• 9.375.109 stemmen

Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Michael Peña en Anna Kendrick

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 18 oktober 2012

Plot End of Watch

"Every moment of your life they stand watch"

Taylor (Jake Gyllenhaal) en Zavala (Michael Peña) zijn twee jonge politieagenten en goede vrienden, die patrouilleren in de ruigste straten van South Central Los Angeles. De agenten leggen dagelijks hun leven in de waagschaal en worden geconfronteerd met hun huwelijk, liefde, vaderschap en de realiteit van de straten van Los Angeles, waarbij de familie wordt gedwongen de prijs te betalen.

avatar van The Oceanic Six

Onderhoudende, maar tevens wat rommelige film.

Het is allemaal bepaald niet nieuw, een film bekeken vanuit handcamera perspectief, maar het past wel bij deze End of Watch. Jammer alleen dat het allemaal wat rommelig is gedaan qua plot, want een echt verhaal ontbreekt in deze film. Het zijn meer een hoop kleine verhalen die samen laten zien dat de 2 agenten een hele hechte band hebben. Gelukkig acteren zowel Gyllenhaal als Peña uitstekend, waardoor de film wel constant boeiend blijft, ook al doen ze constant vrij clichématige dingen. Het einde was wat overdreven dramatisch, misschien was het ook mooier geweest als beiden dood waren gegaan, als broeders die ten onder gingen in hun strijd tegen de misdaad. Prima vermaak, als je niks bijzonders verwacht.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Mondragon schreef:
en het is eigenlijk een soort propaganda film voor de politie.

Ik denk niet dat ze Gyllenhaal dan hadden laten sneuvelen.

avatar van Ultrax

Ultrax

predator 2 schreef:

Top film.

realistisch gedaan ik kan het weten. (mijn werk)

het einde is ook wel heftig.

Dit was trouwens wel een lekker nummer: YouTube - Puscifer - Momma Sed (With Lyrics)

dat hoorde je wanneer ze in de auto zaten.

Jaa tuurlijk je werk.!! Maar niet in L.A kerel!!! Da's hele andere koek dus ga Nederland nou niet vergelijken met de VS....Wees maar blij dat t hier NOG niet zo gaat...

avatar van Zandadder

Zandadder

De over de top gangstertypetjes waren ongeloofwaardig.
Net als de vriendschap tussen de twee agenten, deze kwam te geforceerd over.
Verder opvallend dat ze geen gordels droegen in de auto. Klein detail, maar toch een misser.
En het einde, daar is al best veel over gezegd. Voornamelijk dat deze "heftig" zou zijn. Maar als je dat veel leest verwacht je ook wat..... Zeker daarna nog wat extra sentiment na afloop, een beetje een zwaktebod.

Verder geeft de constante dreiging wel goed aan wat agenten in LA dagelijks meemaken.
The real deal. In geen vergelijking met de slappelingen hier, ook mede het beleid, maar dat terzijde.
Diverse shoot-out scénes en het camerawerk was ook in orde.

Voldoende.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Flinterdun verhaaltje, als je sowieso al over een verhaal kunt praten, groothoeklens gebruik is even aardig maar verveelt al snel. Dan krijgen ze Mexicaanse cartels achter zich aan, jaja, die wilden die twee agentjes specifiek hebben. Hoop pief paf poef natuurlijk, wat de liefde tussen de politiepartners nog groter maakt. Als je denkt dat je alles op het gebied van politiepartner liefde en broederschap al gezien hebt, nou dit is de overtreffende trap.

En dit alles duurt lang! Ellenlang en zo langdradig.

avatar van Ultrax

Ultrax

Zandadder schreef:
De over de top gangstertypetjes waren ongeloofwaardig.
Net als de vriendschap tussen de twee agenten, deze kwam te geforceerd over.

Diverse shoot-out scénes en het camerawerk was ook in orde.

Voldoende.
Helemaal mee eens..;)

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Die bende leden speelden echt verschrikkelijks slecht.

Film kijkt overigens wel lekker weg. Al maken de 2 'gewone' politie agenten wel overdreven veel spannends mee.

avatar van stinissen

Heerlijk misdaad drama met een klein nadeel de film had nog minimaal een uur kunnen duren.

De film is geweldig rauw in beeld gebracht en doet soms denken aan de hit serie Southland "Southland" (2009) - imdb.com die helaas nog niet in Nederland te zien is.

Ook de cast was goed getroffen Jake Gyllenhaal en alles kunner Michael Peña , ook was het leuk om een van de beste vrouwelijke actrices weer eens te zien namelijk America Ferrera wat zou ik haar weer eens een hoofdrol gunnen. Zelfs het grijze muisje Anna Kendrick speelde meer dan verdienstelijk , kortom een echte aanrader

SnakeDoc schreef:

Die bende leden speelden echt verschrikkelijks slecht.

In die buurten is het elke dag spannend , je moet namelijk overleven.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

stinissen schreef:

In die buurten is het elke dag spannend , je moet namelijk overleven.

Een aantal van hun collega's (zo vertelden ze zelf) deden soms tijdens hun dienst als politie vaak niet meer dan wat papier werk en controles.

SnakeDoc schreef:

Klopt maar dat was niet in dat gedeelte en daarbij gingen hun ook nog eens op zoek naar misdaad.

avatar van witboek

witboek

Leuke actiefilm

avatar van eapoe

eapoe

Sorry, maar deze viel me zwaar tegen. Lijkt absoluut niet op training day. Het begin duurt erg lang en waarom ze "marked for death" waren is mij niet echt duidelijk. En wat een vreemd eind.

Nee .. dit was voor mij een verloren tijd die ik aan deze film hebt besteed.

Ik vond het erg slordig geacteerd, vreemde verhaallijn, eigenlijk gewoon ongeloofwaardig. Deed me zelfs denken aan "the deer hunter". Vraag me niet waarom, maar het kwam regelmatig in me op. En ik moest de film kijken door de camera van één van de agenten... alleen klopte het beeld af en toe totaal niet. Ook zaten er slordige fouten en onwaarheden in.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Er wordt redelijk gespeeld, maar dat is dan ook alles. Ik snap de hoge score hier ook niet zo. Zo goed is het allemaal niet. Een matige, documentaire-achtige film dat ook nog eens op een vervelende manier gefilmd is. Meer niet. Het verhaal is gewoon niet bijzonder genoeg. 2,5 ster

avatar van kathmandu

kathmandu

Volgens mij moet je echt in Amerika wonen voor je deze film begrijpt.

Motherfucker this......motherfucker that....you know what I'm saying......shit........

Je zult maar in zo'n kutland wonen.

The USA is like a big prison........only with a lot of fastfood.

Waardeloos........-10 sterren!

avatar van james_cameron

Wisselvallige politiefilm, die het vooral moet hebben van de raak getroffen sfeer en het prima akteerwerk van Jake Gyllenhaal en Michael Pena. Qua plot stelt het allemaal weinig voor en één en ander is nogal onsamenhangend. De schokkerige cameravoering is ook niet zo gelukkig gekozen. De grimmige gebeurtenissen maken gelukkig sporadisch wel indruk.

avatar van madmax1

madmax1

Vreselijk dat geschommel na 17 min en ik had alleen maar benen en half gare

gezichten gezien,wat doorgedraafd bleef rusteloos uitgezet.

avatar van Thampon

Thampon

Kan aan mij liggen maar had iemand het ook door wanneer Jake Gyllenhaal aan het opnemen is met zijn camera de Datum achter uit gaat ? Eerst is het November dan Augustus en dan Juni... zou dat opzettelijk in de film gestoken zijn of is het een dikke Spoof ?

ivm de movie, ik vond deze wel Reël over komen, alsook door het documentarisch inzicht denk ik.

Echt wel een toppertje hoor...

avatar van dwid

dwid

Het leuke aan de film is het kijkje in het leven van 2 agenten, alleen dit alles duurt te lang, is te langdradig en is soms ietwat overdreven.

Daarnaast is het camerawerk heel erg irritant, kan niet wennen aan die handycam films...

avatar van NoSleep

NoSleep

Ik vond het werkelijk een pracht film. De chemie en de vriendschap tussen de hoofdpersonen vind ik ontzettend goed neer gezet. De camera is af en toe wel erg vervelend maar ik denk achteraf gezien dat de sfeer die deze film wilt creëren op een andere manier niet gelukt zou zijn. Ik ben me bewust van de Amerikaanse clichés maar ik kan me daar denk ik dan wat makkelijker over heen zetten.

Ik zie dat een aantal mensen het verhaal niet begrepen:
De twee politie agenten begeven zich op het randje door een paar keer achter elkaar invallen en arrestaties te doen die verband houden met een mexicaans cartel dat de dienst uitmaakt in een zone waarin de twee agenten patrouilleren. Het cartel heeft in de gaten dat dit steeds deze twee politie agenten zijn en wilt ze om die reden uit de weg hebben. Het is dan ook niet echt het verhaal waar de film het van moet hebben maar meer van de periode waarin het zich afspeelt.

avatar van Waku

Waku

stinissen schreef:

Ik wilde inderdaad ook de vergelijking maken met de serie "Southland".

Maar je was mij voor Stinissen .

Inderdaad verder uitstekende politiefilm die actie en drama goed weet te combineren.

En met puik acteerwerk.

De manier van filmen zorgt er voor dat je practisch zelf mee rijdt en loopt met de twee agenten.

Absolute aanrader!!

avatar van Waku

Waku

Thampon schreef:

Echt wel een toppertje hoor...

Viel mij ook op Thampon.

Op gegeven moment sprong men van augustus 2011 terug naar mei 2011.

En gezien verhaal klopte dat niet.

Het is enkel een (klein) smetje op deverder prima film.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Ik heb geen idee hoe dat komt want de film is in 22 dagen geschoten

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Verrassend goed wat mij betreft.

Leuke wisselwerking tussen Gyllenhaal en Pena, prima acteerwerk. End of watch is buitengewoon vermakelijk, maar soms is het erg schokkend wat de twee agenten meemaken.

Het handycam-idee slaat als een tang op een varken en wordt ook niet goed uitgelegd. ze maken een documentaire met twee borst- en één handcamera, en toevallig doen de bendes dat ook? Ze gebruiken trouwens meer camera's dan wordt gesuggereerd. Bovendien klopt het simpelweg voor geen meter als je goed naar de cameraposities kijkt.

Soms werkt het trouwens wel, bijvoorbeeld bij het brandende huis, waar je zelf haast een verstikkend gevoel krijgt. Daarnaast wordt je best lekker meegetrokken in het verhaal door deze manier van filmen.

Kortom: het komt de regisseur goed uit dat de film in handycam geschoten is, maar dat is niet goed in het plot verweven.

Ondanks die oefeloze kritiek op het handycam gebeuren heb ik mij heel goed vermaakt.

Nipte 4 sterren.

PS: Onbegrijpelijk dat mensen denken dat het niet dragen van een gordel een "misser" is in deze film. Die lui hebben wel andere prioriteiten aan hun hoofd.

Het is dezelfde redenatie als een voetballer die zich druk maakt om de kleur kousen vlak voor een wedstrijd terwijl zijn benen gebroken zijn.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Schokkende drama/actie over twee agenten in de getto's van LA. Zoals al meer gezegd dat handy cam gedoe vind ik hinderlijk. Zeker in het begin van de film. Later wen je er aan en zijn de beelden ook beter. Aantal meldingen van basaal politiewerk hebben verrassende ontwikkelingen.

Ik heb me uitstekend vermaakt met deze film. De hoofdrolspelers acteren goed. 3.5 voor mij.

avatar van JPTV

JPTV

cordiacovens schreef:

Ik heb geen idee hoe dat komt want de film is in 22 dagen geschoten

22 dagen dat is nog lang voor zo'n waardeloze film...

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

Dankzij de MM-prijsvraag kaarten gewonnen voor End of Watch. Toch wel netjes om gelijk even een (korte) mening erbij te schrijven.

De documentaire-stijl was voor mij wel een verassing. Ik had eerder een degelijke actie-thriller verwacht, maar de film volgt de personages op een heel menselijk niveau. Dit vind ik geen slechte keuze. Het is alleen jammer dat de stijl nogal inconsequent is. De 'found footage' beelden van de camera's die de hoofdpersoon mee heeft vullen ongeveer de helft van de beelden, de rest wordt opgevuld door 'normale' shots. Dat vind ik een slechte keuze.

De film is dan ook wel rommelig, zowel stilistisch als verhaaltechnisch. Veel beelden leken nogal overbodig, met name de beelden van de Mexicaanse bende. Ik vond het sowieso niet echt logisch dat zij een camera meenamen.

Er zijn ook wel veel ongeloofwaardigheden, met als belangrijkste onderdeel het overleven van de hoofdpersoon. In de rug van zijn partner worden meerdere automatische geweren afgevuurd en hij vangt hier niets van op? (naast al meerdere keren beschoten te zijn)

Het spel van de hoofdpersonages is best aardig en uiteindelijk sleepten de personages en het verhaal mij wel mee. Ik had liever iets meer consistentie gehad in de stijl en meer structuur in het verhaal. Ook waren er best wat ongeloofwaardigheden en was het soms niet echt goed gefilmd. Daardoor net geen voldoende.

avatar van T-man

T-man

Kan de manier van de film brengen, als een soort documentaire, wel waarderen. Ik had het niet verwacht dus dat was een aangename verrassing. Vond het ook een boven gemiddelde film die mij echt wist te boeien. Wel ben ik lang niet altijd een fan van het hand filmen. Ik vind de film daardoor snel te druk en chaotisch. Ook in deze film stoorde mij dit best wel.

Verder niets mis mee en zeker het kijken waard.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Niet zo goed als ik gehoopt had. Ik begrijp dat we geen uitgediept plot kunnen verwachten aangezien het gaat over wat deze agenten dagelijks meemaken op hun werk en dit filmen met camera's. Ze proberen hiermee iets realistisch neer te zetten, maar dat is wat mij betreft niet overtuigend gelukt. Er zitten veel typische Hollywoodmomenten in de film. Zoals dat gevecht tussen Mike en een crimineel. Het komt helemaal niet realistisch over op die manier.

Het schijnt dat Jake Gyllenhaal en Michael Peña voor hun rol 5 maanden lang op patrouille zijn gegaan met echte agenten om zich zo goed in te kunnen leven voor de rol en op Jake Gyllenhaal en Michael Peña heb ik ook niets aan te merken. De gangsters vind ik irritante macho's. En een vrouwelijke gangster deed mij zelfs aan Ushi denken en dat is geen pluspunt. De film is soms wel erg intens, maar over het algemeen komt het veel te opdringerig over en veel personages lijken toch echt stereotypes te zijn. Misschien zit ik er helemaal naast, maar op mij komt het niet erg realitisch over terwijl de film losjes is gebaseerd op de echte politiemannen Charles Wunder en Jamie McBride in de jaren 90.

3 sterren omdat de film wel wat sterkte momenten heeft en Jake Gyllenhaal en Michael Peña het goed doen.

avatar van david bohm

david bohm

Sterke film die 2 agenten van de LAPD volgt tijdens een aantal hoogte- en dieptepunten van hun (werkende) leven. Ik werd gepakt door de manier van filmen en de geinige personages van Brian en Mike. Prima acteerwerk ook van de cast. Eén van de sterkste politiefilms die ik gezien heb. Aanrader.