• 9.374.935 stemmen

Journey 2: The Mysterious Island (2012)

Actie / Avontuur | 94 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Brad Peyton

Met onder meer: Josh Hutcherson, Dwayne Johnson en Vanessa Hudgens

Releasedatum: 16 februari 2012

Plot Journey 2: The Mysterious Island

"Believe the Impossible. Discover the Incredible."

Het avontuur gaat van start als Sean een noodoproep ontvangt van een geheimzinnig niet bestaand eiland. Het is een plaats met vreemde levensvormen, bergen van goud en een groot geheim. Sean gaat samen met zijn stiefvader op onderzoek uit om het eiland te vinden en er weer vanaf te komen voordat het eiland zinkt en zijn schatten voor eeuwig verbergt.

avatar van davey

davey

Voor kleine kinderen is het een geweldige film.

avatar van The_Game

The_Game

skipy05 schreef:

Dwayne Johnson zet toch altijd goede rollen neer net zoals Michael Caine.

Vergelijk jij nou Dwayne Johnson met Michael Caine??

avatar van Houtjet

Houtjet

Dit is overduidelijk een kinderfilm, redelijk vlot gesneden en zelfs nog uit te houden tot 12 jaar. De 3D effecten zijn ongetwijfeld leuk in de bioscoop en er is zelfs wat geld uitgegeven aan decors en CGI.

Toch overheersen op elk moment de lachwekkend slechte acteerprestaties, het hopeloze script vol met verschrikkelijke goofs en de volstrekt ongeloofwaardige gang van zaken in de weinige spannende momenten. Iedereen is een vreselijke miscast, met Dwayne Johnson als treurig dieptepunt. Alleen een man als Michael Caine weet zich dan nog enigszins staande te houden. De film heeft totaal geen boodschap en zit vol met cliché's.

Als je IQ en/of leeftijd boven de 12 is: heel hard wegrennen. Of zie het als een lachfilm over de verwordenheden van vroeg 21e eeuwse ongeïnspireerde bulkcinema.

avatar van gillie24

gillie24

Mooi gemaakt, maar helaas saai en te makkelijk uitgewerkt. De uitvoering doet denken aan een kinderfilm en dat zal ook zo bedoeld zijn, echter de camera(man) heeft vooral oog voor de borsten en billen van mevr. Hudgens, waarmee haar rol in de film meteen verteld is. Ik moet wel zeggen zelden zo'n mooie verschijning gezien te hebben. Wow!

The Rock en Luiz Guzman zorgen voor de komische noot en good-old Michael Caine acteert ook naar behoren.

avatar van mnrk

mnrk

Dit was nog best een vermakelijke film van Brad Peyton...

Natuurlijk is het verhaal erg matig en wordt er te snel door alles heen gegaan maar door sommige decors en settings is het toch nog leuk om naar te kijken...

Het acteerwerk is ook in orde,niet hoogstaand maar voor deze film in orde (Dwayne Johnson, Luiz Guzman en Michael Caine zorgen voor leuke momenten) en de aanwezigheid van de mooie Vanessa Hudgens is ook aangenaam

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Journey 2 schijnt echt een sublieme bd release te hebben gekregen. Audio goed maar nergens uitmuntend maar de video quality schijnt exceptioneel te zijn. Perfect.

avatar van mordang

mordang

Film die visueel gezien heel erg leuk is. Echter de gaten in het verhaal en de niet-zo-geweldige acteerprestaties, waren voor mij te storend om het allemaal te kunnen waarderen. Meer een avonturenfilm voor jonge kinderen.

avatar van jerry r

jerry r

het verhaal erg matig.

maar deze was toch leuker om te kijken dan de eerst journey film.

avatar van Red_Handed_Jill

Red_Handed_Jill

Wat een matige film was dit zeg, leuk voor kinderen inderdaad. The Rock hoort echt niet thuis in de film, daar kom je al snel achter.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk gemaakt, redelijk verhaal, mooie plaatjes, zoals eerder vermeld, leuk voor de kids.

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Vast leuk als je ergens tussen de 12 en 15 jaar oud bent. Voor volwassenen is het een veel te dun verhaal en wordt er overal veel te snel doorheen gegaan. Dwayne Johnson is een behoorlijke blunder, Michael Kain is wel aardig.

Wel mooi in beeld gebracht, de reuzenbijen zijn leuk, de minihaaien wel grappig.

avatar van Waku

Waku

In 3D zitten er vast wel leuke en vermakelijke stukjes in.

Maar ondergetekende heeft hem gekeken in de standaard uitvoering.

En dan zien sommige scenes er toch wel wat knullig uit.

Met name het decor van het landschap is om te huilen zo goedkoop.

Verder typische jeugdfilm.

avatar van Thampon

Thampon

Ging wel... maar allemaal zo snel !

en idd "The Rock" hoort er niet in thuis

avatar van witboek

witboek

Een film die veel meer in zich had. Spijtig.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Na deel 1 gezien te hebben, die overigens wel iets beter is dan dit vrij slechte deel. Je verwacht met Johnson en Hudgens nog best een leuke film, maar dat word het helaas op een paar momentjes na niet. Acteerprestaties ver beneden pijl van zowel iedereen, personages die zo irritant zijn dat je gek word en noem het maar op. Vooral Josh Hutcherson was vrij duidelijk irritant bezig.

Het word nog leuker als alles overdreven word gebracht met: aah ik ben zo leuk aah ik ben grappig, terwijl het totaal vreselijk is om aan te zien.

De leukste scene vond ik nog met die grote hagedis/dino en die velen eieren van dat beest.

Al met al toch uitgekeken, het kan er nog mee door. Voor de kinderen/tieners is dit denk helemaal top!

avatar van benni

benni

Nou, 14- jarigen vinden dit al 1 grote flop. me too...

avatar van barcam

barcam

Aangename avonturen film met uitstekende special effecten, beter dan het eerste deel.

avatar van Betamax

Betamax

Leuke film met prima effecten

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Leuke film voor een zondagmiddag, daar is alles wel mee gezegd.

avatar van *Thijs*

*Thijs*

Leuk filmpje na een zware werkdag. Heerlijk verstand op nul en kijken naar een film die qua SFX toch beduidend beter is dan deel 1.

avatar van daxclusive

daxclusive

Onwijs leuke film.

De special effecten, het natuurgebied, de spanning en de humor geven een prachtige resultaat weg. Geen moment verveeld.

avatar van tal1b

tal1b

benni schreef:

Nou, 14- jarigen vinden dit al 1 grote flop. me too...

Zijn ook ruim 6 jaar te oud..

avatar van joostus

joostus

Ziet er leuk en gezellig uit, en best mooi af en toe.

Maar het is niet al te best geacteerd en niet grappig en nogal wat cliches.

avatar van ¿?ImAmused?¿

¿?ImAmused?¿

leuke wegkijker maar het acteren is hier waardeloos.

toch 2,5 ster omdat het een leuke wegkijker is,en the rock rocks!!

avatar van Captain Sik

Captain Sik

Vreselijk slechte film! Ongeloofwaardig uitgewerkt verhaal en slecht geacteerd.

Het karakter van Luiz Guzman is behoorlijk irritant. Hij moet duidelijk voor de komische noot zorgen, wat niet lukt omdat hij gewoon niet grappig is. Visueel is het wel een aardige film, ook door het gegeven van grote dieren klein en kleine dieren groot.

Maar smaken verschillen, dus gewoon zelf kijken!

avatar van opa-ben

opa-ben

Leuke jeugdfilm, natuurlijk is de verhaallijn ongeloofwaardig maar wel leuk gevonden. al met al kost het geen moeite om de film uit te zitten.

avatar van Spetie

Best een leuk filmpje moet ik zeggen.

Ik ben niet bekend met het origineel, maar kan nu al zeggen dat het niet noodzakelijk is om die gezien te hebben. Journey 2 is een film war het avontuur vanaf straalt en volgens is dat net datgene wat de makers hebben willen bewerkstelligen.

Een hoop vaart, veel leuke wezens, vermakelijk humor en een cast, die ondanks het niet al te sterke acteerwerk er duidelijk veel zin in heeft. Dat zijn de ingrediënten, dit zorgen dat het meeste werkt. Gelukkig zijn er ook niet teveel zijlijntjes.

Alleen de CGI zag er op momenten nogal matig uit, maar is over het geheel wel voldoende. Spanning is er verder niet, maar het feit dat je er een avontuurlijk gevoel aan overhoudt is genoeg.

Meevallertje dus.

avatar van jappieBM

jappieBM

Wanneer een dikke baard in een hawaiishirt die de ene flauwe one-liner na de andere eruit gooit het leukste personage uit de film is, weet je dat je naar een flop zit te kijken. Een film die misschien wel het meest onoriginele, en meest voorspelbare plot aller tijden bevat.

Ieder karakter is een complete miscast, met Dwayne Johnson als bezorgde, en liefhebbende vader als mooiste voorbeeld hiervan.(Niks mis met hem als acteur in actie B-film) Doodzonde dat ik Michael Caine in dit gedrocht moet terugvinden, al brengt hij het er nog redelijk van af. Josh hutcherson bewijst weer dat hij niet kan acteren, en Vanessa hudgens doet niks anders dan het opvullen van het verplichte liefdesverhaaltje.

De film begint met een slechte one-liner op de motor, en in het vervolg stapelen de gepoogde en gefaalde lolligheden zich op, met als dieptepunt de afketsende besjes op de borst van Johnson, en het geforceerde gekibbel tussen opa en papa

Net toen ik dacht dat het niet meer erger kon bedacht ik me dat pa mexicaan vast de nautilus mee naar huis zou nemen ter vervanging van zijn helikopter, en er heel rijk zou worden. en verrek.. ja.. dat ook nog.

Met ergernis uitgekeken. Zelfs voor een familiefilm is the mysterious island een voorspelbare vervelende film vol met onregelmatigheden, flauwe humor, en slechte acteerprestaties.

avatar van Aardbeitje

Aardbeitje

Sommigen mensen lijken (zoals bij vele andere kinderfilms) te vergeten dat het een kinderfilm is. Dan moet je als volwassenen er ook niet te veel van verwachten. Het gaat erom dat de kinderen het leuk vinden. Kinderfilms eindigen altijd hetzelfde, met: 'En ze leven nog lang en gelukkig!', daarom zijn het ook kinderfims, Neem ze dan ook niet te serieus.

avatar van C.Freire

C.Freire

Voor volwassenen:> 1ster

Verhaallijn >allemaal toevalligheden achter elkaar.

Leuke beelden meer niet.

Voor kinderen : lijkt het me erg leuk vol avontuur. >3sterren