• 9.473.761 stemmen

Met onder meer: Denzel Washington, John Hannah en Deborah Kara Unger

Releasedatum: 6 april 2000

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Hurricane

"His greatest fight was for justice."

In een bar schieten twee mannen zonder aanleiding drie bezoekers dood en vluchten. Een foute agent die de Amerikaanse held Rubin 'Hurricane' Carter al haat sinds hij klein was, arresteert de bokser op verdenking van de moorden. The Hurricane is onschuldig, maar hij heeft geen schijn van kans in de rechtszaal: hij gaat levenslang de gevangenis in. Duizenden mensen eisen zijn vrijlating, maar niets helpt. Na jaren onschuldig achter de tralies en met alle hoop vervlogen, komt een jongen in actie voor zijn vrijlating.

Rubin "Hurricane" Carter

Della Pesca

Mae Thelma

Lt. Jimmy Williams

Myron Bedlock

Leon Friedman

avatar van Tommeh

Tommeh

Zo'n typische jaren '90 drama film. Je weet na 10 minuten hoe de film zal verlopen én hoe die gaat eindigen, maar het kijkt best aardig weg. Prima Washington ook. Had alleen veel korter gemogen, het verhaal heeft te weinig om het lijf om 2 en een half uur boeiend te blijven. 2,5*

avatar van Sabri88

Sabri88

Aangrijpend verhaal van een bokser die onterecht in de gevangenis belandt. De film raakt door zijn thema's van onrecht en veerkracht, en bevat mooie lessen over haat en liefde. Denzel Washington zet zoals altijd een sterke acteerprestatie neer.

Toch viel de film me iets tegen. De niet-chronologische opbouw haalde voor mij de vaart uit het verhaal. Ook vond ik de Canadese personages vaag uitgewerkt. Hun motieven en rol voelden geforceerd en onduidelijk en daar stoorde ik me nogal aan.

Al met al: niet slecht, maar ook geen must see. Eerder iets voor een regenachtige dag waarop je zin hebt in een tragisch maar hoopvol verhaal. Naar mijn idee een beetje overhyped in de recensies hier, maar goed dat ben ik.

avatar van Han Solo 420

Han Solo 420

Een aangrijpend verhaal hoeft nog niet tot een goede film te leiden, maar in dit geval is het zeker geslaagd. Ik had nooit beseft dat dit hetzelfde verhaal is als het nummer van Bob Dylan. Komt denk ik ook omdat ik dat nummer jaren geleden voor het laatst hoorde. Ik kan die viool echt niet luchten.

Door het niet chronologisch vertellen van het verhaal, had ik moeite met erin te komen. Maar al snel greep het me en vlogen de minuten voorbij. De regisseur ken ik verder niet, maar hij deed het hier verdienstelijk. Het laatste deel in de rechtbank kon ik iets minder mee. Dat soort stukken interesseren me in algemene zin minder. Denzel deed het uitmuntend. Ook zijn sommige stukken voor mij net iets te dik aangezet, maar met zo'n onderwerp als dit zie ik dat even door de vingers.

Zeer sterk! 4*

avatar van FlorisV

FlorisV

Geen boksfilm maar een dramatische film over een enorm onrecht wat de bokser Rubin Carter aangedaan is vanaf zeer jonge leeftijd. Duidelijk uit een periode toen men nog wel wist hoe een aangrijpende film te maken.

Sterke cast, niet alleen door Denzel Washington maar ook de ondersteunende rollen van oa Deborah Kara Unger en Liev Schreiber. Wat me wat bevreemdde was dat de woonsituatie van die twee met een andere kerel niet toegelicht werd...ze woonden gewoon samen met zijn 3en maar met zo'n mooie meid als Deborah denk je dan...driehoeksverhouding? Maar nee het waren 3 Canadese activisten die voor dezelfde zaak wilde vechten.

De hopeloosheid van Carter's situatie wordt met elke afwijzing van de instanties schrijnender en indringender. Het is ook echt een zaak geweest waarbij je echt niet snapt hoe de rechters zo hebben kunnen slapen. Mijn vertrouwen in de instituties zat al dicht bij het nulpunt en zonk nog verder maar dit is wel de ergste zaak die ik ken vanwege de extreem lange duur van het gevangenschap van Carter.