• 9.378.230 stemmen

Journey 2: The Mysterious Island (2012)

Actie / Avontuur | 94 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Brad Peyton

Met onder meer: Josh Hutcherson, Dwayne Johnson en Vanessa Hudgens

Releasedatum: 16 februari 2012

Plot Journey 2: The Mysterious Island

"Believe the Impossible. Discover the Incredible."

Het avontuur gaat van start als Sean een noodoproep ontvangt van een geheimzinnig niet bestaand eiland. Het is een plaats met vreemde levensvormen, bergen van goud en een groot geheim. Sean gaat samen met zijn stiefvader op onderzoek uit om het eiland te vinden en er weer vanaf te komen voordat het eiland zinkt en zijn schatten voor eeuwig verbergt.

avatar van Hollywood007

Hollywood007

Voor kinderen een leuke film. Voor volwassenen wat minder maar er zitten wel grappige momenten in.

avatar van tristanrc1

tristanrc1

Nee natuurlijk niet diepgaand, en hoe snel ze de kaart van 'het mysterieuze eiland vonden is wel heel slecht, de opbouw is vooral wat amateuristisch in dit gedeelte. Maar na het teleurstellende begin kon ik er niks aan doen, ik heb me erg vermaakt, hoe flauw, slap en ongeloofwaardig het ook werd. En dat is de kracht van dit soort films, ze zijn gewoon erg vermakelijk, en dat is het enige wat voor deze film telt. Net als bij de eerste film, alleen deze keer nog net iets beter. Bovendien deden de acteurs het lang niet slecht, hoe een voorspelbaar type ze ook mochten spelen. Johnson vervangt prima Brendan Fraser, die de hoofdrol speelde in Journey to the Centre of the Earth.
Dit is een film die je heerlijk zou kunnen afkraken, maar ik heb me toch vermaakt (misschien heeft mijn leeftijd daar ook mee te maken), en dus zal ik Journey 2: The Mysterious Island maar goed beoordelen.

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

Redelijke avonturenfilm met mooie beelden en leuke personages. Ook het verhaal is redelijk en verloopt in een vlot tempo waardoor het de gehele speelduur voldoende blijft boeien. Toch voelde dit alles erg gemaakt aan wat op mij niet zo’n positieve indruk heeft achtergelaten. 2,5

avatar van Perfectly clear

Perfectly clear

Deze film heeft mij zeer verbaast, normaal ben ik geen fan van de acteur "the Rock" maar hier presenteerd hij zichzelf als een waar acteur die eindelijk eens de ketenen van actieheld van zich af weet te schudden.

Dit is echt een rol die volgens voor hem is geschreven, de interactie met dat kind personage bijvoorbeeld, en zijn natuurlijke zangkwaliteiten, alleen Elvis en Sinatra heb ik in films beter horen zingen, klasse.

Daarnaast is het verhaal ook erg mooi of moet ik mysterieus zeggen, "een eiland wat er eigelijk niet is maar er toch wel blijkt te zijn" je weet het dan niet meer he, Spanning met de hoofdletter S.

Naast het acteerwerk van "the Rock" en het mooie script heb ik erg genoten van de lokatie, wat een sfeer, dit is wel wat anders dan Texel b.v., erg mooi !

Voor mij is dit een dik verdiende **** film, Hank Parsons laat ons snel weer genieten in de vervolg film die er zeker moet komen

avatar van boemboem27

boemboem27

soort van "lieve film" zoetsappig maar voor de kids is ie wel leuk.

deze film moet het hebben van de mooie beelden

en zal in 3d er zeer goed uitkomen.

het verhaal ach leuk voor een druilerige zondagmiddag als tijdverdrijf

avonturenfilmpje voor het hele gezin....

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Leuke "Tienerfilm".

Acteerprestaties & special effects mochten er zijn.

Maar 'te licht' bevonden om goed te zijn.

avatar van Tarkus

Tarkus

Leuke film, met wel heem prachtige beelden (al is het ook hier weer heel duidelijk dat hij speciaal is gemaakt voor 3D).

Het verhaal is simpel maar goed, niet te veel bij nadenken en alles over je heen laten komen, zo beleef je er nog het meeste plezier aan.

De film is net als de eerste ('Journey To The Centre Of The Earth') gebaseerd op een boek van Jules Verne, maar ik vond de eerste verfilming toch beter, hier is de verrassing er een beetje af.

avatar van Noodless

Noodless

Ach, op sommige momenten nog best vermakelijk, maar ik had toch wat meer avontuur op dat eiland verwacht. 5/10

avatar van Number23

Number23

Waarom heeft deze film 27 september als releasedatum??

Naomi Watts

Komt nogmaals in de bios. Mede door de zeer goede 3D.

avatar van roeman

roeman

Was een heel aardig vervolg. Leuke humor en leuke cast. Het eiland is echt heel mooi opgebouwd, maar de spanning is er niet. En ook de cast heeft weinig chemie met elkaar en dat is heel jammer. Een van de leukste stukjes vonden wij de onderwater scene als je denkt dat er 2 mega grote witte haaien op de zwemmers afkomen en ze blijken zo groot te zijn als guppies, of het vliegen op de bijen heel leuk allemaal, maar als je de bios uitloopt ben je de rest alweer vergeten.

avatar van SunChaser

SunChaser

Slechter maken ze t niet

avatar van John Milton

John Milton

Aardbeitje schreef:

Sommigen mensen lijken (zoals bij vele andere kinderfilms) te vergeten dat het een kinderfilm is. Dan moet je als volwassenen er ook niet te veel van verwachten. Het gaat erom dat de kinderen het leuk vinden. Kinderfilms eindigen altijd hetzelfde, met: 'En ze leven nog lang en gelukkig!', daarom zijn het ook kinderfims, Neem ze dan ook niet te serieus.

Ik heb de film zelf niet gezien aangezien al mijn allergiefactoren aanwezig zijn, maar dat een kinderfilm alleen voor kinderen genietbaar zijn lijkt me onzin, tenzij je je als filmmaker op de onder de 8 categorie richt, alles daarboven moet door middel van verwijzingen, mooie muziek, een niet al te dom verhaal, goede cinematografie ook voor volwassenen aantrekkelijk (of desnoods goed te doen) kunnen worden gemaakt.

Kijk naar de Pixar films!

avatar van filmfreak 101

filmfreak 101

pfff mjah echt niets nieuws en het afgezaagde druipt echt van het scherm, het is net of je een film 2keer kijkt terwijl je hem nog nooit gezien hebt, ook zat dei film vol met detailfouten en zo, de cast speelde wel aardig maar inderdaad meer een kinderfilm, 2,5*

avatar van qwertzu

qwertzu

leuke film voor de kinderen, ook voor pa en ma leuk om mee te kijken!

Oonze jongens 12 en 8 zaten helemaal in het verhaal en hebben zich goed vermaakt met deze film!

avatar van Clapboy

Clapboy

Leuk pretentieloos filmpje met goede special effects en veel,heel veel vaart.. Vond de hagedis en de vogels erg mooi gedaan. Niet te veel bij nadenk fimpje maaar wel een erg leuke. Vond deze veel mooier eruitzien dan zijn voorganger. 3.5 ster.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Leuke vlotte avonturenfilm voor de net iets jongere doelgroep.

Omgeving van het eiland ziet er uitstekend uit en het verhaal is aardig. Dwayne Johnson en Michael Caine katten elkaar zo nu en dan af, wat best lollig is.

Verder stelt het allemaal amper wat voor en is het voorspelbaar. Goed vermaakt.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Aardige pré-historie film, als je van grote mormels houdt en een avontuurlijke instelling hebt, maar zelf niet terug naar zo'n periode in de geschiedenis durft. Leuk voor alle leeftijden!

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Ik ben dol op avonturenfilms dus ik vond dat ik deze film niet aan me voorbij mocht laten gaan. Dat had ik achteraf bezien beter wel kunnen doen want het viel me vies tegen.

Zo vond ik de speelduur veel te kort waardoor je nergens het echte avonturengevoel kon bespeuren. Een kleine anderhalf uur is echt te kort om een verhaal te vertellen. Verder vond ik de film teveel losse scenes bevatten waardoor het nooit een geheel kon vormen. Alle facetten die een avonturenfilm bevat lijkt er even snel ingepropt.

De acteurs waren soms echt tenenkrommend. Zo'n Dwayne Johnson met z'n tandpasta-smile is een regelrechte verschrikking. Vanessa Hudgens is een schamel lichtpuntje, evenals Luiz Guzman die af en toe grappig is. Dat is trouwens ook de enige geslaagde humor want het meeste is te slecht voor woorden.

avatar van Minotaures

Minotaures

Moet je deel 1 zien om dit te begrijpen?

Naomi Watts

Nee. Sterker; deel 1 niet kennen maakt deze alleen maar beter. Prima als standalone te zien.

avatar van wwelover

wwelover

Geinig filmpje die vooral leuk is voor kinderen natuurlijk. Caine en Guzman zijn best geinig en Johnson is gewoon een topgast. Hudgens is leuk om te zien, al voelde het wat fout aan in deze film. De special effects vond ik wel behoorlijk tegenvallen, maar daar zal het jongere publiek geen last van hebben natuurlijk.

avatar van synec

synec

A Lizard.. it had to be a lizard. Why couldn't it be snakes?

Wat een kerel toch die Dwayne Johnson! Hoe flauw ook, toch vaak enorm hard mee moeten lachen. En die spierwitte tanden glimlach Hilarisch. Verder speelt de hele cast eigenlijk fijn met elkaar en Hudgens blijft ook leuk voor het oog om te zien natuurlijk.

Verhalend stelt het inderdaad weinig voor, maar dit is dan ook voor kinderen zonder verdere pretenties. Stiekem toch aardig vermaakt in dit leuk avonturenfilmpje.

avatar van m1701

m1701

Best wel een aardige film

Vooral de special effects vond ik erg mooi! Dat was zeker een pluspunt

Verhaal zelf niet heel bijzonder.

Enige vreemde vond ik de spinnenweb in de onderzeeer.....toch knap

als dat ding vol zit met water dat er dan opeens spinnenwebben zijn.

Maargoed

Naomi Watts

Ik vind het ook vrij vervelend als er in een fantasy film allemaal elementen inzitten die helemaal niet kunnen.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Helemaal geen onaardige avonturenfilm, ondanks dat hij duidelijk gericht is op een wat jonger publiek dan ik ben. (ik ben 44 jaar) Maar dat neemt niet weg dat ik zeer aangenaam verrast was door deze film. Het is een zeer vlotte film, in de trend van: "Oh, we hebben net een vreselijk beest gezien, maar nu gaan we weer door." De 3D effecten zijn uitmuntend te noemen, maar de ondertiteling van deze Blu Ray dan weer niet. Ik bedoel: als ze "seventeeneightynine" zeggen en het wordt vertaald als "1987" en "twentythousand leagues" vertalen als "22 duizend mijl" dan mankeer je toch echt wel iets als ondertitelaar zijnde. Maar goed, dat soort details zie ik dan weer... Had beter uitgewerkt kunnen worden, de helikopter-piloot had ietsje minder nadrukkelijk moeten acteren, maar voor de rest: prima film!! 3,5 *

avatar van Respekked

Respekked

Ladies and Gentlemen, Dwayne Johnson on guitar.

Banjo toch?

avatar van Respekked

Respekked

Dat is toch een gitaar

Naomi Watts

Ben een leek op gebied van instrumenten hoor . Vond zijn borstspieren truc indrukwekkender dan zijn banjokwaliteiten .