• 9.378.047 stemmen

Genre: Actie / Fantasy

Alternatieve titel: Marvel's The Avengers

Geregisseerd door: Joss Whedon

Met onder meer: Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson en Chris Evans

IMDb beoordeling: 8,0 (1.544.684)

Gesproken taal: Engels, Hindi en Russisch

Releasedatum: 25 april 2012

Plot The Avengers

"Some assembly required."

The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man (Robert Downey Jr.), Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Hawkeye (Jeremy Renner) en Captain America (Chris Evans).

Tony Stark / Iron Man

Steve Rogers / Captain America

Bruce Banner / The Hulk

Natasha Romanoff / Black Widow

Clint Barton / Hawkeye

Agent Phil Coulson

Agent Maria Hill

avatar van Theunissen

Is maar drie jaartjes wachten.

avatar van blackcat13

blackcat13

JohnWilliams schreef:

Ik gaf er ook een reactie op maar geen punt hoor

Hij noemde jouw naam toch ook in zijn bedankje...?

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Had kennelijk weer een drupje teveel alcohol op blackcat13

avatar van MovieHolic

MovieHolic

My kinda movie!!

Relatief gezien wel vrij weinig actie! Ik had graag een ultiem gevecht gezien tussen "the Hulk" (my ultimate hero) en Loki! los daarvan een zeer brute film!

avatar van Rarara

Rarara

een film om de effecten en de actie en natuurlijk om de fanboys tevreden te stellen; dan doet het verhaal er niet toe. helemaal comics dus. ruime voldoende omdat ik me geen moment verveeld heb, maar meer ook niet!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

(Ja ja)vanavond maar eens bekijken,ik ben benieuwd.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Popcorn by the book. Helaas niet aan mij besteed. Nooit geweest, zal het ook nooit worden blijkbaar. Hou af en toe best van geeky dingen, maar het hele superhelden gebeuren zal ik nooit begrijpen. Mag toch hopen dat deze film het niet moest hebben van z'n humor of actie, maar vooral een zoethoudertje is voor de fanboys die graag bepaalde figuren (of natuurlijk de acteurs) samen aan het werk zien. Niets mis mee, heb het zelf vaak ook. Jammer dat ik Downey een onuitstaanbare vent vind en de rest eigenlijk van kwaad tot erger gaat. Grijze massa. Hierdoor valt er op dit vlak al weinig te halen voor mij en let ik al snel op de andere zaken. Ai.

Die Whedon heeft absoluut 0,0 benul hoe hij actie in beeld moet hebben. Daar helpt de weinig verrassende choreografie ook totaal niet bij. Valt misschien ook niet zoveel van te maken. Eigenlijk vreselijk dat dit in 2012 nog kan. Je mag toch wel van betere huize komen in een ruim 2(!!) uur durende talkshow met mannen in strakke pakken. Er was zo weinig om naar uit te kijken.

Maar ach, conclusie blijft hetzelfde: niets voor mij. Blegh. Thumbs up nog wel voor Hulk.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Rarara schreef:

nah, ben geen fanboy hoor heb alleen eerder toevallig Thor gezien in de bios

en echt actie en effecten liefhebber ben ik ook niet, wel fan van mooie visuele tractaties

en van comic stijlen ook wel

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Draak van een film, met als dieptepunt de tenenkrommende verwijzing naar de Tweede Wereldoorlog in de vorm van een oude Jood die niet wil buigen voor een van de slapste badguys.ooit. En die standaard aliens met hun aanvalsplan van likmevestje waren ook echt niet te harden. Net als de Black Widow en Hawkeye met hun obligate stoeipartij.

Enige lichtpuntjes waren Downey Jr. als Iron Man en de, op de versie van Ang Lee na, beste Hulk ooit (niet Banner dus, die was ook ruk).

Rarara schreef:

Je weet blijkbaar niet veel over comics en de mensen die ze lezen.

avatar van Lysander

Lysander

Wat een saaie film,had 45 min korter gemogen het einde is wel gaaf.

avatar van De Knip

De Knip

Alsof je naar een Avengers deel 4 ofzo hebt gekeken. Slap verhaal, veel voorspelbare actie en het eerste gedeelte is zo oninteressant als wat. Omdat ik me redelijk heb vermaakt met het laatste uur en Robert Downey jr me enigszins nog kon bekoren. Het is toch werkelijk niet te geloven dat deze zo hoog staat op IMDB; een van de mindere superhelden-films:

**1/2

avatar van skipy05

skipy05

Zalige film. Ik had er niets anders van verwacht.

Actie is erg goed. Alles ziet er heel mooi uit. Mocht van mij nog langer duren, raakt nooit verveeld.

Acteurs deden het allemaal erg goed. Mark Ruffalo zette een goede hulk neer.

Muziek was ook weer heel mooi.

avatar van Re73

Re73

Spanningloos

avatar van Bakema NL

Bakema NL

Rarara schreef:

Tja, met zo'n uitspraak geef je al aan geen bal verstand te hebben van comics. Je komt dus al niet verder dan het zien van aktie-plaatjes zonder wat te lezen. Tip : lees Sandman (bv.) en kom dan nog eens langs.

avatar van james_cameron

Prima film, zeer onderhoudend. Regisseur Joss Whedon weet de overdaad aan personages goed in balans te houden, waarbij de plot weliswaar wat op de achtergrond raakt, maar er is genoeg aktie en spektakel om dat door de vingers te zien. Natuurlijk komen bepaalde personages er wat meer bekaaid af dan andere (Jeremy Renner's Hawkeye bijvoorbeeld), maar iedereen krijgt zijn 'moment to shine'. De onderlinge rivaliteit tussen de hoofdpersonen is leuk om te zien en de onderkoelde humor is bijzonder geslaagd. Op basis hiervan kijk ik in ieder geval alvast uit naar het tweede deel!

avatar van jadolino

jadolino

Zo, een film met hoge recensies hier +7.6 en bij imdb +8.6. Dus toch zeker kijken. Ben benieuwd.

avatar van LoganMCV

LoganMCV

Leuke actiefilm, niets meer en niets minder.

Zelfde niveau als de films over de karakters die in deze films voorkomen (Iron man, Thor, Captain America etc etc)

avatar van Stee-van

Stee-van

Top film! De hulk erbij maakt het af!

avatar van olbo

olbo

Best vermakelijk. Een soort Independence Day met superhelden. Simpel verhaal dat wel.

avatar van double-g

double-g

matige film, verhaal is niet veel bijzonders beetje standaard marvel transformers verhaal.

effects waren uiteraard wel mooi. maar had op sommige momenten wel moeite met wakker blijven. jammer dat de verhalen niet zo sterk zijn van dit soort films. dus van mij 3 sterren voor de effects etc

avatar van CarverS

CarverS

Een 1,0 voor de moeite. Na 1 uur kijken uitgezet, was niet door heen te komen. Totaal geen vaart in het eerste uur. Een hoop gezwets over en weer tussen de superhelden, geen spanningsopbouw in de film, niets van dat alles, vlakke dialogen die eruit kwamen of dat ze uit het hoofd waren geleerd en inspiratieloos werden opgedreund. Vorige films ook gekeken zoals Iron Man e.d. , die vond ik gewoon beter. Dit is echt een afknapper. Zal het laatste uurtje ook nog bekijken, misschien kan ik er nog een 2,5 van maken.

avatar van Strike0ut

Strike0ut

CarverS schreef:

Dit is wel grappig, want het laatste uur is eigenlijk gewoon geweldig. Waardoor je het eerste uur bijna vergeet..

avatar van tattoobob

tattoobob

Even wachten op de hd versie en dan zo snel mogelijk kijken.

avatar van gauke

gauke

Deze superheldenensemble-film in een sterbezetting is een onstuimig blockbuster-spektakel geworden van het zuiverste soort. De regisseur heeft er uit gehaald wat er uit te halen viel. Het interessante en uitermate onderhoudende verhaal over de strijd tussen goed en kwaad, waarbij individuele verschillen samenwerking in de weg staan, wordt verteld, terwijl de superhelden alle tijd krijgen om zichzelf in het zonnetje te zetten. Een mix van actie en humor (zelfspot), waarbij actiescènes en messcherpe dialogen elkaar afwisselen. Kortom een verrassend sterke actiegranaat met vrolijk patriotisme en fantastische bombastische massascènes met geweldige effecten.

Op naar deel 2.

avatar van moviewatcher18

moviewatcher18

Na de grote verhalen die ik over deze film heb gehoord voldeed hij niet helemaal aan mijn verwachtingen. Het verhaal was veel minder spannend dan ik had gehoopt en vooral aan het begin van de film was de actie ver te zoeken. Het tweede deel maakte dit weer een beetje goed met een paar mooie scenes. Ik bleef een beetje teleurgesteld maar omdat de tweede helft beter was, ook al ben ik het hier totaal niet mee eens:

Strike0ut schreef:

,en omdat dit een film blijft met een paar superhelden erin waar ik geen genoeg van kan krijgen krijgt hij toch 3,5*

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Prima vermaak met deze superhelden film. Grappig om te weten dat deze film door Josh Whedon geregisseerd is, waar ik vroeger altijd Buffy van keek. De superhelden bij elkaar stoppen is natuurlijk een garantie voor succes. Vooral met de zeer populaire Iron Man en Thor (voor de vrouwen). Maar bovenal werd ik verrast door de Hulk. Heel vet gedaan die transformaties en vond het echt de meest coole Avenger. Terwijl ik eigenlijk niets met de Hulk heb

.. Leuke film!

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

Te veel onzinnige nerd talk & show doenerij die de film naar beneden trekt. Het eerste 1u40min waren slecht, gelukkig was het laatste half uur wel beter.

avatar van MrLee

MrLee

Wat een spektakel. Ook al is het niet je genre; veel aandacht voor detail, leuk verhaal met goed tempo, humor. Ja, heb me zeker goed vermaakt!

avatar van scapolo

scapolo

Wat een ongelofelijk slechte film, slecht verhaal en kom erg langzaam op gang.. laatste deel is het beste