Genre: Komedie / Fantasy
Met onder meer: Jim Carrey, Jennifer Aniston en Morgan Freeman
Releasedatum: 26 juni 2003
Plot Bruce Almighty
"In Bruce we trust?"
Bruce Nolan (Carrey) is een nieuwsverslaggever met ambitie, maar ziet de rest van de wereld zich hogerop werken terwijl hijzelf achterblijft in het middelmatige. Na wederom een dag vol tegenslagen verwijt Bruce God nalatigheid, omdat Hij nooit naar hem luistert. God hoort dit blijkbaar wel en geeft Bruce Zijn krachten onder het motto: kun jij het beter? Deze taak blijkt echter best lastig te zijn.
Bruce Nolan
Ally Loman
Bobby
Dallas Coleman
MarkFish
En een incidentele kreun van de pijnscheuten in mijn hoofd....
Toen ik in de sneak naar deze film ging, al weer een poosje geleden, werd er enorm veel gelachen. Vooral bij dat stuk met die nieuwslezer z'n gebrabbel ( en de beelden van de opname daarvan waren ook erg lachen).
Clydorn
Dat van die nieuwslezer die er niet uit kwam was precies de 1e en enigste keer dat er bij ons in de kamer (zaten 4 mensen) gelachen werd. Verder was het doodstil de hele film (op een vloek over het niveau van de film na).
Ja, toen ik 'm in de bios voor het eerst zag heb ik en de rest van de zaal hard gelachen. (Het gebrabbel van de nieuwslezer was inderdaad een hoogtepunt.) De eerste helft was dus vermakelijk en heb vaak gelachen, de tweede helft was zwaar k*t. Zelf ben ik een trouwe Friends fan, maar het gejank van Anniston werd ook mij te veel. De tweede keer dat ik de film zag (thuis) heb ik 'm niet afgekeken.. en met het lachen valt het dan ook weer mee. Het is toch anders met een comedy. Lachen is een emotie en emoties zijn aanstekelijk. Als een bioscoopzaal helemaal vol zit, lach je toch wat vaker dan wanneer je thuis zit te kijken.
The Goss
Leuke film voor tussendoor. Sommige scenés waren leuk. Vooral het stukje met gebrabbel en gepiep van Evan. Al met al niet heel erg bijzonder. Ik had meer van Carrey verwacht.
En Jennifer is en blijft een snoepje.
Jeroen!
Dit noem ik nou pulp.
even leuk, maar gaat al snel vervelen.
Heb Jim Carey veel en veel beter gezien.
fredjas
Een van de betere films van Jim Carrey.Een 4.
GFM
Deze film had zo veel leuker gekund, blijft allemaal wat tammetjes....en het einde is gewoon zo bar en bar slecht....dat romantische gezeik paste wat mij betreft echt niet.... beste stukje vond ik dat de grote rivaalcollega werd nagesynchroniseerd door Carrrey...3 * dan maar
Het beste van deze film is de trailer....
Lenn
had van jim carrey iets meer verwacht
sommige stukken zijn smakelijk andere er te veel aan
je bent voor carrey of niet
Esteban
Bruce gets Almighty again?
Sony Pictures Entertainment, Universal Pictures en Spyglass zijn aan't onderhandelen over een al dan niet onrechstreekse sequel voor Bruce Almighty, gebaseerd op een script 'The Passion of the Ark'. Hoewel de onderhandelingen nog maar net begonnen zijn staat wel al vast dat ze absoluut Jim Carrey en Tom Shadyac terug willen...
Bron : Variety
Het verhaal zou gaan over God die voor een tweede maal iemand moet kiezen om zich voor te bereiden op een nieuwe grote vloed.
I don't know, ik hoop dat Carrey zich aan zijn principe houd, nl. "I don't do sequels. Why would I do sequels when there's so much new to discover?". Al gaan de geruchten dat Carrey hier wel toe bereid zal zijn omdat het over een totaal ander verhaal gaat.

Tompie film
Mager filmpje. Met dit idee moet toch veel meer te doen zijn. Nu vind ik het goedkoop. Ik had veel meer van deze film verwacht op voorhand. Het is ook ongelofelijk moraliserend, waar ik ook al allergisch voor ben.
Ace Ventura....?
Of een flink vergoeding.
Esteban
Ace Ventura 2 was contractueel verplicht in het geval de eerste een succes was. Daar kon hij niet vantussen.
Gelukkig dat de man geen sequels wilt doen, of er was ondertussen ook al sprake van 'How the Grinch Saves Christmas'.
Tha Flow
Ik had er meer van verwacht als Jim Carrey fan, maar het viel toch een heel klein beetje tegen. Als je vooraf hoort waar het over gaat (iemand mag God zijn voor een week) en je ziet wat voorstukjes verwacht je iets heel leuks. Maar zoals ik zei het viel wat tege. Iets te Amerikaans emotioneel. Iets te weinig goede grappen en iets te weinig Jim Carrey op zijn best. Maar nog steeds een vermakelijke film.
Gek, ik kreeg precies wat ik verwachtte.
Take One
Ik vond 'm ook tegenvallen. Er had zoveel meer grappigs uit het gegeven gehaald kunnen worden. Bovendien vervalt Carrey in oude trucjes die we allang van hem kennen. Beetje jammer allemaal. Desalniettemin wel vermakelijk, maar niet meer dan dat.
Mister_Pink
Wat een saaie, eentonige en slechte komedie! Ik heb echt werkelijk nergens om kunnen lachen. Carrey was echt heel beroerd, en moest het weer van zijn hilarische lichaamstaal hebben. Het verhaal is ook te belachelijk! Waarom wil hij een betere baan bij dat kleine station als hij god is?!?!?!
mister blonde
omdat dat tijdelijk is...
Mister_Pink
Als ik Bruce was zou ik mijzelf gelukkig maken. Zo hoeft Bruce zich niet meer te ergeren aan zijn baan, want hij is gelukkig.
mister blonde
? iets waar hij ongelukkig van is geworden is het verliezen van zijn baan. het is erg belangrijk voor hem (zoals heel de film duidelijk wordt) dat hij binnen het radiostation slaagt. nu kan hij dat bewerkstelligen. hij kiest ervoor zichzelf gelukkig te maken (wat dus niet lukt) en erger hij vergeet de rest.
MWX
leuke film met hillarische momenten. echt van genotten van deze film. niet de beste film van jim carrey maar wel een van de leukste.
it's goooood!!!!
Vera
Nouw sorry mar ik vin dit juist wel 1 van zijn beste films hoor.
Hij speelt hartstikke leuk. Lijkt mij ook welles wat om de baan van God over te nemen haah!!
In ieder geval krijgt ie van mij 4.5***!!
dope
- 20072 stemmen
Lachuh! Vooral de scène waarin zijn concurrent voor het eerst als anchorman op tv is, is om je te bescheuren. Of je wil of niet, je moet wel lachen! Ik vind hem alleen wat te romantisch, dat mag voor mij achterwege blijven, dus: 4*

Evan Almighty
2007

Komische fantasyfilm 'Bruce Almighty' te zien op televisie

Jim Carrey zou Satans krachten hebben gekregen in nooit gemaakte 'Bruce Almighty'-sequel

Intouchables
Komedie / Drama, 2011