantastisch uit en de soundtrack is die van een ouderwetse avonturenfilm.

Journey to the Center of the Earth
2008