• 9.373.864 stemmen

The Other Boleyn Girl (2008)

Drama / Historisch | 115 minuten

Genre: Drama / Historisch

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Justin Chadwick

Met onder meer: Natalie Portman, Scarlett Johansson en Eric Bana

Releasedatum: 28 februari 2008

Plot The Other Boleyn Girl

"Two sisters divided for the love of a king."

De zussen Boleyn denken beide de liefde van hun leven aan het kille hof van de Tudors gevonden te hebben. Maar niet alleen het hof blijkt onvriendelijk. De spanningen tussen beide zussen lopen hoog op, wanneer zij beiden vallen voor de charmes van Koning Henry VIII.

Henry Tudor

George Boleyn

Sir Thomas Boleyn

Lady Elizabeth Boleyn

Thomas Howard - Duke of Norfolk

Katherine of Aragon

avatar van james_cameron

Ik vond de film wat aan de saaie kant, vooral in het eerste uur, waar het verhaal nog weinig om het lijf heeft en de intriges veel weg hebben van een soap-opera. Halverwege krijgt de film een meer dramatische lading en wordt alles wat interessanter, maar echt boeiend is de film helaas nergens. Bana is bovendien behoorlijk miscast als de koning. Portman en Johansson doen het wel vrij goed, al is het akteerwerk van Portman soms iets te dik aangezet. De beste rol is voor slechterik David Morrissey, die een heerlijk fout heerschap neerzet. Zorgvuldig in elkaar gezet, met overtuigende art direction en mooie muziek, maar het eindresultaat is middelmatig. Misschien leuk als eerste onderdeel van een filmmarathon, gevolgd door Elizabeth en The Golden Age.

avatar van palingroker

palingroker

Erg mooie film welke beetje op gang moest komen. Maar wat een briljant acteerwerk! En natuurlijk waargebeurd wat niet geheel onbelangrijk is om te weten..

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Off-topic discussie / persoonlijke aanvallen verwijderd.

avatar van LaDistancia

LaDistancia

Hmm. Ik weet niet zo goed wat ik van deze film moet vinden. Ik kwam er op de één of andere manier niet echt in.

palingroker schreef:

En natuurlijk waargebeurd wat niet geheel onbelangrijk is om te weten..

Maar daardoor niet noodzakelijkerwijs op dezelfde wijze zoals ons in de film wordt voorgeschoteld! Uiteindelijk belandde Anne op het schavot, beschuldigd van hoogverraad wegens overspel waarbij zelfs haar broer als een der vele minnaars naar voren werd geschoven. Interessant hoe in de film hieraan vorm wordt gegeven ...

avatar van wibro

wibro

Een van de betere kostuumfilms die gaan over het Engeland van de16e eeuw ten tijde van Hendrik de Achtste. Over het algemeen werd er door de hoofdrolspelers Natalie Portman en in mindere mate Scarlett Johansson toch best goed geacteerd. Ook het verhaal was best wel interessant maar of het allemaal wel klopte met de historische feiten, daar heb ik toch wel enigszins mijn twijfels over. Maar goed, deze film heeft mij toch best wel geamuseerd, hoewel hij in de verste verte niet kan tippen aan de eerste film over Elisabeth, waarvan het verhaal zich ook in de 16e eeuw in Engeland afspeelde. Maar ja, de hoofrol in die film werd wel gespeeld door Cate Blanchett en die is toch wel een klasse apart.

avatar van Parisa

Parisa

ags50 schreef:

SPOILERRRRR! (Als je nog niets op internet op hebt gezocht.)

ags50

Hoezo spoiler? Dit is een film over historische personen en dan weet je toch wat er is gebeurd? Of zat geschiedenis misschien niet in je "vakkenpakket"? Verwacht je soms dat de filmmakers plotseling van idee veranderen en haar nog lang en gelukkig laten leven? Overigens had ik hiervoor beslist het internet niet nodig ...

avatar van Parisa

Parisa

Wat een giftige reply. Wij hebben inderdaad niets gehad over het Britse koningshuis. Was denk ik niet belangrijk genoeg als de Tweede Wereldoorlog. Bovendien zullen de geschiedenislessen t.z.t. wel wat verandert zijn, want ik ben een stuk jonger dan jou.

The Other Boleyn Girl komt bijna op dvd. Dat wordt kopen, of krijgen voor mijn verjaardag.

Whizbabe

Vond het een bijzonder goeie film. Hoe ze het waargebeurde verhaal geinterpreteerd hebben vind ik mooi. Acteer werk van Natalie Portman vond ik verrassend. Scarlet heb ik wel vaker goed werk zien afleveren.

avatar van echoooo

echoooo

de acteer prestaties van Scarlet waren weer geweldig en ook natalie Portman was in topvorm. Ik vond het een zeer boeiende film van begin tot einde.

avatar van padmeC

padmeC

Natalie Portman actreert supergoed in deze film!!

avatar van soom

soom

wibro schreef:

Dat hoeft niet, want volgens mij heeft de regisseur zich goed ingelezen. Na het zien van the Other Boleyn Girl heb ik in elk geval even op de Nederlandstalige Wikipedia gekeken, omdat het me interesseerde, en wat er te zien is in de film, klopt zo'n beetje wel met de waarheid die ik daar las..

avatar van Knisper

Knisper

Helaas is (de Nederlandstalige) Wikipedia niet echt een betrouwbare bron.

Whizbabe

Oh maar dat is niet alleen op wikipedia bekend hoor. Lees de engelse historische sites en boeken er maar op na. Het is dus wel bekend dat Mary Boleyn eerst minaar was van Hendik viii. Maar het is niet bewezen dat haar zoon echt de zoon van Hendrik was. Mary heeft meerdere minaars gehad in hogere kringen. Overigens waren de zusters in het echte leven niet zo close omdat ze niet echt met elkaar opgegroeid zijn.

Desalniettemin is de film goed. En doet in ieder geval deugd aan de fantatie over hoe het misschien geweest had kunnen zijn.

avatar van Keane1983

Keane1983

Leuk weetje Whizbabe, ik had er nog niks over opgezocht.

Het verhaal kwam een beetje moeilijk opgang, de kostuums zijn gewoonweg prachtig en de loaties waar er gefilmt is zijn ook heel erg mooi.

Qua acteerwerk was ik ook niet geheel ontevreden over.

avatar van tottenham89

tottenham89

Prachtige film,mooie beelden,zou het niet langdradig noemen en acteerwerk is ook hoogwaardig te noemen.Bovendien zijn het ook interessante historische feiten,die in de film afgebeeld worden.

avatar van sunnie1967

sunnie1967

schitterende kostuumfilm...mooi acteerwerk..geen moment verveeld. Ongelovelijke intriges, die je niet eens zelf kunt verzinnen,maar klaarblijkelijk wel echt gebeurd zijn..

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Film boeit vanaf de eerste minuut en wordt alleen nog maar meer meeslepend. Een leuk machtsspelletje waarbij het moeilijk is te beslissen wie nou de echte boosdoener is. Het einde was erg mooi en treurig.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

soom schreef:

Ja, Anne Boleyn stierf, ja, ze heeft er voor gezorgd dat Henry haar koos boven de kerk waardoor Engeland werd afgezonderd, ja ze heeft zijn huwelijk met de door het volk geliefde vrouw Catherine verbroken, maar ze is niet veroordeeld omdat ze met haar broer sliep omdat ze een kind wou, ze kreeg immers Elizabeth en daarmee was volgens mij Mary's rol in dit alles een stuk kleiner.

soom schreef:
Als je uitsluitend de Nederlandstalige Wikipedia hebt geraadpleegd kun je niet beweren dat je daar de waarheid hebt gelezen. Het is Wikipedia, waar iedereen naar believen teksten kan aanpassen! Bovendien, wie gaat heden ten dage nog af op slechts één brok informatie? Eerst met andere bronnen vergelijken voordat je enigszins een oordeel kunt vellen over "de waarheid".
Anne was NIET ouder dan Mary, zoals in de film naar voren wordt gebracht, maar juist jonger. Er is hooguit verondersteld maar nooit bewezen dat de zoon van Mary door Henry VIII is verwekt en hij heeft de jongen, in tegenstelling tot een andere bastaard, ook nooit erkend. Anne is aangeklaagd vele minnaars te hebben gehad, waaronder haar broer, maar in de film wordt alleen hij daarvoor gearresteerd.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Oeh, wat een drama hadden die Engelse toch...

ags50 schreef:

Dat is niet helemaal waar. het is namelijk niet bekend welke van de zusters ouder was.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Vergeten jullie dat het een film is? Als je historische feiten eist, ben je beter thuis bij een boek of docu.

Whizbabe schreef:

Klopt, de geboortejaren van beide meisjes is niet met zekerheid bekend.

Op imdb vond ik de volgende tekst: "Although Mary is referred to in the film as the younger sister, most historians today are convinced that she was the eldest girl. Her date of birth is circa 1499, while Anne is believed to have been born in the early 1500s (historians continually debate between 1501 and 1507). The book that the film is based on was written with Mary as the younger sister, so the film itself makes no mistake in this arrangement." Ook de Winkler Prins encyclopedie geeft 1507 aan als geboortejaar van Anne Boleyn.

avatar van Psyché et Amor

Psyché et Amor

Goed geacteerd drama.

Scarlett is een geweldige actrice.

BlueJudaskiss schreef:

Scarlett Johansson én Natalie Portman?!?! Kassucces verzekerd! Heerlijk!

Tja, wat moet je daar nou mee.

Het is natuurlijk compleet bezopen om zo'n op en top Brits verhaal te gaan verfilmen met 2 Amerikaansen en een Australiër in de hoofdrollen.

Dat gezegd hebbende: het is toch best een aardige film, wat vooral te danken is aan het ongelooflijke verhaal, echt een real-life soap.

Ik weet niet precies hoe waargebeurd alles precies is, maar het toch wel een erg boeiend stukje geschiedenis.

Portman paste dan toch wel vrij goed in haar rol, maar Johansson had hier echt niks te zoeken.

kos schreef:

Pardon?

Natalie Portman (Natalie Hershlag) is joods (Israelische vader / Amerikaanse moeder) en geboren in Israel.

Scarlett Johansson heeft een van geboorte Deense vader en Amerikaanse moeder (van Poolse oorsprong).

Eric Bana (Eric Banadinovich) heeft een Kroatische vader en Duitse moeder, maar is geboren in Australië.

Eigenlijk nog bezopener dan je al vond!

Ik weet het, maar om dat helemaal uit te gaan splitsen lijkt me wat nutteloos.

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny