• 9.377.419 stemmen

Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Michael Peña en Anna Kendrick

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 18 oktober 2012

Plot End of Watch

"Every moment of your life they stand watch"

Taylor (Jake Gyllenhaal) en Zavala (Michael Peña) zijn twee jonge politieagenten en goede vrienden, die patrouilleren in de ruigste straten van South Central Los Angeles. De agenten leggen dagelijks hun leven in de waagschaal en worden geconfronteerd met hun huwelijk, liefde, vaderschap en de realiteit van de straten van Los Angeles, waarbij de familie wordt gedwongen de prijs te betalen.

avatar van vantagev82

vantagev82

Corcicus schreef:

Ik weet dat jij me wel een "duwtje in de (onder)rug" zal geven als het zover komt Je kan er allicht zelfs niet op wachten.

Hahaha je hebt enigzins gevoel voor humor, dat waardeer ik dan weer wel.

avatar van Corcicus

Corcicus

avatar van Fryce

Fryce

Goed! Heerlijk om zo meegenomen te worden, veel beter dan verwacht.

avatar van Danielo.

Danielo.

Waarom nu weer een einde waar eerst beide hoofdrolspelers dood zijn geschoten, maar ineens blijkt dat Gyllenhaal het op wonderlijke wijze toch overleefd heeft? Dat doet toch alleen maar afbraak aan het redelijk goede einde? Ik snap het echt niet. Ook de scene van de dag voor hun dood is nogal misplaatst en had misschien beter bij de aftiteling gekunt.

Ik snap niet dat iedereen hier deze film zo realitisch vind want wat deze 2 agenten in en paar dagen meemaken is nogal onrealistisch. Ze kloppen aan bij een omaatje om te checken en vinden een cocaine opslagplaats met een kelder vol in stukken gesneden lijken. Het doet lijken alsof de LAPD de hele dag mensen uit brandende huizen halen en seriemoordenaars oppakken.

Dat de bad guys ook filmen alles vind ik nogal lame. De vrouwen van de Mexicaanse gang kunnen trouwens echt niet acteren en zijn volkomen nep.

Een hoop rare fouten en minpuntjes dus aan deze film. Al met al is het toch vermakelijk al breekt het einde de film voor mij een beetje af. Als je een actiefilmpje wil zien met het tintje van Streetkings of Harsch Times (ook een blanke en een Mexicaan, rara), dan kom je bij deze film goed uit. Om te stellen dat het een echt goede film is komt de film te kort, maar hij kijkt zeker lekker weg.

avatar van Decec

Decec

Een redelijk misdaad/drama/thriller film...

Minder spannend verhaal...

Redelijk acteerwerk...

Bekende acteur Jake Gyllenhaal...

Te snel camerabeweging...

Mooi HD kwaliteit...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van vantagev82

vantagev82

Gisteravond de blue ray eens aan gehad en wat is het toch een top film!

avatar van Boneka

Boneka

Matig filmpje zeg. Blu ray ondermaats. De vele technieken? komen in deze film niet ten goede. Soms heb je het idee dat je naar een DVD zit te kijken. Daarbij schokt en bibbert zowat de hele film, want hij is "opgenomen" door de twee cops. De extra's hebben een 47 minuten durende delete scenes, maar die heb ik maar over geslagen. Bovendien niets ondertiteld. Das ook lekker.

Dan de film, nou ja film. Het hangt zweeft tussen docu, MTV en politie op je hielen. Een echt plot heb ik niet kunnen ontdekken. Je kunt rustig even naar kamer 100 of je kop koffie pakken. Je mist niks. Nou ja op het eind moest het ineens een verhaal krijgen en dat maakt het dan wel weer een beetje goed. Ook het woordje fuck moest volgens mij verbroken worden. Niet te filmen! Opvallend is ook dat deze uiterst vriendschappelijke kameraden zowat bij elke actie als helden worden ontvangen, maar niet filmen he want dat mag niet.

Nee na 13 minuten wilde ik hem afzetten. Na een half uur ook nog, maar uiteindelijk toch nog af gekeken. De dialogen zijn aardig, maar wordt nergens echt boeiend. Een x gezien, daarna nooit meer. Teleurstellend!

avatar van mar007

mar007

Boneka schreef:

op het eind moest het ineens een verhaal krijgen,wordt nergens echt boeiend.

Zo zie je maar hoe mensen verschillend een film kunnen beleven.

ik vond het uitermate boeiend en er werd hier toch echt vanaf het begin een verhaal verteld.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Na Harsh Times en Street Kings keert Ayer weer terug naar de achterbuurten van LA, en aangezien found footage erg in de tijd is, verkiest ie zijn volgende film ook maar zo te draaien. Alleen is de film niet helemaal found footage (zoals ik had verwacht), want het wisselt nog regelmatig af naar een gewone film.

Maar het was wel een erg gave film die nog best lekker werkt. Het inhoud is wel een beetje bekend, we krijgen weer een Buddy-film voorgeschoteld over 2 LAPD agenten (prima neergezet door Gylenhaal (met zijn kale kop) en Pena) die dagelijks al het vuil en misdaad moeten bestrijden in South Central, en zo te maken krijgen met veel agressieve Mexicaanse kartels en de rivalen daarvan. Of je hier ook echt een verhaal aan kan vastknopen weet ik niet. Het is meer een beetje een view in the life. Maar de film is wat mij betreft wel gelukt. De straten van South Central lagen er weer lekker verpauperd bij en vormde hier ook het passende sfeertje en ook de vele gangs waar de 2 mee te maken krijgen waren hier overtreffend neergezet en natuurlijk waren de actiescene's weer erg vet, en realistisch dankzij de camera. Het einde had wel een beetje anders gemogen gewoon dat die 2 werden neergeschoten, en niet dat Gylenhaal nog bleek te leven en dat er weer zo'n patriottistische begrafenis plaats vind. Maargoed, dat kan de pret ook niet drukken.

Prima.

avatar van Boneka

Boneka

Inderdaad ja ze waren alle twee morsdood, Komt er ineens eentje tot leven. En dan die muziek die al zo vaak is gejat. Nee ik heb ook Training day gezien en die vond ik wel super. Maar ja dat is dan ook een echte film. Ik kan dit geen film meer noemen.

avatar van xel

xel

eindelijke een goeie "echte" politiefilm.

wel grappig dat je ook de vogeltjesdans en een nummer van de Golden Earing krijgt te horen

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Een film met genoeg minpunten: die gangsters komen veel te veel over als wannabe gangster. Verschrikkelijk. vooral dat wijf. Het sentiment-gehalte ligt te hoog en Ayer weet de rauwe sfeer niet volledig vast te houden, helaas.

Wel tof om op stap te gaan met de twee buddies. Met bovendien een aantal geslaagde scènes, vooral vanwege het - op momenten - fijne camerawerk.

3,5*. Met "echte" gangsters had het een écht goede film kunnen zijn.

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

Schokkende drama/actie over twee agenten in de getto's van LA. Zoals al meer gezegd dat handy cam gedoe vind ik hinderlijk. Zeker in het begin van de film. Later wen je er aan en zijn de beelden ook beter. Aantal meldingen van basaal politiewerk hebben verrassende ontwikkelingen.

Ik heb me uitstekend vermaakt met deze film. De hoofdrolspelers acteren goed. 3.5 voor mij.

avatar van woutgroot

woutgroot

Top film voor mij, ook na een 2e keer kijken. Camera werk is fantastisch. prima geacteerd ook. Plaatsje in mijn top 10. geef m 4,5*

avatar van predator

predator

• 1953 stemmen

Indrukwekkende, realistische film. Zeer goed acteerwerk van beide hoofdrolspelers. Deed me op de één of andere manier ook aan de Deer Hunter denken. Knap gedaan.

avatar van floriaan97

floriaan97

Erg vermakelijke en originele kijk op het leven van 2 politieagenten.

Dit is geen standaard politiefilm en al zeker geen standaard buddy cop duo.

De chemie tussen Gyllenhaal en Peña is erg sterk en interessant, vol met leuke gesprekken, humor en vriendschap.

Dankzij de manier waarop de film gefilmd is heb je veel meer het gevoel alsof je erbij bent dan dat je naar een film kijkt.

En het einde is waarschijnlijk nog het beste, realistisch en gevuld met een paar heerlijke twists.

Sterke film.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

een realistisch einde?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Met dit gemiddelde en deze cast had ik er meer van verwacht. End of Watch weet vooral niet precies wat het eigenlijk wil. De hele noodzaak van het documentairestijl filmen is me niet duidelijk, zeker aangezien het verre van consequent wordt gebruikt. Het staat de realiteit ook in de weg, no way dat zo'n pas toegelaten gang member al hun criminele activiteiten mag filmen.

De film moet het vooral hebben van de hoofdrolspelers. Peña en Gyllenhaal hebben chemie samen en daardoor kijkt het standaardverhaaltje goed weg. Ook zijn de actiescènes prima (al is het einde wel erg ongeloofwaardig), daar heeft de documentairestijl soms wel een meerwaarde. Wel jammer dat Anna Kendrick zo weinig te doen heeft en alleen dient om het allemaal wat dramatischer te maken.

avatar van morpheus2000

morpheus2000

Goddamn, what a rush!

Geweldige film, lekker dicht op de huid gefilmd, zodat je als het ware met de acteurs meeloopt en meebeleefd wat er allemaal gebeurd.

avatar van overmars89

overmars89

Ik vond het een ijzersterke film. Misschien is het verhaal dat over een politieduo gaat die huiveringwekkende misdaden op hun pad tegenkomen in LA redelijk standaard. Maar ik vond de band die de 2 politieagenten hadden heel vet in beeld gebracht. Daarnaast was de documentaire-achtige manier van filmen vet gedaan, helemaal toen er een paar vatos in first person kapot geschoten werden.

En bij deze vind ik Michael Pena, één van de sterkste hispanic acteurs, samen met Benicio Del Toro natuurlijk.

avatar van kokkie1976

kokkie1976

Meningen zijn erg verdeeld. Ik vond het een prima film om te kijken en heb me geen moment verveeld.

avatar van robvdwal

robvdwal

Uitermate boeiende en vermakelijke film. Zowel acteer- als camerawerk erg goed. Ik blijf fan van Jake Gyllenhaal!

avatar van Neder0001

Neder0001

Danielo. schreef:

Niet aan toe te voegen.

avatar van ApoJapo

ApoJapo

Wat een matige film. Ik heb hem in 2 keer moeten kijken want bij de eerste keer kon ik het na een half uur al niet meer aanzien. Het wannabe gangster taaltje werkt op je zenuwen en ging mij al snel irriteren. De gebeurtenissen tussen de 2 gangster cops zijn totaal niet interessant en leuk om naar te kijken. Je verwacht elke keer dat het verhaal op gang komt, en dan met name dat de gebeurtenissen met de Mexicaanse drugsmafia ergens naar toe leiden, maar daar is gedurende de hele film geen sprake van.

Dat mensen hier zo hoog op stemmen is voor mij een raadsel en geeft blijk van gebrek aan smaak (ja dat bestaat) en de onderbouwingen waarom zij de film zo goed vinden zijn ook matig.

Een kleine 0,5 voor deze prul.

avatar van Petina

Petina

Fuk dit en fuk dat. Misschien leuk voor fukking puberaal geschoolde typetjes maar niks voor mij. Met gefukte en gekromde tenen heb ik dit fukking filmpje afgekeken.

avatar van crowdsurfer

crowdsurfer

Film op zich valt wel mee maar van het camerawerk wordt ik zeeziek. Verschrikkelijk.

En zoals al gezegd, het taalgebruik stoort ook . Fucking this and fucking that...

avatar van LostCauze

LostCauze

Misschien de volgende keer maar gewoon een EO goedgekeurde film kijken dan... Dit is hoe er gesproken wordt in South Central L.A., moeten ze dat aanpassen voor jullie tedere zieltjes?

Het verhaal is simpelweg een kijkje het dagelijkse leven van twee agenten in 1 van de slechtste buurten van Amerika, lekker rauw en redelijk realistisch, geen nonsens verhaal van twee rogue-cops die een kartel oprollen zoals ApoJapo liever had gezien. Over gebrek aan smaak gesproken... Maar iemand die grotendeels 0.5 en 5.0 geeft aan films valt sowieso niet serieus te nemen.

Laat ik me toch weer uit de tent lokken, over smaak valt niet te twisten, dit is voor mij 1 van de beste films die ik de laatste paar jaar heb gezien, jammer dat jullie er niet van konden genieten.

avatar van DragQueen

DragQueen

Zeer genietbare film, met uitstekend acteerwerk van Gyllenhaal en Peña. Ook de overige cast acteert naar behoren. Verhaaltje steekt verder ook goed in elkaar, en het rauwe camerawerk geeft een realistische feel. 3,5 Ster.

avatar van playah26

playah26

Aparte film, waait een beetje tussen een docu en film heen en weer, niks mis mee goed te doen.

avatar van larss_*

larss_*

Vandaag deze film gekeken, vanwege een redelijk hoog cijfer, maar ik vond hem erg teleurstellend. Bij de hele film zit er al niet echt een verhaal in en toen kwam het eind.. al wel te voorspellen maar allemaal erg onrealistisch. Twee mannen die zelf naar grote drugsbendes gaan en met hun pistool tegen veel grotere wapens de baas zijn? Kortom een matige film met een slecht eind. Raar dat deze film zo hoog krijgt. Vandaar 2 sterren voor het acteerwerk en de muziek.