Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Michael Peña en Anna Kendrick
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 18 oktober 2012
Plot End of Watch
"Every moment of your life they stand watch"
Taylor (Jake Gyllenhaal) en Zavala (Michael Peña) zijn twee jonge politieagenten en goede vrienden, die patrouilleren in de ruigste straten van South Central Los Angeles. De agenten leggen dagelijks hun leven in de waagschaal en worden geconfronteerd met hun huwelijk, liefde, vaderschap en de realiteit van de straten van Los Angeles, waarbij de familie wordt gedwongen de prijs te betalen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- End of Watch (MusicMeter)
Brian Taylor
Officer Davis
Bonita
Homicide Detective 2
Alathir
Aparte film, ondanks de speciale filmtechniek vond ik het wel wat hebben. De regisseur doet een geweldige job door fragmenten in de film te gebruiken van echte LAPD-agenten. Deze film komt aardig dicht bij de alledaagse realiteit. Gyllenhaal en Peña werden duidelijk opgeleid en het leek voor hun al dagdagelijkse routine te zijn. Ik bedoel, hun acteerprestatie lijkt helemaal niet geacteerd. Het lijkt gewoon alsof ze hun leven leven en niet dat ze in de huid van 1 of ander fictief personage kruipen.
Sommige vinden het onrealistisch dat ze dit allemaal meemaken, echter bepaal je als agent niet zelf wanneer een misdaad wordt gepleegd. Als agent heb je niks te willen. Moe of niet (duidelijk ook in de film zichtbaar bij het personage van Peña), wanneer een huis in lichterlaaie vliegt of wanneer er plots een dikke Spanjaard een vrouw in elkaar zit te kloppen, een agent moet er staan als hij wordt opgeroepen. Ook het feit dat de politiemacht in Amerika beter moet communiceren met elkaar wordt, volgens mij, gesuggeerd in het fragment waarbij Brian en Mike dat gruwelijke huis met lijken vonden. Zonder dat ze het wisten, stonden ze meteen bovenaan de deathlist van het Mexicaanse drugskartel. Ongelooflijk toch dat politieagenten hun leven riskeren, dag in dag uit, en dat voor mensen die ze niet eens kennen. Kan je alleen maar respect voor hebben!
Persoonlijk vond ik het gebruik van 'fuck' er wel wat over. Misschien dat de Mexicanen wel degelijk zo veel 'fuck' zeggen maar iets minder had ook wel gegaan.
De schietscènes waren niet echt realistisch, een beetje te sensationeel. De schietscène in het appartementsgebouw, jongens hoe hard kun je missen. Losse flodders FTW! Ik vond het ook niet echt realistisch dat Bryan het overleefd heeft. Mike werd aan flarden geschoten en Bryan werd niet geraakt. Vreemd. Het had nog heftiger geweest als Bryan ook was gestorven.
Kortom, ondanks enkele minpuntjes, toch zeer sterke acteerprestaties en dus een aanrader om eens te bekijken.
chiel1971
- 2009 stemmen
Zeer goede politie film, wat apart gefilmd. Maar wel heel spannend, boeiend en goed geacteerd.
Sergio Leone
Mja.
End Of Watch tracht ietsjes anders te zijn dan de gemiddelde politiefilm, maar als aan alle Hollywoodclichés voldaan wordt, is dat moeilijk te geloven. Zeker die gangsters werken ontzettend op de zenuwen, wat een gedrocht die bende. Hen voor en na elk woord "fuck" laten zeggen, is ook niet echt slim.
Met het einde had men wat ballen kunnen tonen door beide heren dood te laten - in dat geval had ik nog een kleffe videoboodschap van de zwangere vriendin verwacht -, nu volgt er nog een klef filmpje om te laten zien hoe goed ze wel niet bevriend waren en hoe erg het allemaal wel niet is. Vals sentiment in z'n puurste vorm.
Dat betekent echter niet dat Jake Gyllenhaal en/of Michael Peña slecht acteren. Chemie is er wel en ook individueel staan ze hun mannetje, al vind ik Gyllenhaal net iets beter. Peña is mij net iets te veel een gezicht dat overal opduikt en onopvallend weer verdwijnt.
De handheld camera probeert wat authenticiteit op te wekken, maar de camerastandpunten kloppen niet altijd. Zoiets is geen probleem, maar laat dan niet uitschijnen dat er een soort documentaire gemaakt wordt want dat is het niet. Dat de gangsters ook hun dagboek bijhouden knaagt de geloofwaardigheid nog wat extra aan. En dan het aantal fuck's.. Tenenkrommend en een groot manco in een verder onderhoudend actiefilmpje.
missl
Best een spannend politiefilmpje, echter maakt het einde de film een beetje kapot.
Henk5659
Een prachtige film, goed geacteerd. Eindelijk weer eens een goede filmavond bij rtl5 en niet weer dat eindeloze herhalen van filmseries als Harry Potter, Lord of the Rings, Piartes oftheCa. etc. Alleen dat is al een verademing. Helaas gaat die serieruil op andere zenders gewoon door, ik geloof dat die HPotter serie al het hele afgelopen jaar heeft gecirculeerd.
Flat Eric
In het begin had ik, met Nightcrawler nog vers in het geheugen, even een beetje het gevoel alsof ik naar Lou Bloom keek met zijn camera, maar het goede acteerwerk van de heren nam dat gevoel al heel snel weg.
Ik vond dit een sterke rauwe politiefilm die mede door de manier van filmen blijft boeien. Net als agenten in hun dagelijks werk weet je als kijker niet wat er gaat komen.
De band tussen de heren, met name de gesprekken in de auto, en de familieperikelen eromheen waren prima als afleiding van het straatleven en werd nergens te langdradig of sentimenteel.
möök
Het rommelige realisme doet denken aan een uitgesmeerde aflevering van Hillstreet Blues. En daar is eigenlijk niks mis mee.
Leno
Het verhaal is niet zo origineel, maar door de manier van filmen wordt het ineens best interessant. Daarnaast is de wisselwerking tussen de twee hoofdrolspeler erg sterk en wordt er niet te veel aandacht besteed aan hun relaties met hun vriendin / vrouw, wat vaak alleen maar sentiment toevoegt. Het is wel zo dat de situaties waarin ze belanden een beetje vergezocht zijn, al is het einde wel spannend en visueel sterk.
Kondoro
End of Watch
Ik zag vandaag dat End of Watch op Netflix was geplaatst en daar had ik echt donders veel zin in, misschien wel meer zin dan in andere films, waarom? Het leek mij zo'n gave film met een vet verhaal en veel actie. En omdat mijn moeder naar het concert van Marco Borsato is moet ik toch maar een film voor mij zelf vinden, dat betekend eindelijk eens een film kijken met een verhaal erin en niet weer dat gezeik krijgen dat de film 'saai' is omdat het een te groot verhaal heeft, ja dat is echt mijn moeder. Die wil knallen, knallen, knallen en knappe kerels en verder niks, achja dus nu werd het maar even mijn avond en ik heb er echt donders veel van genoten!
Jake Gyllenhaal en Michael Peña spelen twee super rollen, en heb echt van deze heren hun acteerkunsten mogen genieten. Ze hebben mij prima mee gesleept in het dramatisch en toch iets wat spannend verhaal over hun politie leven in End of Watch. De film bevat gruwelijke maar ook erg mooie scenes waarbij ook veel verdriet in was gestopt en vooral bij het tragisch eind. Ik denk dat End of Watch mij zo heeft kunnen vast houden door het verhaal en hoe het in elkaar is gezet, en dat is me prima bevallen. Het concept was ook erg mooi en ik heb een prima film vermaak en beleving gehad met End of Watch. Fan van politie films? Zeker End of Watch kijken, geen verloren tijd om zo te zeggen!
mikey
Colors 2.0. Merkwaardige film over 2 melige supercops in de straten van LA. Tussen de gangsters van de Kartels, Mexicaanse dodencultuur. Dat weerhoudt de agenten niet van een boel grappen en grollen, soms found footage soms niet. Waarom dat is snap ik niet helemaal, maar goed. De actie is behoorlijk, de sfeer is gritty en the Streets of LA zijn levensecht dus de gangsterfanaten zullen zich ermee vermaken. Wel cool allemaal
The main man!!
De film is best oké, behalve de camerabeelden, die lijken af en toe wel door een dronken cameraman te zijn gefilmd, de ene dag nuchter, en de volgende dag leek hij weer dronken!!
Het kan ook zijn dat ze bezuinigd hebben op een professionele camera en cameraman, en dat ze het hebben laten filmen door een jochie met een handycam!!
Overigens wat ook grappig was, dat die 2 kinderen waren getaped, maar niemand zei hoe dat was gebeurd, alsof ze het zelf hadden gedaan, terwijl dat ene kind 1 jaar oud was!!
Bovendien wat mij erg stoorde aan de film was, dat iedere keer dat er agenten dood werden geknald, die 2 vrouwelijke agenten zeiden dan : wat een fucking idioten, deze arrogantie wekte bij mij boosheid op, en deed denken alsof zij zo superieur en onsterfelijk zijn!!
Het einde sloeg natuurlijk helemaal nergens op, hij lag dood op de plaats delict, en een dagje later is er niks meer aan de hand, alleen even lopen op krukken, maar voor de rest was alles weer perfect. Het leek wel een scène uit het A team, in combinatie met MacGijver, het moet echt niet gekker worden meer hoor!!
Ruben24
De film is oké. Maar ik vond hem toch wat traag. Ondanks dat er goed geacteerd werd vond ik het moeilijk erbij te blijven zo aventoe. Maar slecht is die ook weer niet. Geef hem 3 sterren .
SlickRick
Vermakelijke, spannende film. Genoten van de chemie tussen Gyllenhaal en Peña!
Schuurspons
Positief verrast door dit frisse filmpje. De klik tussen Gyllenhaal en Peña is heerlijk en de realiteit spat er vanaf. Het einde had wel anders gemogen allebei dood in elkaars armen was helemaal prima geweest. Nu doet het een beetje afbreuk aan het toch wel erg leuke verhaal.
(verwijderd)
Goede actiefilm, verveelt geen minuut wat ik erg knap vind voor zo'n type film betreft camerawerk. Mooie chemie en dialogen tussen Gyllenhaal en Peña. Verveelt geen minuut. Ook ik vind het einde dubieus maar laten we het eenmalig door de vingers zien. Geweldig geacteerd, voor Gyllenhaal is dit een gewoonte, maar ook Peña laat zich van zijn beste kant zien.
Beatle
Fantastische film. Ik heb gedurende de hele film het gevoel gehad dat ik het life mee maakte, mede door het camerawerk wat je het idee gaf er zelf bij aanwezig te zijn. Absolute aanrader.
Mac Hammer Fan
Ergerde mij aan het camerawerk en het taalgebruik in deze film. Dat haalde het niveau naar beneden. Jammer.
IH88
"Let's go fight crime or something."
End of Watch is een indringende film. Het idee om de film in de vorm van een documentaire te schieten is niet nieuw maar om op deze manier twee politieagenten te volgen levert een sterke en enerverende film op. De grootste troef van End of Watch is de onderlinge band tussen Brian (Jake Gyllenhaal) en Mike (Michael Pena). Gyllenhaal en Pena zijn ontzettend goed en geven mooi gestalte aan twee politieagenten die naast partners ook beste vrienden zijn. De dialogen tussen de twee impliceert een jarenlange band en het is een genot om naar het samenspel van de twee acteurs te kijken. Natalie Martinez en Anna Kendrick zijn goed als de vrouwen van Mike en Brian en samen met regisseur David Ayer weten de vier acteurs in een aantal korte scènes een goed beeld van het huwelijk van de twee paren neer te zetten. De Mexicaanse gangleden waar de twee mee te maken krijgen zijn wel erg eendimensionaal en na de zoveelste "fuck" weet je het wel. De film maakt wat tijdssprongen en oogt daardoor soms wat fragmentarisch maar het stoorde niet. De actiescènes zijn ijzingwekkend en vooral het laatste gedeelte is een sterk staaltje vakmanschap van Ayer.
End of Watch is het sterkst op de momenten dat Gyllenhaal en Pena samen in de auto zitten en aan het sparren zijn over van alles en nog wat. Een keiharde maar ook emotionele film die je bijblijft.
Tonypulp
Wel verwacht dat het goed zou zijn, maar niet verwacht dat het zó goed zou zijn. Gyllenhaal is dé man op dit moment. Weet z'n films bijzonder goed uit te kiezen. Samen met Nightcrawler twee titels die qua stijl, inhoud en performance van hemzelf goed weten op te vallen. Combineer hem met wat andere sympathieke hoofden zoals die van Kendrick en Pena, en een regisseur met een eigen visie en smoelwerk.... en je hebt een buddy cop flick die verrast, choqueert en dat afwisselt met een lach.
Nixon17
Hoe kunnen we nou laten zien dat het criminelen zijn nou laten we ze gewoon bij elk woord wat ze zeggen er fuck achter plakken dan klinkt het heel erg allemaal. Wat een slechte zet zeg hierdoor dondert de hele film qua niveau naar beneden. Ook de dansscene bij de bruiloft was om te janken wat moeten we daar nou mee man. Door deze twee minpunten een 2,5* ipv 3,5*.
Dthamberg
In je eerste punt kan ik je begrijpen, maar waarom zijn de danspasjes bij de bruiloft een minpunt volgens jou?
milannn
Wat een waanzinnig goede film zeg, ondergewaardeerd hier op MM. Schitterende inzage in het dagelijks leven in de ruigere buurten van L.A. vanuit het perspectief van twee cops. De chemie tussen Gyllenhaal en Peña is bijzonder goed en Gyllenhaal bewijst wederom een vd beste acteurs van het moment te zijn. Voor mij is hij overigens zelfs dé man. Wat kiest die man trouwens z'n films uit zeg
De film heeft eigenlijk geen verhaal, maar de losse scènes weten enorm te boeien en houden je aan het scherm gekluisterd. Aan het einde sloeg mijn hart zelfs flink op hol. Wat waren dat een paar retespannende minuten zeg. Waanzinnig gefilmd.
Het camerawerk kan daarnaast voor sommigen wat storend zijn, maar wat mij betreft was het juist perfect en zorgt het ervoor dat het lijkt alsof je er middenin zit.
Een groot nadeel vond ik de gang die de twee belagen aan het eind. Terwijl alles in de film ontzettend realistisch overkwam, kwamen zij nogal kinderlijk en nep over, wat vrij storend was. Maar wie weet gaat het er in die kringen wel echt zo aan toe. Daarnaast had wat mij betreft ook Gyllenhaal moeten overlijden. Als laatste was die bruiloft scène nogal onnodig, hoe geinig het ook was om te zien.
Voor mij een absolute topper. Wat mij betreft hadden ze er zelfs een mini-serie van bijv. 5 x 1 uur van gemaakt. Van de chemie tussen Gyllenhaal en Peña had ik graag langer willen genieten en in de soort docu stijl had het denk ik prima gekund.
Marvinleeaday
Wilde de film eigenlijk na een kwartier uitzetten, daarna werd hij een stuk beter. Wat mij betreft ook een goed einde.
Best oké.
Gyllenhaal weet ze inderdaad wel uit te kiezen. Nooit echt fan geweest van de man, maar de laatste tijd weet hij toch geregeld te overtuigen en, misschien nog wel belangrijker, interessante films uit te kiezen.
Qua opzet leek deze film me niet superinteressant, maar door het aparte camerawerk, de vreemde humor en de nogal rauwe actie weet de film toch te vermaken. Het is niet de melige buddy cop flick of de wat uitgerokken social-geëngageerde zaak waar Ayer voor gaat, wel een slice of street life waar twee agenten de hoofdrol in vertolken.
Enkel de dialoog stond me na een tijdje wat tegen. Ik heb niks tegen een portie gevloek, maar ook dat kan goed dan wel slecht gebracht worden. Ik kreeg een beetje de indruk dat het hier enkel om de fucks per minute ging en niet zozeer meer om een gepaste dialoog, waardoor het z'n effect langzaam verloor.
Maar da's een kleine smet op een verder aangenaam filmpje. Echt groots is het nu ook weer niet, wel vermakelijk en apart genoeg om op te vallen.
leatherhead
Die Mexicaan met zijn oeverloze scheldkanonnades was er inderdaad iets teveel aan. Sowieso werd het gespuis in de film wat flauw neergezet. Dat in schril contrast met het hoofdduo, want Gyllenhaal en Pena stelen aardig de show in deze niet heel aparte maar toch zeer vermakelijke cop flick. Vooral de eerstgenoemde is de laatste jaren lekker op dreef. De actie is dikwijls blits in beeld gebracht en het sfeertje aardig. Al was het einde van bijzonder voorspelbare proporties en het enige moment waarop de film fluctueert qua niveau. Kleine 3* ipv een ruime daarom.
SmackItUp
Boem boem, voltreffer!
Toffe dialogen, bijzonder maar prima camerawerk, heerlijk geacteerd met een fantastische chemie tussen de hoofdpersonen en voor mijn gevoel een erg realistisch geheel. De incidenten waren niet allen even meeslepend of spannend, met name in het begin niet, maar halverwege zet de film een paar tandjes bij en krijg je nog een brok met geweldige spanning en actie te zien. En met een van de betere einden die ik de laatste tijd heb gezien. Halverwege de film had ik 3* sterren gegeven, maar het wordt uiteindelijk een eenvoudige 4,5*. Mede doordat me duidelijk is geworden dat het eerste deel achteraf gezien het tweede deel enorm versterkt.
*En damn, die Anna Kendrick is echt een plaatje.

'End of Watch' wordt morgenavond (10 februari) uitgezonden: 'Eén van de beste films die ik in tijden heb gezien'

Serie in de maak van goed beoordeelde film 'End of Watch'

Wat zijn de vijf beste "Buddy Cop"-films ooit gemaakt?

Prisoners

Lone Survivor
Actie / Oorlog, 2013

Deux Hommes dans la Ville
Misdaad / Drama, 1973
ambushstraatbendearrestmensenhandelvriendschapschietpartijlos angeles, californiëwreedheidgang memberrookie copu.s. marinepregnant wifegevonden beeldenpolice raidbullet proof vestmedal of valorpolice sergeantfelongolden guncartel pseudo-documentaryvideo footagevideo camera