• 9.380.493 stemmen

Met onder meer: Dane DeHaan, Alex Russell en Michael B. Jordan

Releasedatum: 15 maart 2012

• meJane Bekijk via meJane

Plot Chronicle

"What are you capable of?"

Drie doodnormale middelbare scholieren doen een ongelooflijke ontdekking. Ze vinden in het bos een mysterieuze substantie waar ze aan bloot gesteld worden en waardoor ze superkrachten ontwikkelen. Als ze leren om de superkrachten onder controle te houden en ze te gebruiken in hun voordeel, beginnen hun levens uit de hand te lopen en hun duistere kanten naar boven te komen.

avatar van Insignificance

Insignificance

Found footage, grotere krachten en sociaal drama. Van dat laatste gebruikt het te veel en wordt het te simpel verwerkt. De hoofdrol weet op dat vlak ook niet veel te bewerkstelligen. Wat dat betreft iets te ambitieus, waardoor het in z'n totaliteit niet zo veel indruk achterlaat. Best jammer, potentie voor een leuke en spectaculaire film is er wel. Het klieren is lachen, het ritje in de wolken ziet er fantastisch uit en de finale had met een meer evenwichtige aanloop een knetterende afsluiter kunnen zijn.

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik had heel hoge verwachtingen van deze film, maar het is een heel grote teleurstelling geworden.

Het eerste uur is bijzonder saai en inhoudsloos, na dat uur wordt het iets beter, maar toch ben ik er niet over tevreden.

Door het betere laatste half uur een iets hogere waardering dan ik aanvankelijk wou geven, maar meer dan wat ik nu geeft is de film me helaas niet waard.

Tegenvaller dus !!

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Plot.. hm.. interessant. Trailer.. kijken maar!

Oei, handheld camera.. maar geen stress, bevalt me eigenlijk best goed bij deze film. Vond het idee vrij leuk hoe een paar 'normale' jongeren dit soort krachten zouden krijgen en zoals in het echt waarschijnlijk er wat leuke dingen mee gaan doen en grappen uithalen. Is het dan ook, en wordt ook lekker naturel gebracht. Wat dan wel jammer is, is dat ik er als kind (en zelfs nu af en toe nog) zo vaak over gefantaseerd hebt dat ik denk dat er veel meer mee gedaan had kunnen worden. Er zat gewoon zoveel meer (leuks) tussen een bal laten zweven en mensen vermoorden door gebouwen in te laten storten en auto's weg te vagen. Genoeg vermakelijke momenten verder (de parking lot, rugby in de wolken), maar het gevoel blijft toch aan me knagen.

M'n tweede struikelpunt is Andrew. Zijn character is gewoon (voor mij dan) ongelofelijk irritant. Maar dan niet als in het 'irritante' dat er normaal bij een bad-guy, of zoals in dit geval bij een good-guy gone bad, is, maar gewoon vervelend irritant (al voordat hij powers kreeg). De speer door hem heen was dan wel een opluchting, maar niet de soort 'opluchting' die de makers voor ogen hadden. daardoor werkt het tibet-einde ook niet zo goed voor mij.

Maar goed verder alsnog een goede voldoende doordat er toch (zoals gezegd) wat leuke momenten waren, het idee prima is, het lekker naturel wordt gebracht, visueel niet teleurstelt en de vaart er toch wel lekker in zit (wat soms ook wel een gemis is bij dit soort films).

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Net een 3* , vreemde B-ige film waar het budget in de laatste 10 minuten scenes leek te zitten.

In het verhaal zitten wat zaken die absoluut niet verklaard worden, vergeet je dat dan word je denk ik toch enigszins aangenaam verrast als je de film uit kijkt.

avatar van Pantoffel

Pantoffel

Aangenaam filmpje, had ook niet echt veel langer moeten duren.

avatar van Albert020

Albert020

Tja wat zal ik er van zeggen, heel aparte film

avatar van den_hannes

den_hannes

Leuk gemaakt,maar de film had wat langer mogen zijn. Voor de rest niets op aan te merken. 4.5*

avatar van schram101

schram101

Tegenvaller. Ondanks dat hij al een tijdje op de plank lag keek ik best naar uit naar de film, maar Chronicle weet niet op alle vlakken te overtuigen. Hoofdpersonage Andrew wordt in ieder geval uitstekend neergezet door Dane DeHaan. Zijn neef Matt is dan weer een stuk minder, en irriteert soms zelf met zijn matige acteerprestatie. Daarnaast is er de tegenwoordig steeds vaker verschijnende handycam welke ook niet op ieder vlak overtuigt. Visueel -en dan doel ik vooral op de CGI- is het allemaal dik in orde, maar bijvoorbeeld het grietje met de tweede camera lijkt er enkel bij verzonnen om de groep ook van wat afstand te volgen en heeft eigenlijk geen enkele functie hiernaast. Sowieso kiest de film op het einde voor meerdere camerabeelden -logisch gezien het spektakel- maar dit haalt wel de charme van kleine camera weg.

Jammer genoeg knalt de film tijdens datzelfde einde een beetje uit de bocht daar het wat te veel hooi op de vork neemt. Het voelde allemaal wat too much aan. Zeker omdat het van origine een found footage film is had het allemaal kleiner gemogen, ook al bewees Cloverfield dat dit geen vereiste is.

Overigens was het plotselinge meedoen aan de talentenjacht ook maar vreemd..

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

De graphics zijn geweldig en het laatste half uur is een feest in combinatie met de schokkende beelden. Je waant je door de lucht of op de naald in Seattle en het ziet er gelikt uit. Maar 'Chronicle' komt tekort aan inhoud. De structuur van het verhaal zit goed maar op een gegeven moment geloof je de personage ontwikkelingen niet meer en probeert de film te veel lagen toe te brengen aan een beperkt format. De film werkt in het begin goed als tieners die eigenlijk kunnen wat zo veel van ons dromen te kunnen en dat loopt uit de hand. Maar als fysieke klachten, familiedrama's en vreemde gebeurtenissen met het weer daar aan toe gevoegd worden werkt dat format niet meer. De bouw, het uiterlijk en het skelet van de film zijn goed en intrigerend maar de inhoud laat te wensen over. Niet alles wat het had kunnen zijn.

avatar van loreen

loreen

goede film

avatar van Zinema

Magische mix.

Met behulp van zeer goede CGI wordt er langzaam aan een geweldige sfeer gebouwd, tijdens deze sterke film die een verfrissende invalshoek kent. De opbouw draagt bij aan het feit dat je als kijker wordt meegezogen in een spannend avontuur, dat een behoorlijke finale kent. Het inmiddels populaire subgenre ‘found footage’ werkt wonderwel in deze combinatie en draagt samen met de acteurs bij aan een realistisch tintje. De magische mix van verschillende genres doet dat eveneens.

Zeer goed.

avatar van jipt

jipt

Sterke originele superheldenfilm die door het multi-media cameragebruik dicht op de huid gaat zitten. Met en geflipt en hard eind. dikke3,5*

avatar van T-man

T-man

Ik had meer, veel meer, van deze film verwacht. Het gegeven kan een start zijn van een geweldige, spektakel film. In plaats daarvan wordt er gekozen voor een sociaal drama. Er wordt hierboven gesproken van superhelden film. Ze bezitten wel bepaalde super kracht maar er is in mijn ogen absoluut geen sprake van heldendom. Nee, ik kan niet enthousiast raken over deze film.

Het is een film die me alleen maar ontgoochelde. Ik vond het een oersaaie film. Alleen de ontknoping kon me enigszins bekoren wegens de wel goeie visuele vormgeving. Verder vond ik dat het verhaal alleen maar aanmodderde en zich naar die iets betere ontknoping toesleepte.

avatar van royal89

royal89

Ik heb gisterenavond de Chronicle maar eens gekeken.

Het verhaal is natuurlijk herkenbaar want wie heeft in zijn jeugd niet gedroomt van superkrachten. Het eerste half uur van de film kon mij niet echt boeien en zat voor mij zelfs tegen het saaie aan. Vanaf het moment dat superkrachten krijgen begint het eigenlijk pas leuk te worden. De komische elementen vond ik leuk en de actie naar het einde toe vond ik mooi. Het ziet er ook allemaal goed uit.

De acteeprestaties vond ik persoonlijk niet overtuigend. Ik vond ze eigenlijk alle drie maar behoorlijk irritant.

Een korte maar toch redelijke vermakelijke film. Een leuk tussendoortje maar beter uitgewerkt had kunnen worden.

avatar van Nickske1912

Nickske1912

Matige film waarin de spectaculaire actiebeelden (voornamelijk aan het eind) een hoop goedmaken. Films vallen of staan vaak met de aanwezigheid van goede en sterke personages, en dat was nou net waaraan het in Chronicle ontbrak. Zo wordt hoofdrolspeler Andrew zelfs gepresenteerd als een psychisch niet in orde zijnde probleemgeval. Misschien controversieel om uit te spreken, maar ik moest een link leggen met de recente schietpartijen op scholen in Amerika. Ik weet niet of het de bedoeling van de makers is geweest om een personage neer te zetten waarbij we zouden meeleven, maar dat is hier absoluut niet het geval.

Het concept van deze film klonk erg vet en daarom ben ik best teleurgesteld dat deze potentie totaal niet wordt waargemaakt eigenlijk. Had zoveel meer ingezeten.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Was redelijk sceptisch t.o.v het concept, maar Chronicle presteert naar behoren met uitzonderlijke special effects die de film naturel doen aanvoelen. Slimme touch ook met de manier waarop de camera binnen deze stijl toch z'n gang kan gaan. Om vervolgens enkele fantastische shots eruit te trekken. Indrukwekkend, maar het concept wordt niet tot het uiterste gebruikt. Veel gemiste kansen, maar wie weet wordt het de komende jaren nog eens opgepikt.

avatar van FillumGek

FillumGek

Leuke superheldenfilm waarbij Trank er net weer even een andere draai aan geeft door het te mixen met het handycam-genre. Niet zo gepolijst en over the top als een X-Men en zonder duidelijk conflict tussen goed en kwaad. Er is hier voor een wat meer geloofwaardiger aanpak gekozen.

De aanraking met het goedje zoals in deze film kan iedereen overkomen, al is het wel altijd de vraag waaróm het niet iedereen overkomt, maar slechts enkele er mee in aanraking komen. Enfin, de jongens beginnen met voorzichtig experimenteren met hun nieuwe powers wat erg leuk is om te kijken. Ik zou zo willen ruilen, ideaal om wat kattenkwaad uit te halen. Vooral het vliegen, daar droomt toch iedereen van... De cast deed het aardig, maar ik moest er wel even aan wennen. Vooral Andrew kwam later steeds beter uit de verf. Het drama in zijn geheel werkte echter niet zo lekker en zorgde dat het middenstuk wat saai was.

Gelukkig maakt de finale veel goed. Spectaculaire effecten volgen elkaar in rap tempo op waarbij diezelfde effecten er fenomenaal uitzien. Speelduur is ook precies goed, een enorm lange opbouw als vaker gebeurd in het superheldengenre wordt ons hier gelukkig bespaard. Toffe kijk op het genre.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Erg gave handheldfilm . Drie jongeren krijgen zweefsuperkrachten, vet cool natuurlijk om daarmee pranks bij onschuldige slachtoffers uit te halen. Of om eens lekker door de lucht te sjezen. Een van die drie is een sulletje en in plaats van dat ie in plotse razernij de halve highschool neerschiet, gaat ie zijn superkrachten gebruiken om zijn frustatie te uiten. Maar of dat nou zo verstandig is... Door een goede, bedachtzame opbouw is de film heel geloofwaardig. Dat zie je niet vaak bij dit soort SF-films.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

leuke meevaller: hoe een bijzondere gebeurtenis bij gewone jongens een heel verschillende uitwerking kan hebben. Mooie opgebouwde film met de nodige spanning.

avatar van Daan258

Daan258

Blijft een heerlijke en aparte superhelden film.

Ook met de 2e x kijken heb ik me weer erg goed vermaakt.

avatar van missl

missl

Begint wel interessant en rustig. Je leert de vrienden goed kennen en ze doen leuke dingen waardoor je hun relatie wat beter begrijpt. Maar richting het eind slaat deze prent volledig door, volledig ongeloofwaardig en over the top. En dat is over het algemeen niet heel erg, maar het past er niet bij.

avatar van Fryce

Fryce

Best aardig. Vond alleen het cam gebeuren af en toe wat minder.

avatar van RimkoWolfs

RimkoWolfs

" What are you capable of ? "

Zeer aangenaam verast, door de vele negatieve reacties waren mijn verwachtingen laag. maar toen ik net de film keek, heeft deze het tegendeel bewezen van de reacties. ik kan best snappen dat het niet voor iedereen geld.
Ik vond het een zeer interessant verhaal , en ik vind het fijn dat ze wat geheimen overlaten. wat ik totaal niet had verwacht is dat de film het genre Thriller wel terecht heeft kregen toegewezen. van sommige momenten zoals Steve die geraakt werd door de bliksem kreeg ik kippenvel ( van de schok ). mooie graphics, en leuke opbouw. ook al vond ik op sommige momenten overgang snel gaan, maar aangezien dit een handheld movie is, is dit te begrijpen. hier is trouwens ook goed gebruik van gemaakt.

Niet de beste film die ik ooit gezien heb, maar zeker een om te onthouden! deze is het kijken waard!

avatar van BryanV050

BryanV050

Erg rare, saaie, vooral onboeiende film. De special fx waren niet om aan te zien, het verhaal was alles behalve interessant en het was allemaal erg wazig / onduidelijk. Zoals bijvoorbeeeld niet duidelijk werd wat het bovennatuurlijke ding onder de grond precies moest voorstellen of Waar het vandaan kwam. Verder was het erg overdreven en chaotisch.

Als ik bepaalde waarderingen zie en meningen lees van anderen, denk ik; heb ik dezelfde film gekeken ?

Verdient als je het mij vraagt niet meer dan 1,5 ster

avatar van Theunissen

BryanV050 schreef:

Je kunt je ook afvragen of het misschien aan jezelf ligt

avatar van nightbreed

nightbreed

Voorspelbaar (waardeloos script), matig acteerwerk en alwéér dat irritante handycamconcept. Snel vergeten deze kinderfilm.

avatar van Parisa

Parisa

Goh, alweer Seattle? Ik kijk de afgelopen tijd geloof ik best veel 'Seattle'-films.

Ik ben bestwel een nerd en heb hem ook gekeken met een nerd, wat deze film vast een stuk beter te kijken maakt. De film heeft een verhaal wat we allemaal al vaker hebben gezien. Maar ik vond hem wel leuk geschoten, zo met de handycam. Al staat een Cloverfield hier mijlenver boven.

Van acteerwerk is alleen bij de hoofdrolspeler wat sprake. Hij is ook slim gecast vanwege zijn uitstraling. De rest mag gewoon lekker de tiener uithangen en daarvoor kunnen ze iedereen van de straat plukken. Maar de gekozen jongens bevielen mij ook wel.

avatar van Decec

Decec

Een goede SF/Drama/thriller film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...