• 9.374.183 stemmen

Met onder meer: Will Smith, Martin Lawrence en Gabrielle Union

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 9 oktober 2003

Plot Bad Boys II

"If you can't stand the heat, get out of Miami."

Mike Lowrey en Marcus Burnett van de politie van Miami krijgen een cruciale tip binnen over een belangrijke levering XTC-pillen vanuit Amsterdam. Het spoor leidt naar de Cubaanse nachtclubeigenaar Johnny Tapia. Die wordt al een tijdje verdacht van drugssmokkel, maar tot op heden is de politie er nog niet in geslaagd de vermoedens hard te maken. Naarmate het onderzoek van Mike en Marcus vordert, komen ze terecht in een grootschalige drugsoorlog tussen rivaliserende bendes uit de onderwereld. De twee agenten moeten bijzonder voorzichtig te werk gaan omdat Syd, de zus van Marcus, een undercoveroperatie voor de nationale drugsbrigade uitvoert om het imperium van Tapia ten val te brengen. Voorzichtigheid is echter niet de sterkste kant van Mike en Marcus.

Detective Marcus Burnett

AGE-411

di 9 februari om 20.40 op 2BE

avatar van Cheapcaster

Cheapcaster

Een actiefilm van niveau maar vooral de comedie spreekt mij aan in deze film.

Weet iemand films met nog zo'n zalige achtervolgingsscènes zoals in bad boys 2?

Want die was best wel vermakelijk,alsook het droppen van die lijken

avatar van jakke36

jakke36

Lekkere film; met Mickael Bay wordt door de criticasters altijd spot gedreven, maar de man brengt toch o zo entertain volle films uit je verveelt je nooit met zijn films, de chemie tussen Will Smith en Martin Lawrence is onbetaalbaar

avatar van Pasion

Pasion

Ik vond deze iets minder dan de eerste film maar toch was het weer een leuke actie/comedie film.

KILLERBEE99

Vond deze veel beter dan het eerste film... Waarom?

- Leuker/beter verhaal

- Spannender/Boeiender

- Meer Actie

- Grappiger

Alles bij elkaar veel leuker om na te kijken.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Voor een 4de keer gezien, en hij blijft me nog steeds vermaken.
Waarom?

Zie KILLERBEE99`s comment, dat zegt al genoeg.
Heerlijke snelle actie...de film schiet voorbij, de actie is nagenoeg het bekijken zeer waard.
Vooral de achtervolging met de lijken die uit `t bestelbusje vallen...lekker smerig...en `t eind, dat ze allemaal bijelkaar komen...en ja, zelfs de CIA komt er nog eens aan te pas met een speciaal team...schitterend
Pantoliano als hoofdinspecteur ....zoals vanouds, zeer goed.
Ja, wel 1 van de beste actiefilms van de afgelopen jaren.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

FunkStarr schreef:

Bagger, dat dit gemiddeld nog een ruime 3 sterren scoort is echt ongelofelijk.

avatar van Pobin

Pobin

Geniaal!

One of the best ever.

avatar van mikey

mikey

Nou even bijkomen. Lelijk camerawerk dat zichzelf in de weg staat met al die zwevende camera's die zomaar door solide muren gaan zonder gat of iets. Hoe kan dat nou weer? Ik vind dat hoogst irritant. Ze hebben vast kiddo-wizkids ingehuurd om dat voor elkaar te programeren. Om nog maar te zwijgen van die vervelende first person auto-achtervolgingen. Als ik dat wil zien speel ik liever een dom racespelletje. Lelijke neon kleuren, blauwe transparante laag over de hele film. Helemaal niet realistisch. Sterker nog je krijgt er hoofdpijn van. Bombastische muziekjes, keiharde geluiden van kogels, deuren die dichtslaan, alarmbellen, schreeuwende volwassenen die tot vervelens toe grappen maken over best extreme zaken zoals lijken die uit een wagen vallen en waarover ze heen rijden. Of grote tieten van een lijk. Nou lachen weer. Die twee kerels zijn trouwens onbegrijpelijk. Zijn ze cool zoals Dirty Harry cool is? Of zit er een cynische ondertoon in die ik niet zie? Of is het echte comedy? Dit doet me denken aan die scene uit Inglourious Bastards waarin Hitler juicht bij het zien van die actiefilm in de bioscoop. Die film is dus niet serieus te nemen. Maar deze film daarentegen lijkt serieus bedoeld als entertainment. Best wel weer bizar als je erover nadenkt. Misschien is hij daarom wel weer okay als bijvoorbeeld nacht van de wansmaak klassieker, mits ik het verhaal nog had gesnapt.

avatar van the new guy

the new guy

Jaren geleden in de bios gezien, gisteren nog maar eens herzien. Eigenlijk een prima film. Een aantal leuke grappen, een aantal slechte grappen, een aantal heftige scenes, een aantal overdreven scenes.

avatar van LeonardoDicaprio

LeonardoDicaprio

Leuke film. Alleen wat mij betrefd is dit niet erg origineel. En erg voorspelbaar. Voor de rest was de film erg leuk en vermakelijk! een ruime 3,5

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Goeie actie, alleen duurde de film mij te lang.

avatar van pgm

pgm

Lekkere actie van begin tot einde, voor fans van het genre een must.

Voor mij toch goed vertier, en lachen kan je ook met deze gozers.

avatar van pumpking

pumpking

you 2 motherf*ckers need jesus!

Extreme score van 4,5 omdat dit echt één van de allerleukste actiefilms is, feel-good heeft hier een erg letterlijk effect!

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik had hier meer van verwacht, omdat dit het 2e deel is. Het blijft wat standaard.

Ook voor deze Bad Boys een - 3 -.

avatar van Blarown

Blarown

aardig filmpje,

werd alleen een beetje niet goed van dat neger-gedoe...

''that is the shit''

''motherfocker''

yeyo

Bad Boys II is een typisch voorbeeld van totaal uit de hand gelopen Hollywood producties. Een ware miskleun die ik ooit met 2 sterren bekroonde, dat zijn er minstens 3 teveel.

Zoals we van een Bay/Bruckheimer productie gewoon zijn, is dit een van logica gespaard gebleven, migraineverwekkende aaneenschakeling van overgechoreografeerde actie, explosie na explosie holle macho-praat, uitleggerige dialogen en banale slow motion scènes. De plot is zo goed als onbestaand, maar toch slaagt de film erin maar liefst twee en half uur (!) te blijven doorgaan.

Ik wou dat ik kon zeggen dat dit gewoon een dertien-in-een-dozijn actievehikel was, maar dat is helaas slechts het puntje van de ijsberg. Deze film is namelijk zowat het toppunt van slechte smaak.Will Smith en Martin Lawrence, de twee superflikken uit het ondertussen al lang vergeten eerste deel, zijn zonder een duidelijke reden stinkend rijk geworden Naast hun ziekelijk materialisme zijn het bovendien nog is twee onbeschrijfelijk zelfgenoegzame venten die denken dat ze zich alles kunnen permitteren en iedereen de huid vol schelden zonder dat het gevolgen heeft. Zo vernederen ze op een gegeven moment een onschuldig jongetje van 15 jaar, die op date ging met de dochter van Lawrence. Om maar te zwijgen van de sloppenwijk die ze voor geen duidelijke reden totaal slopen.

Het is verbazingwekkend dat uitgerekend twee zwarten zich zo een haast fascistoïde houding aanmeten. Ik zou denken dat tenminste toch Will Smith (Martin Lawence is te achterlijk daarvoor) ethische bezwaren heeft bij sommige dialogen of daden. Zo beledigen ze ongeveer elke minderheidsgroep: buitenlanders moeten maar terug naar hun land gaan, homo's zijn vies en vrouwen plaatsen ze zelfs lager dan hun talloze verbruiksvoorwerpen. Het enige goeie wat vrouwen eventueel kunnen doen, is door zich als lustobject te manifesteren, de slechteriken in de luren te leggen. Maar zelfs als ze dat doen, falen ze uiteindelijk grandioos, waardoor de 'bad boys' hun moeten komen redden. Dat laatste gebeurt ook daadwerkelijk en is meteen het toppunt van het egoïsme van de protagonisten. Heel de film lang vernietigen ze alles en iedereen wat in hun weg komt, noem het maar 'collateral dammage', maar van zodra het blijkt dat de zus van Lawrence gekidnapt is, zegt deze bloedserieus "Shit just got real!". De honderden onschuldigen die eerder door zijn toedoen moesten sterven, laten hem helemaal koud, maar wanneer zusterlief in gevaar is, moet hemel en aard verplaatst worden om haar te redden, allemaal natuurlijk gefinancierd door de belastingbetaler.

De humor is bij momenten infantiel (neukende ratten), maar meestal zelfs ronduit afstotelijk. Lawrence en Smith overrijden doodleuk een paar lijken en ontpoppen zich in de scène daarna tot de Laurel en Hardy van de wansmaak, wanneer ze allemaal leuke grappen en grollen uithalen met een paar kadavers in het mortuarium. Smith smijt even wat ingewanden op de grond terwijl Lawrence een schedel laat vallen. Tenslotte praten ze nog uitvoerig over de grote tieten van een overleden dame.

Gelukkig voor zijn portemonnee heeft Bay naast al deze immorele nonsens nog wat plaats gevonden om de nodige product placement in z'n film te verwerken. Zo ontaardt een achtervolgingsscène in een car endorsement door Will Smith en wordt de kijker tijdens een zwoele strand scène aangespoord om "Bacardi Mojito" te drinken.

Het triestigste van al is dat dit zogezegd testosteron geladen avontuur eigenlijk gewoon symbool staat voor de onzekerheid en het laag zelfbeeld waar sommige mannen mee te kampen hebben. Bad Boys II is voor al degenen die pitbulls, sportwagens en wapens nodig hebben als penis-surrogaat. Het waarschijnlijk onbedoeld homoseksueel ondertoontje is daarom ook pure ironie.

avatar van GuyB

GuyB

Ik vind dit één van de allerleukste recensies die ik ooit gelezen heb. Super geargumenteerd waarom je hem echt niet goed vind, je beschrijft alles zoals het is, alleen vind jij het erg afstotelijk en ik heel aantrekkelijk. Fascinerend om de tegenovergestelde mening van mezelf te lezen.

yeyo

Naast het feit dat ik alles wat deze film belichaamt verderfelijk vind, is ook de actie ondermaats.

De actiescènes zijn zo overdreven flitsend gefilmd, voortdurend uit verschillende standpunten. We hebben een punt bereikt dat achtervolgingsscènes en schietpartijen gewoon ontelbaar keer 'mooier' zijn dan de realiteit. Dit heeft enkel als gevolg dat dergelijke scènes nergens meeslepend worden of zelfs als adrenaline rush kunnen werken. Ik ergerde me ook mateloos aan het overdreven slow motion gebruik. Komaan zeg, slow motion scènes voor headshots of zelfs maar iets banaals als Will Smith die even paradeert met z'n nieuwe outfit. Gekker moet het niet worden.

yeyo schreef:

Het is verbazingwekkend dat uitgerekend twee zwarten zich zo een haast fascistoïde houding aanmeten. Ik zou denken dat tenminste toch Will Smith (Martin Lawence is te achterlijk daarvoor) ethische bezwaren heeft bij sommige dialogen of daden. Zo beledigen ze ongeveer elke minderheidsgroep: buitenlanders moeten maar terug naar hun land gaan, homo's zijn vies en vrouwen plaatsen ze zelfs lager dan hun talloze verbruiksvoorwerpen. Het enige goeie wat vrouwen eventueel kunnen goed doen, is door zich als lustobject te manifesteren, de slechteriken in de luren te leggen. En zelfs als ze dat doen, falen ze uiteindelijk grandioos, waardoor de 'bad boys' hun moeten komen redden.

Hmm, wat is hier zo erg aan, dit is een film... Dus ik zie het probleem niet. Al zouden ze grappig doen over iets wat ik zelf heb of ben heb ik hier niks tegen, dit is entertainment, en niet de persoonlijke mening van een acteur.

Nauwja alles wat jij slecht vind, vind ik juist goed

yeyo

Het gaat niet per se over wat hij zegt, maar vooral over zijn personage. Zijn uitspraken en mentaliteit zijn niet eens satirisch of ironisch bedoeld, er wordt zelfs vanuit gegaan dat je als kijker respect moet opbrengen voor een dergelijke houding. Anti-helden kunnen zich dat allemaal permitteren, maar zo worden Smith en Lawrence allesbehalve voorgesteld. Als ik dit bv. vergelijk met de Lethal Weapon films. Riggs en Murthaugh zijn ook soms rotzakken, maar vermakelijk, sympathiek, bescheiden en vooral menselijk. Nogal is een gigantisch contrast met de racistische, misogyne, egoïstische, homofobe, materialistische, empathie missende hufters in deze film.

yeyo schreef:

Ik vind Bad Boys II juist "vermakelijk, sympathiek, bescheiden en vooral menselijk"

"racistische, misogyne, egoïstische, homofobe, materialistische, empathie missende hufters",

Ja dat is zo in de film, dat maakt het juist "menselijk", omdat het in het echt ook gebeurt, dat maakt de film "vermakelijk".

yeyo

So? Verkrachtingen en moorden gebeuren ook in het echt, daarmee is nog niks gezegd. Bovendien gaat het er ook om dat ik niet kan sympathiseren met zulke individuen, want deze film straalt uit dat Smith en Lawrence maar godverdomme groot gelijk hebben.

Jij noemt dit alles "menselijk", ik noem het mensonterend.

KILLERBEE99

Hmm laatste reply snap ik niet echt, moeilijke woorden

Maar het punt is gewoon dat ik deze film vet vind en jij niet, er zijn verschillen en daar is niks mis mee

Het is gewoon entertainment, en ja verkrachtingen en moorden gebeuren in het echt ook, maar jouw punt klopt dan ook niet helemaal want je zegt ""racistische, misogyne, egoïstische, homofobe, materialistische, empathie missende hufters" daar is ook niks mee gezegt. Je zegt dat je het niks aan vind om die dingen (en een hoop andere), maar daar is toch ook niks mee gezegt...

yeyo

Ik bedoelde dat zaken die echt gebeuren, niet noodzakelijk als "menselijk" kunnen bestempeld worden. Ik ben nochtans zeer tolerant qua geweld/seks in films, maar de mentaliteit van Smith en Lawrence (die sommige mannen zich inderdaad helaas willen aanmeten) wordt hier zo ontzettend gecultiveerd en geprezen. Nergens is er ook maar een greintje zelfspot of kritiek.

Het moet allemaal maar doodnormaal zijn hoe ze kinderen intimideren, onschuldige kansarmen vermoorden en lijken onteren. Het feit dat al die walgelijke onzin nog als mainstream entertainment moet dienen vind ik al helemaal verwerpelijk.

KILLERBEE99 schreef:

maar daar is toch ook niks mee gezegt...

Wat bedoel je eigenlijk met deze laatste zin?

KILLERBEE99

"Het moet allemaal maar doodnormaal zijn hoe ze kinderen intimideren, onschuldige kansarmen vermoorden en lijken onteren."

Ik vind dit helemaal geen probleem en ook gewoon heel normaal voor in een film, dit gebeurt in oorlogen en andere plekken, daar moet je klagen, en niet omdat het in een film voorkomt.

In entertainment, mogen ze van mij iedereen belachelijk maken, zolang ze het persoonlijk maar niet bedoelen.

Nu naar je vraag Je zei tegen mij dat verkrachtingen en moorden in het echte leven ook gebeuren met het woordje "So" daarna, Dus ik denk dat met dingen zoals "racistische, misogyne, egoïstische, homofobe, materialistische, empathie missende hufters" ook niks is gezegt, want die gebeuren in het echte leven ook. En dat waren dingen die jij in de film minder vond, maar omdat het in de film voorkomt is toch ook niks mee gezegt, want het is een film, het is entertainment.

yeyo

Mijn punt was eerder dat die eigenschappen hen niet menselijk maken (zoals jij beweerde), gewoon omdat ze ook voorkomen in het echte leven. Want er gebeuren dagelijks zoveel onmenselijke zaken.

Verder is er ook helemaal geen probleem om provocerende of zelfs gratuite dingen in films te stoppen. Maar hetgene wat me stoort is dat Lawrence en Smith hier de oertypische Hollywood helden moeten voorstellen, à la Gibson en Glover in Lethal Weapon. Is dat de norm geworden dan?

Dit is een film die schaamteloos de egocentrische, bekrompen Amerikaanse cultuur totaal promoot, zonder een greintje zelfspot of andere toevoegende waarde.

GuyB schreef:

Haha, bedankt trouwens. Er stond daar eerst nog een andere reactie (van jou of van iemand anders, dat weet ik niet meer) en vandaar mijn daaropvolgend bericht, wat zo wel erg bot lijkt.

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

Zeer goede flm is niet echt spannend maar toch overtuigt hij.

Met toch grappige momenten.