• 9.376.014 stemmen

Met onder meer: Fernanda Andrade, Simon Quarterman en Evan Helmuth

Releasedatum: 9 februari 2012

Plot The Devil Inside

"No soul is safe."

Haar hele leven heeft Isabella geloofd dat haar moeder drie mensen op brute wijze vermoord heeft omdat ze krankzinnig was. Nadat haar verteld wordt dat de moorden plaatsgevonden hebben tijdens een exorcisme gaat ze op zoek naar de waarheid. Terwijl haar ervaringen in Italie worden vastgelegd door een filmploeg raakt ze betrokken bij een reeks van illegale exorcisme.

Isabella Rossi

Maria Rossi

Lieutenant Dreyfus

Father Christopher Aimes

Doctor Antonio Costa

Father Robert Gallo

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Als je realisme wilt moet je dan die specifieke spanninsbogen niet pretenderen. Een film als Paranormal Activity pretendeert ook geen persoonlijke ontwikkelingen en weet een uitstekende film neer te zetten. Bovendien is The Devil Inside qua realisme of orginaliteit natuurlijk een lachertje. Die hele eerste scene met die moeder in het gesticht is gewoon een copy/paste van welke andere horrorfilm dan ook met een personage in een inrichting. Sowieso is ons hoofdpersonage net zo authentiek als de surviving-chick van any '80s slasher film. Het enige interessante is het toevoegen van die jonge priester en jonge exorcist verder is dit als horrormocumentaire net zo overtuigend als Diary of the Dead (maar die gaat dan ook voor een andere fun-factor). Als je deze film vergelijkt met een The Last Exorcism merk je direct een verschil in geloofwaardigheid en kwaliteit.

dutchtuga

Het leuke aan The Devil Inside is dat het niet al teveel pretendeert en voornamelijk registreert. Hier zou je meer het gevoel kunnen hebben deel uit te maken van de film dan in veel andere fake documentary's. Waarom het realisme een lachertje zou moeten zijn snap ik niet. Vond het acteerwerk hier van erg hoog niveau, behoorlijk natuurlijk (m.u.v. wat doktoren in het ziekenhuis misschien) en allesbehalve 80's slasher. Vind The Devil Inside een van de meest geloofwaardige films in zijn soort, juist vanwege de keuze niet alles te gooien op spanning, personages o.i.d.

Drs. DAJA schreef:

Zowat elk voorbeeld dat je aanhaalt vind ik in ieder geval slechter dan deze film, maar het ging mij ook nie zozeer om de film als geheel, wel hoe de eindscene in het geheel kadert. De rest bouwt inderdaad meer op als een normale horrorfilm, het is dan ook fijn dat deze film een keertje breekt met de bekende verwachtingspatronen. Als de film zich volledig op een realistische aanpak gestort had was het effect er ook weer niet geweest.

avatar van neysen1985

neysen1985

pfffff, ben absoluut geen fan van die found footage films ofziets, maar wel natuurlijk van exorcist films.

maar die found footage films moet ik niks van hebben vooral paranormal activity enzo vind ik echt geen bal aan.

Moet wel zeggen dat ik the devil inside beter vind dan paranornal activity, maar dat ligt ook aan mijn smaak.

Moet zeggen dat veel van de griezelig bedoelde scenes maar flauw in beeld worden gebracht.

Eigenlijk alleen het laatste half uur is best wel creepy.

maar ik ga hem toch geen precieze voldoende geven.

Daar vond ik de film te teleurstellend voor.

de beste exorcist film blijft toch met volle the exorcist (himself.)

Maar ja, het genre is sowieso niet meer wat het geweest is....................

wat een kut film!

Ik heb goede films van de makers van paranormal activitie gezien in de bios maar toen ik deze in de bioscoop zag kreeg ik gewoon lach neigingen in plaats van schrikke.

hij duurt kort en de verhaallijn is te simpel..

dutchtuga

De verhaallijn van PA is niet simpel?

avatar van kraakie

kraakie

Baut film lekker links laten liggen . Dat ze deze crap nog in de bios durven vertonen

avatar van monaldo

monaldo

Wat een slechte film niet normaal!!! Absoluut niet je tijd verdoen aan deze amateuristische productie, dat zulke films een budget krijgen is onbegrijpelijk.

avatar van pinda71

pinda71

Had er erg na toegeleefd, maar kom toch een beetje van een koude kermis thuis. Sommige scenes waren echt wel goed, maar het camerawerk verpeste een hoop spanning. De gehele lijn in de film was nogl slapjes en het einde een domper! Maar ondanks dat, toch een redelijke horrorfilm.

avatar van lordmars

lordmars

ik had echt hoge verwachtingen van deze film, want normaal ben ik gek op dit soort films, maar deze is echt lachwekkend slecht. ik ben al niet zo gek op dit soort camera werk en dan nog eens de voorspelbaarheid en slechte acteerprestaties maken deze film meer lachwekkend dan eng.

hij krijgt van mij 1 ster voor de scène in de kelder maar verder is het, Kennelijk Uitermate Teleurstellend..

dutchtuga

normaal ben ik gek op dit soort films

ik ben al niet zo gek op dit soort camera werk

Hier klopt iets niet. Of bedoel je dat je gek bent op Exorcisme films en niet fake documentary's?

avatar van lordmars

lordmars

dutchtuga schreef:

ik ben gek op Exorcisme films en fake documentary's zijn ook best te pruimen maar dan moeten ze wel errug goed zijn. the blair witch project is ook in die style gefilmd maar die is wel echt goed.

avatar van Number23

Number23

Helemaal niet zo eng als ik dacht en soms is dat een nadeel, soms een voordeel. In dit geval kon ik redelijk relaxt defilm volgen en ondanks dat de uitwerking helemaal niet bijzonder is, heb ik we wat met dat anti-religie gedoe. Want de kerk wordt weer eens flink aangepakt. Aardig, meer niet.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Als dat een voordeel is ga je toch lekker komedie kijken?

avatar van Crayons

Crayons

Viel me heel erg tegen, enge momenten zijn er nauwelijks en einde was iets te zwak.

avatar van Dionn

Dionn

Trailer is spannender als de film, en als je de trailer hebt gezien, heb je de film ook al voor 80% gezien lijkt het.

avatar van tijger19

tijger19

Deze film heeft mij teleurgesteld, voldoet totaal niet aan de indruk die de trailer op mij wekte. Waren wellicht enkele ''leuke' scenes maar daar houdt het toch echt bij op. Werd er niet echt in getrokken, de film had niet een verhaal om in mee te leven waardoor er spanning opgebouwt wordt, dit was gewoon zoals het in de film ook is, een documantaire. Toch vind ik dat er een goed verhaal in moet zitten.

Al moet ik wel zeggen dat ik de laatste tijd veel films kijk en dus steeds opzoek ben naar betere films en dit ook steeds moelijker wordt.

avatar van audi.a3

audi.a3

kraakie schreef:

Vind het uiterst belachelijk dat iemand zo een opmerking maakt !

Vond dit best een aardige film in zijn gerne !!!

avatar van edje555

edje555

vond het een heerlijke horror filmpje,

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Een nogal vreemde en traag op gang (als hij al op gang kwam) komende film. Met een belachelijk einde.

avatar van N23

N23

Een film die leek op 'the last exorcist', en het docu gevoel was prima. Als films zoals 'The blair witchproject' en 'the last exorcist'' je goed bevallen dan kan je deze film prima opzetten, maar anders zou ik er niet te veel aandacht aanbesteden.

avatar van sss123

Met Jezus win je zo.

hhahaha

avatar van killer13

killer13

heb lage verwachtingen voor deze. het kan (hopelijk) alleen maar beter worden. morgen maar eens kijken dan.

avatar van FabianGT

FabianGT

Vond hem best boeiend alleen het einde... afgeraffeld.

avatar van mar007

mar007

goeie film, viel me niet tegen.

vond het erg boeiend.

avatar van steffiestones

steffiestones

Had er meer van verwacht. Ben die docuachtige films een beetje beu aan het worden.

Niks kan tippen aan de excorcist 1973. Waarom maken ze die niet meer?

avatar van Keane1983

Keane1983

Goede film, alleen jammer van het einde. Ik zeg niet dat het tegen vond vallen maar wel iets te snel afgelopen zo abrupt
De opbouw daar stoorde ik me niet zo heel erg aan. Misschien iets sneller gekunt maar ik vond het geen overbodige informatie.
Acteerwerk vond ik prima. Met name die moeder vond ik schitterend acteren. Had hier graag wat meer van willen zien.
Spanning/horror en een heel klein beetje gore waren een perfecte mix om een goede uitdrijvingsfilm compleet te maken.
Tja, ieder zo zijn mening over het feit dat het gefilmt is in een docu. stijl. Ik heb me heb me hier in aan gestoord. Persoonlijk hou ik wel van dit soort films, vooral als ze goed zijn uitgewerkt.
Al met al een goede film die mij van het begin tot het eind heeft kunnen boeien.
Van mij een 4,0*

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Niet slecht, deze "documentaire" over duivelsuitdrijving. Er zitten echt wel leuke stukjes in die er creepy uitzien. Het acteerwerk daarentegen is niet echt goed, het komt gewoon niet overuigend over. Maar ik heb me er toch wel mee vermaakt. 3 sterren.