• 9.378.059 stemmen

Met onder meer: Iko Uwais, Ray Sahetapy en Yayan Ruhian

Gesproken taal: Indonesisch

Releasedatum: 5 juli 2012

Plot Serbuan Maut

"1 Ruthless Crime Lord, 20 Elite Cops, 30 Floors of Hell"

Een SWAT-team komt vast te zitten in een appartementencomplex dat tot de nok toe vol zit met bewapende drugsdealers en moordenaars. Terwijl het team zich een weg probeert te banen door het doolhof van kamers en etages, beginnen de genadeloze moordenaars een gevecht tegen de agenten.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Top Actiefilm, beste actiefilm sinds tijden!

vechtscenes waren geweldig in elkaar gezet en het zag er allemaal goed uit..gevechten waren echt geweldig..maar ook het begin waarin ze het flatgebouw invallen is al goed..alleen het verhaal is iets wat we al vaker gezien..

avatar van gorelover

gorelover

Vond het ook echt interessant worden toen de messen etc in beeld kwamen bij de gevechten.

Wat bruut, vooral met dat mes in het been.

AAUWW.

avatar van Waackx

Waackx

Heerlijke actiefilm die het inderdaad niet moet hebben van een steengoed verhaal of geweldige acteerprestaties maar geeft gewoon de actie waarvoor je betaalt en wat je wilt.

Vergeleken met de een gemiddelde Hollywood-actiefilm zijn de gevechten behalve erg goed, ook zeer overzichtelijk gefilmd en ondanks de film op sommige momenten vrij bruut is,valt er genoeg te lachen in de film, daardoor wordt ie nog beter.

De shoot-outs hadden wat langer mogen duren en de gevechten wat minder maar die kleine man met het lange haar was echt een genot om naar te kijken hoe die kan vechten.

Heeft absoluut zijn bioscooprelease verdiend alleen zonde dat ie zo weinig steden draait,

maar veruit de beste actiefilm sinds tijden.

dutchtuga

Werkelijk geniale knokfilm. Het uitgangspunt is heerlijk simpel, de setting briljant en de actie en het zweet bijna voelbaar. Tot nu de actiefilm van het jaar.

Cult Movies Reviewed: The Raid - recensie - cultmoviesreviewed.com

avatar van boemboem27

boemboem27

wat een actiefilm,het type zoveel mogelijk bloed en slachtwerk a la "Machete".

veel marterial arts

verhaaltje van niks maar dat hoeft bij dit soort films ook niet

avatar van Waackx

Waackx

Ik word moe van die reacties dat het verhaal niks voorstelt.

Een SWAT-team dat een gebouw wilt ontruimen waarin criminelen in zich bevinden,

wat verwacht of wil je nog meer dan ?

En Machte is een kinderfilm vergeleken met deze film.

avatar van Angelo2

Angelo2

Prima actiefilm die erg sterk begint maar dan richting het einde wat inzakt. Er zitten een paar toffe, harde scenes in maar ook wat mindere. Vooral dat eindgevecht was te lang en te weinig boeiend.

Vond de geluidseffecten ook wat tegenvallen. Me verder erg vermaakt met deze no-brainer. Een dikke 7

John Lee Hooker

Yes! Zoals het hoort. Eindelijk weer eens een echte goede actieprent waarin een SWAT-team het zwaar te verduren krijgt in een duistere flat. Geen overbodige zijwegen of een gijzeling van een vriendin. Dat softe gedoe wordt ingeruild voor heerlijk geweld met bizarre kills en messen in de nek. Continu grauw, hard, meedogenloos, beklemmend, strak en vakkundig. De angst en de spanning komt erg goed naar voren en de personages hebben ècht pijn als ze geraakt worden. Soundtrack is ook waanzinnig. Fenominaal en voor fans van dit genre absoluut een must-see.

avatar van groente12

groente12

Herkeken! The Raid is en blijft een mthrfking goeie actie film. De combo's en shootouts zijn echt van een andere planeet!

avatar van Spetie

Een goede actiefilm, al werd ik er niet door weggeblazen.

Maar het kijkt allemaal erg lekker weg. Prima uitgangspunt ook. Men neme een flatgebouw, zorgt ervoor dat de good guys in de val komen te zitten, waarna er niets anders resteert dan knokken en zorgen dat je het overleeft.

Uwais deed het in ieder geval meer dan aardig. Goede uitstraling en erg goede vechtmoves. Op dat gebied zat het sowieso wel goed. Veel diversiteit in wapens en actie. Vooral het gevecht met Mad Dog, was erg mooi om te zien.

Tussendoor zat er soms net wat teveel pauze tussendoor. Er zat niet echt een doel achter en daardoor werd het ook nooit echt geweldig, of erg goed. Maar het is fijn kijkvoer, dat moet gezegd worden en die klappen lijken ook allemaal echt heel hard aan te komen, dat doen ze altijd wel goed in Azië.

In het genre zeker een aanrader, maar toch mist het voor mij net datgene om echt een topper te zijn.

Spetie schreef:

Geen doel? Hun missie was om de bende uit te schakelen. Dat wordt van tevoren nog besproken in het busje.

avatar van Spetie

Klopt, maar uiteindelijk bleek dat nutteloos, gezien het verraad etc. Ik bedoel ook meer dat er niet echt naar een doel toegewerkt werd in het verhaal zelf.

avatar van Reinbo

Doel was/werd overleven. Kan me geen groter/belangrijker doel voorstellen.

avatar van Spetie

Ja, maar ik voelde nooit die intense spanning. Ik kan het moeilijk onder woorden brengen. Is een soort van gevoel dat ik hier miste.

avatar van The Oceanic Six

Ik kan je goed volgen Spetie, was ook mijn gevoel bij de film.

Primair was het doel overleven, maar later in de film kwam er nog een soort van plotje tussen wat me ook niks boeide.

avatar van Reinbo

Ik had dat gevoel juist heel erg. Had als kijker echt het idee 90 minuten in een pressure cooker te zitten. Subplotje boeide me verder ook voor geen meter.

John Lee Hooker

Eens met Reinbo, volop spanning juist. Ik ga me niet ergeren aan zo'n marginaal subplotje terwijl de rest een spektakel is.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

De vecht scenes zijn absoluut een spektakel ja, maar om deze film dan vervolgens met 5 sterren te belonen gaat in mijn ogen te ver.

Het kan aan het hoofdpersonage, het slappe einde of het verhaal liggen, maar de film mist gewoon nét dat beetje extra.

dutchtuga

Subplotje is bijna volledig verwaarloosbaar. Snap verder niet welk beetje extra hier in had moeten zitten.

avatar van Prudh

Prudh

Vind het alleen jammer dat de aanloop wat lang is. Duurt toch wel een half uur voordat de film pas overgaat op pencak silat op maximum overdrive, maakte de tweede kijkibeurt wat saaier.

dutchtuga

Vind die opbouw toch wel essentieel. Het geeft de kijker tijd de setting op zich te nemen en soort van samen met het SWAT-team op te bouwen naar de confrontatie.

avatar van Hdde

Hdde

Serbuan Maut: een film die bijzonder lekker wegkijkt. De spannings-, of eigenlijk actieboog, is continu van hetzelfde niveau. Enigszins een film met een heroïsch tintje met een ''goede'' afloop. Dit gedurende de hele film prachtig uitgewerkt.
Kritiek op de verhaallijn vind ik enigszins ongegrond. Ik zie films in de top 250 staan die tevens een flinterdun verhaallijn hebben, niet dat dit een graadmeter behoort te zijn.

Deze film krijgt sowieso een herziening.

avatar van Diederik58

Diederik58

Gewoon een knokfilm. De acteurs zullen er hard voor moeten hebben getraind, dat is knap. Maar voor de rest is een magere film. Zakt wat in en bloeit op het eind weer op.

Wel aardig dat ze in een land waar corruptie en verwevenheid tussen misdaad en politie aan de orde van de dag zijn, een dergelijke film maken.

Onderhoudende film.

avatar van Shinobi

Shinobi

Gewoon een lekker dikke actiefilm gevuld met brute scènes en een flinterdun verhaaltje zoals het hoort.

De film had alleen wel wat ingekort kunnen worden, want de pauzes tussen de gevechten door waren best saai te noemen

Desondanks 4,0 sterren. Zeker wel één van de beste actiefilms van de laatste tijd.

avatar van Friac

Friac

Deze film viel me helaas wat tegen. Mijn nieuwsgierigheid werd aangewakkerd door de goede respons tijdens het Imagine Filmfestival en de lovende recensies van heel wat Belgische filmrecensenten (een 3/4 sterren-quotering voor een "ordinaire" actiefilm is best opmerkelijk voor enkele "serieuze" recensenten). Jammer genoeg kan ik niet helemaal meegaan in het enthousiasme.

Misschien heb ik het gewoon niet begrepen op "pure" actiefilms. Ofwel moet er een degelijk "excuusverhaaltje" bestaan (die genoeg verfrissende adempauzes inlast tussen al de actiescènes), ofwel moet de actie net iets unieker/harder zijn om me helemaal over de streep te kunnen trekken. Begrijp me niet verkeerd, de knokpartijen die je in The Raid zien ogen zeker en vast geraffineerd en getuigen van heel wat discipline en kunde. Echter is het teveel van dit soort actie, en misschien is mijn blik nog niet verfijnd genoeg om telkens weer nieuwe elementen te ontwaren, maar ik vond het nogal eentonig worden op den duur.
Aanvankelijk had ik ook verwacht dat de film veel smeriger en rauwer zou worden, door o.a. gebruik te maken van allerlei wapentuig (hamers, messen,...). Dit soort vechtscènes zijn ook aanwezig, maar raken ondergesneeuwd door de lawine aan vuist/voet-gevechten.

Aan het begin van de film zit er een heerlijke scène waarin de soldaten de schaduwen van hun belagers in een flits zien voorbij trekken. Dat soort visuele krachttoeren - die de spanning verhogen - had ik graag meer gezien, net zoals de zenuwslopende gevechtsscène tussen de protagonist en de 4 machete-gekken.
Ook vond ik het zeer jammer dat de baas en zijn twee handlangers uiteindelijk niet goed uit de verf kwamen. De beslissing om Andi meteen te ontmaskeren als de broer van de protagonist vond ik zeer jammer: meteen valt een potentieel charismatische schurk weg. Bovendien had hij - in tegenstelling tot wat aan het begin verteld werd - absoluut geen enkele zeggenschap over Mad Dog, die op zich ook een beetje tegenviel. De confrontatie met de baas zelf was ook ietwat teleurstellend. Dit type actiefilm - je moet naar de bovenste verdieping geraken - roept natuurlijk de logica van een traditionele 3D-shooter op, en daarom verwachtte ik als kijker een spetterende finale met "eindbazen". Die viel uiteindelijk dus tegen.

Het verhaal heeft niets om het lijf, maar dat hindert niet in dit type film (al had een beter/uitgebreid verhaal voor mij persoonlijk een meerwaarde betekent, aangezien ik de actie behoorlijk eentonig vond). Echter lag er een ietwat melig Aziatisch sausje overheen, nogal sterk aanwezig bij de ontmoeting tussen de beide broers. Het einde van de film voelde me ook iets te veel aan als een ordinaire B-film, terwijl ik had gehoopt op een echte slag in het gezicht.

Nee, van The Raid had ik dus meer verwacht. Liefhebbers van de in de film gehanteerde vechtkunst halen allicht hun hartje op, maar bij mij werd de onophoudelijke stroom aan actiescènes na een tijdje helaas te monotoon. Iets meer variatie had de film absoluut deugd gedaan.
Ik twijfel tussen 2,5* en 3*, voorlopig hou ik het op een zeer ruime 2,5*...

avatar van snarf7

snarf7

waar ging dit over? knokken verder helemaal niks.

dutchtuga

Het is dan ook een knokfilm.. Maar het gaat wel degelijk ergens over, namelijk een SWAT-team dat een drugsbaas wil uitschakelen. Meer heb je niet nodig.

avatar van Materny

Materny

Maar één voorstelling per dag in Breda, en dan ook nog eens rond 23.00

Ze zijn helemaal van het padje af.......

avatar van EW101

EW101

Hoe komt het toch dat deze niet eens in Limburg of Maasmechelen draait?

dutchtuga

Film is op Play al te bestellen. Release is 24 september.