- Home
Met onder meer: Josh Hutcherson, Dwayne Johnson en Vanessa Hudgens
Releasedatum: 16 februari 2012
Bekijk via Prime Video
Plot Journey 2: The Mysterious Island
"Believe the Impossible. Discover the Incredible."
Het avontuur gaat van start als Sean een noodoproep ontvangt van een geheimzinnig niet bestaand eiland. Het is een plaats met vreemde levensvormen, bergen van goud en een groot geheim. Sean gaat samen met zijn stiefvader op onderzoek uit om het eiland te vinden en er weer vanaf te komen voordat het eiland zinkt en zijn schatten voor eeuwig verbergt.
Hank Parsons
Cop
Tour Guide
Hockey Player
John Lee Hooker
Dit was een aangenaam avontuur met degelijke effecten, prachtige plaatjes en wonderbaarlijk normale personages zonder aanstellerij. Ik had een hoop misplaatste grappen verwacht maar dat viel reuze mee en wat dat betreft zit er een goede balans in het genre. Je moet het nergens echt sirieus nemen maar toch heeft het groepje een duidelijke job voor de boeg die ze geconcentreerd blijven volgen. Leuke samenstelling van de cast met vooral Dwayne Johnson die zijn rol weer een cool gestalte geeft. Ook wel een gave aftiteling trouwens.
Journey 2 begint vrij clichématig met de gebruikelijke gezinsproblemen, volgt het bekende patroon en er wordt met geld (en tijd) gesmeten alsof het niets is.
De avonturen zien er gelukkig een stuk mooier uit dan het eerste deel en leveren ook het gewenste niveau van vermaak, het ziet er gewoon prachtig uit. De cast valt ook te pruimen, vooral Johnson en Guzman zijn leuk.
Wel jammer dat het avontuur iets te gehaast erdoorheen gejast wordt, wat toch wel een beetje aan episch gevoel inlevert. Uiteindelijk is het gemakzuchtige script toch het grootste euvel. Dat is ondanks het leuke thema en het leuke spelen met Verne zijn verhalen toch het grootste probleem.
Naomi Watts
Fuck Balls! Vanessa Hudgens and her body in IMAX 3-D!
Zeer grote meevaller. Origineel vond ik rampzalig slecht en dit leek niet beter te worden. Gelukkig weet de man achter Cats & Dogs Peyton de ramp die Brevig creërde recht te breien.
Vooral de zelfbewustheid is een enorme troef van dit tweede deel. The Rock is daar een treffend voorbeeld van, lachwekkende punchlines, toothpaste smile en natuurlijk zijn borstspierentruc. Zo belachelijk dat het leuk wordt. Ook Guzman zit er natuurlijk in voor comic relief en Hudgens natuurlijk omdat ze zo heet als een theeketel is. Dat komt dan ook erg duidelijk naar voren in haar presence, het weinig verhullende outfit (hipbaring shorts en een wel heel erg strak accentuerend topje) en de camera die dat oo kwel overduidelijk goed registreert. In 3-D! Haar introductie ook
. Leuk!
Daarnaast is het qua design zeer goed te pruimen. Het eiland is erg mooi gedesigned, veel groen, ruïnes en genoeg creatures. Ook al zijn ze niet altijd even overtuigend gedesigned dat geeft dit avontuur wel een enorm avontuurlijke impuls. Erg clichematig verder maar het is allemaal zo zelfbewust dat het gewoon leuk is. Ook eindelijk weer een film waar 3-D echt een toevoeging is en ook zeer mooi te noemen is. De pacing blijft ook erg sterk, de 'romance' en sideplots krijgen ook niet al te veel aandacht en het avontuur is ook echt een avontuur voor de kijker.
Must see in IMAX. Dit soort vermaakt is zo top als het zo goed en zelfbewust uitgevoerd is. Ik heb me kostelijk vermaakt. Aangename verrassing.
Number23
Het wordt weer hoog tijd dat Dwayne weer eens wat bloed gaat vergieten, al dat Disney-werk van de laatste jaren is killing voor zijn imago. Af en toe een leuk geintje, maar samen met de andere vreselijk acterende acteurs(zelfs Caine deelt in de malaise geleid door Guzman) is het allemaal zo eendimensionaal als de neten. Wel ziet het er soms meer dan fantastisch uit en de soundtrack is die van een ouderwetse avonturenfilm.
Rianneke_Dan
Dwayne Johnson
Had enorm veel zin in deze film, grotendeels door de cast maar ook omdat ik dit soort verhalen meestal wel kan waarderen. Dat over de top en toch wel cheesy effecten, heerlijk! En dat was dus ook zo in Journey. Leuke over de top film, met ontzettende flauwe humor, cheesy maar toch ook wel redelijke effecten en een geweldige cast.
Vanessa Hudgens is een hele leuke meid en doet het dan ook goed, al mag ze van mij wel iets minder gemaakt knap doen in de camera. En dan heb ik het niet over het vooruitsteken van haar borsten of het paraderen met haar ronde billen, nee meer over haar gezichtsuitdrukking. Ze trekt enorm vaak een soort van pruillipje en dat begon me op een gegeven moment te storen. Hutcherson doet het aardig, niet echt een geweldige acteur maar dat kan nog wel komen. En ja Dwayne Johnson is gewoon een held. Wat een heerlijke vent en wat een zelfspot (die gespierde boobs van hem) ik moest regelmatig ontzettend om hem lachen, die man heeft zo'n geweldige tandarts smile haha. Alleen door hem is de film gewoon al leuk!
Verhaal was goed, vermakelijk, met vlagen spannend en voelde hier en daar best episch aan. Toch goed gedaan want dat was bij de eerste totaal niet het geval. Ja ik kon hier wel van genieten, je moet dit gewoon niet te serieus nemen en gewoon lekker kijken meer niet.
darthconner
Ik vond het verhaal op zich te geforceerd. Ook het acteerwerk was soms wat ondermaats. Ik had eveneens het gevoel dat alles vlug moest gaan. "He kijk, Atlantis. Maar jammer, het eiland blijkt te gaan zinken. We moeten hier snel weg."
Ondanks dit was de film nog redelijk vermakelijk. Verassend vond ik de humor. Die was algemeen wel geslaagd. Ook Hudgens is een pluspunt. Mannen weten waarom.
En persoonlijk is alles wat te maken heeft met Jules Verne naar mijn mening interessant.
Dus net een 3*.
Leuker dan deel één, dat zeker, vooral te danken aan de betere cast. De toevoeging van Dwayne Johnson en Michael Caine pakt verrassend goed uit en de humor is, hoewel vaak aan de flauwe en voorspelbare kant, best vermakelijk. Het simpele verhaaltje ontvouwt zich helaas in sneltreinvaart, waardoor spanning en het gevoel van avontuur grotendeels ontbreken, maar je hebt als kijker in ieder geval geen tijd om je te vervelen. Visueel zit alles fraai in elkaar (hoewel soms te klinisch perfect) en de special effects zijn vaak behoorlijk indrukwekkend. Het geheel is zo aanstekelijk vrolijk en feelgood van toon dat het moeilijk is om niet meegesleept te worden.
Houtjet
Dit is overduidelijk een kinderfilm, redelijk vlot gesneden en zelfs nog uit te houden tot 12 jaar. De 3D effecten zijn ongetwijfeld leuk in de bioscoop en er is zelfs wat geld uitgegeven aan decors en CGI.
Toch overheersen op elk moment de lachwekkend slechte acteerprestaties, het hopeloze script vol met verschrikkelijke goofs en de volstrekt ongeloofwaardige gang van zaken in de weinige spannende momenten. Iedereen is een vreselijke miscast, met Dwayne Johnson als treurig dieptepunt. Alleen een man als Michael Caine weet zich dan nog enigszins staande te houden. De film heeft totaal geen boodschap en zit vol met cliché's.
Als je IQ en/of leeftijd boven de 12 is: heel hard wegrennen. Of zie het als een lachfilm over de verwordenheden van vroeg 21e eeuwse ongeïnspireerde bulkcinema.
Best een leuk filmpje moet ik zeggen.
Ik ben niet bekend met het origineel, maar kan nu al zeggen dat het niet noodzakelijk is om die gezien te hebben. Journey 2 is een film war het avontuur vanaf straalt en volgens is dat net datgene wat de makers hebben willen bewerkstelligen.
Een hoop vaart, veel leuke wezens, vermakelijk humor en een cast, die ondanks het niet al te sterke acteerwerk er duidelijk veel zin in heeft. Dat zijn de ingrediënten, dit zorgen dat het meeste werkt. Gelukkig zijn er ook niet teveel zijlijntjes.
Alleen de CGI zag er op momenten nogal matig uit, maar is over het geheel wel voldoende. Spanning is er verder niet, maar het feit dat je er een avontuurlijk gevoel aan overhoudt is genoeg.
Meevallertje dus.
tristanrc1
Nee natuurlijk niet diepgaand, en hoe snel ze de kaart van 'het mysterieuze eiland vonden is wel heel slecht, de opbouw is vooral wat amateuristisch in dit gedeelte. Maar na het teleurstellende begin kon ik er niks aan doen, ik heb me erg vermaakt, hoe flauw, slap en ongeloofwaardig het ook werd. En dat is de kracht van dit soort films, ze zijn gewoon erg vermakelijk, en dat is het enige wat voor deze film telt. Net als bij de eerste film, alleen deze keer nog net iets beter. Bovendien deden de acteurs het lang niet slecht, hoe een voorspelbaar type ze ook mochten spelen. Johnson vervangt prima Brendan Fraser, die de hoofdrol speelde in Journey to the Centre of the Earth.
Dit is een film die je heerlijk zou kunnen afkraken, maar ik heb me toch vermaakt (misschien heeft mijn leeftijd daar ook mee te maken), en dus zal ik Journey 2: The Mysterious Island maar goed beoordelen.
Sjoerdow
Leuke vlotte avonturenfilm voor de net iets jongere doelgroep.
Omgeving van het eiland ziet er uitstekend uit en het verhaal is aardig. Dwayne Johnson en Michael Caine katten elkaar zo nu en dan af, wat best lollig is.
Verder stelt het allemaal amper wat voor en is het voorspelbaar. Goed vermaakt.
martijn011
- 2034 berichten
Ik ben dol op avonturenfilms dus ik vond dat ik deze film niet aan me voorbij mocht laten gaan. Dat had ik achteraf bezien beter wel kunnen doen want het viel me vies tegen.
Zo vond ik de speelduur veel te kort waardoor je nergens het echte avonturengevoel kon bespeuren. Een kleine anderhalf uur is echt te kort om een verhaal te vertellen. Verder vond ik de film teveel losse scenes bevatten waardoor het nooit een geheel kon vormen. Alle facetten die een avonturenfilm bevat lijkt er even snel ingepropt.
De acteurs waren soms echt tenenkrommend. Zo'n Dwayne Johnson met z'n tandpasta-smile is een regelrechte verschrikking. Vanessa Hudgens is een schamel lichtpuntje, evenals Luiz Guzman die af en toe grappig is. Dat is trouwens ook de enige geslaagde humor want het meeste is te slecht voor woorden.
wwelover
Geinig filmpje die vooral leuk is voor kinderen natuurlijk. Caine en Guzman zijn best geinig en Johnson is gewoon een topgast. Hudgens is leuk om te zien, al voelde het wat fout aan in deze film. De special effects vond ik wel behoorlijk tegenvallen, maar daar zal het jongere publiek geen last van hebben natuurlijk.
Decec
Een leuke actie/avontuur/komedie/familie/fantasy/SF film...
Leuk verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteurs Dwayne Johnson, Luis Guzmán
en Michael Caine ...
Mooi gemaakte avonturen...
Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
jippie2010
Ik vond deel 1 leuker om naar te kijken, maar deel twee is toch weer een leuke (familie)avonturenfilm geworden.
De SFX zijn wisselend van kwaliteit al zaten er genoeg prachtige beelden tussen.
Kijkt lekker weg, heerlijk voor een regenachtige zondagmiddag *3.0
brabusRUS
Een film met heel veel potentie door Johnson, Guzman en Caine in een jungle-achtige avonturenfilm. Kan bijna niet misgaan, maar toch wel. Josh Hutcherson is namelijk een behoorlijke grote minpunt. Zijn acteerwerk en zijn fysieke verschijning (irritant) werken niet mee. Daarnaast schoot die hele onrealistische romantische relatie tussen Hudgens en hem mij in het verkeerde keelgat.
Aardige film waarin een jongen een geheime code van zijn opa ontvangt die zich op een mysterieus eiland bevindt. Zeker fantasievol en avontuurlijk, maar verder hebben het verhaal en de personages weinig te bieden. Het ziet er allemaal wel mooi en kleurrijk uit.
K. V.
Deze speelde toevallig op tv en ben toch blijven hangen. Een vermakelijke avonturenfilm, waar je niet te veel moest bij nadenken. De film zag er niet slecht uit en het verhaal verveelde niet.
Geen waw-film, maar prima vermaak.
Tarkus
Leuke film, met wel heel prachtige beelden (al is het ook hier weer heel duidelijk dat hij speciaal is gemaakt voor 3D).
Het verhaal is simpel maar goed, niet te veel bij nadenken en alles over je heen laten komen, zo beleef je er nog het meeste plezier aan.
De film is net als de eerste ('Journey To The Centre Of The Earth') gebaseerd op een boek van Jules Verne, maar ik vond de eerste verfilming toch beter, hier is de verrassing er een beetje af.
De film eens opnieuw bekeken, ditmaal op Blu-ray.
De beelden zijn hier nog mooier, maar vind dat de 3D effecten te fel overdreven zijn.
Ik ben ook blij dat men stilaan begint af te stappen van die 3D, het heeft me nooit kunnen bekoren vond het zelfs storend.
Maar deze film is dus wel leuk ook wat verhaal betreft.
Shadowed
Peyton dus.
Sowieso voor mij niet de beste regisseur, maar hij weet aardig wat spektakels op het grote doek te toveren soms. Jammer dat zijn steentje in de Journey reeks niet helemaal iets geworden is. Daarvoor is het net als deel 1 gewoon niet helemaal geslaagd.
Hutchinson is al wat ouder geworden, maar doet het prima. Johnson lijkt wel in elke actie hollywood film opeens op te duiken. Peyton vind het overigens wel leuk om die man te blijven gebruiken zie ik. Hudgens ziet er ook gewoon goed uit maar ja.
Effecten vaak wat houterig, maar avontuur zat. Jammer dat het echte mysterie gehalte er vroeg uit is en ook niet bepaald weet te boeien, waardoor alles een soort excuus lijkt om gewoon spektakel te toveren. Niet al te geslaagd dus. Al bij al heb ik me er daarnaast gewoon vermaakt.
Ummmagummma
Ietsje beter dan de eerste.
Maar niet veel.
Nog steeds een slap script, slechte dialogen en matige acteurs, zelfs Caine kan het geheel niet redden. De CGI is wel weer een stukje beter, de reuzenhagedis en de Nautilus zijn zelfs gewoon goed gelukt, maar kom op zeg, dit is Verne!
Het kan zo ontzettend veel beter dan dit, het kan zoveel meer zijn. Denk eens aan een uitwerking a la LOTR.
Peter Jackson, waar ben je?
IceTigerGhost
Jeugdfilm die wel wat minder serieus is dan zijn voorganger, terwijl die Brendan Fraser had! De flauwe grapjes zijn niet echt van toegevoegde waarde, maar Dwayne Johnson voelt zich wel in zijn sas in dat soort films. Het tempo ligt weer hoog en de nadruk op de digitale creaties. En toch wordt Michael Caine erbij gehaald. Die wordt meteen tegenover Johnson gezet tijdens de weinige dialogen die de film rijk is. De rest is avontuur en visueel spektakel.
Sergio Leone
Goh ja.
Simpel rechttoe-rechtaan avonturenfilmpje. Alles gebeurt volgens de gekende ingrediënten. De film staat dan ook bol van de clichés, tot de casting aan toe. Maar het heeft ook wel gewoon een goed tempo. Het vlot allemaal aardig en net doordat de film doet wat je verwacht is dit voldoende als tussendoortje.
2,5
WB
Als je de film beschouwt als een kinderfilm en niet al te serieus neemt, en veel door de vingers ziet, valt 'ie wel mee.
Prima acteurs, die nergens echt boven zichzelf uitsteken. Zelfs ouwe-rot-in-het-vak Caine niet. Johnson speelt bijvoorbeeld dezelfde persoon als die hij in al zijn films speelt; een zachtaardige spierbundel. Past prima bij deze avonturenfilms, maar zoals ik al zei niet bijzonder. Been there, done that.
Daarnaast is de film behoorlijk voorspelbaar, en dan nog niet te spreken over de behoorlijk matige CGI. Rechtstreeks uit de Pentium-Gameboy. Op diverse momenten had ik het gevoel naar een amateuristisch gevalletje greenscreen zat te kijken. Voor zo'n budget mag je wel wat verwachten...
Voor de rest vermakelijk. Niets meer, niets minder
Ten tijde van deze film heb ik het eerste deel niet gezien, maar die komt nog wel aan de beurt. Verwachtingen zijn in ieder geval getemperd.
Wel vermakelijk, maar het mist duidelijk iets. Geen enkele scène heeft echt gewicht. Ze belanden van de ene toestand in de andere, maar niks blijft hangen. Het is niet echt spannend.
De personages zijn ook bordkartonnen karakters. Het lijkt op een stripboekverfilming. Vanessa Hudgens is nogal een beperkte actrice.
De film kent kleurrijke scènes maar ook een aantal belabberde cgi scènes. Dat was ook in 2012 al heel beroerd, maar nu ziet het er heel gedateerd uit.
Journey 2 is weinig anders dan de eersts film, behalve dan dat er grotendeels een een nieuwe cast de hoofdrol speelt. Jammer genoeg is alleen Sean er nog bij, verder is er geen inhoudelijke link met de voorganger, behalve dan dat het weer om een Jules Verne verhaal gaat. Ik miste Brendan Fraser zijn luchtigheid en zelfspot wel, Ths Rock is toch meer vaak een one man show. Maar ook hij wende wel omdat hij zijn rol met plezier speelde. Verder was het genieten van Vanessa Hudgens in een strak topje die er wel heel duidelijk als eye candy bij zat. Maar het werkte wel
. En de bijrol van Michael Caine was best wel geestig, best bizar dat hij zich leende voor een film als deze, maar het gaf de film een boost. Voor de rest is dit net zo matig in elkaar gezet als Journey 1, maar stoorde ik me er wederom niet aan omdat het prima weg weet te kijken. Niet goed, wel vermakelijk. En dus een voldoende.

Journey to the Center of the Earth
2008

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Mao's Last Dancer
Biografie / Drama, 2009