Battleship (2012)
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Vandaag om 23:00 uur op PRO 7
Plot Battleship
"The Battle for Earth Begins at Sea"
In Battleship zien we hoe de vloot van de marine het moet opnemen tegen buitenaardse wezens die het op de aardse watervoorraad voorzien hebben. Opgesloten in een buitenaards krachtveld van meer dan 480 kilometer, moeten 5 wereldse schepen en 5 buitenaardse schepen het zonder enige vorm van communicatie tegen elkaar opnemen in een strijd voor het leven - het lot van de wereld staat op het spel. Er wordt gevochten als David en Goliath - is inventiviteit, strategie en ouderwetse spierkracht genoeg om de buitenaardse wezens te verslaan?
Lieutenant Alex Hopper
Commander Stone Hopper
Sampson JOOD Strodell
Boatswain Mate Seaman Jimmy "Ordy" Ord
Captain Pervert
Ik snap niet dat er bij Emmerich en Bay films altijd zoveel gezeik over patriottisme.
Het is een stuk Amerikaanse cultuur wat wij niet helemaal snappen. Nou schieten ze daar soms wel wat in door (volkslied spelen voor elke Nascar race of baseballgame) maar een beetje wij-gevoel zou ons Nederlanders niet schaden. Onze maatschappij is zo'n versplinterd hoopje samenraapsel geworden dat het wij-gevoel niet verder reikt dan de achtertuin.
We mogen hartstikke trots zijn op Nederland, met onze verworvendheden op het gebied van welvaart, sociale zekerheid, economie, onderwijs, infrastructuur, euthanasie, homohuwelijk, gelijkheid, persvrijheid en gelegaliseerde wiet. Nederland voert al decennia lang op vele gebieden een seculier en (dus) visionair beleid en we hebben HONDERD keer meer reden om trots te zijn op ons land, dan dat die malle Amerikanen dat hebben.
En toch zijn we het niet, we zeiken op de overheid, het weer, de televisieprogrammering, de immigranten, de Polen, de buren, de benzineprijzen, de prijzen in de supermarkt en we zeiken op films waar mensen trots zijn op hun land ook al is het in vele opzichten shit.
Word wakker. Nederland is de beste plek op aarde, man. Wees er trots op. En respecteer anderen die ook trots zijn op hun shit.
Captain Pervert
Nog even inhoudelijk, trouwens: ik snap niet dat ze niet een onderzeeër hebben verwerkt in de film. Al is het alleen maar omdat die immers ook voorkomt in het bordspel waar deze film zich op pretendeert te baseren.
eapoe
ralfsjam
Een soort slechte komedie/actie in categorie B. Maar dan met een flinke zak geld en de technieken anno 2012... Tenenkrommend slecht. Oneliners die zelfs in de jaren 80 net aan niet konden. Wat ik me veel afvroeg tijdens deze film was: Waarom? Waarom deze film? Waarom zo? Waarom zo slecht.... en toen wist ik het... Omdat er 15 jarige jongetjes zijn die nog weinig waarden hechten aan kwaliteit... En gewoon willen knallen!!!!
ralfsjam
***** !!!
Je neemt een film als hapklare brok, en daarna is het allemaal wel best... Of je ziet films maken als kunstvorm, en je bekijkt ze wat kritischer en denk er over na.... Je hebt films van allerlei pluimages en niveau's. En dit is niveautje niet al te best ....
Maar als jij er goed van genoten hebt, en hem een vijf wil geven, ben jij dus de doelgroep van deze film....
Derrick
Had er meer van verwacht . Had meer Liam Neeson verwacht .
Acteurs en acteerwerk vielen me tegen . Jammer . Opzich bied de film wel genoeg spectakel .
LOTR-lover
Prima vermaak als je je verstand op nul zet, niets verwacht van het verhaal en gewoon geniet van de special effects en overweldigende scenes met al het visuele geweld op het scherm. Hoor wel wat klachten hier en daar over het acteerwerk, is mij eigenlijk niet zo opgevallen. Zelfs Rihanna irriteerde me niet (wat ik wel had verwacht).
Anyway, voor de liefhebbers van Transformers (en dat zijn er genoeg) is dit een uitstekende film om in de bioscoop te checken. Vind altijd dat dit soort films wat aan kracht inleveren als je ze op je gewone TV thuis kijkt. En zeiken over het gebrek aan diepgang vind ik erg nutteloos. Voor diepgaande films kijk je films van andere regisseurs en vooral in een ander genre. Dit is gewoon hersenloos popcornvermaak en fuck yeah, soms is dat ook wel even lekker!
JustMarc
Gewoon lekker weg kijk fimpje met leuke humor!!
Niet te veel bij nadenken anders worden sommige mensen te kritisch.
Film verveelt geen moment.
jerry r
het verhaal stelt niks voor en een beetje te puberaal gedrag voor volwassenen
GioFunny
1 Ster voor het visueel aspect. Verder zeer matig. Vooral het begin van de film, onzinnige intro.
joey1973
De humor is ronduit irritant, het acteerwerk laat ernstig te wensen over, het verhaal stelt weinig voor..... toch nog een krappe voldoende vanwege de sfx en de actie.
Ik kan voor deze film wel een opmerking van een bekende Nederlandse cabaretier gebruiken: Ongeinspireerde BAGGER - YouTube
Battleship is echt vreselijke troep, zelfs als popcornvermaak is het waardeloos. Alles is al tientallen keren in andere films verwerkt, met als enige verschil dat een deel van de film nu eens op zee afspeelt. Alles is gewoon matig tot slecht aan de film. Het plot is lachwekkend. Sowieso ben ik niet eens te weten gekomen wat de aliens wilden op aarde. En over de aliens gesproken, wat is dat toch met zoveel filmmakers dat ze de aliens altijd qua uiterlijk baseren op de mens? Verzin eens wat nieuws zeg. Dit zag er weer niet uit. Dit geldt ook voor hun vaartuigen en luchtschepen. Allemaal gejat van games als Halo, al vond ik dat moederschip er nog wel aardig uit zien.
En om verder te gaan met klagen, ook de actie is erg voorspelbaar. Sowieso, wat zijn die aliens suf. Zulke gigantische schepen en het beste wat ze kunnen is raketten afschieten en een paar van die vliegende ballen gebruiken? Boring. En natuurlijk zie je bijna niemand doodgaan, zelfs bloed is niet aanwezig. De film was qua geweld echt veel te braaf. Ik verlang weer terug naar harde sci-fi films zoals Aliens, die dit veel boeiender konden uitwerken. De laatste jaren zijn er veel films met buitenaardsen uitgekomen, maar het is allemaal veel te commercieel en voorspelbaar. Battle: Los Angeles was ook al zo'n wanproduct. Tussendoor huppelen dan nog Rihanna en co, maar werkelijk niemand weet uit te blinken. Rihanna vond ik het overigens nog wel redelijk doen. Wel jammer dat ze constant allemaal van die lachwekkend slechte dialogen met elkaar voeren, inclusief niet grappige pogingen tot humor.
Verder is de verheerlijking van de marine & Amerika weer veel te aanwezig. Mariniers weten altijd net te ontsnappen en pakken altijd de aliens terug. Het geeft me echt weer een been there, done that gevoel. Bedenk toch eens wat beters, filmmakers.
Was alles slecht? Mhow. Af en toe was het nog best wel te genieten, maar het duurt met 2 uur allemaal veel te lang. Na een uur hoopte ik al dat het einde in zicht was. De comeback met de oudjes en hun schepen op het einde vond ik nog wel leuk, hoe voorspelbaar dat ook was.
Snel vergeten, rotzooi.
louisvf
Slecht. Ook de humor haalt het niveau aanzienlijk naar beneden...
Leeg script en een dikke miscasting
thunderball
Deze vandaag -bij gebrek aan beter- ook nog gaan zien.
Aardige, spektakel film met goede SFX en een enthousiaste, voornamelijk jonge cast.
Het begin duurt wat lang en is vrij oninteressant, maar wanneer dan de inslagen vanuit de ruimte zijn geweest en er wat vreemds in de zee vlakbij de kust van Hawaii blijkt te staan, wordt het behoorlijk spannend. Helaas wordt het qua spanning daarna alsmaar minder, want de aliens blijken niet van het allerslimste soort te wezen. Sowieso, hoe meer we van ze te zien krijgen, hoe minder gevaarlijk en indrukwekkend ze overkomen, of anders gezegd: ze blijven toch lijken op mensen met schmink op en met rare pakken aan.
Het plot is verder zo onlogisch als het kan:
aanvankelijk lijken de vaartuigen/ vliegschepen van de aliens onaantastbaar en onoverwinnelijk te zijn, maar ze worden uiteindelijk toch nog in de laatste 20 minuten vrij makkelijk vernietigd. En dan ook nog door grotendeels een bemaning bestaand uit gepensioneerde ex-mariniers en met een 70-jarige -al lang niet meer in gebruik zijnde- gevechtsschip. Wat een "heroiek"!
De cast doet het aardig, hoewel vooral de donkere man zonder benen echt heel slecht aan het acteren was, dit is gewoon een zinnetje uit het hoofd leren en op zeggen.
Rihanna was ok, nergens fantastisch, maar ze deed het naar behoren en was natuurlijk een briljant staaltje van slim casten, hoeveel kaartjes zou dit wel niet meer hebben op gebracht met heel haar fanbase in achting nemend? Leuke meid, zonder meer!
Rol van Neeson was relatief klein, maar toch goed dat hij er in zat.
Brooklyn Decker tenslotte als Samantha Shane was pure eyecandy, niets meer en niets minder!
Al bij al een aardig actie spektakel, leuk om gezien te hebben, maar ik zal hem niet meteen op blu ray gaan aanschaffen, misschien wanneer hij een keer afgeprijsd in een bak bij de Blokker ligt?!
Een zeventje, ofwel 3,5 ster.
Je bedoelt: protheseneger.
Wernertje
Dit is ook de reden waarom het niveau van het forum duidelijk verminderd. Ik mis hier bij veel films gewoon de goeie discussies en mensen die goed en echt kritisch naar films kijken en een cijfer geven en dit baseren op het geheel plaatje en niet automatisch een hoog cijfer geven omdat er een populaire actrice of acteur in mee speelt of omdat al hun klasgenootjes deze film mooi vinden.
Als filmkijker met een beetje kijk en verstand van films ziet toch duidelijk dat de verpakking van de film mooi is maar de inhoud waardeloos is. Het is gewoon een B film met een mega budget, slecht geacteerd, waardeloos verhaal, slecht plot en allemaal standaard elementen er in die we al in andere films hebben gezien. Het geweld gehalte is te vergelijken met een Disney film nergens een spatje bloed en ondanks het geblast vanuit de ruimteschepen waren er nauwelijks doden.
Kortom een zeer clichématige film die zonde van het maken is met zon enorm budget, sommige scenes waarom om te huilen en de poging van humor was uiteindelijk zo slecht dat het bij vlagen leuk begon te worden om te zien hoe beroerd de volgende scene zou worden. Met veel moeite heb ik de film afgekeken en de film had voor mijn gevoel makkelijk met 85 speelminuten afgedaan kunnen worden.
Deze film hoort thuis op SiFi Channel waar ze allemaal van dit soort pulp uitzenden.
John Lee Hooker
Het leger van de Verenigde Staten wordt weer opgetrommeld om een reclame-spotje te volbrengen waarin buitenaardse Iron Mans met hun indrukwekkende superwapens niet opgewassen zijn tegen de kleine marinescheepjes. De special-effects zijn meestal wel overtuigend genoeg en daar ga ik verder niet over klagen. Het is gewoon de compleet afgezaagde invulling met verwachtingsvolle uitkomsten en ongeloofwaardige zijtakjes waar ik van baal.
Opmerkelijke keuze ook om Rihanna in te schakelen als actiechick. Als je toch een donkere meid wilt gebruiken kies dan liever voor Halle Berry want anders krijg ik echt het idee dat Peter Berg aan het imponeren is met z'n cast. Taylor Kitsch als invallende kapitein komt ook niet echt goed uit de verf. Het feit dat hij als gezagvoerder zelf de kogels moet afvuren en een torpedo naar de laadruimte moet brengen vult de ongeloofwaardigheid van deze rol aan. Het gedeelte met de fysiotherapeut hadden ze beter weg kunnen laten. Een dikke gehandicapte neger is natuurlijk het perfecte personage om eventuele rascisme te voorkomen. Daarnaast gedroeg deze kerel zich té cool onder de omstandigheden waarin ze verkeerden.
Ja, er zaten zeker wat toffe momenten tussen en zulke grote operaties bevatten vaak een hoop explosies maar dat is niet voldoende. Naast de talloze cliché's wordt er teveel getracht, is de geringe humor wanhopig en stelt de cast teleur.
Carlos Olivera
***** !!!
Helemaal mee eens! Ik heb me prima vermaakt met deze film.
benenbreker
Sorry hoor.. Maar oh oh, wat is deze film een aanslag op je gezond verstand. Mensen die dit soort films bestempelen als goed, moeten toch eens achter hun oren krabben en wellicht een permanente opname overwegen. Ik snap dat het puur om de actie/entertainment gaat, maar dit soort films zit vol met kansloze fouten, voorspelbaarheid en pattriotisme pur sang. Als de CGI niet zo adembenemend was dan was dit ipv een B film een Z film. the US Navy is weer de absolute held, met een zuiplap als hoofd die het zover heeft geschopt als uiteindelijke captain ivm gebrek aan een hoger rang, wat een horsecrap. En dan die Aliens, WTF.. ze komen van ver, met FTL snelheid!
Dus pas op ze lopen duizenden jaren voor op ons en schieten met rakketjes..!
1. Zijn bijna op aarde maar zien een simpele satellite over het hoofd en verliezen hun comm center (bezopen Alien ofzo, gaat helemaal nergens over)
2. Aliens die gasten van 2 bij 2 wegsmijt alsof ze mieren zijn, wordt in mekeer geslagen (tanden uit zijn bek) door een veteraan (lijkt een beetje op Bob Sapp, alleen wat dikker) met 2 kunstbenen.
3. Aliens met een technolgie om FTL te kunnen reizen komen hier op aarde met een of andere transformer achtig ding met wapens (GAAP) die mijn grootmoeder nog kan wegkoppen.
4. Aliens materiaal die niet op onze periodiek stelsel voorkomen, maar wel zo'n dun pantser hebben, dat 2 figuren met hun scherpschutter wapens ff de piloot kunnen trakteren op zonlicht.
5. Ooit geprobeerd om een 15.000 ton zwaar schip ineens te laten stoppen door een anker?
6. WTF waarom al deze moeite, ik kan wel doorblijven gaan. Verspilde moeite. Ik vind het een kansloze film, de trailers waren goed, maar een cliché moet natuurllijk een cliché blijven.. Save the best for the trailer. Tevens is het leuk om een lekkere blondine in de cast te pleuren om mensen schijnbaar in de bios te houden. Ach ja, zet je je verstand op 0,0 dan is dit absoluut 5 sterren. Kan je dit niet, dan zsm skippen en ik hoop dat Prometheus een film zal zijn om te watertanden, maar ik vrees het ergste..
Sorry hoor.. Maar oh oh, wat is deze film een aanslag op je gezond verstand. Mensen die dit soort films (zie hierboven) bestempelen als goed, moeten toch eens achter hun oren krabben en wellicht een permanente opname overwegen. Ik snap dat het puur om de actie/entertainment gaat, maar deze films zit vol met kansloze fouten, voorspelbaarheid en pattriotisme pur sang. Als de CGI niet zo adembenemend was dan was dit ipv een B film een Z film. the US Navy is weer de absolute held, met een zuiplap als hoofd die het zover heeft geschopt als uiteindelijke captain ivm gebrek aan een hoger rang, wat een horsecrap. En dan die Aliens, WTF.. ze komen van ver, met FTL snelheid:
2. Aliens die gasten van 2 bij 2 wegsmijt alsof ze mieren zijn, wordt in mekeer geslagen (tanden uit zijn bek) door een veteraan met 2 kunstbenen.
6. WTF waarom al deze moeite, ik kan wel doorblijven gaan. Verspilde moeite. Ik vind het een kansloze film, de trailers waren goed, maar een cliché moet natuurllijk een cliché blijven.. Save the best for the trailer. En het begin van de film.. GAAP.. dan is Battle for Los Angeles ook zo'n Alien GAAP invation film een verademing. Ik zou zeggen save your money en wacht op Prometheus voor de echte Alien liefhebbers. Het schijnt tegenwoordig een hype te zijn om Alien attack earth films in mekaar te flansen, maar oh zo ongeloofwaardig. Waarom?
Ben het echt zo volledig met je eens!!
Die aliens waren inderdaad lachwekkend duf en slap.
Naomi Watts
Grappig dat Aliens - die opvallend veel op Keith Jardine lijken - gelijk worden gesteld aan slap en suf. Leuker wordt het niet.
Dit waren geen aliens, maar een stel mensen in een Predator pakje
Zag er niet uit.
Maar storender was het totale gebrek aan creativiteit bij de machines en hun wapens. C'mon, raketjes en wat bepansering?
Ze hadden beter eens naar Independence Day moeten kijken, die deden het bijna 20 jaar terug echt een stuk beter.
Dit is echt weer een stereotype hap-slik-weg film voor puberende jeugd geworden. Het is niet voor niets dat tieneridool Rihanna een rol krijgt terwijl bv Neeson ergens in een bijrol weggestopt is. Verhaaltje loopt volgens bekend schema, inclusief slechte humor, clichematige helden en een heroisch einde.
nakada
Sorry hoor.. Maar oh oh, wat is deze film een aanslag op je gezond verstand.
Ik denk dat het ook de bedoeling is om dat gezonde verstand even rust te gunnen, achterover te leunen en gewoon meegaan met de flow.

'Battleship' heeft een beperkte houdbaarheidsdatum op Netflix: 'Vermakelijke onzin op zijn best'

Rise of the Planet of the Apes

Desu Nôto: The Last Name
Horror / Mystery, 2006

Real Steel
Actie / Drama, 2011
strijdamerikaanse marinemind reading hong kongvoetbalwetenschapperfictional warnavalarmada battleshipnaval combatjds myokolost communicationtaserbuoycommunications expertjoint chiefs of staff crash landingjet fighter pilotnavy lieutenantpermission to marryuss john paul jones based on gamepost-credits scenenaval warfareuss missouri