Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Rutger Hauer, Monique van de Ven en Dolf de Vries
Gesproken taal: Engels en Nederlands
Releasedatum: 22 februari 1973
Plot Turks Fruit
"Turkish Delight is a cross between Love Story and Last Tango in Paris!"
De jonge beeldhouwer Erik heeft een turbulent liefdesleven, tot hij zijn grote liefde Olga ontmoet. Zij trouwen tegen de zin van Olga's rijke ouders. Geschapen voor elkaar, trekken zij zich niets aan van alle tegenwerking en beleven een grandioze, romantische zomer. Totdat Olga zich zeer vreemd begint te gedragen. Ze breekt abrupt met Erik en gaat weer naar haar ouders. Erik wil Olga terughalen, maar wordt hardhandig geconfronteerd met haar louche nieuwe vriend. Onverwachts wordt Olga echter in het ziekenhuis opgenomen.
Olga Stapels
Henny
Accountant
Tineke
Civil servant
Zie je wel vaker dat films die banaliteiten tonen voor betekenisloos worden aangezien.
Prachtige, emotionerende film; misschien wel de meest romantische die ik ken.
Olaf K.
Zie je wel vaker dat films die banaliteiten tonen met een hoop seks en poep en pies worden aangezien voor openhartige baanbrekende belangrijke gedurfde en dus goede cinema...
Dat was wellicht zo toen de film uitkwam, maar nu doet dat er niet meer toe. Van diegene die de film goed vinden zie ik ook niemand die dat aanhaalt, dus wat is je punt?
Quido
Toentertijd was de film ook niet baanbrekend op dat gebied. De 'seksgolf' was destijds al een tijdje aan de gang.
Als je enkel wil reageren op Wouter, doe dat dan lekker per PM.
Olaf K.
De anderen mogen het best zien en zich lekker opwinden hoor. Geen probleem mee
Mijn punt was: draai wat Wouter zegt om en je hebt ook een punt. Na goed, het zal duidelijk zijn...
Gert P
Heb de eerste dvd uitgave met de titel Turkish delight wel Nederlands gesproken en met Engelse ondertiteling (kan je toevoegen) omdat die al jaren uitwas van Tartan.
Wel een aardige film en goed geacteerd.
aerts007
Baanbrekend voor z'n tijd!
Aanrader! Van De Ven is om op te eten....Mmmmmmmm!
Deze film keek ik destijds stiekem vanwege de vele bloot scènes. Als 10 jarige vond ik dat destijds spannend. Monique van de Ven zag er toen ook zeer lekker uit, tegenwoordig is ze meer een lelijke vadsige trol geworden.
edpret62
Je bent er zo te zien ook zelf niet echt veel knapper op geworden,Theunissen....
Maar nu even serieus..wat vond je er nou eigenlijk echt van??
Earth
Lekker respectvol, ze speelt de sterren van de hemel. Hoe zie jij er over 35 jaar uit?
Waarschijnlijk nog knapper als nu
Nee nu effen zonder gekheid. Vroeger had je Monique van de Ven en Rene Soutendijk. De laatste genoemde is uiteraard ook wat ouder geworden maar ze heeft wel haar figuur gehouden en ze lijkt ook nog op vroeger. Bij Monique van de Ven is dat duidelijk niet meer het geval. Dat is nu echt een afknapper geworden (vooral haar gezicht ziet er behoorlijk eng uit). Ik kan me haast niet voorstellen dat ze vroeger er zo goed heeft uitgezien. Ze is totaal onherkenbaar geworden, en dat niet in positieve zin.
Ze acteerde goed in deze film en ook in andere films waarin ze meespeelde. Maar nu hoef ik haar absoluut niet meer te zien in een film (hoogstens in een Zombie film
Maar nu even serieus..wat vond je er nou eigenlijk echt van??
HaHaHaHa zo'n elastische mond heb ik niet. Dus ik moet je teleurstellen dat het geen eigen foto is.
Als 10 jarige vond ik de film spannend (vanwege de vele bloot scènes). Maar achter de bloot scènes zit ook een aardig verhaal (is wel een droevig verhaal op het einde). Rutger Hauer en Monique van de Ven vond ik prima acteren in deze film.
Manitobas
Emotioneel, maar ook irritant 'vlezig'. Ik heb het wel eens gehad met die piemels en kutten in Nederlandse films.
Manitobas
Ha, ha, helemaal mee eens!!!
missl
Wel een mooie film. Ik vond vooral het camerawerk heel leuk, terwijl ik daar normaal nooit op let.
De hoofdrolspeler vond ik vanaf het begin ontzettend onsympathiek en daardoor leefde ik totaal niet met hem mee.
Goede rol van Monique van der Ven.
rose
Stephan
Vertel... welke zitten er op je netvlies gebrand? Wel graag films die jonger zijn dan... zeg 15 jaar.
Manitobas
Beetje respectloos! Ik ken mensen van haar leeftijd die er heel wat slechter uitzien!
tarentino
beetje respectloos!!
speranza
Deze film krijgt van mij niet meer dan een voldoende. Ik snap niet dat er mensen zijn die dit de beste Nederlandse film aller tijden vinden. Deze film komt bij mij niets eens in de top 10 van beste Nederlandse films aller tijden. In het laatste decennium zijn een aantal betere films van eigen bodem verschenen.
Stephan
I rest my case.
VeendamManiacs
Een beetje TE seksueel, naar mijn mening... Af en toe tot het ranzige toe!
Verder een geweldige film, met een super verhaal en geweldig acteerwerk!
En wat heb ik gelachen om die vader, vooral met die muziek dat die zo zat te stampen!
Haha!
4 * Voor Turks Fruit!
Kan iemand mij trouwens de naam uitleggen? Is lekker suikergoed, maar ik snap deze titel bij deze film niet...
Jan W
Bekijk de laatste scenes nog maar eens goed dan wordt het wel duidelijk.
Pannenkoek
Waarom deze film en/of Jan Wolkers nou altijd zo de hemel in worden geprezen is mij echt een raadsel. Ik blijf het een mindere film vinden en dat geldt ook voor de schrijver van het boek.
Maar smaken verschillen natuurlijk.
tarentino
Ik houd ook niet zo van de schrijfstijl van Wolkers maar deze film vind ik toch stukken beter dan het boek. Snelle film die lekker wegkijkt.
markie1978
Ik giet de champagne over je tieten en lik het door je kut erweer uit...
Zo praat je toch niet tegen een vrouw?? ik vind dit erg onfatsoenljke taal en erg platvloers. Door dit soort films is de jeugd ook veel brutaler geworden, en raken meisjes al met 14 jaar zwanger.

MovieMeter Podcast #35: Is 'Turks Fruit' de beste Nederlandse film van de twintigste eeuw?

Soldaat van Oranje
Oorlog / Drama, 1977