• 9.376.931 stemmen

Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Michael Peña en Anna Kendrick

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 18 oktober 2012

Plot End of Watch

"Every moment of your life they stand watch"

Taylor (Jake Gyllenhaal) en Zavala (Michael Peña) zijn twee jonge politieagenten en goede vrienden, die patrouilleren in de ruigste straten van South Central Los Angeles. De agenten leggen dagelijks hun leven in de waagschaal en worden geconfronteerd met hun huwelijk, liefde, vaderschap en de realiteit van de straten van Los Angeles, waarbij de familie wordt gedwongen de prijs te betalen.

avatar van AlexvanRiel

AlexvanRiel

Ik geloofde de ellende van End of Watch. Er valt veel af te schieten; de clichématige openingsmonoloog, het inconsequente found footage-gebruik en het voorspelbare einde. .

Toch werkte het, door de naturelle spel van de hoofdpersonen, het intense camerawerk en vooral de geloofwaardige vriendschap. Vriendschap met constant misselijke opmerkingen, een stevig advies als het moet en altijd onvoorwaardelijke steun.

De film is een flinke schouderklop aan de rechtgeschapen mannen in het blauw. Maar aan het einde bleef ik mezelf toch afvragen hoe een mens zoveel wanhoop kan doorstaan.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

verhoogd nar 4,5*. de film is één van die films die een hele goede herzieningswaarde heeft, kan deze film makkelijk nog 5x zien .

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Als het gaat om realiteitsniveau misschien is het dan een prima film, maar eigenlijk vond ik het een film zonder spirit en nogal nationalistisch. Al met al, 1 scene die spannend te noemen was en dat was de eindscene.

avatar van Cutiepie

Cutiepie

In het begin moest ik erg wennen aan de manier van filmen, maar vond het een meer dan goede film. Heeft me toch nog wel een avondje beziggehouden deze film.

BBarbie

Film die van lieverlee beter wordt en erg sterk eindigt. De toegevoegde waarde van het rommelig filmen met de handcamera is mij niet duidelijk. Dat begon mij op d'n duur in ieder geval aardig te irriteren.

avatar van jazzzz

jazzzz

Uitgezet na een kwartier, ging nergens over..

avatar van Frank Slade

Frank Slade

Goede, keiharde film, heel realistisch. Alleen in begin wel effe wennen aan camerawerk. Gewoon even doorbijten, krijg je geen spijt van.

avatar van bennie jolink

bennie jolink

Vond de film wel érg lijken op een gemiddelde aflevering van Southland. Dezelfde manier van filmen, exact dezelfde setting en thema's. Je zou het best een rip-off mogen noemen. Heb me er verder prima mee vermaakt, dat is het probleem niet.

avatar van AFCALS

AFCALS

jazzzz schreef:

Uitgezet na een kwartier, ging nergens over..

Zou je er niet nog een kwartiertje bij proberen? 3,62 gemiddeld, dat is zeker niet slecht...

avatar van mkloostra

mkloostra

Die 'gangsters' hebben het verpest voor mij

avatar van indigoriico

indigoriico

ik verwachte niet zo veel van deze film, maar man, man, man, wat een goeie film!

verder geen woorden voor

avatar van mixmaster

mixmaster

best een goeie film over het leven van 2 agenten en hun werk in de straten van L.A. maar wat een verschrikkelijk camerawerk.

jammer want dat verpest heel de film wat mij betreft.

avatar van tevelenco

tevelenco

Redelijke film maar gezien het hoge gemiddelde viel hij me toch wel wat tegen.

De film begint langzaam en de hoofdrolspelers vormen een leuk koppel.

Maar er gebeurt zeker in het begin te weinig om me te kunnen boeien.

Het drama in de film wist me niet echt te raken en ook de aktie komt pas veel te laat op gang.

Ondanks deze kritiek kijkt de film wel makkelijk weg en scoort daarom ook een voldoende.

avatar van Barry83

Barry83

Wat een geweldige film, een topper! Geen blind schietwerk, maar de film neemt je mee in het leven van ieder personage en hun band onderling. Knap gedaan.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Ja wel een goede film, waarin je het Amerikaanse maar op de koop toe moet nemen

En waarin ze volgens mij laten zien wat voor dwazen die 'gangsters's wel niet zijn....

Vette film, tering.

Ik werd echt helemaal opgeslokt in het verhaal en de band tussen de twee agenten. De actie, de dialogen, het drama, de vriendschap, de humor, echt alles klopt in deze film. En dan als bonus het acteerwerk wat echt heel erg sterk was, vooral Gyllenhaal was weer fantastisch.

En het feit dat het in South Central LA afspeelt is echt de benodigde stok achter de deur qua geloofwaardigheid. En ook dat ze niet clichématig rogue gaan (ondanks dat Gyllenhaal wel even eraan ruikt, maar na zijn ontmoeting met die federale agenten gaat ie niet verder met eigen onderzoek) en "gewoon" agenten blijven. En dat bijvoorbeeld alles wat ze doen wordt doorgegeven aan de meldkamer, zijn kleine dingen die ik echt waardeer. Dit soort details maken van een goeie film, een topfilm.

Heb even getwijfeld maar hij krijgt een 9,5, omhoog afgerond naar 5*. En dus een plaats in m'n top 10.

avatar van Pim1993

Pim1993

Eerste opvallende punt, het camerawerk. Dit stoort echter over het totaalplaatje absoluut niet. Voor deze film heeft het juist ontzettend goed gewerkt.

Deze genadeloze actie thriller is echt een pronkstuk. Erg realistisch, volop avontuur en actie waardoor je je geen moment verveelt. De chemie tussen Gyllenhaal en Peña is werkelijk fantastisch. Even wennen om Gyllenhaal in zo'n toch wel harde rol te zien maar over het algemeen pakte het goed uit.

Over de casting heb ik toch nog de nodige kritiek. De gangsters waren storend. Hun dialogen waren matig en om nou in elke line het woord 'fucking' te gooien leek me een tikkeltje overdreven.

Daarnaast vond ik 'Janet' aka Anna Kendrick echt een verschrikking. Wat een slechte actrice.

Toch een aanrader en een prachtig werk!

4,5

Corcicus

Deze film had wel iets van een lange hip hop clip en zelfs de agenten bleken rappers te zijn. Dit is meteen het grootste minpunt aan de film: het F-woord maakt zowat 80% van het totale script uit en zowel de criminelen als de flikken maken zich grandioos belachelijk als onuitstaanbare Snoop Dogg adepten.

De stoere praat wordt afgewisseld met loze dialogen en (het moet gezegd) coole actiesequenties. De film zweeft tussen een hiphop clip en een reclamespot voor de LAPD. Een eigenaardige combo waar End of Watch toch mee wegkomt. Jake Gyllenhaal valt wel een beetje uit de rol van tough guy door zijn onverbeterlijke nichterige kantjes die hem de hoofdrol in Brokeback Mountain opleverden.

Al bij al niet zo speciaal dus, en compleet overroepen. De film verveelt echter niet en wie bestand is tegen een kwistige portie drama, kan hier misschien zelfs van genieten.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

En niet omdat ik deze film zelf erg goed vind, smaken verschillen.

Aha. En waarom vind je het dan wél 1 van de meest achterlijke reviews? Zo ongeveer?

Corcicus

Ben ik ook benieuwd naar. Lostcauze is misschien zelf lid van de LAPD en voelt zich in zijn eer gekrenkt door mijn schertsende taal?

LostCauze

Klopt ja, je hebt mazzel dat je buiten mijn jurisdictie valt, knaap.

Achterlijk is misschien wat overdreven maar "hiphop video" en vooral "nichterig" zijn echt compleet misplaatst hier. Over smaak valt niet te twisten maar Gyllenhaal zet hier in mijn ogen een ongekend sterk personage neer met een perfecte balans tussen mens en held, niets nichterigs aan.

En de band tussen "fuck" en hiphop is gewoon grappig om te lezen, in iedere film (en in het echt) spreken mensen stoere taal, waarom dat juist in deze film een probleem moet wezen... Geen flauw idee. Komt nog bij dat dit zich in South Central LA afspeelt, wat verwacht je dan?

Begrijp me niet verkeerd, ik zou meteen het album van MC Tony & The Sopranos Crew kopen. Of iedere andere fuckzeggende filmpersonage.

avatar van Pim1993

Pim1993

En niet omdat ik deze film zelf erg goed vind, smaken verschillen.

dacht dat je de mijne bedoelde haha

LostCauze schreef:

Ik weet niet waar jij zoal rondhangt, maar mijn vrienden hebben wel wat beters te vertellen dan elkaar met scheldwoorden om de oren te slaan. De slechterikken uit deze prent zijn geen haar beter dan die uit Hobo with a Shotgun. Enige verschil: Hobo with a shotgun was één lange grap terwijl deze film zichzelf zo serieus neemt dat je er wel ongemakkelijk van moet worden.

En als je niet ziet wat voor een ontzettende nicht Gyllenhaal hier speelt (ik dacht op een gegeven moment zelfs dat hij een ring rond de vinger van zijn politiepartner zou schuiven) zijn we uitgepraat. Allicht vond je Brokeback Mountain dan ook een keiharde western .

Corcicus schreef:

Het zal wel aan mij liggen, maar ik heb er dat niet aan afgezien. Maar los daarvan, wat als Gyllenhaal een "ontzettende nicht" (jouw woordgebruik, niet het mijne) zou spelen. Wat is daar mis mee? Zijn rol in Brokeback Mountain zorgt er mede voor dat die film een prachtig romantisch drama is.

Corcicus schreef:

Ik hang in ieder geval niet rond onder de steen waar jij lijkt te verblijven. Straattaal/slang komt in duizenden films voor, ik denk dat de ABN sprekende medemensch daar inmiddels wel vrede mee heeft. Je vrienden hoeven ook geen moordenaars te zijn om een horrorfilm te waarderen toch?

En dan weer dat, in jouw ogen nichterige gedrag, dat is nou echte vriendschap man. Zoveel traumatische shit meemaken en alleen elkaar hebben om op te vertrouwen, creëert een emotionele band tussen mensen, maar omdat Gyllenhaal ooit een homo in een film speelde is dat nichterig? Kom op nou man. Amateurpsychologen zouden niets van je heel laten haha, ik hoop dat je Ledger geen dark nicht vond in die Batman film?

Corcicus

Straattaal komt inderdaad veelvuldig voor en doorgaans heb ik daar ook geen problemen mee. Maar als een film gelauwerd wordt omwille van het script en ik moet vervolgens vaststellen dat het script ook geschreven had kunnen worden door een vuilgebekte kleuter, tja, dan ben ik hoegenaamd verrast. Men doet alsof deze film de grootste revelatie is sinds de ontdekking van de zwaartekracht. De score doet echt vermoeden dat het hier om een meesterwerk gaat, terwijl het gewoon de zoveelste bullshitfilm is, zoals die al jaren met grote palletten tegelijk worden geproduceerd in Hollywood.

Als tot overmaat van ramp ook nog eens één van de hoofdrolspelers de hele film lang kijkt alsof hij elk moment in tranen kan uitbarsten, dan vind ik dat van een ongepaste verwijfdheid getuigen die geenszins aansluit bij de beoogde doelstellingen v.d. filmmakers.

Maar ik ben blij te lezen dat deze film bij jou, Lostcauze, toch het één en ander heeft losgemaakt. Smaken verschillen blijkbaar. Zo vond BBarbie hieronder Brokeback Mountain een prachtig drama, terwijl ik eerder gewag zou maken van een perverse travestietenshow. Dat is oké, we leven in een vrij land

Corcicus schreef:

Brokeback Mountain heeft niks te maken met perversiteiten en/of travestieten. In tegendeel. Het is een uiterst romantische film over de liefde tussen twee jonge mannen en de weerslag daarvan op hun omgeving. Om dat pervers te noemen vind ik redelijk ziekelijk.

Corcicus

Ik ben dan ook niet verder geraakt dan de befaamde tentscène. Toen daar geen einde aan leek te komen, ben ik afgehaakt. Ik dacht bij mezelf: als ik wil zien hoe een tochtige zeug zich gedraagt, ga ik wel even naar de kinderboerderij.

Stoer taalgebruik hoor.

Een bezoek aan een psychiater zou meer op z'n plaats zijn.