Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Michael Peña en Anna Kendrick
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 18 oktober 2012
Plot End of Watch
"Every moment of your life they stand watch"
Taylor (Jake Gyllenhaal) en Zavala (Michael Peña) zijn twee jonge politieagenten en goede vrienden, die patrouilleren in de ruigste straten van South Central Los Angeles. De agenten leggen dagelijks hun leven in de waagschaal en worden geconfronteerd met hun huwelijk, liefde, vaderschap en de realiteit van de straten van Los Angeles, waarbij de familie wordt gedwongen de prijs te betalen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- End of Watch (MusicMeter)
Brian Taylor
Officer Davis
Bonita
Homicide Detective 2
apolicum
Hier sluit ik me eigen graag bij aan.
danick61
Hele goeie film. ik heb al in geen lange tijd zo'n goeie film gezin van dit kaliber. Toch vond ik het einde kut!! Ik hou meer van happy ends....
HALVE TAMME. (moderator series)
Wat dat de recensie of komt ie nog?
Ik pleur werkelijk waar van mijn bank af
Strike0ut
wel een bijzondere film. ik heb niet het gevoel dat je in een verhaal terecht komt. ze doen dit en dan de volgende dag zijn ze ergens anders mee bezig. het is echt het volgen hoe een politie patrouilleert en dat vond ik eigenlijk wel jammer.
wel een heel dramatisch einde wat heel goed in beeld is gebracht wat je ook goed meesleept. alleen had ik op een gegeven moment (zonder comments of spoilers te hebben gelezen, zelfs geen trailer gezien) wel zoiets van, dit kan niet de hele tijd zo doorgaan. waardoor ik op een gegeven moment wel door had dat er eentje zou overlijden.
een mooie film om een keer te zien, maar als je hem eenmaal gezien hebt, is het denk ik niet een film die je voor een tweede keer wilt zien.
Dirtdiver
Top film! Gedrevenheid en passie van de politie tegenover de gruwelijke daden van de drugs kartels.
notsub
Het einde redt de film. Tot dan is het telkens een actie van de politiemacht, die ergens aan het werk is. Tja, de band tussen de beide hoofdrolspelers is voelbaar en wordt uitgediept, maar toch duurt en duurt het maar, zonder dat ik een echt verhaal zie ontwikkelen. Het deed me zelfs aan een documentaire denken. De manier van filmen is wel weer sterk gedaan.
DjFrankie
Mooie docu-film, wel wat voorspelbaar maar blijft boeiend tot het einde.
Kings of Leon
Gewoon een goede film!!
Verder moet er niet veel over gezegd worden.... bla bla bla
Angelo2
Sterke film met prima acteerwerk. Als kijker heb je het gevoel dat de agenten een sterke band met elkaar hebben en door de docu achtige manier van filmen wordt dat gevoel versterkd. Heb me dan ook nergens gestoord aan de manier van filmen. Klein minpuntje was wel de hinderlaag waar ze zowat ongeschonden uit kwamen. Dat was echt prijsschieten. Voor ik het wist liep de aftiteling alweer over het scherm. Een van de betere films van dit jaar. Een dikke 8
Rodger
Goeie film, je wordt er helemaal in mee genomen....
mooie acties scenes... zeer realistisch
3.5**
van duijn
Indrukwekkende film over 2 politieagenten die geconfronteerd worden met de straten van LA. Niet alleen zijn Gyllenhaal en Peña heel goede acteurs maar is het camerawerk ook om te smullen. De verhaallijn is leuk in elkaar gezet en is spannend van minuut tot minuut. Ik heb genoten *4,5
usr14112
Sterke film met name het laatste deel. Realistisch beeld van twee politieagenten en hun sterke band met elkaar. Gelukkig werd niet al het camerawerkt geschoten vanuit de handcamera. Was nu een sterke aanvulling en niet hinderlijk. Halverwege dutte ik wel even een beetje in maar het laatste deel maakt veel goed.
Filmkriebel
Taylor and Zavala
Sterk tweede deel inderdaad. Realistische buddy movie met afwisselend handcamera werk en gewone camera, al valt het moeilijk te zeggen wanneer het ene is en wanneer het andere. Dat maakt dit politiedrama tot een opvallend vloeiend visueel geheel, waarbij de kijker op de huid zit van Taylor en Zavala, twee cops in de ruigste ghetto van LA. De situaties waarin ze terechtkomen zijn allen levensbedreigend :dit zijn geen wijkagenten die bekeuringen geven. De routineritjes worden onderbroken door beelden uit het privé-leven en hun poging om tussen het gevaar een deftig familieleven te leiden. Uiteindelijk voel je instinctief aan waar alles op het einde naartoe gaat, en kun je niks anders dan diepe eerbied opbrengen voor de vuile klus die deze mannen elke dag klaren voor onze veiligheid.
Een fijne film, deze End of Watch.
Het begint allemaal nogal documentaire-achtig, waarbij we als kijker een goed beeld krijgen in het dagelijkse leven van de twee hoofdrolspelers, die er een gevaarlijke baan op na houden met hun werk als agent. De manier van filmen, soms handheld, soms niet, vond ik erg afwisselend, en goed passen bij de manier waarop men dit alles wil overbrengen.
Jake Gyllenhaal en Michael Peña spelen daarnaast best goed. Ze hebben een behoorlijke chemie met elkaar en hoewel het geheel wat langzaam op gang komt, kreeg ik toch langzaam aan steeds meer een band met de twee. De gebeurtenissen die ze meemaken, worden ook steeds harder. De camera registreert het allemaal op zorgvuldige wijze en zorgt ervoor dat je soms ook het idee krijgt, zelf aan de belevenissen deel te nemen. Het enige minpunt vond ik, dat het einde er op een gegeven moment wat te duidelijk wordt opgelegd. Op het moment dat Peña tegen Gyllenhaal zegt dat hij voor zijn vrouw en eventuele nageslacht zal zorgen, mocht er iets met Gyllenhaal gebeuren, weet je al dat Peña het niet zal gaan overleven. Toch is die gebeurtenis uiteindelijk nog best sterk neergezet.
Het zijn wat kleine minpunten, die ervoor zorgen dat deze End of Watch de vier sterren niet haalt. Over het algemeen is het een goed gemaakte wegkijker, die op redelijk originele wijze een inkijk biedt in het dagelijkse leven van twee agenten.
schumacher
Topfilm, één van de beste van 2012.
Super film, goede acteurs, goed gefilmd ook, heb er echt van genoten, dit is zo'n film waarbij je nadien deze nog eens zal bekijken als deze op tv komt.
3,5 voor deze film? Te weinig vind ik, verdiend minstens een dikke 4, minstens.
wilofski
Ik kan best begrijpen dat veel mensen deze film knap vinden maar ik vond er eigenlijk helemala niet aan.
Uiteindelijk zit de kracht/zwakte van deze film hem volledig in hoe goed/slecht je het persoonlijke verhaal van de agenten vind. Het buddy gedoe en de verhaal opbouw is iets dat ik normaal uit volle borst toejuich maar hier kan het me echt niet pakken. Het is allemaal nogal flets en bouwt niets echt op, terwijl er zeker de kans was om dit wel te doen. Daardoor kwam dit allemaal als dikke tijdverspilling over voor mij en gaf de film een nogal holle indruk aan mij.
Op zich is een holle actiefilm ook geen probleem, maar dan moesten alle saaie gezins-scènes er tussenuit.
Een geluk nog dat de acteurs het verder wel goed doen en de dialogen tussen Taylor en Zavala werken echt wel. De actie op het einde is wel goed maar nu ook niet zo speciaal.
De hinderlaag op het einde irriteerde mij het meest: eerst ontsnappen ze bij ongeschonden aan een valstrik die even moeilijk was als vissen schieten in een ton. En dan missen ze nog een gigantische kans om de film een niveau hoger te laten tillen door Taylor levend te laten. Spijtig.
Op zich niets slecht, maar alles kwam maar matig over en de film ging geen duidelijke richting uit. Geen echte actie en geen echte verhaallijn. Gemiste kans in mijn ogen.
Het persoonlijk verhaal vond ik weinig aan. Voor mij is het veel meer de situatieschets en de constante dreiging dat er iets geweldadigs kon gebeuren, waardoor ik de film zo goed waardeer. Dat en de naturelle benadering, dus in die zin juich ik het toe dat er (tot het eind) op dramatisch vlak weinig gebeurd.
Ramon K
Naturelle benadering? Ik heb zelden zo'n gekunsteld camerawerk gezien! Er wordt voor een een soort 'reality'-vorm'gekozen waar voortdurend van afgeweken wordt. Er zit geen continuiteit in de shots. Er wordt de indruk gewekt dat we alles meemaken via twee camera's die op de kleding van Gyllenhaal en Pena bevestigd zitten PLUS een handheldcamera die Gyllenhaal meesjouwt, maar voortdurend zitten daar dan onverklaarbare shots tussen. Alsof er ook nog 2 of 3 andere cameramannen achter zitten, plus een regisseur natuurlijk. Vreselijk gekunsteld. De gekunsteldheid van alles wordt nog eens benadrukt door de keus om de badguys van een camera te voorzien. En dan is er nog de 'top secret' footage waar het bevel gegeven wordt om die agenten te liquideren
Slecht hoor. En dan heb ik 't nog niet over de inhoud van de film gehad; Een plotje vol clichés en zelfs doorzichtig Hollywoodsentiment.
Tja,ik heb gewoon lekker naar de film gekeken ipv camera's zitten tellen.
De film speelt gewoon met de hype van reality benadering, maar wie zegt dat ze zich daar plots strikt aan moeten houden? Juist prima dat het als vorm gekozen is, zonder zichzelf te beperken in de registratie.
Wat zich voor de camera's afspeelde vond ik erg naturel en geloofwaardig. Enerverend ook.
martijn011
- 2034 berichten
Ik las een paar maanden geleden een stuk over deze film en het viel me op hoe serieus Gyllenhaal en Pena deze film hebben aangepakt. Ze hebben een hele tijd meegelopen met de echte LAPD om te weten te komen hoe zwaar werk het eigenlijk is.
Ook was het om de band tussen elkaar te versterken zodat dat realistisch overkwam op het grote scherm.
En die twee dingen zijn zeker geslaagd te noemen.
Maar verder vond ik het niet denderend eerlijk gezegd. Er moeten altijd weer vrouwen en families bij zodat het einde, wat ik trouwens wel goed vond, sentimenteel kan zijn. Ik weet wel dat dat ook realiteit is, maar het scoort nogal makkelijk.
Verder vond ik het camerawerk ook storend. Normaal maakt het me niet uit of het met een handcamera is of wat voor camera dan ook, maar dit werd een rommeltje.
Op het einde na dan kon het me ook niet heel veel boeien en ik was blij dat het afgelopen was.
Kleine onvoldoende.
Insignificance
Van mij hoeft dat ook niet, maar vermijd dan ook de geforceerde momentjes waarin die cameraatjes een rolletje gaan spelen. Meen me te herinneren dat ergens vrij diep in die film een paar bendeleden nog zitten te klootviolen met zo'n ding.
Macmanus
De bad guys een deel te geven in de film was sowieso een stomme zet van de makers. Haalde ook de nodige spanning weg. Verder wel eens met Reinbo. De film is constant met het gebruik van beide camera opties. Het is nooit een volbloed found footage film. Ik vond het wel wat sfeer met zich mee brengen.
Mindreader
Mensen die zich afvragen waarom er vanuit random hoekjes camera's opduiken.
Het is gewoon een visueel truukje van de regisseur. En volgens mij wordt er al helemaal niet de indruk gewekt dat alles enkel via die 2 kleine cameraatjes en de handheld gevolgd wordt. Of geloven jullie daadwerkelijk dat camera's spontaan met lichteffectjes komen en naar zwart-wit springen? Ik bedoel, hoe duidelijk wil je 't hebben?
Ik vond het wel verfrissend, het is weer eens wat anders dan dat drukke handheld gedoe of vermoeiende ''found footage stuff''. Zeker op 51 inch en bluray komt het perfect tot z'n recht.
Pitakaas
En het is natuurlijk van de zotte om het niet eens te zijn met die filmstijl.
En dan ook nog hun keuzes beargumenteren! Schandalig Mindreader, ben het compleet met je eens.
[/sarcasm]
SgtP
Gisteren gezien en had wat meer actie verwacht. beetje rond rijden in de stad van LA en af en toe een incidentje oplossen. Einde is is wel behoorlijk hard. Dat heeft de fim in mijn ogen nog enigzins een extra ster opgeleverd.
A*V
Wat dat de recensie of komt ie nog?
En jij hebt een hele eigenaardige top 10. Valt Ocean's Eleven net buiten boord?

'End of Watch' wordt morgenavond (10 februari) uitgezonden: 'Eén van de beste films die ik in tijden heb gezien'

Serie in de maak van goed beoordeelde film 'End of Watch'

Wat zijn de vijf beste "Buddy Cop"-films ooit gemaakt?

Prisoners

Lone Survivor
Actie / Oorlog, 2013

Deux Hommes dans la Ville
Misdaad / Drama, 1973
ambushstraatbendearrestmensenhandelvriendschapschietpartijlos angeles, californiëwreedheidgang memberrookie copu.s. marinepregnant wifegevonden beeldenpolice raidbullet proof vestmedal of valorpolice sergeantfelongolden guncartel pseudo-documentaryvideo footagevideo camera