• 9.373.452 stemmen

The Other Boleyn Girl (2008)

Drama / Historisch | 115 minuten

Genre: Drama / Historisch

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Justin Chadwick

Met onder meer: Natalie Portman, Scarlett Johansson en Eric Bana

Releasedatum: 28 februari 2008

Plot The Other Boleyn Girl

"Two sisters divided for the love of a king."

De zussen Boleyn denken beide de liefde van hun leven aan het kille hof van de Tudors gevonden te hebben. Maar niet alleen het hof blijkt onvriendelijk. De spanningen tussen beide zussen lopen hoog op, wanneer zij beiden vallen voor de charmes van Koning Henry VIII.

Henry Tudor

George Boleyn

Sir Thomas Boleyn

Lady Elizabeth Boleyn

Thomas Howard - Duke of Norfolk

Katherine of Aragon

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Aardige film met uitstekende acteerprestaties van de hoofdcast en sfeervolle opnamelocaties. Het verhaal vond ik persoonlijk niet erg boeiend en is simpel maar daardoor goed te volgen.

Scarlett Johansson is natuurlijk altijd een pluspuntje.

avatar van Mr. Cullen

Mr. Cullen

Deze film net gezien, en ik sta altijd wat sceptisch tegen Holywood-vertellingen van geschiedenis, toch van recente want de kostuumdrama's uit de 60's en 70's zijn meestal redelijk, wat the Other Boleyn Girl hier betreft, daar moet ik over zeggen dat ik tevreden was. Buiten een paar historische fouten na, Anne en George hebben zelfs nooit de bepaalde gedachte gehad om bepaalde handelingen te doen, en dat was ook het enige dat me stoorde, maarja alles voor het drama...

Over naar de film zelf, het verhaal zit goed in elkaar en heeft heel goede momenten, een heerlijk dramafilmpje, en de meeste jongeren zullen het maar saai vinden zoals dat steeds is als het over geschiedenis en dat soort dingen gaat, maar ik heb hier van genoten. Schitterende setting, kledij, ook een aangrijpende soundtrack(vooral wanneer Anne's einde nadert), en niet al te slechte acteerprestaties. Een van de betere Kostuumdrama's, met hier en daar kleine vrijheiden genomen door de makers. Maarja, als ik correcte geschiedenis wil moet ik maar boeken gaan lezen, of docu's kijken - al zou een leuke film die geschiedenis juist in beeld brengt wel leuk zijn, nouja die zijn er wel maar ze zijn zeldzaam...

avatar van mikey

mikey

De domste man ooit, een gemeen loeder en een lichtelijk autistisch meisje. Bana, Portman en Johansen spelen zichzelf weer eens in een suffe soap over het hof. Het einde van portmans hoofd vond ik wel heel erg leuk. Bevrijdend zelfs.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede historische film, met een sterke cast die vooral gedragen word door Natalie Portman en Scarlett Johansson.

Eric Bana vond ik wat minder in zijn rol.

Trouwens, de beide 'Elizabeth'-filmen met Cate Blanchett, waarvan ik deze film een beetje als prequel beschouw, zijn veel beter dan deze.

Ik vind dat er in deze film veel te weinig aandacht werd besteed aan de decors, terwijl dat ik de beide andere filmen werkelijk prachtig was gedaan.

Maar het scenario van deze film is zeker goed en makkelijk om volgen.

Ik was nooit een liefhebber van deze kostuumfilmen tot ik de beide 'Elizabeth'-filmen zag, en daarom heb ik ook deze aangekocht, en heb er zeker geen spijt van.

avatar van Mr. Cullen

Mr. Cullen

Tarkus schreef:

Goede historische film

Dat wel, maar helaas te veel gedramatiseerd, zoals in zoveel holywood-films, en worden er een aantal dingen toegevoegd om het verhaal sensationeler te maken...

Dat vond ik het leuke aan Elizabeth, een van de meeste correcte kostuumdrama's van de laatste 10 jaar historisch gezien dan, maar qua verhaaallijnen zijn de beide Elizabeth-films en deze zeer zeker good, en de soundtracks zijn voor alledrie gewoon zalig, vooral Elizabeth.

Een historisch correctere verfilming van Anne Boleyn en haar leven aan het hof is 'Anne of the Thousand Days' uit 1969, weliswaar vast eveneens geromantiseerd maar er wordt niet zoveel verzonnen of uitvergroot

avatar van homerjay

homerjay

Aardig, maar vond Scarlet Johansson een miscast. Wel een aardig verhaal die de kijker uitnodigt om zich na de film wat meer in deze tijdsperiode te verdiepen (wat is waar..).

avatar van losbandig

losbandig

mooie indrukwekkende film, heerlijk dramatisch zoals het hoort in dit soort films..

wil me aansluiten bij Mr. Cullen en Tarkus, Bana kon inderdaad veel beter.

avatar van SRS

SRS

Grote teleurstelling nadat ik deze film had gezien.

Verhaal wist me niet te boeien, wat dus een fout van de schrijvers is, want ik ben gek op geschiedenis in al zijn facetten.

Doordat het script zwak is, is het spel ook niet goed. Van Scarlett Johansson kreeg ik alleen maar jeuk en Eric Bana presteerde ver onder zijn kunnen.

Pluspuntjes zijn het mooie decor, de kostuums en Nathalie Portman, die als enige acteur goed speelt.

avatar van arwenevenstar

arwenevenstar

Ik vond het boek toch een stuk boeiender dan de film.

Het verhaal van Mary Boleyn is ingewikkeld en kan niet verfilmd worden zonder veel in het originele verhaal te knippen. Hier wordt de film op zich niet slechter op maar ik vond dat het ze bij deze film niet gelukt is. Het verhaal was gehaast en je kan niet verwachten dat de ware natuur van Anne Boleyn net zo goed uit de verf komt.

Ik vond haar veel te lieflijk, te zusjesachtig. Even nog wat gemene feiten op een rijtje:

Iin het boek, smeekt anne niet als Mary's zusje of ze wil blijven, maar beveelt haar als koningin te blijven, hierdoor haar scheidend van Mary's tweede echtgenoot waarvan ze houdt en waarvan ze zwanger is.

En als je je bedenkt dat Anne de zoon en dochter van Mary adopteerd zonder dat ook maar aan Mary te vragen, omdat het voor haar beter uitpakt als ze de wettelijke moeder van Henry is lijkt ze toch nog nét iets gemener dan ze in de film neergezet wordt.

Ook vind ik dat Johansson Mary met wat meer pit had mogen neerzetten. Zo'n grijze muis was ze helemaal niet, ze kon gewoon niets tegen Anne's grote bek beginnen.

Misschien had ik de film moeten kijken voordat ik het boek las.

avatar van lyke

lyke

Ik vond de film, filmstijl en het verhaal erg mooi.

avatar van evadege

evadege

Had er veel meer van verwacht, heeft me erg teleurgesteld. Deze film kon me niet boeien, als ik eerlijk ben.

Kostuums waren daarintegen wel erg mooi!

avatar van lalaguna80

lalaguna80

Het begin van de film zag er aardig uit....de verhaallijn boeide me... maar op een gegeven moment was het TE .. jammer want hier had meer in gezeten...

Toch nog 2,5 **

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Prima film die toch wel érg dramatisch is...
Maar dat is net de sterkte van de film, ze geven weer hoe het toen écht was. En dan begin je wel na te denken over hoe die mensen vroeger geleefd moeten hebben. Ik vond het dan ook een interessante film die naar het einde toe steeds beter wordt. Het einde vond ik dan ook prachtig. En de kostuums waren indrukwekkend.

avatar van ADIYOK

ADIYOK

1 van de beste films van 2008

natalie was helemaal top super acteerprestatie

maar scarlett sucks.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Beetje een tegenvaller deze film. Opzich ziet het er prachtig uit allemaal en de acteerprestaties zijn van bijna iedereen goed (vooral van Portman, fantastische rol), maar het kon me allemaal niet echt boeien. Daarnaast vond ik het op een gegeven moment wat irritant worden. De koning, gespeeld door Bana, doet wat ie' wil, maar logisch wordt het nergens. Het begon me eerder op mijn zenuwen te werken. Op het ene moment heeft Bana het voor het zeggen, het andere moment Portman en zo gaat het maar door. Beide zusjes krijgen kinderen van hem, het is nooit goed, zusjes bedriegen elkaar, Bana bedriegd beide zusjes, bla bla bla... neh, dat had ik op een gegeven moment wel gezien eigenlijk. Voor de rest wel leuke, bijpassende muziek, mooie beelden, mooie kostuums, maar is het net niet genoeg voor een voldoende. Johansson paste hier trouwens voor geen meter in, erg matige prestatie van haar.

avatar van Film Pegasus

Mooie prent met een (waar) historisch verhaal. Het verhaal is uiteraard interessant genoeg, maar als je de geschiedenis wat kent zitten er ook weer geen verrassingen in. Jammer genoeg zijn we dan ook deels uitgepraat. Zoals al eens aangegeven is het wel bizar om amper Engelse acteurs in dit verhaal te zien. En ondanks acteurs als Johansson die toch wel beter kan, zijn de beste prestaties nog van de kleine bijrolletjes. Portman past nog wat in haar rol, al gaat ze er soms wat over. Een grote actrice zal ze helaas nooit worden. Eric Bana is vrij ongeloofwaardig en meer een driftkikker en Johansson speelt zo goed mogelijk, maar is gewoon miscast in deze film. De muziek en vooral de kostumering maken nog wat goed en uiteindelijk is het toch geen vervelende film geworden. Al zal hij ook weer niet blijven hangen en verre van een topfilm zijn.

avatar van christian

christian

Film Pegasus schreef:

Portman was en is nu nog steeds een grootheid in de acteerwereld. Ik begrijp dus niet waar je die onzin vandaan haalt.

avatar van josseheijmen

josseheijmen

Voordat ik deze kocht, had ik haar zeker al 10 keer verlekkerd in mijn handen gehad. Mijn Scarlett! Natalie Portman! Ze was toen steeds rond de €17,- ; echt veel te duur. Maar ik wilde 'r zo graag! Uiteindelijk is het €6,- geworden.
Mijn verwachtingen waren, zo moet ik toegeven, toch wel huizenhoog.

1e ziening van The Other Boleyn Girl.

Ik zag de film vier dagen geleden; helaas heb ik niet onmiddellijk mijn recensie geschreven. Ik had nl. nogal een sterke mening over Chadwicks film. Nu kan ik me de precieze bewoordingen van mijn beoordeling zoals ik me die toen voorstelde niet meer herinneren. Desondanks:

Een wonderschone opening, felle en stralende kleuren, gevolgd door de traktatie van Scarletts boezem (in volle glorie!).

Kort daarna, wanneer het spel op de wagen is: De plothiaten gieren me om de oren.
Slechts twee opzichtige voorbeelden naast de vele die me nu even niet meer haarscherp voor de geest staan:
Scarletts man? Compleet verdwenen? Niet meer interessant voor het topzware plot?
Scarletts (bastaard-)zoon? Niet belangrijk?

Ik zou de dames Portman en Johansson zó graag op zijn minst 4enhalve ster geven. Niets liever. Maar dat zou het grootste bedrog van dit (nog jonge ) millennium zijn.

Het is simpelweg te veel van het goede. Een intrige waar geen eind aan komt. Een schoolvoorbeeld van een film die bezwijkt onder haar eigen gewicht.

En toch, en toch. Net wanneer ik het helemaal gehad heb, laat Portman haar klasse zien... en doet me weer twijfelen aan de lage beoordeling die ik in gedachten had.
Hiernaast acteren Kristin Scott Thomas en Ana Torrent (Katherine of Aragon) overtuigend, een aspect dat de film nog net te genieten maakt.

avatar van Film Pegasus

christian schreef:

Portman is een grote bekendheid, een sterke actrice is ze in mijn ogen toch niet. Op haar palmares staan ook vooral films die wel leuk zijn, maar niet vanwege haar acteerprestatie groot geworden zijn: Star Wars I-III, Zoolander, Mr. Magorium's Wonder Emporium, Everyone says I love you, Mars Attacks, ... De enige film waar ik ze nog goed in vind is V for Vendetta. Zelfs in Léon en Heat is ze zeker niet de trekker van de film.

avatar van berrewillems

berrewillems

Als kijker krijg je in 'The Other Boleyn Girl' één van de meeste woelige stukjes uit de Britse geschiedenis te zien. Anne Boleyn weet zich ten koste van haar eigen zus en de van origine Spaanse koningin in het bed van de Engelse koning te werken. Daardoor zal Engeland zich afscheuren van de Katholieke Kerk te Rome. Iedereen kan dit stukje geschiedenis in elke geschiedenisboek terugvinden.

Toch slaagt de regisseur er in om met deze verhaallijn een goed uitgebalanceerde film te maken. De meeste films concentreren zich namelijk eerder op de dochter van Anne Boleyn, Elisabeth I. Hier krijgen we echter de voorgeschiedenis voorgeschoteld. En dat helpt ons de Elisabethfilms is een breder perspectief te plaatsen. Portland is geweldig als tirannieke feeks die niet enkel haar familiebanden, maar ook haar land ten gronde richt. De verbetenheid waarmee zij haar personage gestalte geeft is indrukwekkend. Het lijkt alsof zij werkelijk Anne Boleyn is. Johanssen langs de andere kant geeft op sublieme wijze een eerder in stilte gehulde zus weer die oprecht van haar minnaar houdt maar zich opoffert voor haar familie.

Dit is uiteindelijk een juweeltje geworden. Met acteerprestaties die boven alles uittoornen en ook aan decors en kledij is aardig gesleuteld. Zeker ook een handig hulpmiddel tijdens de lessen.

Op zich mooie film met prachtige kostuums!

De acteerprestaties vond ik ook prima (vooral Natalie Portman vond ik erg goed), alleen viel dat van Scartlett Johansson iets tegen; soms was ze het gewoon nèt niet.

Ook de soundtrack vond ik erg mooi, met als hoogtepunt wanneer Anne naar het schavot loop, echt supermooi!

Ik vond het een film die je één keer kijkt en dan leuk vind om te hebben gezien, maar niet echt voor herhaling vatbaar.

Ik vond hem ook te lang duren..

2 sterren is meer dan genoeg.

avatar van RodneyS

RodneyS

Sterke drama film. En vooral het einde erg heftig. Met de prima acteer prestaties en prachtige kostuums vond ik dit een hele mooie film om te zien.

avatar van Metalfist

Metalfist

The Other Boleyn Girl

Kostuumdrama's zijn niet echt mijn ding en dat bewijst de Other Boleyn Girl weer eens. De enige reden dat ik de film wou zien was eigenlijk alleen maar voor miss Johansson.

Geen idee of het historisch allemaal klopt, boeit me eigenlijk ook niet in zulke films maar op den duur begon het echt saai en verwarrend te worden met de verschillende intriges tussen Portman, Johansson en Bana. Acteerprestaties waren ook niet denderend. De enige goeie was Portman (vooral op het einde laat ze haar klasse zien) maar Johansson had hier helemaal niets te zoeken. Dan zie ik haar liever in andere rollen spelen want ze paste helemaal niet in de film. Trouwens elke keer dat ik Bana zag moest ik denken aan clown en barstte ik in lachen uit, lijkt me ook niet echt de bedoeling. Visueel ziet het er soms wel mooi uit, zo was die openingsscène waar je Anne, Mary en de broer wiens naam ik ben vergeten wel knap.

Het verhaal achter de Other Boleyn Girl lijkt me wel interessant maar komt hier toch niet uit de verf.

avatar van el padrino

el padrino

berrewillems schreef:

sluit me hier bij aan. 4,5

avatar van Chromeo

Chromeo

Niet onaardige verfilming, maar wie de serie "The Tudors" gezien heeft, weet dat het véél beter kan...

avatar van tal1b

tal1b

prachtig verhaal, mooi verfilmd.

alleen liet de koning zich idd wel heel makkelijk bespelen door Natalie Portman.

avatar van valerio2003

valerio2003

Zeker een mooie film,alleen wat is die Portman toch een bitch zeg in deze film.Toch had ik wel medelijden met haar op het laatst.

Ik vond de acteerprestaties behoorlijk sterk ,zowel van Portman maar ook van Scarlett.

avatar van Faits

Faits

berrewillems schreef:

Ik sluit me hierbij aan!

De soundtracks zijn trouwens ook gewéldig!

avatar van gauke

gauke

Weer zo'n, vakkundig opgenomen en gespeeld, sierlijk, onderhoudend, fraai kostuumdrama, geproduceerd door de BBC.