• 9.372.496 stemmen

The Eiger Sanction (1975)

Thriller | 129 minuten

Genre: Thriller

Alternatieve titel: In Opdracht van de Draak

Geregisseerd door: Clint Eastwood

Met onder meer: Clint Eastwood, George Kennedy en Vonetta McGee

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Duits

• meJane Bekijk via meJane

Plot The Eiger Sanction

"HIS LIFELINE - held by the assassin he hunted."

Een geschiedenisleraar neemt een opdracht van een regeringstak aan: hij moet een Russische spion vermoorden. Omdat het beoogde slachtoffer deelneemt aan een expeditie die de Eiger gaat beklimmen sluit Jonathan zich hierbij aan.

avatar van neo

neo

aardige film met een soort james bond-achtige rol van clint eastwood.de berg opnames zijn werkelijk prachtig

avatar van dttom

dttom

Ik heb me wel vermaakt maar goed was ook niks op tv en Clint is meestal wel te pruimen.

avatar van Middie

Middie

ik vond het wel een aardige film. Niet de beste van Clint Eastwood.

avatar van streeter

streeter

Ik vond de muziek in deze goed. Paste niet echt bij het verhaal, maar ja...

avatar van wesbrina

wesbrina

Het is een aardige film. Zeker geen topper , maar best wel te doen.

Nou blijft Clint Eastwood ook een Mega-acteur .

2,5 punt.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Best wel spannend, en Clint is weer eens cool.

3.5 sterren

avatar van Pacino88

Pacino88

Voor de fan weer een erg goeie film,uiteindelijke climax was dan weer wat rommelig,maar dit kwam ook door het matige beeld en het beeld was niet anamorphic.

Het leek wat onduidelijk op het einde dus.Maar verder vond ik vooral het verhaal origineel,maar wel weer wat vergezocht,ze zochten een man die hinkte,en een van die bergbeklimmers was de dader,dachten ze.Dit werd wat matig uitgelegd.

Niet het beste van Eastwood,maar zijn rol is weer cool.

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Best een vermakelijk filmpje, maar het verhaal kan je niet serieus nemen. De nodige spanning, humor en mooie vrouwen ontbreken echter niet in deze film van Clint Eastwood.

avatar van Wembleyfever

Wembleyfever

Op de tweede dag van filmen werd een beroemde bergbeklimmer gedood door een vallende rots. Eastwood had minuten daarvoor nog op dezelfde plek gestaan...

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Weer een goede film van Clint Eastwood, hij speelde weer als de best. Soms ook spannend en er zit een leuk sfeertje in. Jammer dat de grootste gedeelte in Amerika afspeelt, omdat ze zeggen dan Zwitserland het hoofdlocatie is maar dat doet er niet toe..... Gewoon erg leuke film. Die scenes op de bergen waren ook mooi en goed en het Zwitserland locatie was ook prima.

Echt een aanrader voor Eastwoodfans

avatar van mikey

mikey

Stoere praatjes, sexisme, bier en veel macho-actie. Aardige film. Alleen weet ik niet wat er met de dvd was. De binnenopnames waren nauwelijks zichtbaar. Terwijl de trailer er veel beter uitzag. Kennedy steelt de show

avatar van Lennert

Lennert

Een echte Clint film: actie met een klein beetje diepgang. Vooral de bergbeklim scenes waren adembenemend spannend.

avatar van Zinema

Deze thriller met Eastwood steunt net zo hard op Kennedy maar ontaard in volledige chaos op het eind. Evengoed redelijk.

avatar van mr. white

mr. white

Tja.. grappig en soms spannend maar meer ook niet.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1918 berichten

Leuke film van Clint, leuk verhaal, goed acteerwerk en soms redelijk spannend, goed.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Deze homofobe, vrouwonvriendelijke slecht uitgewerkte macho film is erg matig en ongeloofwaardig: zonder Eastwood was 'ie allang vergeten.

De toevalligheden zijn bijna lachwekkend maar dankzij de lichte toon en prettige sfeer is dit nog net acceptabel.

Juist in een matige b-film als deze bewijst Eastwood zijn sterkwaliteit: puur en alleen dankzij Clint [en een beetje vanwege de schmierende Kennedy] is deze film het aanzien waard en enigszins vermakelijk.

Wel één van de minste films waarin Eastwood ooit heeft geacteerd.

Deze film krijgt van mij een krappe voldoende dus: ***

avatar van 606

Een wat mindere film van clint

Mooi geschoten plaatjes in de bergen.

avatar van ghostman

ghostman

Dit was vroeger een van mijn lievelingsfilms waarin Eastwood speelt. Super spannend en de muziek vond ik ook heel erg mooi.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

riefenstahl schreef:

Wel één van de minste films waarin Eastwood ooit heeft geacteerd.

Deze film krijgt van mij een krappe voldoende dus: ***

Onzin, de film leunt juist erg op de spanning in die bergen en het feit dat je niet weet wie de badguy is.. dat van die macho's is maar een beetje bijzaak.

avatar van paffy

paffy

Het verhaaltje wordt naar de achtergrond geschoven door de mooie beelden. De film is niet heel spannend, maar in je achterhoofd onthoud je dat de professor een missie heeft.

avatar van DragQueen

DragQueen

Alleraardigste thriller, waarin een soort van james bond-achtige rol weggelegd is voor clint eastwood. deze laatste speelt zijn rol wel goed, op een voor hem typerende wijze. 3 sterren.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Een redelijk goed verhaal, maar ik vind het bij momenten nogal saai (in de zin van: te weining actie). Wel een aantal mooie natuurbeelden.

avatar van badfans69

badfans69

DragQueen schreef:

Precies goed verwoord.

avatar van stinissen

ARD (The Eiger Sanction, zaterdag 3 maart, 1:10 uur)

avatar van ghostman

ghostman

Wat een fantastische film blijft The Eiger Sanction (1975) toch . Ik ben ( back in the early eighties ) met dit soort films grootgebracht . Hoe ik het ook wend of keer dit soort ( voor mij nostalgische ) films hebben onbewust de basis gelegd voor mijn voorliefde voor cinema .

Vannacht op de televisie zie ik . Misschien blijf ik kijken . Aah , fantastische herinneringen ...

avatar van Theunissen

Vroeger als kind was het altijd genieten als er eind jaren 70 een film van Clint Eastwood op TV kwam want hij was gewoon destijds mijn held. De laatste keer dat ik deze film gezien heb moet ergens rond die tijd zijn geweest en buiten dat ik het destijds gewoon een spannende film vond kon ik me er weinig meer van herinneren. Vandaag heb ik hem weer eens bekeken (helaas op RTL 7 met alle kut reclames tussendoor als gevolg en daardoor waarschijnlijk ook hier en daar wat geknipt) en ik moet zeggen dat hij nog steeds aardig beviel. De jaren 70 druipt er overal vanaf (inclusief de russen als vijand) en Clint Eastwood speelt lekker de macho. De rol van George Kennedy is overigens best goed. Het verhaal is best aardig gevonden en weet ook nog te boeien. Het einde is misschien wat minder maar er valt mee te leven. De beelden zagen er overigens ook best fraai uit. Het is zeker niet de beste film van Clint Eastwood maar hij kijkt wel lekker weg en is zeker ook ammusant (ook nog in deze tijd).

avatar van thunderball

thunderball

Aardig vermakelijke, maar iets wat te lange, typisch jaren '70 spionage thriller met Eastwood in de hoofdrol.

Film komt wat langzaam qua echte spanning op gang, maar wordt uiteindelijk gered door adembenemende bergbeklimmingsopnamen met Eastwood daadwerkelijk op en aan rotsen hangend.

Het originele boek van Trevanian, wat ik ooit aan heb geschaft, wordt bijna letterlijk gevolgd.

Rol van Jack Cassidy is hilarisch (hij was ook altijd mijn favoriet Columbo schurk), want lekker geniepig en over the top.

Geen topper, maar gewoon leuk en vermakelijk!

Een dikke zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van Theunissen

Normaal komt deze film nog maar zelden op TV en nu zendt RTL7 hem nota bene voor de tweede keer binnen 4 maanden tijd uit. Het is overigens geen straf

avatar van Straatbord

Straatbord

Vind het ook een beetje een machofilm met een slecht, clichématig verhaal. Wat te veel op de massa gericht. Eastwood acteert sterk, maar z'n personage mist diepgang.

avatar van Tup&Joep

Tup&Joep

Ik kwam hem gisteren tijdens het zappen tegen, was net twintig minuten bezig ofzo. Aangezien mijn held Clint er in voorkwam, blijven hangen. De film viel me niet tegen, zeer mooie natuuropnames. Wel een beetje weinig actie. En geen reclames gezien!