Genre: Actie / Avontuur
Bekijk via Netflix
Bekijk via Disney+
Bekijk via CANAL+
Plot The Amazing Spider-Man
"The untold story begins."
Peter Parker (Andrew Garfield) is een jonge, middelbare school student, die sinds de plotselinge verdwijning van zijn ouders bij zijn oom Ben (Martin Sheen) en tante May (Sally Field) woont. Tijdens een zoektocht naar zijn ouders komt hij terecht in het laboratorium van wetenschapper Dr. Curt Conners (Rhys Ifans), waar hij plotseling wordt gebeten door een radioactieve spin. Peter ontdekt vervolgens dat deze spin hem bijzondere gaven heeft gegeven en hij besluit om deze krachten te gebruiken om de misdaad tegen te gaan. Maar als Dr. Conners tijdens een experiment verandert in een groot en kwaadaardig wezen, genaamd The Lizard, weet Peter wat hem te doen staat; hij zal als zijn alter ego Spider-Man al zijn krachten moeten aanroepen om dit monster te kunnen verslaan.
Peter Parker / Spider-Man
Peter Parker (Age 4)
Richard Parker
Mary Parker
congo
Inderdaad, 3D is gewoon een nieuwe techniek die helemaal uitgemolken wordt.
Embie
Geweldige film! De beste spiderman tot nu toe gemaakt. Geweldige actiescenes en ook het acteerwerk is echt subliem!! Bovendien vindt ik dat de hoofdpersoon meer diepgang meekrijgt!
Webb zei dat er op het einde van de film een hint zou zijn naar de villain van het vervolg op deze film.
kan er me iemand daarbij helpen?
ben niet zo'n spider-man kenner
JohnWilliams
Een ander leuk feitje is dat Webb de volgende film niet zal regisseren omdat hij een vervolg moet maken op 500 Days of Summer.
congo
Wat een moron. Prefereert hij echt de 500 Days Of Summer sequel over het vervolg van The Amazing Spider-Man?
jacobine_rodijk
Klopt niet; hij staat onder contract bij Fox om een vervolgproject voor hun te regisseren, niet een vervolg op (500).
JohnWilliams
ah ok, dan heb ik het verkeerd gelezen.
jacobine_rodijk
Ja, FilmTotaal trekt graag zijn eigen conclusies;
Ja, FilmTotaal trekt graag zijn eigen conclusies;
Ik merk/zie het
congo
Ik snap sowieso niet of een vervolg op 500 Days Of Summer gaat werken. Dat is een komedie/romance flick die helemaal geen vervolg nodig heeft. The Amazing Spider-Man zal ik dan eerder de voorkeur voor hebben voor een sequel.
erpunited
Vette film. Jeugd sentiment. Bekende verhaallijn. Lekkere actie. Heerlijk om te kijken.
jipt
Vond de 3d actie op het eind wel erg lekker, maar de film over het algemeen een beetje te kneuterig. Duurde ook te lang. 3*/3,5*
SENGOK
Beter dan Spiderman dankzij The Lizard en Emma Stone.
TimF
Aardige superhelden film, jammer dat voor 3D is gekozen want daar wordt niet het maximale uitgehaald. Is mijn 2e 3d film ooit en dan vond ik dat de eerste die ik zag, Rabbit Horror, 10x meer deed met de 3D mogelijkheden.
_Casper_
Toffe film, en net als de nadere spidy films erg tof...
leuke vlotte actie, maar toch begin ik het verhaal wel een beetje ''standaard'''te vinden, en deed me het verhaal erg denken aan de andere spidy films.. maar net even in een andere jasje en met een andere vijand... een klein beetje een ''deja vu'' gevoel.
ondanks dat toch een toffe film om te zien en geef hem toch een dikke 3.5 *
GrobbekuikenXL
Wel aardig. Wel overbodig weer opnieuw te beginnen. De eerste van Raimi nog steeds het leukst al mocht die ook wel wat minder luchtig zijn. Snap ook niet dat spiderman 2 zo vreselijk leuk gevonden en opgehemeld is door recencisten. Doc octopus veel minder dan green Goblin en de flauwe grappen met stuntelende Parker waren stomvervelend. Liever een wat serieuzere toon , wie weet in AS2? Dark knight trilogie toch wel het beste als het om superheldenfilms gaat. Op Superman zit ik al helemaal niet te wachten.
jappieBM
Ik was wel fan van de eerdere spiderman trilogie al werden ze minder en minder. Deze film is echter toch wel heel andere koek en zullen mijn cijfers voor de maguire trilogie wel doen dalen.
waar maguire meer de nerd met superkrachten neerzet, vind ik het leuker om garfield als slimme semi-stoere post-puber te zien die naast de verantwoordelijkheid die de krachten meebrengen, zichzelf ook wel een echte held vind.
Voor nu mezelf tevreden gesteld met een matige download, maar op dvd zal deze film zondermeer nog meer spektakel meebrengen
sinterklaas
Heb deel 3 van de reeks nog niet gezien en een dikke maand geleden had ik deze nog in de bioscoop gezien, alleen wel steeds vergeten te refjieuwen. En ik moet zeggen dat deze reboot (geen vervolg dus blijkbaar) zeker erg goed gelukt is. Zeker in vergelijking met het origineel die nogal een beetje kinderlijk overkwam. Met The Amazing Spiderman gaan we dus echt de serieuzere kant op en krijgen we nu het donkere gedeelte van het hele verhaal te zien.
En wat dat betreft was dat zeker wel gelukt want al die op-een-lijn puber-superheldenfilms dat word naderhand ook een beetje oppervlakkig. Naast The Dark Knight Rises mogen we dus zoals gezegd hier weer een lekkere volwassen ogende superhelden legende in een nieuw jasje meemaken. De acteur zelf vond ik het nog best wel goed doen en alles begint hier weer helemaal overnieuw, we maken weer kennis met een andere Peter Parker, nerdje eerste klas, die dus hier ook uiteindelijk word gebeten door een gemuteerd spinnetje, wat hem dus, zoals verwacht, allerlei superkrachten geeft en die ook stukje bij beetje ontdekt. Die word hier ook weer erg knap neergezet. Ook zijn tegenstander professor X is weer prima neergezet als een uit de kluit gewassen hagedis. Daarnaast mogen we ook weer lekker genieten van de vele fraaie kunstjes en spannende acrobatiek, een stevige dosis actie en ook nog hier en daar een lekkere portie droge humor. En een leuk einde natuurlijk. De skyline van New York was ook weer verbluffend en dat blijft natuurlijk ook de ideale achtergrond voor de reeks.
In ieder geval beter dan de vorige delen. (deel 3 moet ik nog effe een keer snel zien) Gewoon niks mis met deze reboot. Prima popcorn vermaak.
m1chel
- 1948 berichten
Zeer teleurgesteld.
Ik vind Spiderman (2002) veel beter.
blackcat13
Ik vraag mij af hoeveel beter deze teleurstellende reboot was geweest wanneer we Peter Parker in de intro door een Spin gebeten zagen worden in een leuke montage, waarna het Spider-Man logo in beeld verscheen en het echte verhaal kon beginnen. Zo'n onzin dat we nu weer naar precies hetzelfde verhaal hebben moeten kijken, enkel donkerder en wat serieuzer gebracht.
Moet de film snel weer ff een tweede keer kijken denk ik, maar hij staat mij nog erg negatief bij voor zover ik mij de film nog kan herinneren.
Bakema NL
Je bent gewoon jaloers omdat je niet in de film mocht meedoen.

Haha, je hebt me door
Nee, mijn nickname hier is niet gebasseerd op het personage Black Cat uit de Spider-Man comics. Maar ik zal niet ontkennen dat haar aanwezigheid, mits goed en sexy weergegeven, sowieso een meerwaarde aan de film had kunnen zijn
Maar denk niet dat het slim was geweest aangezien de grote concurrent deze zomer ook al een stout poesje had...
Loepsaal
deel 4 was logischer geweest, desnoods met andere acteurs.
blackcat13
Of, zoals ik al zei, de "origins" van Spider-man in een flashy intro montage, en dan gewoon het verhaal beginnen wanneer Peter Parker al een tijdje Spider-Man is. Wat denk je daarvan? Had mij wel een goede oplossing geleken. Net als de recente tekenfilmserie "Spectaculair Spider-Man". Deze serie beeldde een Peter Parker uit die pas net Spider-Man was en zijn powers enzo nog een beetje leerde kennen en leerde goed om te gaan met zijn gave, maar ging verder niet in op hoe hij dat geworden was, dat gedoe met de dood van Oom Ben, etc. Hadden ze het verhaal ook gelijk meer om zijn strijd met Lizard kunnen laten draaien, want toen dat in deze film begon werd het voor mij pas interessant, en zo hadden ze er ook wat zijverhaallijntjes bij kunnen doen (waar ik de comics erg sterk om vind) en wellicht een wat "kleinere" schurk ook een rolletje kunnen laten geven, een schurk die vet is maar niet genoeg om een film te dragen (The Shocker, Hammerhead, Scorpion.. om maar wat te noemen)
Loepsaal
zo had ik het me voorgesteld, de lijn lag er al, inclusief Connors, maar helaas.
btw moet hem nog zien, tijdje in winterslaap verkeerd..

The Amazing Spider-Man 2

Batman Begins
Actie / Misdaad, 2005

The Dark Knight Rises
Actie / Misdaad, 2012
verlies van geliefdeexperimentburgerwachtserumsuperheldgebaseerd op striptienermeisjeviolent deathtiener jongensuperkrachtspider bite masked vigilanterebootgenetic engineeringsocial outcastdeath of husbandduringcreditsstingerteenage herovirusteenage angst spidermanspiderverse spider-manmarvel comicsvigilante justicesony's spider-manmarvel comicsmarvel cinematic universe (mcu) alternate timeline