Battleship (2012)
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Morgen om 23:00 uur op PRO 7
Plot Battleship
"The Battle for Earth Begins at Sea"
In Battleship zien we hoe de vloot van de marine het moet opnemen tegen buitenaardse wezens die het op de aardse watervoorraad voorzien hebben. Opgesloten in een buitenaards krachtveld van meer dan 480 kilometer, moeten 5 wereldse schepen en 5 buitenaardse schepen het zonder enige vorm van communicatie tegen elkaar opnemen in een strijd voor het leven - het lot van de wereld staat op het spel. Er wordt gevochten als David en Goliath - is inventiviteit, strategie en ouderwetse spierkracht genoeg om de buitenaardse wezens te verslaan?
Lieutenant Alex Hopper
Commander Stone Hopper
Sampson JOOD Strodell
Boatswain Mate Seaman Jimmy "Ordy" Ord
PEN15
Ik dacht ook al een tijd dat het Rhianna was ipv Rihanna. Lijkt me verder een interessante film waar ik nog achteraan ga.
Metalfist
It's going to be like Columbus and the Indians, only we're the Indians
Battleship was zo'n film van 2012 die me nu eens werkelijk niets zei. Ik loop niet warm of koud van Rihanna en een film van meer dan 2 uur die gebaseerd is op een vrij eentonig spel.. Neen, dit liet ik liever links liggen. Normaal gezien had ik me hier dan ook niet aan gewaagd maar het was doordat een kameraad maar bleef doordrammen om deze te zien dat ik mee aanschoof in de verwachting een slechte film voorgeschoteld te krijgen.
En laat dat nu eens net niet het geval zijn! Ik heb vroeger wel wat Zeeslag (zoals het spel bij ons heet) gespeeld en dat is op zich wel leuk maar zoals gezegd nogal eentonig en ik vroeg me dan ook af wat ze gingen doen om een speelduur van 2 uur te rechtvaardigen. Wel, niet bijzonder veel eigenlijk want het enige dat we te zien krijgen zijn wat aliens. Het duurt echter wel redelijk lang eer de film op gang komt, de voetbalmatch had voor mij niet perse gehoeven maar de versiertruc van Alex Hopper naar Sam toe was wel erg leuk. Eenmaal er vanalles begint te ontploffen lijkt de film nooit meer stil te staan en krijgen we een amusante adrenalinerush over ons heen gegoten. Beetje stom dat ze het schelden zo wat wegmoffelen (Rihanna die 'motherfu' zegt maar haar stem is onverstaanbaar gemaakt door een nabije explosie) maar bon. Het is dan vooral ook in de actie dat Battleship weet uit te blinken want die zit eigenlijk over het algemeen erg goed. Het design van de aliens voelt wat Halo achtig aan maar storen doet het niet. Rest er eigenlijk voornamelijk nog de wel erg cheesy humor die ik altijd wel kan waarderen. De army dude zonder benen die eventjes mano-a-mano een gevecht met een alien aangaat maar de kers op de taart was toch zonder twijfel de veteranen die hun jeugd nog eens even kunnen herbeleven. Veel what the fuck momenten (ook de personages leken de helft van de tijd niet goed te begrijpen wat hen overkwam) en dat scoort toch wel bij mij. Zeker wanneer de soundtrack nog eens vol zit met AC/DC, ZZ Top en Creedence Clearwater Revival!
Ik zei daarjuist al dat ik niet koud of warm loop voor Rihanna omdat ze me gewoonweg niet interesseert. Ik ben helemaal geen fan van haar muziek (dat Umbrella gedoe, brrr) maar dit doet ze eigenlijk nog vrij amusant. Geen idee waarom ze hier eigenlijk in wou meespelen (is ze echt van plan om een filmcarrière te gaan uitbouwen?) maar ze probeert niet te geforceerd over te komen en dat is een mooie meevaller. Dit soort films moet het van zijn effecten hebben maar het is ook altijd mooi meegenomen als er nog een vrouwelijke schoonheid in komt opdraven. Hoogstwaarschijnlijk in een scène met een diepe, goed gevulde decolleté (Megan Fox in Transformers is hier toch echt wel het schoolvoorbeeld van) en met Brooklyn Decker weet Peter Berg ze wel uit te kiezen. Leuk ook om Liam Neeson nog eens te zien verschijnen want die is toch ook wel echt geknipt voor dit soort rollen. Rest alleen Taylor Kitsch nog in de hoofdrol en die doet het gewoon goed. Niets bijzonders maar dat moet ook niet voor dit soort films.
Stukken beter meegevallen dan ik had verwacht. De film zit vol met explosies, typische Amerikaanse patriottische dialogen maar het heeft allemaal een hoge vermakelijkheidsfactor waardoor de 2 uur eigenlijk vrij snel omvliegen. Cast is niet echt bijzonder maar gewoon perfect voor dit soort rollen. Let vooral ook nog op een scène na de credits.
yesplease
Goede actiefilm, met mooie special effects.
Ook in een actiefilm is het een goed idee om wat tijd te nemen om de belangrijkste personen voor te stellen aan de kijker. Toch lukte dat hier niet helemaal, ondanks dat er 30 minuten voor werden uitgetrokken. Geen kwaad woord over Rihanna (haar muziek ken ik niet).
Na 9 minuten aftiteling komt er nog een stukje.
3,5 sterren omdat het toch niet een film is die ik 2 keer hoef te zien.
Ankerfish
Antiheld red de wereld, het verhaal heeft minder diepgang dan de gemiddelde Donald Duck strip. Motief van de aliens is me kompleet ontgaan tot dat ik hier las dat het om het water ging. Had geen hoge verwachting, maar dit is toch wel een teleurstelling. Krap twee sterren dan toch nog voor de special effects.
DragQueen
Vermakelijke Science Fiction Film, met een goede lading actie. De special Effects zagen er ook zeer gelikt uit, en alles is prima in beeld gebracht. Natuurlijk heeft het verhaal niet zoveel diepgang, en verloopt alles op standaard wijze. Toch een amusante film, die me over de gehele speelduur praktisch niet verveeld heeft. Verder ook nog een aardige acteerprestatie van Neeson trouwens. 3,5 Sterren.
Turbodevil
Leuke film met voldoende actie en hele mooie special effects.
Voor mij had Liam Neeson wat meer in beeld gemogen, vanwegen zijn goede acteer werk.
Rihanna deed het prima, net als de rest van de cast.
Gedurende de hele film bleef ik geboeid.
DDT
Dat moment ze AC/DC spelen en de veteranen in actie schieten , prachtig gewoon.Voor de rest goed om eens te zien en af en toe die homor ertussen.Maar Liam Neeson doet ook zoveel niet mee hoor.
T-man
Zeer standaard verhaal. Vind dat de actie pas laat op gang komt. Eerst worden de personages neergezet om naar een happy end te kunnen werken. Als de actie eenmaal begint kan ik die best wel waarderen. Het was wel lang onduidelijk waarom de buitenaardse wezen waren gekomen. En wat er hierboven in de beschrijving staat dat ze het op de aardse watervoorziening voorzien hebben heb ik uit de hele film niet kunnen halen. Er wordt op een gegeven moment gesuggereerd dat ze de aarde komen overnemen. Al met al vind ik het een standaard filmpje. 2,5 sterren voor de actie en special effects in de tweede helft van de film.
The Thing
Matige film. De effecten zijn vet, maar de verhaallijn slap. Weinig verrassends en Taylor Kitsch speelt zijn rol tenenkrommend. Wat die aliens nou precies aan het doen zijn is ook niet echt duidelijk en vind het ook wat ongeloofwaardig dat de marine uiteindelijk de super high-tech wapens van de aliens weten te overtreffen..
PEN15
Ik schaar me ook bij de laagstemmers. Het begon aardig, maar zakte daarna hard als een aandeel Facebook. Zelfs de oordelen dat de CGI hier groots zou zijn is niet te vertrouwen, heb je ooit zulke lelijke aliens gezien? Ik bekeek Battleship and Predator op dezelfde avond en de Predator zag er voor zijn 1987 veel beter uit. Zelfs de aliens uit Plan 9 waren beter bedacht en dan noem ik zomaar even wat. (Toen ik dat stukje zag met die drie, soort van "powerballs", dacht ik: verrek, dat lijkt wel een goedmakertje voor de Langoliers!)
Dat begin wanneer er in de supermarkt wordt ingebroken is volgens mij geparodieerd. Er was zo'n filmpje over zo'n dwaas die hetzelfde overkwam, niet meer kon ontkomen en dus bleef wachten tot men de volgende ochtend kwam openen. Hier te bekijken.
royal89
Battleship is een vermakelijke film met een flinterdun verhaal.
De special effects in deze film zien er goed uit en dat komt deze film absoluut ten goede. Het verhaal daarentegen is een dertien in een dozijn verhaal en gaat niet veel verder dan een standaard `aliens vallen de aarde aan` verhaal. De acteerprestaties zijn over het algemeen naar behoren alleen bij Rihanna kun je zien dat ze van naturen geen actrice is.
Maar dit hoeven we ook niet te verwachten van deze film. Het is popcornvermaak van de bovenste plank en daar slaagt de film in.
roeman
Heerlijke film die nergens overgaat. Dus net als de film geen hoogdravende recensie cq mening en ook geen overdreven hoge waardering.
Zeeslag meets, Pearl Harbor, meets Titanic, meets an officer and a gentleman, meets war of the world etc etc.. ze hebben een oversized blender genomen al deze en meer films en oorlogspellen erin gegooid overgoten met een geweldige saus van muziek, actie en special effects/CGI en voila we hebben Battleship.
M.a.w. niets mis mee als vermaak, niet hoogdravend, niet oversentimenteel, gewoon leuk voor een regenachtige zondagmiddag met de familie op de bank, chippie en drinken en je middag is zo om.
Leuke rol van Neeson, Rihanna kan niet acteren maar who cares als ze maar schieten kan.

Ronhart
Inderdaad een film puur voor vermaak. Wat humor, een sausje romantiek, veel amerikaans militair machogedoe en na ongeveer drie kwartier begint de andrenaline blijvend te stromen. Verwacht geen diepgang, geen grote originaliteit en stel niet teveel vragen over het verhaal. Het is niet meer en ook niet minder dan vakkundig gemaakte ontspanning.
Over het algemeen vind ik (meer dan) twee uur veel te lang voor een film, maar hier heb ik me geen moment verveeld.
Wat mij betreft een ruime voldoende en daarom 3,5***
firekiddo
Leuk om te kijken voor de special effects en de mooi geschoten opnames van de vloot. Het gevecht is leuk om te zien zeker in Full HD. Toen ik met een vriend sclerotia ophad (hallucinerend middel) gingen we helemaal stuk dat een zangeres aan een machinegun zat., iedere keer was het: Whattefak rihanna ga zingen ofzo...
De veteranen die een handje komen meehelpen gaf me een good feeling. Helaas erg ongeloofwaardig dat een "museum" schietklare munitie aan boord heeft.
De vraag waar ik maar mee blijf zitten is: Wat was het doel van de aliens, waarom worden bepaalde dingen rood en anderen groen?
special effects en amerikaanse patriotisme natuurlijk all-aboard. Ik geef een 3,5 hiervoor.
KaneSane
Scènes aan het begin waarin de Amerikaanse marine pak slaag kreeg vond ik erg boeiend. Toen de Amerikanen op een gegeven moment oa met een tweede wereld oorlog schip met oude mannetjes succesvol terugsloegen werd het erg ongeloofwaardig met een hoog Amerikaans nationalistisch 'wie in het universum kan ons aan' gehalte.
El ralpho
My first action movie
Een typisch voorbeeld van een van de zovelen en echt zo'n film om samen met je kleine broertje, zusje, neefje of nichtje te kijken die nog nooit een actiefilm hebben mogen zien en waarschijnlijk compleet weggeblazen worden door het verhaal, de prachtige effecten en de stoere hoofdrolspeler. Voor jou is dit echter wel anders: been there done that.
Want hoewel je je absoluut niet zult vervelen zal dit ook absoluut niks meer worden dan het ideale moment om een zak chips op schoot te nemen en deze veelvuldig te laten kraken. je vermaakt je hier wel een avond mee, maar het verhaal weet zich op geen enkele manier te onderscheiden. Niet door de actie, niet door de acteurs en niet door de setting. Verhaal kwam ook wat traag op gang omdat het verhaal na een vlotte, komische start een beetje wist in te kakken naar mijn idee.
Als de actie vervolgens losbarst heeft de film ook de nodige aanloop tijd nodig maar zodra de buitenaardse wezens ook daadwerkelijk hun schepen gaan verlaten werd het allemaal een stuk sterker en had de film een aantal behoorlijk sterke momenten. Taylor Kitsch deed het verder vrij goed -maar niet bijzonder- in zijn rol als het type wat de wereld van de complete ondergang moet redden maar ook Rihanna die met deze acteerklus haar eerste grote filmrol aannam deed het beste aardig in haar uitstapje naar het witte doek. De kleine rol van Liam Neeson is vergeetbaar. Heb mij al met al prima vermaakt met Battleship, die mij regelmatig deed denken aan de Transformers maar echt memorabel was het allemaal niet.
HALVE TAMME. (moderator series)
Herzien blijft een heerlijke wegkijker.
dammit
Battleship ik had er hoge verwachting van en de film heeft dit ook waargemaakt.
Het verhaal is inderdaad niet heel intressant, maar ik heb me hier totaal niet aangestoort aangezien de rest van de film gewoon goed was.
De cast doet zijn werk in deze film prima niks op aan te merken.
De special effects zijn van zeer hoge kwaliteit, dit is eigelijk wat de film maakt, heel erg mooi.
Ik heb weinig minpunten op deze film aan te merken.
In mijn ogen een zeer verdiende 4* en deze word door mij zeker herzien.
JasonBourne
Het aanzien echt wel waard hoor, al dat pessimisme...Standaard? Wat is standaard. Leg uit? Is dit een verhaal wat je al 50x hebt gezien? Dit vind ik een heel vermakelijke actiefilm. Uiteraard het nodige patriottisme, maar ach. Het nodige oorlogsmateriaal, puike SE, aliens, een mooie vrouw en een leuke soundtrack met AC/DC en CCR hebben mijn avondje wel plezierig gemaakt.
chack
Ik vond het een zeer vermakelijke film. Ook redelijk realistische aliens. (Niet van die muppets
Mooie effecten. Aparte muziek keuze, dat wel.
Verder wel een beetje standaard verhaal, maar toch een aanrader.
tbouwh
wat een draak van een film... het begin was nog wel amusant, al snapte ik het doel van het verhaal niet helemaal. Het aliens- concept was vrij standaard en niet goed genoeg uitgewerkt.
Het potentieel was er wel : Het zeeslag-idee, redelijke cast.
Nu viel ik na ruim een uurtje bijna in slaap.
Is me met moeite gelukt de film af te kijken
Betamax
Gewoon een film om eens een keer te zien met een paar vrienden en veel bier.
Gewoon niets van verwachten.
NYSe
Waarschijnlijk de meest hersenloze belediging naar de menselijke intelligentie die ik ooit gezien heb. Stompzinnig, slaapverwekkend en lelijk.
wimaroca
Matige acteurs,Liam Neeson speelt zoals ie moet spelen,
meer heb ik eigenlijk niet te zeggen,
Yokidoki
ik had gezegd dat "prometheus" écht mijne laatste alienfilm ging zijn....
Maar men ventje had me dus liggen, weer ne Alienfilm ! Ik ben blij dat ik int slaap ben gevallen, twas erover !!!!

'Battleship' heeft een beperkte houdbaarheidsdatum op Netflix: 'Vermakelijke onzin op zijn best'

Rise of the Planet of the Apes

Desu Nôto: The Last Name
Horror / Mystery, 2006

Real Steel
Actie / Drama, 2011
strijdamerikaanse marinemind reading hong kongvoetbalwetenschapperfictional warnavalarmada battleshipnaval combatjds myokolost communicationtaserbuoycommunications expertjoint chiefs of staff crash landingjet fighter pilotnavy lieutenantpermission to marryuss john paul jones based on gamepost-credits scenenaval warfareuss missouri