• 9.378.724 stemmen

Met onder meer: Brad Pitt, Anthony Hopkins en Claire Forlani

Gesproken taal: Nederlands en Engels

Releasedatum: 28 januari 1999

Plot Meet Joe Black

"Sooner or later everyone does."

Media-tycoon William Parrish staat op het punt om zijn 65ste verjaardag te vieren. Op een dag wandelt De Dood, in het lichaam van Joe Black, zijn huis binnen om Bill met hem mee te nemen. Joe maakt echter een deal met Bill: hij stelt zijn dood nog een tijdje uit, en in ruil laat Bill hem alle geheimen van het leven zien.

Joe Black / Young Man in Coffee Shop

William Parrish

Susan Parrish

Eddie Sloane

Jamaican Woman

Jamaican Woman's Daughter

avatar van RolfWolf

RolfWolf

Onwaarschijnlijk verhaal. Wie gelooft er nou in Dood?

avatar van Redlop

Redlop

Op zich kan ik Brad Pitt wel waarderen in Fight Club, A River runs through it, Oceans' Eleven. Maar dit is echt tenenkrommend. Met name dat lollig bedoelde gezeik over pindakaas.

avatar van dream555

dream555

Ik heb die film intussen tweemaal gezien, was gisteren op tv. Mijn commentaar is dezelfde gebleven. Hopkins is zoals altijd goed, Claire Forlani is timide en knap tegelijk, maar Brad Pitt hé. Ik weet het, hij ligt me niet, maar hier stoort hij me enorm. Hij moet hier onschuldig en naïef overkomen in de mensenwereld, maar dat gaat hem totaal niet af. Zijn acteerwerk is vergelijkbaar met dat van Bo Derek in Tarzan, waar ze ook zo probeert over te komen. Een poging die niet lachwekkend, maar ergerlijk is. Neem bv die lepelscène. Zijn Kengehalte als vriendje van Barbie met zijn geblondeerd kopke is ook te hoog. Een arrogante machorol is iets voor hem, maar dit niet. Totale miscasting dus. Vandaar van 3,5 naar 1,5. Het verhaal en de andere twee hoofdrolspelers vermijden een absolute minimumscore.

avatar van Lenn

Lenn

Brad pitt kan acteren hoor en ik vind deze film nog maar eens een bewijs!

avatar van joe black

joe black

pracht van een film. Dit is de enige film die mij een traantje en heel veel kippenvel kan bezorgen. dit is voor een groot deel te danken aan de zéér goede acteerprestaties van de acteurs. Pitt doet het, zoals altijd trouwens, zeer goed. Hij toont hier zijn groot talent. anthony Hopkins, de ouwe getrouwe, is nogmaals in zijn element. De scène waarbij hij over zijn vrouw zaliger praat is voor mij een hoogtepunt. Ook het gedoe over de cake aan tafel is een sterke scène. En Joe met de pindakaas vind ik een mooi snufje die aan de film werd toegevoegd. Spijtig van de scène op het einde waarbij joe black verdwijnt achter de heuvel onder het vuurwerk, het deed te veel denken aan de Titanic waarbij Rose met een bootje naar beneden zakt en jack onder het "vuurwerk" naar haar zit te kijken. Dit is het enig zwak moment van de film maar dit kan de rest nooit omlaag halen. Ook de man van de grote zus, de kale met de snor had mij verrast. Hij speelt heel goed en wanneer hij begon te wenen naast Joe black scheurde mijn hart met hem mee. De muziek past er ook perfect mee dus voor mij een dikke 5*!

Ik heb deze film voor het eerst gezien op maandag 1 augustus op vt4. Ik was er meteen weg van ! Ik ben deze film gaan huren en heb hem wel 7 keer gezien ! Dat meen ik ! Ik heb hier al veel slechte kommentaar over de film gelezen, maar ik vond hem super ! Op het einde van de film kreeg ik tranen in mijn ogen. En dat is me nog nooit overkomen ! Nu heb ik wel een probleem : ik zou deze film dolgraag willen kopen, maar ik zou niet weten waar ik deze kan kopen. Kan iemand me helpen ?

Een meet joe black fanneke.

avatar van NERD

NERD

Inderdaad, een film met een hele bijzondere en aangename sfeer. Maar om je vraag te beantwoorden. Ik heb hem gewoon in Amsterdam in de Fame gekocht maar dat is alweer een paar jaar geleden.

Bol.com heeft hem zeer waarschijnlijk ook wel.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Die Pitt is echt in elke rol dat hij speelt goed. Deze hele aparte film wordt echt gekenmerkt door geweldige acteerprestaties. Ook Hopkins is echt ijzersterk als wanhopige vader die het toch voor elkaar krijgt om het cool te blijven spelen tegen Pitt.

Forlani is ook weer een plaatje. Vond haar al erg goed in een van mijn favoriete films "Mallrats"

3,5

avatar van barthos

barthos

zeer matige film...

avatar van riet 1

riet 1

het verhaal is raar natuurlijk,maar ach het is maar film,en een mooie,vooral op het eind JANKEN!!!

avatar van Moviestar

Moviestar

Geweldige film. Fantastische prestaties van zowel Pitt als Hopkins. Het verhaal vindt ik niet alledaags maar zeker ook niet raar. De gehele film wordt alles rustig verteld en overal wordt de tijd voor genomen. Alles wordt echt bijzonder mooi gespeeld, vooral de scene met de dame in het ziekenhuis waarbij Pitt ineens begint mee te praten in haar taal vind ik erg sterk en hij doet het op zo'n manier dat je het gelooft inplaats van dat het belachelijk wordt.
Vooral het einde is uiteraard fantastisch en ik moet toegeven dat ik het niet droog gehouden heb .... 5*

BlueSword

aparte maar erg vermakelijke film, niet super bijzonder ofzo maar wel leuk.

avatar van Ms. H.

Ms. H.

Een behoorlijk lange film, met richting het einde té langdradige stukken.

Voor de rest goed geacteerd door Hopkins & Pitt (ook door de rest van de cast) en de film heeft leuke humoristische wendingen.

Een goede film, ietwat te lang, maar toch 3,5*

(En nog als een heel klein pluspuntje; naast een goede acteur blijft Brad Pitt natuurlijk een lekker ding )

avatar van Lillytjuh

Lillytjuh

Ik vond het werkelijk een prachtige film, je gaat er helemaal in op, en op sommige momenten vond ik het best grappig hoe Joe er wel is bijstond. De muziek was ook heel prachtig en paste er heel goed bij. Heel goed onvoorspelbaar vond ik het. 4.5*

avatar van markie1978

markie1978

Wazige en saaie film. Behalve dan toen Joe onder de auto kwam.

Typisch vrouwen film, ik snap ook niet dat Brat Pitt zo'n vrouwen idool is, ik vind hem maar een mietje.

Maar ja dat is mijn mening, doe er mee wat je er mee wil.

avatar van otherfool

otherfool

In de dop interessante verhaal wordt veeeel en veeeel te laaaaang uitgesmeerd. Bij vlagen niet doorheen te komen, ondanks een goede cast en een spectaculaire opening.

1,5*.

avatar van Velie

Velie

Wat een geweldige film! erg goed verhaal. ben de hele film geboeid geweest! Brad laat zich weer eens van zijn beste kant zien.

avatar van kort0235

kort0235

Eindelijk eens een film waarin Brad Pitt heel behoorlijk speelt, maar erg gecharmeerd was ik van Claire Forlani.

Ze zet een prachtige rol neer als dochter van Bill Parish.

De film duurt wel lang inderdaad maar was voor mij geen bezwaar.

Meet Joe Black is zo'n film die niet echt tot de top behoort, maar wel tot de betere genre films.

Leuk is het, dat ik deze DVD in uitstekende staat voor 2 euro heb gekocht op een vlooienmarkt!

avatar van jacksparrow

jacksparrow

Saaie suffe film....kon mij helaas niet boeien.

avatar van Sjron

Sjron

meet joe black komt vanavond weer op tv!

BlueSword

awesome, ik heb me stem nu op een 3 staan maar kon me herinneren dat ik hem wel wat beter vond...nouja, laat ik maar afwachten.

avatar van Anjin

Anjin

leuk en interessant verhaal

avatar van mental_jos

mental_jos

Zoetsappig verhaal met een hoog "i love you" gehalte, en een gezicht van Claire Forlani dat altijd op huilen staat. Toch was het wel een interessant verhaal en ik was benieuwd naar het einde

avatar van door

door

Mooie film, met een hoog sentimenteel-gehalte.

Brad Pitt als Joe Black goed gecast, de lepel-scene vond ik uiterst grappig;Joe was net een klein kind dat niet iets heel moois ontdekte.

Anthony Hopkins als Bill(w) Parrish, ik ben altijd al een fan van die man geweest, hij speelt gewoon met volste overtuiging dat hij Bill Parrish is, en niemand anders.

Claire Forlani als Susan Parrish, nadat ik Green Street Hooligans had gezien vond ik haar al een interessante actrice, maar met deze film heeft ze mij toch echt overtuigd, ze was er geknipt voor.

Ik vond het een super film die mij van begin tot eind heeft weten te boeien, het eind kwam op de een of andere manier een beetje vreemd over op mij, ik had liever Joe Black(Dood)terug gezien als de Joe Black van de Koffieshop de Dood vond ik iets leuker.

Ik geef deze film een 5* omdat het weer zo'n verhaal was dat mij heeft weten te raken.

BlueSword

ik verhoog mijn 3.0* naar een 3.5*, vond hem nu toch een stuk beter en had er meer mijn aandacht voor.

mooi en orgineel verhaal met een leuke cast, super goed geacteerd naar mijn mening.

de muziek was ook erg mooi.

avatar van JorritS

JorritS

Prachtige film. Door de lange duur krijg je ruimschoots de kans om alles te laten doordringen en bezinken. Vooral Hopkins vind ik erg sterk. De muziek was ook oorstrelend mooi, paste prefect in het hele beeld. 4*

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Ik vond Meet Joe Black best wel een goede film.

Brad Pitt doet het wel redelijk (pindakaas..) en Anthony Hopkins is een acteur die mij altijd een rustgevoel geeft, zijn acteerwerk was wel erg goed.

Forlani kwam de hele film een beetje nerveus over. dat vond ik wel raar.

Het verhaal vind ik wel origineel, maar dit had veel korter geduurd. Laatste gedeelte moest ik af en toe gapen. Dat is het enige minpunt van deze film.

De scene waarbij Drew voor de gek gehouden en ontslagen word vond ik erg goed.

avatar van door

door

Ik vind dat Claire Forlani over het algemeen altijd wel een beetje nerveus overkomt in de verschillende films, maar dat maakt haar juist sterk denk ik, en het nerveuze tikje past ook deze keer weer goed in de film

avatar van TimD

TimD

Wel een leuke film en spannend. 3*

door schreef:

oh ik dacht gewoon dat het bij haar karakter hoort, heb ook nog geen andere films van haar gezien.