Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Michael Peña en Anna Kendrick
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 18 oktober 2012
Plot End of Watch
"Every moment of your life they stand watch"
Taylor (Jake Gyllenhaal) en Zavala (Michael Peña) zijn twee jonge politieagenten en goede vrienden, die patrouilleren in de ruigste straten van South Central Los Angeles. De agenten leggen dagelijks hun leven in de waagschaal en worden geconfronteerd met hun huwelijk, liefde, vaderschap en de realiteit van de straten van Los Angeles, waarbij de familie wordt gedwongen de prijs te betalen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- End of Watch (MusicMeter)
Brian Taylor
Officer Davis
Bonita
Homicide Detective 2
TheBunk
Ik heb de afgelopen weken The Wire herkeken. Ik kon de gedachte dat de 'gangsters' uit deze film het nog geen 3 minuten in West-Baltimore uit zouden houden maar niet uit mijn hoofd krijgen.
Ik had niet zoveel problemen met de found footage, al was het soms een beetje too much, en de acteurs deden het goed. Ayer heeft talent....
Maarrrr
De beste man kan geen verhalen vertellen. Street Kings was belachelijk, Harsh Times irritant. End of Watch kampt een beetje met hetzelfde probleem als Harsh Times. Het gaat te snel, het is onlogisch. En allemaal een beetje te 'stoer', bij gebrek aan een beter woord.
Zeriel

Hoofdpijnfilm,
Hypernerveuze Adhd-editing met wiebelcamera's, slaat nergens op tijdens een ochtendbriefing...ik kan hier gewoon niet te lang naar kijken.
El ralpho
Honor thy country
Geschoten in documentaire-stijl is End of watch, waarin de twee jonge politieagenten Taylor en Zavala tijdens hun diensttijd gevolgd worden. We krijgen ook een kijkje in het privé leven van de mannen te zien. De realiteit van de straten van Los Angeles eist echter al gauw zijn tol binnen het liefdesleven van de mannen, waarvan de geliefden van de agenten dan uiteindelijk ook de dupe worden. De film is erg rauw, en met hand held camera's geschoten, wat op zekere momenten bijdraagt om de geloofwaardigheid naar een hoger niveau te brengen. De titel deed me met momenten ook wel denken aan politie serie The shield.
Wat niet bij draagt aan de geloofwaardigheid is het overdreven gedrag van de criminele bendes waar de landsdienaren mee van doen krijgen. Alsof ze rechtstreeks uit een slechte video clip van MTV komen lopen schelden ze de hele boel aan elkaar. Ik heb dan ook weinig films gezien waarbij ik het woordje ''fuck'' en dergelijke variaties hier op, zo vaak voorbij heb horen komen. Het wordt er in deze momenten net iets te dik boven op gelegd waarop het bij mij al snel niet meer geloofwaardig overkwam. Dit is tegenstrijdig met de documentaire stijl die er gehanteerd word, want dit soort scene's lieten mij er altijd wel weer meteen direct aan herinneren dat ik maar gewoon een film zat te kijken in plaats van dat ik echt meegezogen werd in het verhaal.
Wat ik hier wel weer erg gaaf vond waren de shootouts, die dus ook vanuit de eerste persoon werden gefilmd. Deze maakten een behoorlijke indruk op mij, dus was het des te jammer dat er hier maar zo weinig van waren. Er is nu te veel ruimte vrij gemaakt voor de dagelijkse routine van de heren dan dat we ze echt veel in gevecht zien en dit had beslist beter gekund. Tegen het einde krijgt het verhaal wel weer wat meer vaart, maar het einde was mij dan helaas weer net iets te patriottistisch. Hoewel het slot zeker bedoeld was om een heftige indruk achter te laten, bleef de impact bij mij grotendeels uit omdat ik als kijker te weinig binding met de hoofdpersonages en hun omgeving had. End of watch kijkt wel aardig weg, maar had op bepaalde fronten toch wat realistischer gemogen en de mannen wat meer in actie mogen laten zien dan nu het geval was.
Noodless
Knap geschoten film die door de handcams een zeer realistisch beeld weet te geven.
Meestal vind ik deze techniek niet altijd een meerwaarde (integendeel zelfs) , maar hier werkt het uitstekend. Het brengt de geloofwaardigheid alleen maar ten goede. Ik vond het een groot pluspunt dat de hele film zich niet louter focust op de actiescènes. Te veel kan zelfs de geloofwaardigheid schaden. Bij deze film is er veel aandacht aan hun dagelijkse routine en wordt er ruimte gecreeërd voor hun familie-en liefdesleven. Het acteerwerk is van beide hoofdrolspelers goed en het slot vond ik toch wel wat aangrijpend, gezien de emotionele band tussen beide agenten.
Voor mij een prima misdaadfilm.
8/10
mnrk
That's what happens when you fuck with the police!
Dit was toch wel een prima film van David Ayer, het is even wennen in het begin van de film maar als je er eenmaal inzit blijft het boeiend om naar te kijken...
Door deze manier van de film te brengen krijgt het wel een stukje meer geloofwaardigheid en de sfeer mee die erbij hoort/past...
Jake Gyllenhaal en Michael Peña acteren goed en er is een prima chemie tussen deze 2 acteurs aanwezig, de overige cast was ook in orde met de twee charmante dames Natalie Martinez en Anna Kendrick...
En de soundtrack in de film was ook goed uitgezocht...
Flipman
Nee, hier kon ik nou echt helemaal NIKS mee. In de vorm van een docu? En dat er ook nog eens twee bendes zijn die heel toevallig ook alles vastleggen? Daarnaast, er zitten ook een boel shots in die Brian niet zelf gemaakt kan hebben. Maar misschien heb ik dat fout. Doch, sowieso, in panieksituaties staat alles er toch heel goed op. Klinkklare onzin.
Daarnaast vond ik de antagonisten zo extreem overdreven en de dialogen dermate geforceerd dat de geloofwaardigheid die nog over was compleet werd verbrijzeld. Ik mag Gyllenhaal en z'n werk wel, hoor. Maar dat wil niet altijd zeggen dat ie de juiste keuzes maakt, hoewel zijn aanwezigheid hierin de pijn wel enigszins verzachtte.
En dit allemaal om een heel sentimenteel, heldhaftig en stoer, doch ook teder en menselijk beeld van de politie neer te zetten. 't Zou me niks verbazen wanneer End of Watch in opdracht van justitie is gemaakt. Mij waren ze echter volledig kwijt. Kon me geeneens boeien of die twee het zouden redden of niet, hoewel die vuilbekkende Latino's het nou ook weer niet hoefden te overleven, want wat ergerde ik me kaPOT aan die Big Evil! Godsammekrake!
David Ayer kan ik dus van mijn lijstje afhalen. Bah.
maus9
Had er niet veel van verwacht, maar wat een pareltje was dit. De handcams zorgde inplaats van irritatie juist voor het gevoel dat je met dit duo op pad bent. Geweldige acteer prestatie van zowel Gyllenhaal als Peña. Enige minpunt vond ik dat de Mexicaanse gangsters niet veel meer woorden dan fuck in hun vocabulaire hadden.
Had persoonlijk wel graag dat laatste fragment voor het overlijden van Peña gezien. Nu voelt het alsof de regisseur er toch nog een happy end aan wil breien terwijl juist het overlijden zo'n inpact maakt. De film had op mij zelfs nog meer indruk gemaakt als beide zouden zijn overleden.
Al met al een Pareltje van Ayer.
Tarkus
Goede, weliswaar gewelddadige, film.
Prima verhaal, zeer realistisch gebracht met puike vertolkingen.
Alleen de manier waarop het is gefilmd, met een handycam, is soms wat storend. Het wordt regelmatig toepast in films, maar bij de ene is dat wat meer geslaagd dan bij een andere, hier wat minder dus.
Rest me nog te zeggen dat er een uitstekende soundtrack te horen is.
ken85
Absolute topfilm die enorm realistisch aanvoelt en waar gewoonweg alles inzit. Humor, suspense, drama, vette dialogen(vooral in de auto), goeie soundtrack, zelfs een beetje romantiek, .... Het is allemaal aanwezig in deze super spannende film. Verder zijn de acteerprestaties van Jake Gyllenhaam en Michael Pena om van te smullen. Ik kan alleen maar hopen dat er dit jaar nog zo'n film uitkomt die me van de eerste minuut tot de laatste minuut blijft boeien.
VforVictor
Leuk voor een avondje hersenlooos vermaak, er wordt goed geacteerd en der zit ook de nodige actie in, maar nergens hoogstaand, 3/20
martijnk
Ik begrijp gewoon niet waarom mensen deze film ooit een 1 zouden kunnen geven.
Maargoed over smaak valt niet te twisen zie je wel,
Glacius
Deze film had wel iets van een lange hip hop clip en zelfs de agenten bleken rappers te zijn. Dit is meteen het grootste minpunt aan de film: het F-woord maakt zowat 80% van het totale script uit en zowel de criminelen als de flikken maken zich grandioos belachelijk als onuitstaanbare Snoop Dogg adepten.
Omdat ze het woord "fuck" gebruiken? Omdat jij en je vrienden ABN met elkaar spreken, denk je dat iedereen algemeen beschaafd spreekt? Dan ben je pas echt wereldvreemd. Fuck en Shit zijn nou eenmaal veel gebruikte woorden, met name in momenten van irritatie, frustratie, angst, agressie e.d. Laat de film nou net het soort situaties vertonen dat dergelijke emoties oproept.
En om jouw conversaties en het gedrag van jou en je vrienden te vergelijken met deze van bijvoorbeeld de MS13 leden...
Corcicus
Omdat ze het woord "fuck" gebruiken? Omdat jij en je vrienden ABN met elkaar spreken, denk je dat iedereen algemeen beschaafd spreekt?Wel grappig dat je blik op homoseksuelen waarschijnlijk minstens zo bekrompen is als dat van de gemiddelde MS13 lid, afgaand op je andere berichten.
Oei, Glacius heeft het na al die tijd nog steeds niet kunnen verkroppen dat ik zijn redeloze enthousiasme na het bekijken van Brokeback Mountain niet deelde. Wat sneu nou. En het gaat er niet enkel om dat er niets anders dan f*ck en sh*t wordt gezegd, het gaat er evenzeer om dat de gangsters er belachelijk karikaturaal bijliepen alsmede de agenten die werkelijk van de pot gerukte gesprekken aanknopen.
Die overemotionele crap in de auto afgewisseld met de stoere praatjes op straat waren gewoon om misselijk van te worden. Na jou lyrische bewoordingen over Brokeback Mountain ben ik tot de conclusie gekomen dat je wel houdt van dit soort "makker-films", maar aanvaard nu toch eens dat ik graag wat meer diepgang zoek in een film en niet bepaald het "fysische diepgang" uit Brokeback Mountain en deze klucht. Ik dacht geregeld dat de twee protagonisten elkaar in de armen zouden vliegen of op de achterbank v.d. combi gingen belanden, maar daar zijn we allemaal gelukkig van gespaard gebleven al zal dat voor jou allicht juist het enige minpunt zijn geweest aan deze film.
Glacius
*Gaap*
Quote me eens waar ik lyrisch ben over deze film of over Brokeback Mountain? Enough said. Misschien moet je minder paddestoelen eten, je bent namelijk behoorlijk aan het trippen.
Uitstekende film over twee agenten die hun werk doen in de meest criminele buurt van Los Angeles. Met gemak één van de betere politiefilms, vooral omdat dit op een realistische weergave lijkt door de documentaire-achtige stijl, de locaties en vooral ook de dynamiek en dialogen tussen de twee partners. De scene waarin ze onder vuur komen te liggen is een echte nagelbijter. Jake Gyllenhaal en Michael Peña vullen elkaar goed aan.
mar007
Enorme goede film vond ik dit, zeer indrukwekkend.
We volgen hier twee agenten tijdens hun werk en in hun priveleven.
Dit alles zien we in een documentaire achtige stijl waar ik normaal niet zo'n
voorstander van ben,maar in dit geval maakt het de film realistischer.
We krijgen dezelfde shit en ellende voorgeschoteld waar de politie van los angeles
dagelijks mee te maken heeft.
Ik vond het een aangrijpende misdaad/drama met uitstekend acteerwerk.
De schietpartij op taylor en Zavala was echt heftig, ik voelde de tranen al komen....ik
dacht aaah ik wil een happy end.....wat een kut eind!
Daarom ben ik erg blij met de eindscene, een terugblik voor de schietpartij,samen in de auto en ik moest lachen om het verhaal van Zavala over zijn schoonouders en hij onder dat bed
maar goed dat maakte dus dat ik me minder rot voelde na de film...
Verdraaid goeie film!
freek_93
Eigenlijk heb ik hier geen woorden voor.. Een film die me zo lang bij is gebleven.. en nog steeds. Elke keer als ik hier aan terug denk krijg ik weer een brok in me keel of moet ik juist lachen om de humor die er in zat.
Er word uitstekend geacteerd, niet alleen door Gyllenhaal en Pena, maar ook door Kendrick en Martinez. Zij sprongen er met zijn vieren wel uit. Uitstekend gecast ook. Het leek alsof er echt een band bestond tussen deze vier personages. Zo ontzettend mooi gedaan!
De opname stijl vind ik echt enorm vet, maar dat is een kwestie van smaak.
Ik heb hem nu twee keer gezien. De tweede keer is hij minder indrukwekkend, maar dat lijkt mij logisch.
Uitstekende film. Echt een aanrader!
vantagev82

Hoofdpijnfilm,
Met jouw top 10 zal het wel dat je dit niets vindt. Uit jouw top 10 kan ik me alleen vinden in The pianist. Dus dan koop je deze gewoon niet op dvd maar die andere zooi wel.
Captain Pervert
Ik ben dan ook niet verder geraakt dan de befaamde tentscène. Toen daar geen einde aan leek te komen, ben ik afgehaakt. Ik dacht bij mezelf: als ik wil zien hoe een tochtige zeug zich gedraagt, ga ik wel even naar de kinderboerderij.
Je weet wat ze zeggen, de mensen die homoseksulaiteit het meest veroordelen (dan wel op puberale wijze beschimpen), zijn degenen die zelf onbewust worstelen (haha, worst-elen) met onderdrukte verlangens. Zielig ventje.
Ontzettend gave film.
Leuk om weer eens een film met "self shot footage" te zien, waarbij het ook nog eens echt werkt. In het begin lijken alle shots daadwerkelijk zelf gefilmd, later worden daar natuurlijk allerlei shots doorheen gemengd die ze onmogelijk zelf gefilmd kunnen hebben, maar dat merk je dan niet.
Met name doordat je het gevoel hebt vanuit de borstzak van hun uniform mee te kijken, is de film heel intens en meeslepend. Geweldig acteerwerk, scherpe en geestige dialogen en een degelijk verhaal maken het helemaal af.
Net als iemand hierboven vond ik de Mexicaanse gangsters ook niet geweldig, die vond ik nogal overacteren.
4,5 sterren
Captain Pervert
Honor thy country End of watch kijkt wel aardig weg, maar had op bepaalde fronten toch wat realistischer gemogen en de mannen wat meer in actie mogen laten zien dan nu het geval was.
Met meer actie was de film niet realistischer geworden. Zelfs in de slechtste buurten van Los Angeles hangen agenten niet dagelijks de Clint Eastwood uit, hoor
De film toont juist de bizarre balans tussen rustige ritjes en slapstick ongein die dan INEENS om kunnen slaan in de vreselijkste dingen.
mcdaktari
Deze film heeft me aangenaam verrast. Ik had er totaal geen verwachtingen van en heb er best lang mee gewacht om te kijken om de simpele rede dat het verhaal me niet echt aansprak, maar duidelijk weer het bewijs dat het toch heel goed kan dat een film waar je niks van verwacht toch heel goed kan zijn. Ook heel goed geacteerd.
El ralpho
De film was op het gebied van straatbendes sowieso al overacted dus meer actie momenten had de film zeker niet onrealistischer gemaakt. Ik kijk dit soort titels ook voor mijn entertainment, en op dit gebied kon het beter. Natuurlijk gaat het hier niet alleen om actie, maar als de verhaallijn ook weinig verheffend is mis ik het wel sneller. Prima film verder hoor, maar geen klassieker. Vandaar ook de 3*.
Just one Fix
Ik zag er een beetje tegen op deze film te gaan kijken ivm de handcam opnames, waar ik normaal niet zo gecharmeerd van ben, uiteindelijk was ik aangenaam verast, totaal geen moment aan geërgerd, goede film die geen moment ging vervelen, mooie vriendschap, en steeds terugkerende spannende momenten.
Ik ga hem zeker nog een keer kijken, iets wat ik niet zo vaak doe btw.
vantagev82
Maak je niet druk. We zullen je allemaal steunen als jij uit de kast komt.
boozebelly
- 1908 stemmen
Degelijke politiefilm waar weinig op aan valt te merken, maar ik kan nou ook niet zeggen dat ik exceptionele dingen heb gezien die de score van een echte topfilm voor mij rechtvaardigen.
Door de invloed van het handcam gebeuren krijgt de film een realistische noot (de film is overigens niet alleen maar handcam camerawerk), het acteerwerk van Gyllenhaal en Peña mag er zijn en de actie is goed gemaakt.
Ik had er wel moeite mee dat Gyllenhaal tot twee keer toe een kogelregen van dichtbij uit drie AK'47's weet te doorstaan. Dat ging er bij mij niet helemaal in en komt de geloofwaardigheid naar het einde toe voor mij niet bepaald ten goede. Ik had ze gewoon allebei dood willen zien om het maar zo te zeggen.
Ik kwakkel uiteindelijk tussen een 3,0* en een 3,5*
Corcicus
Maak je niet druk. We zullen je allemaal steunen als jij uit de kast komt.
Ik weet dat jij me wel een "duwtje in de (onder)rug" zal geven als het zover komt
Je kan er allicht zelfs niet op wachten.
The One Ring
End of Watch heeft zo zijn pluspunten. Het voelt vooral rauw aan en Peña en Gyllenhaal hebben een fijne chemie waardoor het allemaal best goed wegkijkt, zelfs al worden de aanvankelijk leuke machodialogen na een tijdje wat eentonig.
Niettemin maakte de film niet erg veel indruk op me. Op een bepaalde manier geloofde ik het allemaal niet zo. De filmstijl, die voor ruw en realistisch gaat, is daar verrassend genoeg ook een oorzaak van. Om de een of andere reden is ervoor gekozen om Gyllenhaals personage voor een persoonlijk project alles te laten opnemen met een handheld camera en kijken we dus voornamelijk naar zijn opnames, al hebben we het geluk dat kennelijk alle gangsters ook een eigen camera hebben zodat we ook hun perspectief krijgen als ze overleggen hoe ze iemand gaan omleggen en zo, wat typisch iets is wat je opneemt. Dat er gekozen is voor deze semi-documentaire vorm is één ding, maar moet het zo inconsistent. Al het camerawerk is handheld maar hoe verder de film vordert hoe meer het documentaire-aspect losgelaten wordt. Het begint met enkele shots vanuit vogelvluchtperspectief en in de tweede helft wordt het gewoon half-half. Kies dan voor een volledig documentaire vorm of, beter, neem gewoon de route van bijvoorbeeld The Hurt Locker: handheld zonder verder motivatie uit de film. Dat leidt minder af.
Verder vond ik de film ook gewoon wat overdreven heroïsch. Niet alleen zijn dit gewone agenten die van de ene extreme situatie in de andere belanden, hun acties nemen soms bijna mythische proporties aan. Maar het slechtste aan deze film is dat het duidelijk gaat voor realisme, een soort werkelijk beeld van wat er in het leven van agenten in gevaarlijke wijken gebeurt, maar dat het niettemin echt een zwart-wit portret wordt. De politieagenten zijn totale helden en hun tegenstanders complete schurken. In het echt ligt dat genuanceerder. Het is een beetje "less than meets the eye" allemaal en uiteindelijk liet de film me onbevredigd. Ik kan me ook niet voorstellen dat dit bedoelt was als slechts luchtig vermaak, maar vaak werkte het nog het beste op die manier, ondanks enkele gruwelijke scènes.
Daan258
Vandaag voor de 2e x gekeken en het blijft echt een geweldige film.

'End of Watch' wordt morgenavond (10 februari) uitgezonden: 'Eén van de beste films die ik in tijden heb gezien'

Serie in de maak van goed beoordeelde film 'End of Watch'

Wat zijn de vijf beste "Buddy Cop"-films ooit gemaakt?

Prisoners

Lone Survivor
Actie / Oorlog, 2013

Deux Hommes dans la Ville
Misdaad / Drama, 1973
ambushstraatbendearrestmensenhandelvriendschapschietpartijlos angeles, californiëwreedheidgang memberrookie copu.s. marinepregnant wifegevonden beeldenpolice raidbullet proof vestmedal of valorpolice sergeantfelongolden guncartel pseudo-documentaryvideo footagevideo camera