• 9.375.568 stemmen

Met onder meer: Fernanda Andrade, Simon Quarterman en Evan Helmuth

Releasedatum: 9 februari 2012

Plot The Devil Inside

"No soul is safe."

Haar hele leven heeft Isabella geloofd dat haar moeder drie mensen op brute wijze vermoord heeft omdat ze krankzinnig was. Nadat haar verteld wordt dat de moorden plaatsgevonden hebben tijdens een exorcisme gaat ze op zoek naar de waarheid. Terwijl haar ervaringen in Italie worden vastgelegd door een filmploeg raakt ze betrokken bij een reeks van illegale exorcisme.

Isabella Rossi

Father Robert Gallo

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Erg lelijke poster en matige film. Film bouwt zich erg langzaam op en is bovendien in de bioscoopszalen kinderen toegelaten.

De hele omkadering van Vaticaanstad is een leuke toevoeging, alsook dat de duivel zich kan manifesteren in meerdere personen. Voor de rest dezelfde koek als in andere films.

Film was misschien enger geweest als de bioscoopgangers constant niet aan het lachen waren (erg vervelend publiek gisteren in Hasselt).

Vooral de laatste 30 minuten zijn spannend!

avatar van rebecca-angel90

rebecca-angel90

Waardeloos einde !!! Tijd en geldverspilling geweest !!!

avatar van moviespotter

moviespotter

Vind de film hier wel heel erg negatief neergezet hoor, ben net terug uit de bios in Deventer en moet zeggen dat ik niet heel erg onder de indruk was maar ook niet echt teleurgesteld. Ik ben een enorme horror/thriller fan en stel hoge eisen en tsjah de film komt niet in mijn top 10, maar ook niet onder aan. Ik kan deze film wel aanraden aan mensen die niet van bloederige horrors houden, maar wel van een spannende verhaallijn houden. Er komt duidelijk nog een deel aan en ben er toch wel benieuwd naar.

3 sterren voor mij, een voldoende dus.

Even voor de duidelijkheid voor Friday the 13 th, als de bioscoop kinderen toelaat ligt het meer aan de bios... En de dame boven mij moet even uitleggen waarom ze het tijd en geldverspilling vind want aan een dergelijke comment heeft niemand wat....

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Het eerste uur is saai en de film als fake documentaire opvoeren werkt in het begin eerder op de zenuwen omdat het vrouwelijk hoofdpersonage niet overtuigt. Maar dan komt dat laatste halfuur waarin men resoluut de kaart van de duivelverdrijvingen kiest (en ja hoor er zitten serieus creepy momenten in )

Dat laatste halfuur doet de film boven de middelmaat uitstijgen maar een echte klassieker wordt het zeker niet.

@Friday the 13th: ook in Gent gisteren zat er een puberaal publiek in de zaal die blijkbaar nooit gehoord heeft van zich te gedragen in een bioscoopzaal. Met popcorn smijten en zo, voeten op de zetels voor hun leggen,... Men moet niet het excuus inroepen van "het zijn jongeren ,.... blablabla" Manieren heb je of niet!!! Ofwel gedraagt men zich (ook een puber in zijn puberteit moet zich gedragen!!!) ofwel blijft men gewoon thuis.

avatar van Shaky

Shaky

Onbegrijpelijk lage score.

Prima film in zijn genre die eigenlijk nergens begint te vervelen. De film brengt welliswaar niets nieuws maar is nog altijd prima te genieten. Voor de liefhebbers van het genre zeker een leuke film.

Best aardig.

Origineel natuurlijk niet. Zoveelste docu-film die het exorcisme draadje van The Rite oppikt (en eigenlijk gewoon z'n karretje aan de wagen van The Last Exorcism hangt). De kans bestaat dat er nu weer een hoop low-budget exorcisme filmpjes gaan volgen.

Toch werkt het best allemaal. De exorcismes zelf zijn aardig creepy. Aanloop van de film (zoals wel vaker bij dit soort docu-films) is te traag, maar eens aangekomen in Rome hangt er een aardig sfeertje. Acteerwerk is ook best oké, alleen vervelend dat Quarterman mij erg bekend voorkomt, maar ik geen flauw idee heb waarvan (en op welke andere bekende persoon hij dan lijkt).

Laatste half uur is sterk, het einde geweldig. De negatieve reacties zullen vast daar wat mee te maken hebben, maar dat heeft meer te maken met dom cinemavolk dan wat anders. Kwam voor mij volledig uit de lucht vallen (lijkt me voor de meeste mensen wel), positief verrast dus.

Jammer van de wat slome start en het wat onorginele verloop, maar verder een leuke film.

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Wel hele lage score hier op Moviemeter, hoorde hier al veel van op school. Iedereen wou hem zien, natuurlijk door de enge trailer die op TV te zien was. Ik was nog wat sceptisch, maar ik heb me zeker vermaakt in de bioscoop in Hoog Catharijne.

Het exorcisme genre lijkt weer erg op te leven met The Rite, The Last Exorcism, deze The Devil Inside en ook in zekere mate de Paranormal Activity reeks, zeker begrijpelijk. The Last Exorcism is natuurlijk erg vergelijkbaar met deze The Devil Inside, vooral door de documentaire stijl. Dit wist ik van tevoren niet, en hier baalde ik dan ook even van. Maar op zich stoort het niet heel erg in deze film.

The Devil Inside is op zich nog best een toffe film over exorcisme, de film bevat goede schrikmomenten, een aardig sfeertje, geen slechte acteerprestaties en af en toe zelfs wat humor. De effecten zijn ook prima en de film verveeld geen moment. Eigenlijk is de film gewoon heel tof, vooral de duivelsuitdrijvingen die in de film voorkomen tillen de film naar een hoger niveau.

Maargoed, het einde verpest natuurlijk een hoop, en de potentiele hoge score die ik The Devil Inside had kunnen geven is het niet geworden, nee een magere 2,5 sterren geef ik The Devil Inside, hier had een stuk meer in gezeten.

avatar van marcelp

marcelp

zoveel ophef om deze film...nee mij kon die niet bekoren. De film duurde ook veel te kort.

en het einde....tja snap wel dat de film om deze reden eindigt, maar toch....

avatar van Ramnnn

Ramnnn

Vrij aardige horror, zeker de moeite waard maar verwacht er ook weer niet te veel van en je vermaakt je prima.

avatar van Montorsi

Montorsi

Zielig.

De film begint met een mededeling o.a. dat het Vaticaan weigerde mee te werken aan deze film. Deze irrelevante informatie annex poging tot realisme is typerend voor de rest van de film.

Het eerste wat me op viel is dat de film sterk inconsequent omgaat met jaartallen en leeftijden. Het maakt me verder niet zoveel uit voor de film, maar het toont wel aan hoe insecuur de hele film is opgezet.

Het is eigenlijk heel simpel aan te wijzen waarom de film totaal niet werkt. Dit is weer een nieuwe episode in de found footage/quasi-docu films die altijd wel tenminste één facet nodig hebben en dat is een logische reden tot het aanwezig zijn van de camera. In dit geval maakt de dochter van een bezeten vrouw een soort documentaire over haar eigen moeder (uuuhh ja waarom dat dan? Is ze filmmaker? Lijkt het niet op, ze wil gewoon de waarheid achterhalen. Met andere woorden, er wordt gewoon krampachtig een reden gezocht om net te doen of dit echt is). Wat dus inhoud dat ze om te beginnen totaal geen respect toont voor haar moeder, laat staan voor haarzelf. Ze heeft haar moeder jaren niet gezien, en komt gelijk met die camera binnen zetten. Tsja.. Oke tot daar aan toe, maar dit is wéér zo'n film dat de camera op de gekste momenten aan staat, zonder de eigen logica te hanteren. Weet je wel, als er allemaal doden vallen staat er iemand alles netjes op te nemen

De film is verder totaal inconsequent in zijn artistieke keuze. Het is een semi-docu makers, er is een camera bij! In sommige scenes wordt gebruikt gemaakt van meerdere camera's om één scene op te nemen. Prima, tot zover, maar in sommige shots is de cameraman gewoon ineens verdwenen. Het slaat dan echt als een tang op een varken om net te doen of dit allemaal echt is gebeurd, als je blijkbaar wel weer je best doet netjes de camera's buiten beeld te houden. Maar zelfs het docu-aspect weten ze niet vast te houden, want in sommige scenes wordt het gewoon een soort speelfilm, waar de acteurs typische speelfilmdialogen gebruiken en veel te duidelijk op een set staan te acteren.

Qua film zelf is het eigenlijk vooral best saai. Het is wachten op schrikmomentjes die in zulke gevallen bestaan uit het feit dat de camera nogal onduidelijk registreert en je in elk hoekje iets kan tegenkomen. Niet echt vakkundig gedaan hier wederom, zeker omdat de film in gebreke blijft op het gebied van sfeer en spanning. Daarnaast is de structuur eigenlijk niet meer dan een drietal excorsismes, met daartussen in wat overleg etc. Niet erg boeiend om te volgen in ieder geval.

Het einde dan, daar kon ik nog wel om lachen, maar meer omdat het zo gemakzuchtig en lomp is. Ik had inderdaad niet verwacht dat de film al afgelopen was, maar dat maakte het eigenlijk wel prettig. Als dit een goed einde is, had je de film ook kunnen laten stoppen op elk ander moment in de film, net zo willekeurig.

Verder is het allemaal vreselijk sfeerloos en wordt er vooral erg matig geacteerd. En ja zulke films hebben altijd iets amateuristisch, maar REC bewees ooit dat je dat ook vakkundig en mooi kon uitwerken. Dit ziet er gewoon echt akelig slecht uit, leek net een middelbare school-film bij vlagen.

Het lijkt me leuker eens met een nieuw horror-concept te komen, in plaats van elk subgenre af te gaan met dit concept, maar gezien de opbrengsten is dat natuurlijk ijdele hoop.

en p.s. dit is echt de laatste keer dat ik zo'n film in de bioscoop kijk. Is het niet de film die vreselijk is, dan toch zeker wel het trieste volk dat er om je heen zit te blaten, piepen en lachen.

avatar van icedive200

icedive200

Film ging op zich wel, niet al te goed maar nog wel te doen. Maar dan het einde, zo slecht echt bagger. Dat verpest de film heel erg.

avatar van mrwhite

mrwhite

Ondanks alle negatieve berichten moet ik deze zeker zien en staat dus hoog op mijn lijst.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Het is een risico om als regisseur voor zo'n manier van filmen te kiezen en om de suggestie te wekken dat we te maken hebben met een documentaire met in de achterhoofd het bewustzijn dat waarschijnlijk iedereen wel zal weten dat het gewoon fictie is. Sommige worden er erg door aangegrepen en zijn aardig overdonderd terwijl andere het stom vinden en er niks mee kunnen. Ikzelf vind het wel geslaagd en eigenlijk zijn er maar weinig punten waar ik negatieve kritiek op heb. Ja, soms vroeg ik me af of de beveiliging niet wat beter afgesteld kon worden en de wijze waarop het groepje met elkaar omging was op sommige momenten een beetje overdreven aangezien het niet de eerste keer was dat ze aan uitdrijving verrichtten. Maar de acteurs zijn geloofwaardig en de interviews lijken werkelijk afgelegd te zijn met gezichtsexpressies die je normaal gesproken ook zou tegenkomen. Het einde is anders dan anders en ik kan het wel waarderen. Ik zal een van de weinige zijn want de reacties in de zaal waren onder andere 'oh my god', ''dat meen je niet'', ''dit kan echt niet'', ''oh wat slecht'' en ''waar sloeg dat op''.

avatar van brandon

brandon

Na drie kwartier introductie, kwam eindelijk de film een beetje op gang, ik dacht ff dit gaat naar 2*, maar toen het einde

avatar van Euro551

Euro551

Begin moeilijk saai.

Paar goede schrikmomenten.

Einde apart.

avatar van Elineloves

Elineloves

Aaaah, waarom nou zo'n stom, onbevredigend einde? Doet afbreuk aan de hele film! En ik zat er nog wel zo lekker in.

Voor het grootste deel best een interessante film. Redelijk goed begin, traag maar ik vond het wel een fijne opbouw. Beetje uitdieping van de personages en toch hier en daar wat spanningsmomenten. Leuk meisje in de hoofdrol. De priesters vond ik eigenlijk ook zeer geloofwaardig, wat wel een plus is bij een film als dit.

De manier van filmen vond ik ook wel intrigerend, een van de betere documentaire achtige films dacht ik nog, totdat de film dus naar zijn einde toe ging. Waarom? Ik snap de keuze wel, en ik kan ook begrijpen dat sommige mensen er lovend over zijn, maar het was voor mij een koude douche, dus waarschijnlijk hoor ik ook in de categorie ' dom cinemavolk ' zoals Onderhond zegt.

Ik vind het jammer.

dutchtuga

Veel beter dan wordt beweerd. The Devil Inside doet weinig verkeerd en onderscheidt zich met zijn authentieke setting. Ik heb hier van genoten, vooral van de rol van de moeder die bijzonder creepy is. Ook het einde is gewoon effectief en sterk in beeld gebracht. Geen idee waar al dat gezeur over gaat. Ik heb veel slechtere eindes gezien.

Zeker niet slechter dan een PA 2 of 3.

Langere recensie:

Cult Movies Reviewed: The Devil Inside (2012, William Brent Bell) - recensie - cultmoviesreviewed.com

avatar van Reinbo

Film valt in tweeen uit een. Het saaie docu gedeelte dat me nauwelijks kon boeien en de toffe exorcist scenes. Want die laatste waren erg goed een creepy. Gelukkig beperkt de speelduur zich tot 83 minuten, maar liever had ik een stuk minder inleiding en wat meer gegrom en gespuug gezien.

avatar van ambrosini

ambrosini

Ik heb the devil inside gisteren gezien..

film geeft nu een andere blik op exorcism.. het is zeker geen saai film. Mensen die van films zoals "the exorcist" houden...dit is een film waarin het net een stap verder gaat. Het is in mijn ogen niet meer dan 3 sterren waard. Voor horror fans is het zeker een film om een keer naar te kijken. Alleen laat je je sleuren door het effect van "Paranormal Activity", want die je ga in deze film zeker niet vinden.

avatar van purekillah

purekillah

Teveel documentaire. Te weinig exorcist! Einde is grote onzin.

The Rite is wat dat betreft stukken beter.

1* ster voor de 0,2 seconde aan spanning in de hele film.

Drs. DAJA

Abominabel, ik durf te beweren dat dit een halve film is. De versie die ik heb gezien (bij Cinestar Enschede) eindigde na zo'n 70 minuten waarbij de aftiteling begon en ik voel me zwaar bekocht. Het einde komt volledig uit de lucht vallen en met de gehele spanningsboog (reden van abortus, wat frustreerde onze exorcist maar bovenal de hele drive van de film de bezeten moeder) wordt helemaal niets gedaan. Het lijkt alsof de stekker er uit is getrokken i.v.m. een tekort aan budget want het verhaal was gewoon niet af en het einde een slecht excuus. Had het wel graag degelijk afgerond zien worden, onze hoofdrolspeelster was verre van overtuigend (wat bij mocumentaire's toch erg nauw komt) maar er was wel sprake van interessante voorvallen. Maar nogmaals; dat einde...

dutchtuga

Niets nieuws toch in dit genre? Blair Witch eindigt net zo abrupt.

avatar van Reinbo

Die was dan ook nog veel slechter. Vond het hier ook te abrupt. He was na een 50 minuten eindelijk een beetje op gang gekomen. Een 'all hell goes. Loose' eindscene had de film veel goed kunnen doen.

dutchtuga

Had er weinig last van. Het werd me al iets teveel van het goede met het vele geswitch tussen personen. Vond het genoeg 'all hell goes loose' in de auto en ik geloofde wel dat alles naar de tering was. Prima zo.

dutchtuga schreef:

Niets nieuws toch in dit genre? Blair Witch eindigt net zo abrupt.

Nee hoor, Blair Witch begint niet aan spanningsbogen waar geen antwoord op komt, sterker zelfs de hele spanningsboog rondom die heks had niet beter gedaan kunnen worden. The Devil Inside is letterlijk niet af, ik durf bijna met zekerheid te zeggen dat de keuze voor het einde te maken had met draai of budgetproblemen omdat ze de hele reden en vraag waarmee je de film in wordt gelokt gewoon niet beantwoorden of er uberhaupt niets mee doen, net als alle zijlijndjes. Het einde is gegrond op niets en een zeer armzalige greep.

dutchtuga

Ik snap niet waarom dit niet af zou zijn. Het wordt aan het einde toch wel duidelijk dat ze met een onoverwinnelijke kracht te maken hebben, die ze allemaal mee de dood in neemt, zieltjes wint.? Waarom zou het verhaal van de moeder verder verteld moeten worden o.i.d.? Het is enkel een 'tool' om het werkelijke verhaal, 'dit kwaad valt niet te verslaan', te vertellen.

dutchtuga schreef:

Geloof ik niet, de film werkt duidelijk toe naar een confrontatie met de demoon m.b.t de moeder. Sowieso bouwt de film op naar een raadsel over de exorcist met de opmerking over dat zijn daad zo slecht was dat zelfs god hem niet zou vergeven. De film komt er nog eens op terug en laat zien dat het toch wel heel diep zit (om het vervolgens normaliter bij een echte confrontatie op het einde te uiten en overheen te komen). Werkelijk; de film is 20 minuten voor het daadwerkelijke einde afgekapt, de reden weet ik niet maar ik vind het wel afzetterij.

dutchtuga

Maar is dit niet allemaal gewoon mogelijk in de context van de film? Namelijk dat dit rauwe opnames zijn voor een documentaire, die door de gebeurtenissen er nooit komt? Vind dat nu juist intrigerend hieraan, dat de film geen begin midden en eind kent en een echte registratie is van bizarre zaken. Kan het zo veel meer waarderen dan bij een film die te gekunsteld aanvoelt.

Het is net verfrissend. Als je al 500 horrorfilms gezien hebt die allen op gelijkaardige wijze naar de finale confrontatie toewerken dan is dit een leuk alternatief. Vooral omdat het eigenlijk een soort van realisme brengt waar bij horrorfilms continue over gemekkerd wordt (waarom lopen mensen altijd alleen in het donker, waarom gaat iedereen kijken als ze iets verdachts horen, etc etc). Het einde hier vind ik daar gepast antwoord op, maar "natuurlijk" kan men ook dat weer niet appreciëren.

dutchtuga

Inderdaad, The Devil Inside bereikt nu net dat wat het nastreeft: realisme.