• 9.376.236 stemmen

Met onder meer: Tjitske Reidinga, Mark Rietman en Peter Blok

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 6 september 2012

Plot De Verbouwing

Het verhaal gaat over de succesvolle plastisch chirurg Tessa (Tjitske Reidinga), die op het punt staat haar privékliniek te openen. Maar gelukkig is ze niet. Haar huwelijk dreigt op de klippen te lopen. Tegelijkertijd lijkt de verbouwing van hun huis een ramp te worden. Als Tessa zich vervolgens inlaat met een oude vriend (Peter Blok), lijkt er geen uitweg meer mogelijk.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Lefgozer schreef:

Is dit weer zo'n typisch Saskia Noort verhaal dat totaal niet spannend is en waar je de dader al van mijlenver ziet aankomen?

En ik heb mijn antwoord gekregen. Bedankt, JLH.

John Lee Hooker schreef:

Enorm duffe, voorspelbare en achterhaalde bedoeling. Het zijn matige acteurs en de dialogen komen er zeer stroef uit. Tjitske Reidinga praat continu hetzelfde en heeft ongeacht de situatie steeds een vermoeiende gezichtsuitdrukking. De route met de onbekende redder uit nood kun je op voorhand al uitstippelen en blijft 104 minuten lang vervelend.

avatar van Kippie.

Kippie.

De Verbouwing is een redelijk onderhoudende film, maar de acteerprestaties zijn te mat om mee te kunnen leven met de personages. Vond Tjitske Reidinga wel sterk genoeg spelen om de hoofdrol te dragen. Enkele spannende momenten, maar dat redt de film nog niet. 3*

avatar van queenie

queenie

Leuke film om te zien. Tjitske speelt weer een mooie rol. 3*

avatar van 93.9

93.9

Verrassend goede film. Was bang voor zo'n Linda film

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Tjitske Reidinga zet een sterke rol neer als de carrièrevrouw die alles lijkt te hebben maar die eigenlijk getormenteerd wordt door een helse verbouwing. Die verbouwing is dan ook eigenlijk een symbool voor de controle die zij over haar gezin aan het verliezen is. Met dit uitgangspunt zouden ze meer dan genoeg mogelijkheden moeten hebben om een thriller neer te zetten die effectief inspeelt op herkenbare angsten van de kijker. Het gaat echter mis wanneer die alledaagse situaties opeens voorzien worden van een geforceerd plot rond een netwerk van vrouwenhandel en illegale orgaandonoren. Van een mogelijk effectieve thriller wordt het een nogal over-the-top bedoening.Overigens niet zo dramatisch slecht als sommige critici hem doen lijken, dus geef hem vooral eens een kans.

avatar van Suleika1

Suleika1

Ik vind het een verrassend goede film van Nederlandse bodem, de beklemmende sfeer is pakkend, daarbij vind ik het gebruik van bepaalde camera-elementen zeer interessant. Sterk acteerwerk van Tjitske Reidinga, was blij een keer geen Linda de Mol of Carice van Houten te zien in een Nederlandse film en Tjitske Reidinga is gewoonweg geweldig. Deze film hield me vast van begin tot einde, daar verdient deze film best wat hogere stemmen voor.

avatar van nachtraafje

nachtraafje

Voor Nederlandse begrippen is dit echt een goede film

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

nachtraafje schreef:

Voor Nederlandse begrippen is dit echt een goede film

Ben ik heel benieuwd hoeveel Nederlandse films jij hebt gezien.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

BlueJudaskiss schreef:

Ben ik heel benieuwd hoeveel Nederlandse films jij hebt gezien.

Ik vind het ook ergerlijk dat die non-mening ook hier weer de kop op gaat steken. Nee mensen, wanneer Nederlandse filmmakers Hollywood gaan kopieren dan maakt dat niet ´naar Nederlandse begrippen een mooie film´...

avatar van Parisa

Parisa

Ik zat ergens tussen de 2,5* en 3*. Het is toch 3* geworden.

De reden van de twijfel is onder andere het acteerwerk. Niet dat het heel slecht is, maar ik vond het niet beduidend beter dan een gemiddelde aflevering GTST. En dat blijft toch mijn stokpaardje bij Nederlandse films. Reidinga speelt een (afge)matte vrouw, straalt dat ook uit en praat ook net zo monotoon. Het laatste werd storend, hoewel het dus wel bij haar rol past.
Blok mag weer manipuleren, maar nu op een heel andere manier dan ik hem als therapeut gewend was (Verder ken ik eigenlijk niets van hem). Ik vond hem wel bedreigend genoeg.
De rest deed hun werk en tilde de film verder nergens tot een hoger niveau.
Een van de betere scenes vond ik die in het begin waar het uiteen vallende gezin zwijgend samen uit eten is. Maar daar hoorde het ook te escaleren, dus daar hebben ze ook het script mee.

Ik kon wel merken dat het een boekverfilming was. De vorige verfilming van Noort, Terug naar de Kust, vond ik geloof ik net iets beter. De reden is het matte van deze tegenover wat drama in de andere. Deze film is wat onderkoelder dan Terug naar de Kust.
Het verhaal was niets nieuws en zal het thuis op de bank ook prima doen. Echt spannend werd het ook nergens.

Een ijskoude 3* met wat seks gratis daarbij.

avatar van bjerik76

bjerik76

net de trailer even gekeken, had ik beter niet kunnen doen, want er word heel veel in verklapt al zo te zien.

maar ziet er wel goed uit, ik ga hem zeker zien zodra ie uit is 1

avatar van MantA1952

MantA1952

Echt een film voor het Nederlandse volk.

Een "Top plastisch chirurg", die nooit hoeft te werken, getrouwd met een "Jansen Steur-Chirurg" , die een "Top-crimineel" uit de bouwwereld kent, die een "top oplichter vriendin" heeft. Samen een zoon hebben die nog te gek is om in een gesticht te zitten.

Geweldig het hele Nederlandse volk kan zich erin vinden en gaat massaal naar de bioscoop.

Idioten hier hebben het ook nog over Hollywood kopiëren, maar hebben waarschijnlijk nog nooit een goede film gezien.

avatar van pennywise666

pennywise666

Suleika1 schreef:

hahaha,ik hoop echt voor je dat je een grap maakt.

Parisa schreef:
Ik zat ergens tussen de 2,5* en 3*. Het is toch 3* geworden.

De rest deed hun werk en tilde de film verder nergens tot een hoger niveau.

Een ijskoude 3* met wat seks gratis daarbij.

De vorige verfilming van Noort was "De Eetclub". "Terug naar de kust" was daarvoor. Eerst genoemde film was ook zwaar k*t, net als deze.

AmazingPP

Ik heb net "De Verbouwing" gezien vanaf Blu Ray. Wat een klote-film!! Ongelooflijk!! Het gaat helemaal nergens over. De personages zijn niet goed uitgediept, je kan dus totaal niet met ze meeleven, er zit geen spanning in, kortom: SLECHT met hoofdletters geschreven. Nu maak je van een slecht boek meestal geen goede film, dus eigenlijk sta ik er niet van te kijken. Het wordt tijd dat mevrouw Saskia Noort eens een realiteits-schok krijgt. Ik bedoel: die wereld die zij creëert is toch niet de realiteit? Al die opgefokte mensen, al die situaties waarin ze terecht komen. Meent ze dat echt?? Overslaan deze film. Jammer van het talent van Tjitske Reidinga. Zij kan op zich acteren. Jammer dat ze in deze film speelt. 1 * voor Reidinga.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Saai en slecht.

avatar van _Casper_

_Casper_

Best vermakelijke thriller! Het begin is iets traag, wat volgt is een sterk middenstuk dat je met spanning laat kijken, en helaas een vrij zwak einde...

De acteerprestaties zijn redelijk goed, in ieder geval nergens ''ergelijke nederlands'' overdreven zoals je vaak ziet in nederlandse films.

Toch had er meer in gezeten, ik heb me wel van het begin tot het eind mee vermaakt.. en zou wel zeggen dat het op een regenachtige dag zeker leuk is om een x te kijken... maar tis geen film die je bij blijft, morgen ben jehem vergeten

redelijk dus. 2.5*

mcdaktari

Aangenaam verrast door de verbouwing, Tjitske Reidinga vond ik wel 1 van de betere in deze film. Als alle acteurs zo goed acteerde dan was het zeker een betere film geweest. Het verhaal opzich vond ik best wel aardig al is het niet een nieuw verhaal maar het was helemaal niet verkeerd. En al die gasten die deze film zo afkraken die doen het volgens mij alleen al omdat het een hollands product is. Ik weet bijna zeker als deze film engels gesproken was dat vele het meteen een betere film zouden vinden (al zal dat toch wel weer ontkent worden)

Persoonlijk vind ik dat de nederlandse films veel beter zijn geworden de laatste jaren, nu de acteurs nog, oke er zijn wel enkele goeie acteurs maar vaak is het toch beneden pijl het niveau. Wat dat betreft komen er uit amerika echt super talentjes als je ooit kinderen ziet in films uit usa. Jammer dat we dat hier niet kunnen. Maar ik ben al lang blij dat we toch redelijke films maken in nederland, aldus dat vind ik.

avatar van WaynesW

WaynesW

Afrader !

Slap en voorspelbaar.

Slechte acteurs.

1/5 (voor de moeite dan)

avatar van bjerik76

bjerik76

om een keer gezien te hebben vond ik hem heel erg goed.

de spanning bouwt iets te langzaam op, maar hij word steeds spannender.

een 2e keer kijken zal ik niet, want volgens mij word de score dan wel lager.

avatar van Tweetie

Tweetie

Best een redelijke film. Beetje voorspelbaar einde. Ik vraag me trouwens af hoeveel mensen hier een Nederlandse film per definitie slecht vinden omdat hij in het Nederlands is....

Tweetie schreef:

Dat geldt in ieder geval voor mij niet. Het maakt mij niet uit in welke taal een film is, als een film goed is is een film goed, wat mij betreft. En ik ken zat Nederlandse films die ik goed vind. Maar je hebt een punt. Er zijn mensen die een film sowieso afkraken, omdat hij Nederlands is. Persoonlijk vind ik dat flauwekul.

mcdaktari

Is dat zo ja? Welke dan bv? Als je er dan toch zat kent, ik ben best benieuwd AmazingPP

avatar van Keane1983

Keane1983

Ik snap de vele negatieve reacties niet zo heel erg goed, want ik vond het namelijk een dijk van een film.

Acteerwerk is meer dan goed en het verhaal is volt en goed gebracht.

Het verhaal is onderhouden en spannend.

Misschien wat voorspelbaar, maar dat vond ik niet erg. Ik bedoel, dan kun je weinig films kijken.

Score is prima en het camerawerk is netjes (niet rommelig).

Of ze het boek trouw zijn gebleven weet ik niet gezien ik het boek nog niet heb gelezen, maar ben na het kijken van deze film wel degelijk vanplan.

Misschien is het een questie van smaak, maar ik ben zeer zeker te spreken over deze film.

Van mij een 4,0*

avatar van Waku

Waku

Zeker aan het begin denk je al snel te maken te hebben met een typisch nederlands werkje.

Openingscene, uit de kleren. Paar minuten weer uit de kleren. En dat gaat wel door zo.

Toch ontwikkelt zich na een dik half uur een redelijk interessant verhaaltje die je als kijker zowaar geinteresseerd doet blijven kijken. Uiteindelijk ben ik nog aardig positief over het geheel van

"De Verbouwing". Tjitske Reidinga lijkt zo vanuit "Gooische Vrouwen" naar deze rol te zijn gelopen.Haar personage is een exacte kopie van Claire. Maar ze steekt met kop en schouders uit over de rest van de cast. Peter Blok voldoet als criminele vriendje. Bijrolletjes van poolse aannemersvrouwtje en vooral Terence Scheurs als schoonheidspecialiste zijn daarintegen wel zeer matig. Al met al een voldoende voor "De Verbouwing".

2.5*/3*

avatar van gauke

gauke

Ik heb het boek niet gelezen; dankzij een goede cast is deze trage en zo nu en dan verrassende film, (al weer) spelend in een stijlvolle omgeving, aardig te pruimen. De regisseur heeft deze productie, die in het laatste gedeelte pas een thriller wordt, met ervaring gemaakt, al hadden de verschillende personages meer diepgang mogen hebben. Ook is het gebodene niet altijd even waarschijnlijk.

avatar van willem_45

willem_45

redelijk, geen hoogvlieger

2.5 ster

avatar van pennywise666

pennywise666

als je deze film niet slecht vind,dan heb je echt geen verstand van films.

wat een draak van een film zeg,niet te beschrijven zo slecht.

mcdaktari

@pennywise666 ik denk dat jij hier zo'n beetje de enige bent die verstand van films heeft, de rest hier die hangt er maar wat bij he!!

avatar van Rudie

Rudie

Voor een Nederlandse film niet heel erg slecht het is gewoon een middelmatige spannende film.

Ik heb me er niet echt bij verveeld, maar het kwam wel allemaal moeilijk op gang.

Ik geef het 2,5 *