• 9.374.478 stemmen

Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Michael Peña en Anna Kendrick

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 18 oktober 2012

Plot End of Watch

"Every moment of your life they stand watch"

Taylor (Jake Gyllenhaal) en Zavala (Michael Peña) zijn twee jonge politieagenten en goede vrienden, die patrouilleren in de ruigste straten van South Central Los Angeles. De agenten leggen dagelijks hun leven in de waagschaal en worden geconfronteerd met hun huwelijk, liefde, vaderschap en de realiteit van de straten van Los Angeles, waarbij de familie wordt gedwongen de prijs te betalen.

avatar van Rosicky

Rosicky

Wissevallig actiefilmpje. De handheld camera maakt van End of Watch een claustrofobische ervaring die dicht op de huid van de acteurs zit. Het verhaaltje is echter te slap voor woorden. Plot hangt van toevalligheden en onlogische acties aan elkaar. Wat helemaal bizar was, was de laatste scene. Alsof ze er tijdens de eindmontage nog achterkwamen dat ze een leuk grapje waren vergeten in de film te proppen.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Na een slap en ongeloofwaardig begin (vrijwillige vechtpartij tussen agent en gangster )komt de film na een half uur echt op gang en worden de gebeurtenissen die de heren mee maken goed in beeld gebracht waardoor je echt mee leeft met de karakters. Goed gespeeld en soms erg shockerend. Het einde is dan weer teleurstellend, ik had al zo'n vermoeden dat ze Gyllenhaals personage in leven zouden laten. Je zou bijna weer zeggen typisch Amerikaans dat ie de vuurzee nog overleefd. Had de film een minuut of 5 korter gemaakt en de film had nog een half puntje hoger gehad.

avatar van charisma

charisma

dit was een super film, enige minpunt eraan was de camera

avatar van MGoody

MGoody

Aangenaam verrast.

Vind deze manier van filmen nooit zo prettig, maar ik vond het hier natuurlijk overkomen. Meerdere malen met een glimlach gezeten door de leuke dialogen tussen de twee agenten. De hele film is het wel duidelijk dat er wat staat te gebeuren en dat komt ook niet als een verassing, maar toch wanneer dit gebeurt vind ik hem aangrijpend en op het einde ook emotioneel.

Je krijgt toch echt onwijs veel respect voor de mensen die dit werk doen en die dagelijks met deze vorm van criminaliteit te maken hebben. Een dik verdiende 4,5*.

avatar van Wernertje

Wernertje

Enorm teleurstellende film met een mager (nauwelijks) verhaal.

De film moet realistisch overkomen en je meenemen in het dagelijks leven van de twee politie agenten in Los Angeles. Twee agenten die alles vastleggen met een camcorder om zo een realistisch beeld te vormen.

Maar wat we voorgeschoteld krijgen is een film die alle cliché van de Amerikaanse politie laat zien zoals we die in de meest standaard actie films kennen.

De agenten worden als macho's tijdens hun werk neergezet (stoer lopen met een zonnebril) en de sfeer wordt gecreëerd dat van de tien meldingen die ze krijgen er negen ontaarden in geweld. Het standaard beeld wordt gecreëerd dat alle agenten dagelijks hun vuurwapen moeten trekken en elke dag moeten schieten of beschoten worden en dat elke agent jaarlijks meerdere mensen dood schiet. Deze clichés worden afgewisseld met de clichés dat alle agenten hun partner als familie beschouwen en al hun privé en intieme verhalen delen tijdens hun werk.

De film geeft juist een standaard actie film beeld dan een realistisch beeld en weet nergens echt een gevoelige snaar te raken.

Het einde is ook enorm onrealistisch en gaat nergens over, het lijkt eerder een promo film van kom bij de politie dan een serieuze drama film.

Een film die totaal nergens het niveau haalt van Training day, enorme teleurstelling en ik durf bijna wel te zeggen zwak.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Goed omschreven Wernertje, ben het geheel met je eens. Training day heb ik nog niet gezien, zal die film eens bekijken.

avatar van Wernertje

Wernertje

Van Training Day moet je ook niet extreem hoge verwachtingen van hebben, maar is zeer zeker beter dan deze prul.

Bij the watch zit het me al behoorlijk tegen dat de film wil aangeven dat wat er in deze film gebeurt de realiteit is of ieder geval een gedeelte er van. Ik heb diverse real-life films/series en documentaires gezien over het leven van diverse politie eenheden en regio's van Amerika en deze komen nergens in de beurt van wat er in deze film gebeurt.

In veel documentaires wordt vaak direct duidelijk gemaakt dat agenten nauwelijks in hun leven echt op iemand moeten schieten en dat veel meldingen vaak verkeers-gerelateerd zijn. In Amerika trekken de agenten wel vaak en standaard een wapen bij hun aanhoudingen maar de schoten die gelost worden tijdens hun werk zijn minimaal.

Kortom dit is gewone promotie prul zoals ze dat altijd in Amerika doen, veel actie en een hoop over the top drama emoties en elke Amerikaan smult er van.

Persoonlijk stoorde mij het camera werk juist niet echt, maar wat mij wel stoorde was het enorme vloeken, fuck this and that en die irritante homeboy gedrag you now wath i'm saying, loco hier en daar pffffff verschrikkelijk.

avatar van statham

statham

vond het begin vrij saai. maar na een half uur werd het beter.

avatar van dudebag

dudebag

End of Watch, één van de sterkste staaltjes van 2012.

Wat heb ik kunnen genieten van deze spectaculaire misdaadthriller. Ik kan me van dit jaar geen film herinneren die mij zo intensief meesleepte als End of Watch.

Het is moeilijk om iets aan deze film op te merken, maar om te nitpicken, vond ik het aspect van zelf alles filmen (slechts af en toe) overdone. Aan de andere kant, vond ik End of Watch eigenlijk de eerste film die het gebruik van "found footage" (ook al is het dat niet helemaal, maar vooruit) nuttig gebruikte: het voegde voor mij veel toe aan de actie en de betrokkenheid van de kijker. Grote complimenten gaan uit naar regie/camerawerk, het voelde af en toe alsof je recht in een first-person-shooter zat. Dit maakte End of Watch een fenomenale actiefilm.

Het allerbeste aan deze film was veruit het realisme van het verhaal. Of dit te danken is aan het schrijfwerk of het acteerwerk is de vraag; waarschijnlijk een beetje van beiden. Van de inside-jokes tussen Gyllenhaal en Peña tot de zeer geloofwaardige verhaallijnen… werkelijk fantastisch. De hele cast van End of Watch was geweldig, maar Gyllenhaal en Peña stolen de show. Ik heb volgens mij nog nooit zo'n prachtige chemistry tussen twee acteurs gezien: het voelde alles behalve geacteerd. Alsof ze zal jarenlange vrienden waren die hun leven voor elkaar zouden geven. Alleen om deze redenen is deze film meer dan het kijken waard.

End of Watch trekt je de film in. Verrassend goed, in mijn top vijf van 2012. Aanrader! 4,5*

avatar van voomzap

voomzap

Misdaadfilm van hoge kwaliteit. Deze geromantiseerde weergave van de uit het leven gegrepen vriendschap tussen twee nietsontziende politiemannen doet niets af aan het realiteitsgehalte waar je als kijker wordt ingezogen. Voor mij duurde dat wel eventjes. Na een klein uur met boeiend acteerwerk is er een perfecte balans tussen actie en spanning ... dat zie je niet vaak in deze tijd waarin bij veel films de actie louter om de actie draait.

Wat mij vooral charmeert zijn de rauwe randjes. Niet dat gelikte en gladgestreken gedoe waar de gemiddelde hap-slik-weg kijker op hoopt...

Na Harsh Times levert David Ayer weer een prima proeve van bekwaamheid af... bravo!

avatar van Timecop

Timecop

Voor mij toch wel een van de betere films van 2012

avatar van Arbil

Arbil

Grote, grote teleurstelling.

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

Goed in elkaar gezet, geromantiseerd natuurlijk, maar ongelooflijk goed weergevend de hechte vriendschap die kan ontstaan tussen deze mannen die een selectie zien van wat er allemaal verschrikkelijk is en wat er gebeurt.

Goed gemaakt

avatar van Daan258

Daan258

Wauw wat een film.

Dit is eindelijk weer is echt een goeie film die ik tijde heb gezien.

Actie, comedy, drama alles zit er in.

Erg goed en leuk geacteerwerk van Jake Gyllenhaal en Michael Peña, ze zette allebei een erg leuke roll neer.

Het camerawerk zag er ook heel erg tof uit, vooral de scene's als het eruit ziet als een first person shooter, dat was heel erg goed gedaan.

Ook goed hoe de film word verdeeld in het ene moment actie dan drama dan comedy.

Echt een onwijs goeie film, kheb me geen moment verveeld.

Dikke 4,0*

Zeker een aanrader

avatar van Heester

Heester

Wat ongelooflijk goede film, serieus.. ik heb gehuild op het einde en niet zo'n beetje ook. Die chemistrie tussen de twee was zo ontzettend goed, het deed me gewoon denken aan de relaties tussen mijn eigen vrienden.

De spanning is om te snijden in sommige stukken en er zit geweldige humor in.

DE film van 2012.

avatar van huiguh

huiguh

het begin vond ik niet al te best vooral de vechtpartij tussen de mexicaanse agent en een negroide gangster sloeg helemaal nergens op
maar de film herpakt zich, en was zeker de moeite waard om te kijken.
Goed camerawerk!

avatar van the new guy

the new guy

Wat een goede film! Dan heb ik het met name over het acteerwerk, het filmwerk, de muziek en de sfeer. Het verhaal had van mij niet zo misdadig hoeven zijn om mijn aandacht erbij te houden. Met name de relatie die tussen de twee partners ontstaat is erg goed weergegeven, ik voelde me een soort co-partner.

Prachtig einde wat echt de relatie weergeeft die, volgens mijn amateuristische oog, heerst tussen de agenten in dit soort wijken.

avatar van the new guy

the new guy

Arbil schreef:

Grote, grote teleurstelling.

Goed verhaal, dankjewel

avatar van willemfilm

willemfilm

Na een lange tijd weer eens een topfilm gezien. Filmisch (camera) is het begin wat vervelend maar dat wordt naar mate de film vordert minder.

avatar van willemfilm

willemfilm

Spartaan1986 schreef:

Zeg Rotterdammer, heb je de film wel begrepen ? Dat zal niet gelet op de opmerking tussen de haakjes (). En het antwoord kan je dus zelf dan ook niet geven.
Ik wel: nee.

avatar van Papatya

Papatya

Dat is lang geleden dat ik een actiefilm als deze film heb gezien. Echt een aanrader!

avatar van Colombo

Colombo

Matige film met een matig verhaal. Werd schijtziek van de camera. Het leek of iedereen verslaafd was aan een camera. Met moeite afgekeken. 2* voor de originaliteit.

avatar van m1701

m1701

Wauw zeer goeie film!!!!

Acteerwerk was echt subliem en zeer overtuigend.... had niet het gevoel

dat ik naar een film zat te kijken.

De actiemomenten en opbouw naar het einde was ook erg goed.

4*!!! Zeker moeite waard om te kijken

avatar van Djamaro

Djamaro

Voor mij een 4 waard. Ik werd compleet meegezogen door de uitwerking van hun broerderschap.

Waardoor ik helemaal in hun verhaal zat. Dan zie ik bepaalde schoonheidsfoutjes wel door de vingers. Net zoals muziek, moet het binnenkomen. Dit verhaal kwam ook echt bij mij binnen.

avatar van Reinbo

Gruwelijk goed. French Connection 2.0. Ijzersterke rauwe buddy movie. Zou wat mij betreft behoorlijk wat oscarnominiaties in de wacht mogen slepen, want handheld cinema is here to stay.

Scenario, editing, regie en acteerwerk zijn van het hoogste niveau. Leuk ook dat The Golden Earing langs kwam.

Topper. Dikke 4,5* en tot nog toe film van het jaar voor mij.

avatar van Raffael77

Raffael77

Colombo schreef:

Ben het met jou eens.

De film is matig en belabberd gefilmd en acteer werk was ook al iet om naar huis te schrijven.

avatar van _Casper_

_Casper_

Veel positieve dingen over de film gehoord maar vond hem een beetje tegenvallen, vond het verhaal vrij dun en niet heel erg boeien... en ook de hele film was grotendeels gefilmd door een camera.. zowel de ''good'' als ''bad'' guys waren aan het kloten met cameras en vond dat niet echt prettig kijken...

Ondanks die negatieve punten kwam ik halverwege de film toch een beetje in de film en werd het interressant genoeg om hem af te kijken en zaten er wel een paar leuke actie scenes in...

maar overal niet meer dan redelijk - matig

avatar van Lewis-06

Lewis-06

Wat een saaie kutfilm, jake gyllenhaal heeft gewoon een loser kop, Hij kan zich beter richten op films als brokeback mountain, ook zijn buddy komt hele tijd irritant over met zijn mexicaanse gedoe.

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Een film waar ik heel erg naar uitkeek, maar de hoge verwachtingen werden helaas niet waargemaakt. Op alle vlakken een erg matige film, terwijl er toch wel wat in had gezeten. Buiten de band tussen de twee hoofdpersonen was er eigenlijk geen verhaal. Ook het camerawerk was toch storend. Doe het helemaal met een hand-held camera of helemaal niet. Maar dit halve gedoe gaat op een gegeven moment toch wel storen.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Reinbo schreef:

Topper. Dikke 4,5* en tot nog toe film van het jaar voor mij.

Nu overdrijf je. End of Watch vergelijken met French Connection

Deze film bevat amper spanning en actie. Veel gepraat, weinig wol.