Battleship (2012)
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Morgen om 23:00 uur op PRO 7
Plot Battleship
"The Battle for Earth Begins at Sea"
In Battleship zien we hoe de vloot van de marine het moet opnemen tegen buitenaardse wezens die het op de aardse watervoorraad voorzien hebben. Opgesloten in een buitenaards krachtveld van meer dan 480 kilometer, moeten 5 wereldse schepen en 5 buitenaardse schepen het zonder enige vorm van communicatie tegen elkaar opnemen in een strijd voor het leven - het lot van de wereld staat op het spel. Er wordt gevochten als David en Goliath - is inventiviteit, strategie en ouderwetse spierkracht genoeg om de buitenaardse wezens te verslaan?
Lieutenant Alex Hopper
Sampson JOOD Strodell
Boatswain Mate Seaman Jimmy "Ordy" Ord
cantforgetyou
- 1954 berichten
Ik dacht dat deze film niet mijn ding zou zijn. Te Amerikaans, overdreven personages, stoer macho gedrag, overdreven cliché verhaallijn. En eigenlijk zitten deze vooroordelen ook allemaal in deze film. Toch stoort het niet. En heb ik mij daar niet aan geërgerd. Integendeel. Het is een actie film, waar de tijd van voorbij vliegt. Zeer goede special effects. Super entertainment!!!!!!!!
Nomak
Aliens die in een mum van tijd een gigantisch en ondoordringbaar energieveld neerzetten, maar afweergeschut hebben ze blijkbaar niet. Een hele hoop onzin in deze film, met een totaal overbodige Rihanna. Taylor Kitsch had ik hoog ingeschat na zijn rol in Wolverine, maar hier valt hij net als de hele cast tegen.
Ik vraag me trouwens af hoe die nietsnut in een mum van tijd een redelijk hoge rang heeft gekregen bij de marine.
Scheurleer
De film werd in trailers nogal bombastisch aangekondigd, maar is wat mij betreft een tegenvaller. De effecten/graphics waren wel goed, alleen een beetje teveel geleend van films als Transformers en de Longoliers. De acteerprestaties vielen zwaar tegen. De hoofdpersoon acteerde als een mislukte Tom Cruise en paste qua karakter totaal niet bij z'n rol. Ook Liam Neeson vond ik niet sterk in zijn rol van admiraal.
Mister_Movie
Nja, de filmp wil vriendjes zijn met vele groepen:
* met de pubers door Rihanna
* met de Japanners
* met mensen met een handicap (wat op zich mooi is)
* met de oude garde (via de veteranen)
Gewoon teveel 'trying', de film kwam mij vreselijk geforceerd over.
Vooral de rol van Rihanna vond ik ronduit belachelijk. Dan heb je verdorie prima special effects, een redelijk net idee binnen het tanende SF-genre, enkele uitstekende acteurs... alle nodige elementen om er een uitstekende film, zelfs blockbuster van te maken, en dan is daar... Rihanna. De vrouw kan NIET acteren. Enkele stoere woordjes, wat schattige blikjes en het korte monoloogje wat ze opvoerde toen ze voor het eerst de helm van de alien oplichtten was het absolute dieptepunt van haar volstrekt overbodige en puur commerciële verschijning in deze film. Wat moeten de echte acteurs wel niet gedacht hebben ? Ongeveer zoiets als ik lijkt me.
Wat me minder stoort is dat de film overbeladen is met een hele reeks gigantische onlogischheden. En dat de aliens, qua technologie zo ver vooruit, zo compleet achterlijk blijken te zijn, vergeef ik nog nipt vanwege de momenten van eerlijk entertainment.
2,5* (als ik m'n teleurstelling mee had laten stemmen, waren het 2*)
Gang_Star
Mede door de trailer die er tof uitzag en de bioscoopaankondiging had ik hoge verwachtingen. En dat was redelijk onterecht.
Deze film wil maar tergend langzaam op gang komen. In de eerste minuten is het nog wel grappig als één van de broers Hooper een kipburrito uit de winkel wil halen en daarvoor zelfs zover gaat dat hij inbreekt en de boel flink vernield, maar wel geld neerlegt voor die burrito. En daarna is het lang zeer saai. Vanaf pak hem beet 40 minuten begon de film eindelijk vaart te vertonen, maar was de actie ondanks de prima special effects toch niet altijd even vermakelijk.
De buitenaardsen zagen er qua uitrusting overigens best aardig uit, met hun pakken die geïnspireerd leken op de uitrustingen als bijvoorbeeld van de Dead Space games (zonder dat blauwe licht op de rug) en hoewel de schepen van de buitenaardsen er niet slecht uitzagen, leek het toch teveel gejat van Transformers.
De special effects waren voor mij goed, en grafisch zag de film er ook vrij mooi uit, maar de actie viel eerder gezegd ietwat tegen en naar mijn idee was er meer uit te halen voor deze film.
nakada
.... gigantisch en ondoordringbaar energieveld ....
Mars4i
Een echte verstand op 0 film met een hoog Amerika boven alles gehalte. Maar ondanks dat is hij echt nog wel leuk om te zien. Weer zo'n film waarin de special effect guys er lol in hebben om weer van alles in te laten storten. Maar dat doen ze wel goed. En in zo'n film accepteer ik wel dat er iets minder geacteerd wordt. Dus 3 sterren van mij.
Decec
Uitstekend actie/avontuur/sf/thriller/oorlogfilm...
Spannend verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Liam Neeson...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Super mooi HD kwaliteit...
Goed gemaakte SF...
Heerlijk genoten...
j0enne
Nooit geweten dat Matt Damon een broer heeft. Wat lijkt die Jesse Plemons veel op hem!
frolunda
Battleship hangt aan elkaar van alle denkbare clichés en dan nog een graadje erger.Na een flauw en soms zelfs irritant eerste half uur krijgen we gelukkig wel wat leuke aktie voorgeschoteld maar ook dat kan de film niet echt meer redden.Tegen het einde toe wordt het zelfs een beetje lachwekkend.De acteerprestaties zijn ook niet echt om over naar huis te schrijven met de rol van Kitsch als dieptepunt.Gelukkig kijkt het geheel wel lekker weg zodat het niet helemaal vergeefse moeite is.Gemiddeld.
otherfool
We are all gonna die... just not today.
Van alle onnozele, over the top belachelijke USA Marine Corps Uncle Sam bullshit die de afgelopen decennia via het celluloid over onze nietsvermoedende hoofden is gestrooid, moet dit zowat de meest amusante zijn geweest! Alles is groot aan Battleship: de hoeveelheid onzin van het verhaal, het ego van de stuitende hoofdrolspeler, het decolleté van Decker, het aantal clichématige personages en ga zo maar door: heerlijk!
Berg houdt zich niet in: een echte Midden Oosten veteraan zonder benen moet een vulkaan oplopen, Rihanna krijgt een geweer in handen gedrukt dat groter dan haarzelf is en krijgt de opdracht boos te kijken, terwijl AC/DC door de boxen schalt worden hoogbejaarde ijzervreters in een antieke battleship aan het werk gezet en aan het eind wordt simpelweg heel Hawaii opgeblazen, hoe cool is dat?
Puur onschuldig lollig vermaak. 4*!
shrink
Heerlijke film, die me in alles verrast heeft. Zelfs de special effect waren nog beter dan de positieve geluiden die ik gehoord had. Het verhaal, romantiek en acteerwerk waren van een positief niveau. Ik heb genoten op mij 144 cm breedbeeld TV. Super !
Leno
Met lage verwachtingen bleek dit toch een vermakelijke SF / actiefilm te zijn. De aliens zijn niet echt overtuigend en het verweer tegen hen evenmin, toch zit de film boordevol actie en aardige special effects en kijkt het lekker weg. Eigenlijk kan ik weinig positiefs melden, desondanks vermakelijk. Misschien omdat de cast niet eens zo onaardig was en er geen echt irritante personages in zaten.
jipt
Leuk om uit te vinden wat ik allemaal met m'n surroundsysteem kan maar de film zelf is te onzinnig voor woorden. Zaadloos tot de macht drie. Actie is ook vreselijk ééntonig.
Heb er wel een les van geleerd: JOIN THE NAVY!
Naomi Watts
Vraag me gewoon af wat zaadloos betekent. Qua score erg begrijpelijk verder.
Vind het verre van een meesterwerk maar speelt mij precies in de hand wat ik graag van een blockbuster zie. Ik ben vooral helemaal weg van die Transformer-esque audio design, zoals je aangaf een genot voor op je home cinema setup. Gewoon een audiovisueel krachtige lompe blockbuster met magistraal sound design en met Rihanna (die ik echt de meest coole voorkomen vind hebben).
Humor en verhaal is lachwekkend maar het is vooral de vormgeving die me zo enthousiast maakt, zelfde geldt voor de Transformers franchise. Alle 4 mijn favoriete blockbusters.
jipt
Zaadloos is een term speciaal bedacht voor deze film
Betekent kleurloos, futloos, hersenloos, zielloos, talentloos en wat dan nog meer in één.
Vond het visueel niks nieuws en Rihanna alles behalve noemenswaardig. Audio was wel top.
NYSe
"Zaadloos" is misschien wel de laatste term die me te binnen schiet bij dit testosteronmonster
jipt
Anabolenmonster waarvan het spermaniveau gedaald is tot het minimum
boozebelly
- 1908 stemmen
Film die uitstekend doet wat ie moet doen, namelijk hersenloos entertainen.
Op de iets te lange introductie na zit er een goed tempo in de film. Die 131 minuten vlogen voorbij als een aangename zeebries. Soms maakt de film zich helaas wel wat schuldig aan de standaard clichés. Ook moeten hier weer de oude Amerikaanse veteranen even geëerd worden, maar doordat ze op dat moment voor muziek kiezen zoals AC/DC's Thunderstruck krijgt het wel iets luchtigs i.p.v. dat het te zoetsappig geouwehoer wordt. Het liefdesverhaaltje had van mij wel volledig achterwege mogen blijven. De cast vult hun rollen gewoon prima in en de special effect's mogen er ook zijn.
Heb me goed vermaakt. Zoals hier onder mij al mooi is verwoord, een "anabolenmonster". Zo hoort een blockbuster te zijn in mijn ogen. Mooie voldoende.
Beertje45
Aardig vermaakt! Pearl Harbor meets Transformers, in de jaren vijftig werden ook volop films gemaakt met buitenaardse evil aliens en het blijft hoog amusement. Ik vond het geheel lekker spannend, alhoewel de stukken met het liefje van Hopper eigenlijk overbodig waren. Wel een ondankbaar miniem rolletje voor Liam Neeson en Rihanna op zoek naar een nieuwe carierre?
nadrin
Veel goeds in dit verhaal. Maar ook vaak over THE top. Zo vond ik de inbreng van de gepensioneerde soldaten niet zoals bedoeld grappig. Maar een afbraak aan het tot dan toe geloofwaardige verhaal.
De Baas
Inderdaad veel goede stukken, en hier en daar wat over THE top. Alleen heb ik me daar absoluut niet aan geërgerd. Ik heb me zelfs moment verveeld tijdens deze film,
Ik ben over het algemeen geen fan van Amerikaanse soldaatjesfilms, (misschien past dit ook beter bij Sience Fiction) Maar deze komt zeker in mijn lijstje van topfilms van 2012.
Zaadloos. Juist..
Aldus Naomi Watts na 25 Spring Breakers herzieningen
mjk87 (moderator films)
Dit is zo een beetje wat Tranformers had kunnen - en moeten- zijn. Vermakelijk, met prima actie door een regisseur die duizendmaal meer talent en smaak heeft dan Michael Bay,
Het begint al met Tim Riggins - grotendeels met een kortgeknipt kapsel- als hoofdpersoon. Die man heeft een bepaalde air die ik wel mag. Niet enkel een knappe kop, maar ook een wat ondeugende nonchalante blik die heerlijk verfrissend werkt en nooit irriteert. Rihanna irriteert overigens ook niet, dus dat is een compliment waard. En zelfs Liam Neeson weet in wat voor een film hij zit. Zijn charisma en natuurlijk gezag heeft hij van zichzelf, het wat losse acteren past daar in deze prent prima bij. En ondanks de clichébeelden, vertragingen, en soms lelijke kleuren is de muziek wel heel behoorlijk. Beter dan die smaakloze herrie die Bay in zijn films stopt. Veel AC/DC en als afsluiter Fortunate Son - dan kan een film eigenlijk niet kapot.
Typisch is wel dat in dat hele eerste gedeelte nauwelijks sprake van dreiging is, zoals dat wel in ID4 was. Pas als die dingetjes zijn geland (waarom altijd neerstorten in grote Steden, vraag je je af) komt de film echt op gang. Maar toch miste ik wel een continue spanning of echte emotie. Het is vermakelijk, maar niet meer dan dat. Overigens zit de regie af en toe er wel naast. Zeker tegen het einde wordt na 10 minuten weer naar een andere locatie gecut en je denkt: verrek, die deden ook nog mee. Dat had wellicht iets strakker allemaal gekund. En de film een kwartiertje korter mocht ook wel.
En de actie zelf? Die is prima, mits je even de premisse van sterk buitenaards tuig aanvaardt. Geen menselijke valpartijen van 40 meter hoog, door drie glazen plafonds en dan met een moordend serieuze smoel opstaan zonder schrammetje. Nee, de actie is bijzonder geloofwaardig. Daarnaast is het redelijk overzichtelijk in beeld gezet zonder hypermontage.
Al met al bijzonder vermakelijk. Pure no nonsense, maar door een regisseur gemaakt die weet hoe dat moet. 3,5*.
More casualties

'Battleship' heeft een beperkte houdbaarheidsdatum op Netflix: 'Vermakelijke onzin op zijn best'

Rise of the Planet of the Apes

Desu Nôto: The Last Name
Horror / Mystery, 2006

Real Steel
Actie / Drama, 2011
strijdamerikaanse marinemind reading hong kongvoetbalwetenschapperfictional warnavalarmada battleshipnaval combatjds myokolost communicationtaserbuoycommunications expertjoint chiefs of staff crash landingjet fighter pilotnavy lieutenantpermission to marryuss john paul jones based on gamepost-credits scenenaval warfareuss missouri