• 9.373.574 stemmen

Met onder meer: Will Smith, Martin Lawrence en Gabrielle Union

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 9 oktober 2003

Plot Bad Boys II

"If you can't stand the heat, get out of Miami."

Mike Lowrey en Marcus Burnett van de politie van Miami krijgen een cruciale tip binnen over een belangrijke levering XTC-pillen vanuit Amsterdam. Het spoor leidt naar de Cubaanse nachtclubeigenaar Johnny Tapia. Die wordt al een tijdje verdacht van drugssmokkel, maar tot op heden is de politie er nog niet in geslaagd de vermoedens hard te maken. Naarmate het onderzoek van Mike en Marcus vordert, komen ze terecht in een grootschalige drugsoorlog tussen rivaliserende bendes uit de onderwereld. De twee agenten moeten bijzonder voorzichtig te werk gaan omdat Syd, de zus van Marcus, een undercoveroperatie voor de nationale drugsbrigade uitvoert om het imperium van Tapia ten val te brengen. Voorzichtigheid is echter niet de sterkste kant van Mike en Marcus.

Detective Marcus Burnett

Detective Mateo Reyes

avatar van GuyB

GuyB

De grootste vibe.

De film start met één van de beste beginscènes ever, waar je het gevoel hebt dat het na zoiets alleen maar kan dalen. Yeah right...Tot de laatste minuut adrenaline, een emotionele rit zou ik zelfs durven zeggen voor mensen die hier naar smachten. Visueel is hier niks op aan te merken, zoveel chemie tussen de acteurs en prachtige locatie's. Een badguy met prachtige huizen, waar achteraf enkel de deuren blijven van rechtstaan, want "alles moet kapot" is Mike Lowrey zijn ingesteldheid. Marcus Burnett aan zijn zijde is geweldig om aan te zien, elk woord dat uit de man zijn mond komt is grappig.

Ik kom tot de vaststelling dat ik nooit zo'n voldaan gevoel heb gehad bij een actiefilm. Die carchase op de highway? Ik bedoel...Hoe kan iets zo mooi zijn! Wat was dit een geweldig stukje cinema zeg. Als actieliefhebber is dit pure seks. Ik denk dat bijna niemand zo extreem van deze film geniet als ik. Zag de film nooit in deze omstandigheden en was ook al weer een tijdje geleden.

avatar van djelle

djelle

Leuke enthousiaste post GuyB . Inderdaad een fantastisch mooie actierit die bij elke liefhebber van het genre in de bovenste schuif ligt.

GuyB schreef:

Die carchase op de highway? Ik bedoel...Hoe kan iets zo mooi zijn!

Ongeëvenaard.

avatar van Elineloves

Elineloves

Herziening viel tegen. Ik had hem beter in mijn gedachten zitten dan hij daadwerkelijk was. Minder humor dan ik gehoopt had, het heeft een veel te lange speelduur en zelfs de actiescènes waren niet al te vermakelijk. Soms trekt de film zich véél te lang waardoor het vermoeiend wordt om naar te kijken. Op momenten herpakt het zich aardig en lijkt het weer een stijgende lijn te krijgen, maar helaas, dit wordt niet waargemaakt. Jammer.

avatar van The Oceanic Six

We ride together, we die together. Bad boys for life.

Na deel 1 te hebben herzien werd het vanavond tijd voor Bad Boys 2. Deze stond me altijd bij als de leukste van de 2 en daar blijf ik na een herziening bij.

Bad Boys 2 is meer van hetzelfde, maar wel groter, cooler en boeiender. Waar ik deel 1 tegen vond vallen door een zwak plot, een irritante Lawrence en tegenvallende humor, daar weet deel 2 me meer te overtuigen. Grootste plus was dat het allemaal cooler was. Lawrence had niet meer van die lame-ass opmerkingen. De rol van Marcus' zus maakte de film wat persoonlijker. De Bad Boys band tussen Marcus en Mike kwam er beter uit. Dit maal vond ik het onderlinge gekibbel en de sneren naar elkaar een stuk beter.

Wat ook duidelijk beter is dan in deel 1 is de actie. Vanaf minuut 1 tot het einde zit je in een rollercoaster van geweld. Nog altijd cool gefilmd en bijzonder amusant om te zien. De heerlijke opening bij een KKK meeting is al een prachtige start van de film, maar gelukkig krijg je daarna nog genoeg voor je kiezen. En dat alles met luchtige humor, zonder dat het gaat irriteren. Het is wel een typische Michael Bay prent, wat niet altijd positief is, maar in dit geval wel. Lekker over the top en het geeft je nooit een adempauze.

Waar Lawrence dit maal niet irritant is, daar is Will Smith wederom erg cool. Blijft toch wel een favoriet van me. Altijd stijlvol en boeiend. Hij heeft iets wat hem erg overtuigend maakt.

Geslaagd vervolg dus. Het had alleen wel wat korter mogen duren. 140+ minuten is echt too much. Soms zaten er toch wel wat mindere delen in. Minuutje of 100 tot 110 minuten is zat.

Bad boys, bad boys what ya gonna do? What ya gonna do when we come for you?

3,5* stonden en blijven wederom staan.

avatar van ehs21

ehs21

Iets minder dan deel 1. Komt vooral doordat het toch iets te over the top is naar mijn smaak. Vooral de achtervolgingsscenes zijn echt wel too much. Bij de eerste gaan er echt een stuk of 30 auto's over de kop met explosies etc. En ook op Cuba als ze door een complete krottenwijk rammen is het veel te overdreven. Sowieso niet een erg sterk einde in dat mijnenveld. Maar al met al blijft er wel een degelijke actie/humor film over. 3*

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Eeeh, dit was wel overdreven, veel erger dan het eerste Bad Boys-deel. Het was nogal aan de lange kant en een zwaar overspannen Martin Lawrence is na een tijdje ook niet meer leuk. Je zit te wachten tot ie gaat brullen "I'm too old for this shit". Op een gegeven moment werd de film ook wel erg dubieus met vies gewroet in lijken en copulerende ratten. Maar goed, ik heb me stiekem nog wel weten te vermaken. Ach laat maar komen, dat derde deel .

avatar van mod122

mod122

Wat een heerlijke actiefilm, jammer dat je tegenwoordig voor dit soort spektakel naar John Cena en Stone Cold Steve Austin moet kijken. Dit is toch echt veel beter dan dat soort films. Bij deze dan ook mijn oproep tot meer Hollywood Actie Films met goede en grappige acteurs.

avatar van ehs21

ehs21

Nou Bad Boys 3 gaat er iig aankomen over enige tijd. Tis nog wel de vraag of je daar blij van gaat worden natuurlijk.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Ben toch wel blij verrast met dit vervolg. Ik had hem al eens eerder gezien maar in mijn herinnering was deze film een stuk minder dan deel 1. Dat blijkt niet zo te zijn! Deze film is grappig en er zit vette actie in!

Hilarisch stukje als Martin Lawrence XTC heeft geslikt!

Twijfel 4 - 4,5 *

avatar van Laoslander

Laoslander

Ik heb werkelijk nog nooit zo'n draak van een film gezien! Moest ik de flop 250 zou kunnen samenstellen was dit een terechte nummer 1.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Soms heb ik zo'n avond waarin mezelf ervan vergewis dat ik zin heb in een Michael Bay film. Een avond hersenloos vermaak met lekker veel explosies, niet al te veel verhaal en een fikse dosis 'fuck yeah america!'. The Rock was bovendien mn lievelingsfilm toen ik klein was, een reden te meer om op Bad Boys II af te stemmen. Ik heb er jammer genoeg niet van genoten.

Helaas, net als bij Armageddon moest ik besluiten dat Michael Bay eenvoudigweg niet goed is in het maken van hersenloos vermaak. Het was niet mogelijk lui achterover te liggen in de zetel en te genieten van wat het beste dat de special effects studios ons te bieden hebben omdat Bay er niet in slaagt zijn scenes op een genietbare manier te orchestreren. Dat heeft vooral te maken met de ongelooflijke overdaad en de veel te snelle montage (letterlijk hoofdpijnverwekkend). Actiescenes kunnen op een geweldig mooie manier in beeld worden gebracht en op zo'n manier worden gemonteerd dat je mond er van open valt, maar dat doet Bay gewoonweg niet.

Verder, naast de actiescenes dan, zag ik cliché personages - de kwade politiechef, de gestileerde buitenlandse boef, de brave versus de badass cop - en een paar ronduit zielige scenes, zoals wanneer ze die vriend van de dochter van Lawrence binnenlaten. Smith en Lawrence komen eigenlijk helemaal niet over als het personage dat ze horen te spelen, hun credibility is onder nul en ik vraag me af waarom Smith steeds nog als typische LA-nigga wordt gecast terwijl hem dat al een hele tijd niet meer afgaat.

De meest bedroevende scene is wanneer ze met hun hummer door een sloppenwijk in Cuba vlammen. 'Fuck yeah America' ten top, maar op een erg zielige manier.

avatar van mugje

mugje

ik vind dit een vervolg dat nog beter is dan zijn voorganger. deel 1 was goed. maar deze is zelfs nog stukken beter:) meer actie, veel spectaculairdere actie, meer grappen en dat 2,5 uur lang.

ik heb me geen moment verveel tijdens deze film en hij had van mij nog wel langer mogen duren. je kunt duidelijk zien dat ze voor deze film een veel groter budget hadden dan bij de vorige. er wordt enorm veel gesloopt enz. en ook de soundtrack vind ik erg goed en de film nog spannender maken

+ spectaculaire actie

+ veel humor

+ 2,5 uur lang vermaak

+ goede soundtrack

avatar van SlasherMovieMan

SlasherMovieMan

Bad Boys II is zeker niet de slechtste!!!!

En dat terecht. Ik krijg gewoon geen genoeg van Will Smith en Martin Lawrence in deze overheerlijke buddy cop film. Deze vind ik zelfs nog beter dan het eerste deel. Michael Bay mag echt wel eens beginnen aan het derde deel van deze geweldige films!

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Nou bij na een herziening ga ik hem verhogen van 1,5 naar een 3,5! Eigenlijk verdienen alleen de actiescenes al een 3,5 maar de rest is ook wel aardig, snap niet waarom ik het eerder zon kutfilm vond, misschien omdat ik hem nou niet alleen keek en dus ook af en toe wat te lullen had, 2 en een half uur dit is namelijk best lang De scene op de brug, de schietscène in de badkamer met de roterende camera en de fantastische eindscène (hummer enzo ) maken heel erg veel goed.

avatar van djelle

djelle

Martijnnn schreef:

Het verstand komt met de jaren .

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Heerlijke foute actie en humor. love it!

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Stukken beter en grappiger dan het eerste deel.

Was hier ooit aan begonnen, maar nooit afgezien. Heel veel was dus nieuw voor mij en ik had gaandeweg steeds meer spijt dat ik deze nooit eerder gezien had.
Heb behoorlijk genoten zelfs. Is het niet van de stoere en goedgefilmde achtervolging op de brug, dan wel van de heerlijke combinatie van Lawrence en Smith.

Vond het duo in het eerste deel al leuk, in dit deel zijn ze nóg grappiger.. Heb diverse keren haast dubbel gelegen van het lachen.
Vooral in die mediawinkel waar ze een enorme flater slaan door te doen laten overkomen dat ze homoseksueel zijn. Erg voorspelbaar natuurlijk, maar door die twee toch leuk en humoristisch.

Ook al stelt het verhaal wederom niet veel voor is dit toch een aanrader voor iedere actiekomedie-fan. Eén van de betere Bay-films!

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Geweldig als ineens Reggie voor de deur staat om met z'n dochter uit te gaan. Mooiste stukje van de film.

avatar van Spetie

Bij een vervolg moet het altijd meer zijn bij Michael Bay, zo bewees hij met de Transformers films, maar bij het tweede deel van Bad Boys is dat ook het geval.

Meer actie, meer explosies, meer achtervolgingen, meer geweld en helaas ook meer speelduur bij dit vervolg. Vooral dat laatste haalt deze film echt een stuk naar beneden. Dat een hersenloze actiefilm als deze bijna tweeënhalf uur moet duren, is eigenlijk te gek voor woorden.

Of het komt doordat deze film 8 jaar later is gemaakt, is moeilijk te zeggen. Waar Smith en Lawrence in het eerste deel zeker nog een bepaalde chemie met elkaar hadden, lijkt dat in dit vervolg een heel stuk verdwenen. De grappen zijn een stuk minder goed, meer platvloerser en vooral dus ook minder leuk. Verder heeft de film ook weinig spanningsopbouw. Bij een film met zoveel actie als deze mag je dat wel verwachten, het tegenovergestelde is echter waar.

Gelukkig ziet de actie die plaatsvindt er nog wel goed uit. Dat is iets wat Bay toch wel aardig beheerst. Jammer alleen dat de rest van de film bijna niks voorstelt.

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Verstand op 0 en gaan! Van begin tot eind vermaak met de de hoofdletter V

avatar van schram101

schram101

De zoveelste genialiteit van Bay

Bay kan iets wat niemand anders kan. Natuurlijk zijn er meer goede actiefilms. Tony Scott is een regisseur die misschien nog wel het dichtste bij komt. Maar Michael Bay staat toch wel eenzaam op zijn troon. Transformers, Bay Boys en Armageddon. Magistrale popcorn. Hapklare brokken. Bay kan het.

Bad Boys II is een stuk leuker dan Bad Boys en is dan ook qua alles de grote broer van laatstgenoemde. Doe alles in het kwadraat en je krijgt dit. Hoewel het een klein kwartiertje korter had gekund is er eigenlijk geen vervelen bij. De chemie tussen Smith en Lawrence komt een stuk beter uit de verf dan in het eerste deel. Daarnaast is achtervolgingsscene op de brug natuurlijk één van de beste aktiescene's, ooit!

Bay, breng ons deel III..!

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Visueel erg fraai. Het verhaal, acteren en de personages spreken mij niet zo aan. Laat staan die flauwe humor, af en toe een echt leuke grap voor mij.

Overdonderend kleurengeweld, gecombineerd met overige hippe vormgeving. Actie, snelle auto's, vrouwen, automatische wapens, clubs, drugs, geld, macho's... je moet er van houden.

Muziek is veel minder gewaagd dan de kleuren, maar prima bij de beelden passend. Soms met een lichte hiphop touch, maar meestal overige, naar verhouding vrij softe, electronica.

avatar van GuyB

GuyB

Nog zo'n scène uit BB2 die in mijn top tien staat van meest memorable actiescènes van de voorbije 13 jaar... Prachtig hoe de camera in cirkelbewegingen door de twee kamers gaat, is daar een naam voor? En dan de dialogen Vooral Lawrence is geweldig.

avatar van Minotaures

Minotaures

Heb gehoord dat de scène waar Reggie in voorkomt geïmproviseerd was. Maakt het nog toffer van Lawrence en Smith

avatar van jipt

jipt

GuyB schreef:

360 shot

avatar van j0enne

j0enne

Je kon me echt opvegen bij:
'Now that's how you're suppose to shoot! For now on, that's how you shoot!' met 'Now that's how you're suppose to drive! For now on, that's how you drive!' in m'n achterhoofd
En die scene met dat kind dat uit wil met de dochter van Martin Lawrence is natuurlijk briljant!

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Kijk hoe episch die poster is Dit blijft een ondergewaardeerde actie film. Het is altijd een van mijn favorieten geweest wat dat betreft.

avatar van Kondoro

Kondoro

de film heeft een 5.0 gekregen.

Het is namelijk ook mijn lievelings film !