Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Tom Audenaert en Robrecht Vanden Thoren
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 24 november 2011
Plot Hasta la Vista!
Drie jonge gasten houden van wijn en vrouwen. Het eerste proeven ze met plezier, maar het tweede hebben ze nog nooit mogen smaken. Onder het mom van een wijntour reizen de drie naar Spanje om eindelijk van de grond te gaan. Niets zal hen tegenhouden. Zeker niet het feit dat de eerste blind is, de tweede in een rolstoel zit en de derde volledig verlamd is.
Philip
Roger
Nurse
Maarten - Lars' Dad
Lefgozer
Die Belgen kunnen er wat van! Alweer een prachtfilm (na Rundskop). Film die zorgt voor een lach en een traan (ook al zie je die traan al van verre aankomen, was toch mooi uitgewerkt). Hoezo trouwens altijd die afkeer tegen Nederlanders? Dat vond ik wel een beetje jammer.
Nickske1912
Onze Belgenvrienden hebben wederom een prima film geleverd. Mooie aangrijpende film met ook genoeg luchtige momenten. Nederlanders komen weer lekker positief naar voren in deze film. Klein puntje van kritiek is voor mij het einde. Ik vond het wat abrupt eigenlijk.
Maar mooie film. 4*
homerjay
Blij dat ik ondanks de zwakke trailer en de vrij summiere plotomschrijving de film alsnog gezien heb. Sterk verhaal en goed uitgewerkt waarbij de humor en drama goed in evenwicht waren.
Hoewel ik als Nederlander ook erg moest lachen om den Ollanders, vond ik die scene er maar met de haren bijgesleept.
sannedepmann
Sterke, aangrijpende film over een ietwat ongemakkelijk onderwerp!
Hoewel bepaalde verhaallijnen zich vanaf het begin laten raden, zijn deze toch op een leuke manier uitgewerkt
Aanrader!
Jeremiah1989
In 2 woorden : "hilarisch en aangrijpend"
inderdaad, twee woorden!
wwelover
Wist vooraf niet echt wat ik moest verwachten, maar wat een verschrikkelijk mooie film zeg. Zowel ontzettend grappig als onwijs ontroerend. Geniale figuren natuurlijk, wat ook komt door het acteerwerk. Ken geen van de acteurs verder, maar dit zijn rollen waar je prijzen voor hoort te winnen. Goed geëdit ook en mooie muziek. Ben er nog een beetje sprakeloos van.
Jesper187
De Belgen flikken het weer, om wederom een mooie originele film te maken met het hart op de juiste plek. Hilarisch ook, wat voor een komisch effect het taalverschil alleen al kan hebben, "Ik wil poepen!" xD En de "Hollander" wordt weer eens op stereotypische wijze op z'n plaats gezet
(ik vond ze alleen wel een raar accent hebben, die "Hollanders"). Desalniettemin, geef ik deze film een dikke 4 sterren!
Ew_MK1
Grappige film over een onderwerp wat zich toch nog een btje in de taboe sfeer bevindt.
azucar99
Wat een leuke film. Grappig en een tearjerker en dat wisselt elkaar af van het ene op het andere moment.
En wat is die blonde gozer fabelachtig mooi met een geweldige lach. Ik smolt als hij lachtte.
De blinde man doet me erg denken aan Little Britain, die nepgehandicapte in een rolstoel. Een geweldig personage.
Tot slot de gozer met de dwarslesie, wat speelt die zijn rol met overtuiging.
dennis013
Mooie originele grappige film, die ik graag van veel punten voorzie. Al zit ik wel met een gevoel dat er meer in had kunnen zitten qua verhaal en grappen. Maar al met een top-film waarin goed geacteerd wordt.
the new guy
Leuke komedie! Het drama is strak uitgewerkt, maar de grappen zijn vooral goed om de vaart in de film te houden. Ik wil poepen!
Keane1983
Een TOP film....
Een roadmovie zoals ik hem niet eerder gezien heb. Het acteerwerk is in een woord geweldig en de uitwerking van de personages schitterend. Het verhaal is erg leuk bedacht en ook nog orgineel. Ik vond het een beetje weg hebben van American Pie (misschien erg ver gezocht) maar dan in een roadtrip jasje. Verder kent de film voldoende vaart zodat hij je ook constant blijft boeien.
Locaties en settings zijn leuk, maar niet memorabel. En dat is misschien het enige minpuntje aan deze film. Hoewel we toewerken naar het bordeel, vindt ik dat juist dit een beetje meer zou moeten uitgelicht worden en dat is niet gedaan. Jammer.
De wisselwerking tussen drama en humor is erg goed gedaan. Ook de chemie tussen de acteurs is goed voelbaar. De film heeft bij mij in iedergeval gezorgd voor een lach en een traan.
Nog een pluspunt is de sountrack en score van deze film. Heel erg mooi en indrukwekkend.
In ben zeer lovend over deze Belgische film waar ik eigenlijk geen verwachtingen van had maar heel erg veel heeft waargemaakt. Boeiend, confronterend, humoristisch en ontroerend.
Van mij een welverdiende 4,5*
oemoemenoe
Wauw, wat een film!
echt een van de leuke en meest humoristische films van de laatste tijd.
echt een aanrader
hessel
Geniaal! Een prachtige film met een flinke dosis drama maar ook top humor. Die scene over de beren en wolven, ik kwam niet meer bij! 4*
Tomsheep
Film 3 maanden geleden gezien en shot in het busje met al die koppen staat nog steeds op mijn netvlies.
Schitterend !
SnakeDoc
Natuurlijk wist ik dat die blinde met Claude zou gaan, dat er een tokkie kwam met een afgerachte bus en dat die blonde op het einde dood zou gaan, maar voorspelbaarheid hoeft niet altijd nadelig te zijn.
De 3 acteurs zijn echt fantastisch en het verhaal is vermakelijk zat.
Echt een leuke Belgische roadmovie waarbij ondanks het zware onderwerp genoeg te lachen valt!
Japie1971
Wederom een topper van onze zuiderburen. Hilarische roadmovie, (soms) inktzwart, emotioneel en aangrijpend.
Acteerwerk was perfect en zeer geloofwaardig.
Feel good in het kwadraat! Doe mij er nog maar een aantal van dit soort!
Een dikke 4,5*
Mr Thee
Film met een origineel onderwerp en een mooi begin: je zit direct in de film, de sfeer is gezet.
Ondanks het vermakelijke verhaal vond ik het wel zeer voorspelbaar en dus helaas niet zeer verrassend of overweldigend. Ookal worden de typetjes wel uitstekend neergezet, de humor had voor mijn gevoel nog wat gevatter gekund. Terecht worden er wat herkenbare gehandicaptenhindernissen aangestipt. Ook krijgen zowel de Walen als de Ollanders er op gebruikelijke wijze van langs. Het roepen om "tetten" is natuurlijk ook geheel gepast. En het "poepen" van de Vlaming wordt stevig aangekneed. De avonturen onderweg waren leuk, maar niet hilarisch.
Nijmegen
Vermakelijke film met een lach en traan. Goed gespeeld door de 3 reisgangers.
Hollywood007
Zeer leuke film met enorme grappige momenten. De manier waarop de jongens soms de draak steken met zichzelf en elkaar is super in beeld gebracht. Door de grappen en zotte situaties door weet de film je met momenten zeker ook te raken.
Ik kan maar één ding zeggen tegen degene die hem nog niet gezien hebben: haast je, want je weet niet wat je mist.
timbo_
Een groot succes in België al is het is mij een raadsel waarom. Als komedie slaat Hasta la Vista! de plank al volledig mis. De film komt niet verder dan wat flauwe, platte en puberale humor die zich in niets onderscheidt van een slechte American Pie film. Ook het acteerwerk is bepaald niet om over naar huis te schrijven. Tom Audenaert als de blinde jonge Jozef is prima en Gilles de Schrijver als de in een rolstoel zittende Lars komen nog net weg met hun rollen maar Robrecht Vanden Thoren is ontstellend zwak als de verlamde Philip. Als de film dan ook op dramatisch gebied tegenvalt, blijft er eigenlijk niets positiefs over.
kurWA
Fu*k the Doctors!
...and fu*k the Ryanair!
_____________________
Prachtig FiLM!
Mescaline
Hier kunnen nederlanders nog wat van leren, vind de plotten van belgische films vaak toch wel wat beter.
De cover doet geloven aan een foute Porky's film, maar de trailer is duidelijk een stuk serieuzer
Ben hier benieuwd naar!
Hannibal
Totaal onvergelijkbaar. Als je de film ook maar een beetje begrijpt snap je dat het niet over sex gaat, en het ook zeker niet plat of puberaal is. De film gaat over vriendschap en is ontroerend.
Als komedie slaat Hasta la Vista! de plank al volledig mis.
Door iets aan te kaarten waar veel gehandicapten geestelijk mee worstelen, (een bekend verschijnsel, probleem) en dat op zo'n luchtige, grappige manier gebracht, is bewonderenswaardig en gewoon goed, en jouw vergelijking met één of andere Amerikaanse flauwekulfilm slaat daarom hier juist de plank volledig mis.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen