• 9.372.663 stemmen

Met onder meer: Denzel Washington, John Hannah en Deborah Kara Unger

Releasedatum: 6 april 2000

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Hurricane

"His greatest fight was for justice."

In een bar schieten twee mannen zonder aanleiding drie bezoekers dood en vluchten. Een foute agent die de Amerikaanse held Rubin 'Hurricane' Carter al haat sinds hij klein was, arresteert de bokser op verdenking van de moorden. The Hurricane is onschuldig, maar hij heeft geen schijn van kans in de rechtszaal: hij gaat levenslang de gevangenis in. Duizenden mensen eisen zijn vrijlating, maar niets helpt. Na jaren onschuldig achter de tralies en met alle hoop vervlogen, komt een jongen in actie voor zijn vrijlating.

Rubin "Hurricane" Carter

Della Pesca

Mae Thelma

Lt. Jimmy Williams

Myron Bedlock

Leon Friedman

avatar van titan

titan

Ik verbaasde me al over het feit dat bij de aftiteling niet stond wat er van Della Pasca terecht is gekomen, maar nu blijkt die hele man niet te bestaan! Het zijn dit soort aandikkingen van het drama dat de film een onvoldoende bezorgt. Daarnaast komen ook nog eens een hoop stereotypen, aangedikte zwart-wit tegenstellingen en Hollywoodclichés voorbij. Tot slot lijkt Denzel Washington niet echt op Rubin Carter, omdat Rubin kleiner en tengerder is. Bij de boxwedstrijden zag ik zwaargewichten in de weer, terwijl Carter vedergewicht was. Rubin Carter verdient een betere en subtielere film. 2,5*.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Lange film,maar erg boeiend! Vond de film erg goed opgebouwd en gefilmd. Dat alle feitjes niet helemaal kloppen,kan ik me absoluut niet aan storen. Zolang het een indrukwekkende film is met misschien historisch gezien wat kleine 'foutjes', erger ik me niet aan die foutjes. En ook al lijkt Washington niet helemaal op de echte Carter, hij zet wel weer een zeer goede acteerprestatie neer. Vond het een schitterende film!

avatar van willum

willum

Indrukwekkende film, goed gespeeld vooral door Denzel Washington, maar de rest van de cast was ook erg overtuigend. Bijzonder ook dat het een waar gebeurt verhaal is, dat geeft te denken.

4 sterren.

avatar van jacksparrow

jacksparrow

Boeiende en indrukwekkende film. Raar dat ik nooit eerder wat van het verhaal van Ruben Carter heb gehoord.

Weer een teken aan de wand dat het vrije Amerika nog lang niet vrij genoeg is!

avatar van Baoubnab

Baoubnab

En de soundtrack he, die maakt de film toch helemaal af. Na het zien van deze film is Bob Dylan's Hurricane nog beter dan 'ie al was.

avatar van tevelenco

tevelenco

Redelijke film met een mooi en aangrijpend verhaal.

Ik vond wel dat de film erg lang duurt en langzaam op gang komt.

Pas heel laat krijgt de film wat meer vaart en spanning, vooral tijdens het laatste proces.

Ik vond dit helaas 1 van de mindere films van Denzel Washington.

avatar van Remi

Remi

Mooie film.

Ook erg goed geacteerd door Denzel Washington.

avatar van MarkFish

MarkFish

Erg mooie film. Washington in een van zijn betere rollen. Aangrijpend verhaal, natuurlijk extra omdat het waargebeurd is.

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Ik heb iets met mensen die misstanden in de wereld onder de aandacht durven brengen. Bob Dylan's song staat mede daarom al lang op mijn lijstje van favoriete songs. Net zoals "Birmingham Six" van The Pogues (voor de kenners ).

In filmland vertaalt zich die waardering naar werken als "In the Name of the Father", Michael Moore's docu's en ook deze "Hurricane". Is het een flitsende film? Niet echt. Speelt Denzel zijn beste rol ooit? Evenmin. Desalniettemin vond ik de film een beste beurt maken en een integere poging doen om weer te geven wat zich rondom Rubin Carter heeft afgespeeld, waarbij men zich vooral richtte op de pogingen om de politiek/publieke opinie van het onrechtmatig vastzitten van Carter te overtuigen. Is de film volledig waarheidsgetrouw? Ach, elke weergave van een feit wordt gekleurd door de verteller. Dat is menselijk en daar zullen we mee moeten leren leven. Wat mij betreft is deze film de moeite waard om te kijken en een beeld te krijgen van de situatie van iemand als Rubin Carter. En vooral om niet te vergeten dat er nog vele tientallen (zoniet meer) "Rubin Carters" onschuldig vastzitten, maar die niet het geluk hebben om een bekend persoon te zijn.

Overigens zit er in de song van Bob Dylan een passage die ook al aangaf dat Rubin Carter destijds verre van omstreden was:

To the white folks who watched he was a revolutionary bum.

And to the black folks he was just a crazy nigger.

No one doubted that he pulled the trigger.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Mooie acteursfilm. Verhaal is trouwens ook goed. Maar het gaat hier vooral om 2 uur lang geweldig acteerwerk van Washington.

3,5

avatar van NeoTheXerox

NeoTheXerox

Goed verhaal! Maar niet voor herhaling vatbaar, ik bedoel om m nog een keer te kijken

avatar van mikoz

mikoz

Film was opzich best ok , maar werd naarmate de film vordere toch wat langdradig.

De acteerprestaties van Denzel Washington waren erg goed en ik kon goed meeleven met zijn persoon. Maar de vele hollywood - cliches die het weer op zijn Amerikaans over the top maakten zorgten er toch voor dat ik me af en toe ergerde aan deze film.

avatar van rondh

rondh

Sterke film, met goede acteerprestaties van de verschillende acteurs, met in het byzonder Denzel natuurlijk.

avatar van twin

twin

Titan Schreef ....

Beetje slecht argument, of Denzel lijkt op Rubin Carter, als je naar de acteerprestatie kijkt van Denzel vind ik het buitengewoon sterk geacteerd, ik heb geboeid gekeken

4 *

avatar van Leno

Leno

Grootste minpunt van deze film is dat het allemaal zo braaf is en op de vlakte blijft. Carter is de goedheid zelve, met bewonderingwaardige principes etc. En de slechterik precies het tegenovergestelde, wat zwart wit allemaal.

Er zitten toch ook enkele ongeloofwaardigheden in, ondanks dat het 'waargebeurd' is.

Ondanks de lange speelduur ging het rechtzaak gebeuren me wat te snel, ik had graag wat meer geweten over de exacte argumenten voor vrijlaten. Er waren andere scenes die wel weggelaten mochten worden.

Vooral dankzij Washington rol wel meeslepend, en ook de rest van de cast zet goede rollen neer.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Jammer dat ik in plaats van dit They heb gezien..

avatar van Purmerend

Purmerend

Goed geacteerd en de film is goed opgebouwd. 3,5*

avatar van IamBernie

IamBernie

titan schreef:

Ik verbaasde me al over het feit dat bij de aftiteling niet stond wat er van Della Pasca terecht is gekomen, maar nu blijkt die hele man niet te bestaan! [....]

Even wat opheldering

Was the detective (pictured above) fictionalized for the movie?

The filmmakers changed the name of the detective from Vincent DeSimone to Vincent Della Pesca. This character was significantly fictionalized for the movie. In reality, Vincent DeSimone had never met Ruben Carter before the murders, and had therefore never hounded or harassed Ruben when he was a child, as depicted in the movie. Detective DeSimone also wasn't alive for the court hearing that set Carter free in 1985. He had died six years earlier.

Bron: http://www.chasingthefrog.com/reelfaces/thehurricane.php

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Normaal houd ik niet zo van langdradige films met weinig actie erin, maar deze film was zeker niet slecht, met een uitstekend waargebeurd verhaal, waar ik wel van houd. Een film die echt gebaseerd is op het verhaal zelf, met een goed en indrukwekkend eerste deel van de film. Het tweede deel is minder goed, wordt wat langdradig, en minder boeiend. Bovendien een beetje zoetsappig. Verder sterk acteerwerk van Denzel Washington waar je in meeleefd! *** (3 sterren).

Zeker de moeite waard!

(Als je van films houd met een sterk realistisch verhaal).

avatar van Eny

Eny

Geweldige film. Erg ontroerend, moest erbij huilen ook al huil ik nooit! Dan moet het een goede film zijn geweest.

5 sterretjez

Een zeeg goede film, zoals ik het lees klopt niet alles aan de film.

Maar zoals al door meerdere wordt gezegd doet dat er niet echt toe.

Het is een goede aangrijpende film en Washington acteert erg goed.

4 sterren.

Lorenzo

avatar van Bloem

Bloem

Erg goeie film, met kippenvel momenten.

Zeer goed geacteerd ook.. Vooral door Denzel! Toppie

avatar van lowhusky

lowhusky

superfilm met denzel...had wel moeite om 'm af te kijken....4*

avatar van spaceyfan

spaceyfan

Denzel "hurricane" washington!!!! wauw, wat een prestatie. Een van zijn beste rollen vind ik. De geestelijke transformatie die Rubin onder gaat is geweldig weergegeven . Die golden globe was wel terecht.

Denzel is een van de beste acteurs uberhaupt. Een jaar van tevoren was hij al begonnen met trainen voor the hurricane. Hij is zo'n ongelooflijk gepasioneerde en gedesciplineerde acteur. Er zijn maar weinig acteurs die me zo diep raken. 4,5*

avatar van Waku

Waku

Goed verhaal!

Denzel Washington zet een prima karakter neer.

Meeslepend drama.

avatar van BB Gambini

BB Gambini

Hele goeie film. Beste uit mijn collectie.

avatar van *kelly*

*kelly*

Prachtige film met een mooi en origineel einde.

Verder prachtige acteerprestatie van vooral Denzel Washington,die de biografie vertolkt al was het zijn eigen levensverhaal!

HAVE FUN----------->4.5*

avatar van El*Mariachi

El*Mariachi

Geweldige film. Je word er echt mee ingezogen. Blijft boeien.

avatar van wallywalrus

wallywalrus

Een mooie film.

een beetje traag zo nu en dan.

maar zeker de moeite om te zien waard.

avatar van moon44

moon44

Wat een prachtige film. Denzel speelt toch zo goed.

Ik heb menig traantje weggepinkt. Echt een feelgood Movie. Met een happy end.