Genre: Biografie / Sport
Met onder meer: Denzel Washington, John Hannah en Deborah Kara Unger
Releasedatum: 6 april 2000
Bekijk via Videoland
Plot The Hurricane
"His greatest fight was for justice."
In een bar schieten twee mannen zonder aanleiding drie bezoekers dood en vluchten. Een foute agent die de Amerikaanse held Rubin 'Hurricane' Carter al haat sinds hij klein was, arresteert de bokser op verdenking van de moorden. The Hurricane is onschuldig, maar hij heeft geen schijn van kans in de rechtszaal: hij gaat levenslang de gevangenis in. Duizenden mensen eisen zijn vrijlating, maar niets helpt. Na jaren onschuldig achter de tralies en met alle hoop vervlogen, komt een jongen in actie voor zijn vrijlating.
Rubin "Hurricane" Carter
Lt. Jimmy Williams
Myron Bedlock
Leon Friedman
arasboy
moooie acteer werk van denzel een van zijn beste film ( men on fire is de beste film van hem ). dit verdient een 5*
Resh
Wow wat een goede film en wat een acteerwerk van Denzel Washington. Zulke dingen gebeurde vroeger en nu nog steeds heel erg vaak in Amerika. Prachtig verhaal!
Voor deze film moet je wel echt goed ervoor gaan zitten en goed geconcentreerd blijven.
Jammer dat hij nog net niet in de top 250 staat
Alleen tog nog wat jammer van die Hollywood Happy end! als het einde slecht zou aflopen zou ik het veel beter en realistischer vinden
tommykonijn
Denzel Washington acteert zijn rol werkelijk briljant en ik had er ook niet veel minder van verwacht dan wat ik ervan gezien heb. Maar eerlijk gezegd vond ik het nou toch ook niet echt een topfilm al kan ik me voorstellen dat sommige mensen dit helemaal te gek vinden eerlijk gezegd The Hurricane is een aanrader voor Washington fans.
odyssee
Heel goede film, met een prachtige rol voor Washington. De lengte van de film sluit heel goed aan bij de lengte van het verhaal waar het over gaat.
Het is dus geen boksfilm, zoals je op het eerste gezicht geneigd bent te denken. Het is ook geen rechtbankdrama, want daarvoor is er te weinig aandacht voor de aanklager/verdediger.
Ik vind het eigenlijk ook geen film tegen racisme, want dan zouden de schuldigen aan het eind hun verdiende loon krijgen.
Het is een film over (mede)menselijkheid. Tal van rollen krijgen vanuit dit thema betekenis. Denk maar aan de gevangenisdirecteur, de cipier, de medegevangenen, de Canadezen en ga zo maar door. Het meest treffend komt dit thema boven in de gespleten persoonlijkheid van Washington. Ondergaat hij zijn lot als individu en snijdt hij doortoe alle emotionele banden door, of wordt hij een strijdbaar mens die na elke tegenslag weer verder gaat, maar daarbij relaties nodig heeft om hem te helpen. In het eerste geval rationaliseert hij alle problemen weg, is hij sterk maar eenzaam. In het tweede geval is hij mens met sociale contacten die hem kwetsbaar maken.
Over dat dilemma in elke mens gaat deze film.
Gevolg daarvan is dat het absoluut oninteressant wordt of de feiten wel of niet waar gebeurd zijn, of er cliches aan de orde zijn of niet. Het gaat er om dat de filmmakers het verhaal wat ze willen vertellen op een overtuigende manier in beeld hebben gebracht.
En dat hebben ze!
Maruk_17

dit is toch een waargebeurd verhaal? en die man kwam toch uiteindelijk vrij ( net als in de film dus)
Een waargebeurd verhaal waar nogal een loopje is genomen met het 'waargebeurde'. Zo heeft bijvoorbeeld die hele Della Pesca niet bestaan.
ozifreaxx
echt één van de beste rollen van Denzel Washington,
hij speelt echt briljant, ik heb me geen een moment
verveelt =)
Saldek
Kan niets anders dan helemaal meegaan met bijna iedereen hier.
Verwonderde me vooral vanwege het moment dat ik mij verwonderen ging. Dacht dat het 'gewoon' een verhaal was, en pas aan het einde begon het een beetje tot me door te dringen dat het inderdaad misschien wèl echt gebeurd kon zijn. Maar hoe dan ook vliegen de vonken er vanaf bij Denzil. Wereldacteur. 4
Rickgoedkoop
prachtige film,zeer goed acteerwerk een dikke 5 voor deze film.kan iemand mij vertellen of het boek ook nog verkrijgbaar is?bvd
Norma
Triest verhaal, waarbij Denzel natuurlijk de man is om hier gestalte aan te geven. Ik vond het eerste stuk een hele zit maar gaande weg ging het me toch meer boeien (ik kende de afloop niet)
TimoGoedhart
Hij is net afgelopen...schitterende film. Een van Washington's beste rollen in mijn ogen. Jammer dat ik een spoiler had gelezen over zijn vrijlating, maar toch een hartverwarmend einde.
Dik verdiende 4.0
film88888
Hele mooie film, met weer een prachtige Denzel Washington dat weer goed op dreef is, en lekker goed overkomt.
Verhaal was heel ontroerent, en mooi, en heeft ergens ook een boodschap.
Het speelduur van de film is goed verlengt, en lang gemaakt, maar dat moet juist vond ik met zo een lang verhaal.
Een kleine 4,0
Mooi gelukt drama !
Ook hele goede soundtrack van Bob Dylan.
88Fabian
Fantastische film was dit,goeie acteerprestaties ook,en ook heel spannend.
Prachtige aangrijpende film met een ijzersterke Denzel Washington. Het zou je maar gebeuren, het erge is nog dat het ook echt gebeurd is.
GinolaEHV
Ijzersterk drama, dat op een sublieme wijze het waargebeurde verhaal van Rubin Carter vertelt.
Ik kende het verhaal reeds een lange tijd. Voor de eerste keer mee in aanraking gekomen via het nummer van Bob Dylan. Daarna wat gaan speuren op internet. Het blijft zeer aangrijpend wat er allemaal gebeurd is.
Washington vertolkt de rol van Carter zeer goed. Komt erg geloofwaardig over. Verder vind ik het een prima keuze om de film niet geheel chronologisch te vertellen.
4,5*.
PS. Kan iemand mij trouwens vertellen of het nou werkelijk 100% zeker is dat Carter de moorden niet gepleegd heeft? Er zijn namelijk nog steeds mensen die beweren dat hij er toch iets mee te maken had.
Ondergronds
Vreemd dat deze film niet meer aandacht krijgt. Vind ik toch wel zeer verrassend. Zeker omdat deze film een pareltje is, met knap acteerwerk en een waargebeurd verhaal dat prachtig uitgewerkt is.
Eerst en vooral een uitstekende keuze van de regisseur, Norman Jewison, om Denzel voor Hurricane te laten doorgaan. Denzel speelt werkelijk de pannen van het dak, één van zijn beste acteerprestaties die ik tot dusver van hem heb gezien (en dat is best veel). Maar toegegeven, ook de rest van de cast doet het goed.
Naar mijn inzien kan je de film in twee delen splitsen. Het eerste deel vertelt het aangrijpend verhaal van Hurricane, het tweede deel gaat over het feit dat men na jaren van opsluiting hem opnieuw probeert vrij te krijgen. Beide delen zijn van een gelijkaardig, hoog niveau. Het weet steeds opnieuw te interesseren en het is niet zomaar een "drama-filmpje". De film weet je goed te laten inleven, waardoor je het allemaal beter weet te realiseren in wat voor een gedoe die kerel zat.
Besluit: The Hurricane is een heel goede film die meer aandacht verdient. Een zeer sterke Denzel maar vooral een schitterend uitgewerkt verhaal maken van deze film een topper. 4 sterren met zelfs een kans op 4,5.
kArIzMa_Movie
The Hurricane is echt een schitterend film die gaat over het lachwekkend trieste Amerikaanse rechtssysteem. De film bewijst weer eens dat het niveau van het Amerikaanse rechtssysteem lachwekkend laag is. Je kan er echt kwaad om worden...
The Hurricane is een geweldig boeiende film met een schitterend acteerprestatie van Denzel Washington. Hij zet zijn rol werkelijk geniaal neer, had een oscar mogen krijgen.
De film is zeer meeslepend, als kijker zit je constant geboeid te kijken. Super.
4.5* !
xIrisss
Ik vind dit echt een supermooie film. Ontroerend en heel realistisch.
Nomak
Niet zomaar een boksfilm, maar een sterk verhaal over het leven van Rubin 'Hurricane' Carter. Verbazing en woede zijn de gevoelens die bij mij overheersen als ik zie hoeveel onrecht een mens kan worden aangedaan. En denk ook aan John Artis die jarenlang onschuldig achter de tralies heeft gezeten maar die in deze film uiteraard heel wat minder aandacht krijgt.
Het begint al vanaf zijn jeugd, en als de film erop zit heeft Rubin Carter ongeveer 30 jaar achter de tralies doorgebracht. Gewoon belachelijk dat dit allemaal zomaar kan.
Het levert in elk geval een goede film op met een uitstekend acterende Denzel Washington. Het is toch aan hem te danken dat deze film boven het gemiddelde uitsteekt. De man spat zoals gewoonlijk weeral van het scherm af.
Beste scènes vond ik als Lesra voor het eerst bij The Hurricane op bezoek gaat. Erg sterke scène was dat.
Ook het moment als The Hurricane bij de laatste rechtszaak de rechter toespreekt vond ik sterk gedaan.
Niet toevallig zijn dit scènes waar Denzel Washington aan het woord is.
Ook de muziek van Bob Dylan is hier een vermelding waard.
Ik vind de film nu in elk geval beter dan bij de eerste kijkbeurt. Al is het vergelijkbare In the Name of the Father nog een stuk beter. Maar The Hurricane is zeker wel een aanrader voor iedereen.
CrazyDavid
Is dit de film waarin er zo'n familie in zijn onschuld gelooft en hem probeert vrij te pleiten en zo'n appartementje dichtbij de cel koopt. En als die dan het licht aan en uit doen dat hij dat lichtje kan zien?
Kan het me niet meer herinneren of het deze was, dus weet ik niet zeker of ik hier wel op moet stemmen
jansma
Gisteren deze film bekeken en hij heeft me echt geraakt en ontroerd, vooral als je bedenkt dat dit echt gebeurd is. Goed gespeeld door Denzel, je voelt op een gegeven moment ook zijn onmacht en je wilt als het ware vanuit je stoel hem nog helpen.
En wat een opluchting en ontlading op het moment dat de rechter de uitspraak doet en hem vrijpleit.
Op zich geen slechte film, al is hij nergens echt speciaal. Denzel speelt zoals gewoonlijk, maar ook niet fantastisch. De randfiguren zijn historisch misschien wel correct, maar in deze film met momenten vrij saai en amper uitgewerkt. Het verhaal is nog wel boeiend, maar dat ligt meer aan de frustrerende gebeurtenis die het leven van Carter toch wel gehypothekeerde. Qua filmmuziek was het logisch dat het gelijknamige nummer van Bob Dylan een grote rol speelde, maar 3 keer het nummer opvoeren doet het lied jammer genoeg wat in kracht afnemen. Best te genieten film, maar geen topper.
petersen91
aardige film, waarin heel goed geacteerd wordt door denzel washington. Ik vond het verhaal op zich wel boeiend, alleen halverwege de film werd de film wat langdradig en saai. Ik vond het begin, waarin wordt laten zien hoe denzel in de gevangenis belandt nog wel goed. Het begin vond ik best aangrijpend en liet ik me meeslepen door het verhaal. Vanaf het moment dat die familie hem vrij probeert te krijgen begint het wat meer te vervelen en werd het moeilijker om me te blijven concentreren. Bovendien was het einde een beetje standaard en voorspelbaar.
film_kaza
Geinige film. Het is natuurlijk een bloed serieus verhaal maar het is gewoon niet altijd even boeiend. Wat cool is is dat het waar gebeurd is wat alles wat schokkender en beter maakt. Zodat het toch waard is om even te zien.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Man on Fire
Actie / Thriller, 2004