Genre: Biografie / Sport
Met onder meer: Denzel Washington, John Hannah en Deborah Kara Unger
Releasedatum: 6 april 2000
Bekijk via Videoland
Plot The Hurricane
"His greatest fight was for justice."
In een bar schieten twee mannen zonder aanleiding drie bezoekers dood en vluchten. Een foute agent die de Amerikaanse held Rubin 'Hurricane' Carter al haat sinds hij klein was, arresteert de bokser op verdenking van de moorden. The Hurricane is onschuldig, maar hij heeft geen schijn van kans in de rechtszaal: hij gaat levenslang de gevangenis in. Duizenden mensen eisen zijn vrijlating, maar niets helpt. Na jaren onschuldig achter de tralies en met alle hoop vervlogen, komt een jongen in actie voor zijn vrijlating.
Rubin "Hurricane" Carter
Lt. Jimmy Williams
Myron Bedlock
Leon Friedman
Kelles
Geweldige film. Ik had eerst wat meer actie verwacht in de film, maar dat bleek helemaal niet nodig te zijn. Denzel Washington is 1 van mijn favoriete acteurs, in deze film bewijst hij weer eens waarom.
Echt supergoed! 5*
Barrie vd Laan
Het is ook nog echt gebeurd, geweldig neergezet door Washington die de film kon maken of breken. Nou hij maakte hem zeker. Prima film al moet je er wel echt voor gaan zitten. 4 sterren
Ché Cliché
Wat staat deze film toch ongelofelijk laag geclasseerd. Ik vond het echt een geweldige film. Heb ik dan soms iets gezien, wat anderen niet hebben gezien? Of juist andersom?
Theatertje
Een mooie film.
een beetje traag zo nu en dan.
maar zeker de moeite om te zien waard.
Inderdaad, de film was goed, maar veel te traag op sommige momenten.
bugno
Deze film staat echt erg laag,moet hem eens wat op waarderen,voor mij nog altijd de beste film van Denzel,5*
Carlos Olivera
Geweldige film, van begin tot eind. Superieure acteer-prestaties.
nightbreed
Oooooohw, nu herinner ik me de film weer.
Mooie en aangrijpende film met prima acteerwerk en een goede regie.
Cijfer: 4
Roowland
Het had nog een véééél mooiere film kunnen zijn als het geen hollywood was geweest, het verhaal is aangrijpend maar zo té amerikaans over de top.. dat verpest het een beetje.. toch 4*
orbit
- 12092 berichten
Mooie rol van Washington, maar het had inderdaad veel beter kunnen zijn als er iets meer recht was gedaan aan werkelijke omstandigheden en de boel niet zo eenzijdig zwart/wit was geschetst.. nu heb je af en toe het gevoel dat er wat dingen zijn weggelaten en de boel een beetje wordt overgeromantiseerd. Maar toch een aardige film.
MrEd
Een toch wat tegenvallende film. Acteurs spetteren niet van het beeld af, het komt allemaal wat emotieloos over. De hoge score ligt volgens mij aan het feit dat het een waar gebeurd verhaal is.
Turkeyloverz
Indrukwekkende film. Wat een acteerprestatie van Washington, ongetwijfeld de beste film die ik van hem heb gezien. Het verhaal is erg goed, tot hij zijn nieuwe vriend ontmoet. Vanaf dat moment vond ik het wat minder vonden (ook begon Denzel steeds meer te lijken op Gandhi). Hoe hij onder druk werd gezet en ten onrechte werd opgepakt was erg mooi in beeld gebracht. Wanneer hij dan hulp begon te krijgen, had ik opeens minder sympathie voor hem. Ondanks het ietwat mindere einde is The Hurricane toch wel een erg aangrijpende film én de soundtrack is ook nog erg leuk.
inZanity
na lang twijfelen toch maar gaan kijken..
en wat een TOPfilm, heb me geen moment verveeld..
zeer aangrijpend verhaal en een geweldige acteerprestatie van Denzel Washington..
één van de beste films die ik ooit gezien heb..
bootylicious
Top film, ( De beste van Denzel in mijn ogen)
Aangrijpend verhaal
een zeer sterk acterende Denzel,
verpakt in een prachtfilm!
otherfool
Vlakke, langdradige film die maar niet boeiend wil worden. Ik deel het vermoeden dat het hoge cijfer te maken heeft met het feit dat het verhaal min of meer waargebeurd is.
1,5*.
DragQueen
Top drama, met een klasse rol van washington als rubin carter. maar ook de bijrollen worden op een goede manier ingevuld. het verhaal is natuurlijk op waargebeurde feiten gebaseerd en is best sterk te noemen. over het algemeen is dit best een trage film, die je wel de gelegenheid gunt om in het verhaal te kruipen. voor de rest gewoon een prachtig en aangrijpend drama. 4,5 sterren.
Joeri_000
Damn , verwachte meer actie.. hij duurde zooo lang...
Zal wel aan mijn geduld hebben gelegen maar vond het zonde van men tijd.
%%%%%%
Prima acteurs.Maar de film is zoo langdradig word.En dat is zoo jammer als het niet zo langdradig was was het een hele mooie film.Maar de film is helemaal uitgerekt zeer jammer 2,5
aideb37
voor hen die van dit soort genre houden is dit een echte topper.
goed acteer werk , een prima nabootsing van de realiteit en goede beeld techniek wardering 4.5 ster
Ajax&Filmfreak
Damn , verwachte meer actie.. hij duurde zooo lang...
Zal wel aan mijn geduld hebben gelegen maar vond het zonde van men tijd.
Dit is ook geen aktiefilm
Vandernagel
Een prima film met uitstekend acteerwerk, zoals meestal, van Denzel. Echter mijn grootste punt van kritiek is het verdraaien en ook weglaten van feiten waardoor deze film een heel erg eenzijdige picture geeft. Teveel dramatiseren en romantiseren ten koste van de realisme. Jammer.
3,5 sterren
Mvogio
Schitterende film, over toch een speciaal thema in de VS, racisme. Naast een steengoede film, krijgen we ook het schitterende nummer 'Hurricane' van good old Bob Dylan.
Dos37
Geweldige film, goed acteer werk van 1 van mijn favoriete acteurs. (Washington).
Toch lees ik op veel sites dat Rubin Carter misschien toch niet zo onschuldig was als in de film wel wordt getoond. Maar dat doet verder niets af aan de film.
Arturo
Waargebeurde films altijd wel mooi, en deze ook. Leuk onderwerpje, een onderwerp waar je altijd heel lang over kunt discusieren en in Amerika 1 van de grootste problemen.
Materny
Film opent uitstekend maar dan takelt het allemaal zeer langzaam af naar een bedroevend niveau. Het komt allemaal maar wat mat over, zelfs Denzel leek zowat de gehele film inspiratieloos te acteren. Vond de speelduur sowieso aan de te lange kant, en dan begin je je langzaam maar zeker steeds meer te vervelen als de film niet bevalt.
Eerste film van Washington die me telleurstelt, en hopelijk ook meteen de laatste.
PeterMcCartney
Ik blijf het één van de mooiste films vinden die ik ooit heb gezien. Rubin Carter wordt prima vertolkt door Denzel Washington.
4,5
Hankieh
Prachtige film dit!!
Aan 1 stuk door gekeken zonder ook maar 1 moment aan iets anders te kunnen hebben gedacht. Hij pakt je aan het begin en laat je niet meer los...
Soms vond ik het film werk minder. In principe niks met het verhaal te maken want het is gewoon goed gebracht maar vind gewoon dat tegengwoordig mooier gefilmt word. Neem nou American Gangster, prachtig gefilmt. Vandaar een 4.5 in plaats van 5.0
Mescaline
Mooie aangrijpende en realistische film!
Denzel Washington zit zoals gewoonlijk weer goed in zijn rol en ook de rest van de cast deed het prima!
Leuk dat de gevangenis bewaker dezelfde is als uit Shawshank.
Dat een onschuldige man zolang voor niks vastkan zitten is onvoorstelbaar.. maar het gebeurd jammer genoeg vaak genoeg.. en zeker in die tijd toen de blanken en de negers elkaar altijd in de weg zaten..
Geef deze film geen 5 sterren omdat ik het jammer vind dat je niet echtveel beelden ziet van de gevangenis zelf, maar onlangs dat een indrukwekkende film die van mij de welverdiende 4,5 sterren krijgt!
freekoz
Geweldige film met een sterk verhaal dat goed in beeld gebracht is.
paisa
wat een film!!!! zeker een aanrader. je moet wel ff de tijd voor maken. om hem lekker rustig te gaan kijken. veel actie zit er niet in. het is veel meet drama. ik moest wel een paar keer slikken. anders begonnen zo de trannen te rollen. 5

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Man on Fire