Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Michael Peña en Anna Kendrick
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 18 oktober 2012
Plot End of Watch
"Every moment of your life they stand watch"
Taylor (Jake Gyllenhaal) en Zavala (Michael Peña) zijn twee jonge politieagenten en goede vrienden, die patrouilleren in de ruigste straten van South Central Los Angeles. De agenten leggen dagelijks hun leven in de waagschaal en worden geconfronteerd met hun huwelijk, liefde, vaderschap en de realiteit van de straten van Los Angeles, waarbij de familie wordt gedwongen de prijs te betalen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- End of Watch (MusicMeter)
Brian Taylor
Officer Davis
Bonita
Homicide Detective 2
realiteitspaard
Degelijke film. Gebrek aan verhaal, geen echte band met de hoofdpersonen in combinatie met een emotioneel plot maakt het geheel tot een matig aftrek, die me tevens veel doet denken aan "City of men" wat weer een gigantisch goede film is.
krinus86
Echt een hele goede film!!! 1 van de betere die ik de laatste jaren gezien heb. Hier zit alles in voor mij wat ik in een film zoek: actie, humor, beetje drama en bovenal realistisch.
cordiacovens
End of Watch is een erg goed gemaakte politiefilm die erg realistisch is/lijkt, het feit alleen al dat Jake Gyllenhaal en Michael Peña maanden met de LAPD mee hebben gelopen maakt de film en ook de acteurs veel geloofwaardiger. Dit is ook al het geval zonder deze info gezien te hebben, de chemie tussen beiden is erg goed te noemen en dit zorgt ervoor dat de film zo goed werkt. Daarnaast is de film erg intens met de found footage beelden die alles ook wat realisme geeft, er zijn al veel goede politiefilms gemaakt maar ik heb er nog geen één zo realistisch gezien. Ik geloofde het echt, de emotionele klik had ik wel met de karakters, waardoor ik er midden in zat.
Gyllenhaal is net als Peña steengoed en de film is ook overal erg goed te noemen. Er zijn een paar minpunten waarbij ik persoonlijk iets anders gedaan zou hebben maar ik vind dat de regisseur met dit budget ( 7mln. $) een goede prestatie heeft afgeleverd met deze intense film over 2 vrienden voor het leven in de LAPD.
Filmpie1
Een boeiende film waarin de sterke band tussen de hoofdrolspelers erg goed is neergezet.
De first person view beviel mij wel.
Maakt de film net wat realistieser.
predator 2
Top film.
realistisch gedaan ik kan het weten. (mijn werk)
het einde is ook wel heftig.
Dit was trouwens wel een lekker nummer: YouTube - Puscifer - Momma Sed (With Lyrics)
dat hoorde je wanneer ze in de auto zaten.
RipCurl
Helaas weer semi-hipster POV film die lijkt alsof het met een simpele videocamera is opgenomen. Verder kon het verhaal mij ook niet echt bekoren. De film is eigenlijk samen te vatten met het woord dat in elke zin minimaal één keer voor kwam: Fuck!
minxz
Met pijn en moeite kunnen uitzitten in de bios. Irritant camerawerk en een verhaal dat mij totaal niet boeide maakten het voor mij een uitermate teleurstellende film.
kuk
Het fancy stijltje zal de hoge beoordelingen wel verklaren, maar persoonlijke vond ik het verhaal vooral een lege huls. Het principe werkt het eerste half uur, drie kwartier redelijk, maar na een kleine twee uur ging ik me toch steeds meer afvragen wat ik nu precies aan inhoud heb gezien. Daarnaast blijven de twee cops te afstandelijk wat het geheel tot een teleurstelling maakt.
Johnny Chops
Ik vond de film boeiend, veel actie, verhaal is goed te pruimen.
vleugje humor en grof taalgebruik. 4,5*
hoorde veel mensen in pauze zeggen: tot nu toe issie goed... aan het einde hoorde ik nog: wat issie goed.
smaakte naar meer, erg verrassende film, je verwacht sommige dingen, maar ze gaan net even anders.
John Lee Hooker
Zeer aangename suprise waarin we twee agenten volgen tijdens hun patrouilles door de straten van Los Angeles. Er is geen ingewikkeld plot of een duidelijke missie aanwezig en zo belanden ze in verschillende situaties als bij een brand, opgesloten kinderen en dode lichamen. Er is voor een zekere first-person filmstijl gekozen door middel van een handheld camera en een paar vaste camera's die in de politiewagen zijn gemonteerd. Dit pakte goed uit. Gyllenhaal en Peña zijn een schitterend duo die luchtige gesprekken voeren en vrijwel alles kunnen delen. Daarnaast worden de latino-gangsters prima vertolkt met hun typische accent, AK-47's, piercings en tatoeages. Het einde kwam hard aan en het is altijd geweldig als een regisseur er voor kiest om zijn hoofdpersonage te laten doorzeven met kogels.
roberr19496
Erg leuke film, tenminste .. als je van programma's zoals'' de politie op je hielen extreme'' houdt. Gewoon een film met veel actie en humor, maar als je van een film met een goed verhaal houdt dan is dit niet de film die ik zou aanraden.
willem_45
uitstekende film, harde realistische beelden.
Apart gefilmd, voor mij ook een van de betere actiefilms.
MartiN_
Tjonge wat een gezeik weer over de bewegende camera en de kwaliteit van de beelden etc.
Dit draagt juist bij bij de sfeer en de intentie van de regisseur. De film voelt hierdoor erg realistisch aan en dat is precies wat deze film goed maakt. Dit is gewoon een goede film, met een goed verhaal, realistische actie en is zelfs zo nu en dan meeslepend. Aanrader.
T.O.
Cameragebruik is toch wel een soort van gimmick voor de film. Vond het ook een beetje vreemd dat de beelden van de bewegende camera gedeeltelijk de opnames van karakters moeten voorstellen en gedeeltelijk ook weer niet...
Verhaaltechnisch is het verder niet heel sterk; over dit onderwerp zijn bovendien vele andere films gemaakt.
Het grote pluspunt is het solide acteerwerk en de chemie tussen de hoofdpersonen. Daarnaast wordt de sfeer goed neergezet.
schram101
Prima misdaadprent.
Jake Gyllenhaal en Michael Peña, die ik sowieso erg graag zie acteren, doen het uitstekend in deze ietwat opmerkelijke film. Het is natuurlijk helemaal niet vernieuwend meer anno 2012 een film met handheld camera te regisseren, echter krijgt Ayer het voor mekaar dat het nog werkt. En nog goed ook. Dit gegeven, in combinatie met de van het scherm spattende chemie tussen de twee hoofdrolspelers, houdt je eigenlijk op het puntje van je stoel. Het is dan ook best jammer dat het plot ervoor zorgt dat End of Watch zich niet met top mag meten. Het is allemaal wel vermakelijk, en erg logisch dat men voor een inhoudsloos plotje kiest, maar het was hier en daar net even niet boeiend genoeg. We hebben het allemaal al eens eerder gezien.
Toch is het een prima film en een prima opstapje naar Ayer's volgende met Schwarzenegger in de hoofdrol.
Filmkriebel
Veel goede reacties. Eentje om dringend te zien hoewel ik handheld camera werk redelijk verafschuw.
tattoobob
Heerlijk politie drama/misdaad.
Mooi geschoten,van begin tot eind boeiend.
De acteerprestaties van de twee hoofdrolspelers zijn perfect,de humor in de film was ook
aardig aanwezig heerlijk!
David Ayer levert ALWEER een prima politie film af die het kijken meer dan waard is.
Het einde van de film grijpt je nog even naar de strot om het geheel af te maken...
gauke
Dankzij vrijkaarten van MovieMeter deze realistische, onderhoudende, pakkende, fascinerende en bij regelmaat adembenemende buddyfilm, met een hoog tempo en behoorlijk wat humor, gezien. De stijl is mockumentair (door het handcameragebruik: ik was daar nooit een voorstander van en ik moest nu ook even wennen) ontstaat authenciteit (kijk op het politievak). De regisseur geeft je als kijker het gevoel dat je er "middenin" zit en zorgt voor confronterende actiescènes en grondige karakterinvullingen. De chemie tussen Jake Gyllenhaal en Michael Pena is ongelooflijk (je gelooft dat ze elkaar zien als broers); ze lijken diverse keren te improviseren.
JPTV
Waarschuwing: Dit is weer zo’n uit de losse hand gefilmde B-film!
SLECHTE ACTEURS
GEEN VERHAAL
Echt weer een film voor de jeugd/kinderen die nog een beetje het gevoel krijgen dat het allemaal echt is als je maar genoeg uit de losse hand filmt.
I.p.v. dat ik het gevoel kreeg dat ik er middenin zat had ik meer het gevoel dat ik naar ’n nepscene van GTST zat te kijken, en de 'acteurs' in GTST zijn dan nog beter. Lang geleden dat ik zo'n slechte film heb gezien en ik ben redelijk snel vermaakt en wil ook best wel e.e.a. door de vingers zien omdat het maar een film is, maar dit. Ja het drama aan het einde is de nachtmerrie van iedere agent. Maar in een film als deze zie ik dat slechts als goedkoop proberen te scoren.
Ik geef eerlijk toe, ik hou niet van documentaireachtige films, zeker niet als het allemaal gespeeld is en al helemaal niet door slechte acteurs. Dan zie ik liever een echte documentaire met echte mensen. Hopelijk is mijn volgende film weer een lekkere vette actiefilm, met echte acteurs en vol emotie. Voor mij echt geen uit de losse hand gefilmde B-films meer.
Heb je nog niet zoveel gezien, en hou je van wat amateuristisch camerawerk en let je niet op onzorgvuldig knip en plakwerk in de montage, dan moet je deze film misschien eens kijken…
Franky_JaeGeR
ik heb deze film nog niet gezien maar ben van plan om hem nu te gaan bekijken, hoop dan ook egt dat ie naar me verwachtingen doet aangezien er een goeie score voor stemmen van aantal sterren film waardering is uitgebracht .. HOOP DAN OOK EGT DAT HET GEEN B-FILM
ralfsjam
Wow! Dit was goed... Vergeet iedereen die on de 3 sterren geeft... Zeker een JPTV! Geweldige realistische politie film. Ben niet zo van de USA politie films, maar deze was zeer goed te doen. Door de sterke cast toch gaan kijken. En waar het begin veel humor had, bracht de film je naar een adem inhoudend einde. Ik zat er helemaal in... Goede acteurs, goed verhaal, realistisch in beeld en een prima soundtrack. Rommelig camerawerk? kom op zeg, leef je in! Hoe "in je face " wil je het hebben?
4 uit 5 **
jacobine_rodijk
Zeker een JPTV!
Zelfs met behulp van Google kom ik er niet uit wat dit kan betekenen.
ralfsjam
Zelfs met behulp van Google kom ik er niet uit wat dit kan betekenen.
Ik weet het ook niet, maar zo noemt iemand zich hier. 2 reacties onder mij....
Jaap Provoceert en Treitert Veel
Volgens mij snap hij het hele camera verhaal in deze film niet ... suf.
Franky_JaeGeR
Waarschuwing: Dit is weer zo’n uit de losse hand gefilmde B-film!
SLECHTE ACTEURS
GEEN VERHAAL
ik weet niet hoe lang jij al films kijkt maar deze film is zeker geen B-Flim zoals jij het beschrijft, prachtige acteer werk en niet te vergeten het camera werk is uitsluitend doel gericht op een documentaire van een van de agenten,
popcorn en cola
Film start met irritant camerawerk, wat me bijna deed besluiten om hem direct af te zetten. Niet gedaan, maar goed ook, het is een heftig politieverhaal wat zeer realistisch overkomt. Voor sommigen (voor mij) iets teveel familiefeeling, maar toch lekker vlot en redelijk wat humor en vooral aktie. Goede acteurs, zie bijv. ook Jake Gyllenhaal in Rendition (2007) Zeer de moeite waard!
Mondragon
Erg tegenvallend, haalt het bij lange na niet bij Training Day. Kreeg nergens echt feeling met de hoofdpersonen, irritant camerawerk (vooral in het begin) en het is eigenlijk een soort propaganda film voor de politie. Ook het einde deed me helemaal niks, de actie is wat overdreven en het taalgebruik was echt over de top.
Nee, had me er echt veel meer van voorgesteld.

'End of Watch' wordt morgenavond (10 februari) uitgezonden: 'Eén van de beste films die ik in tijden heb gezien'

Serie in de maak van goed beoordeelde film 'End of Watch'

Wat zijn de vijf beste "Buddy Cop"-films ooit gemaakt?

Prisoners

Lone Survivor
Actie / Oorlog, 2013

Deux Hommes dans la Ville
Misdaad / Drama, 1973
ambushstraatbendearrestmensenhandelvriendschapschietpartijlos angeles, californiëwreedheidgang memberrookie copu.s. marinepregnant wifegevonden beeldenpolice raidbullet proof vestmedal of valorpolice sergeantfelongolden guncartel pseudo-documentaryvideo footagevideo camera