• 9.378.870 stemmen

Met onder meer: Matt Damon, Marion Cotillard en Kate Winslet

Gesproken taal: Engels, Kantonees en Mandarijn

Releasedatum: 20 oktober 2011

Plot Contagion

"Nothing spreads like fear."

In deze film volgen we de razendsnelle verspreiding van een dodelijk virus. Een paar dagen na de besmetting volgt de dood. Terwijl deze pandemie groeit, is de hele medische wereld in rep en roer om een geneesmiddel te vinden en om de paniek onder de mensen te bedwingen. Aan de andere kant zien we de mensen die voor hun overleving vechten en voor hun geliefden zorgen. Een totaalbeeld van een gemeenschap die totaal ineenklapt door dit luchtgedragen virus.

Leonora Orantes

Ian Sussman

Sun Feng

avatar van neysen1985

neysen1985

contagion was vanaf het moment dat ie al zo gewaardeerd werd (naar mijn idee) al een film die op mijn must-see lijstje zat.

Non de kaat! wat is dit toch een akelige film op sommige punten zeg.

veel bekende spelers, mooie camera shots en soms ook extreme spanning.

Ben toch wel van mening dat ie beetje een te hoge hype heeft gehad.

Want daar leeft de film toch niet helemaal tegen op.

Ondanks dat vind ik contagion een uitstekende film, en heb niet zoveel flaters erover te zeggen.

Maar hij leeft niet op tegen zn hype.

avatar van Frodootje

Frodootje

Deze film viel me zwaar tegen. Met de cast leek het goed te zitten maar de karakters worden niet uitgediept zodat het een afstandelijk verhaal blijft. De verhaallijn is flinterdun en er komt geen moment spanning in.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Had gewoon moeite om mijn ogen open te houden tijdens het laatste half uur van de film. Dat zegt wel genoeg denk ik.

avatar van barcam

barcam

Uitstekende film over de verspreiding van een dodelijk virus. Zit spannend in elkaar en veel verrassende elementen. Na deze film bekeken te hebben zal je wel twee keer nadenken voor je iemand een handdruk geeft

avatar van mnrk

mnrk

It's a bad day to be a rhesus monkey....

Ik vond dit een uitstekende film van Steven Soderbergh...

Het verhaal werd op een prima manier gebracht waardoor de film lekker weg kijkt en ook best spannend blijft....

Ook de gehele cast in deze film is natuurlijk zeer goed,vooral de dames Kate Winslet en Marion Cotillard waren erg goed in hun rol...

Dit allemaal werd mooi voorzien van een prima soundrack door Cliff Martinez.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Interessant uitgangspunt, saaie uitwerking. Het is inderdaad weer eens wat anders, maar in dit geval verlang ik wel weer naar een wat spannendere aanpak. Dit is vlees noch vis.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Nergens echt spannende thriller met een op zich wel goed spelende cast, daar ligt het niet aan, maar het wil maar niet een onderbuik-gevoel creëren. En ik ben het met Lefgozer eens: het laatste half uur is ronduit saai te noemen. Soderbergh heeft veel betere films afgeleverd, maar ja, het kan niet altijd feest zijn. Niet geheel mijn ding: 2 *.

avatar van Chefchenko

Chefchenko

Spannende film van begin tot einde.

avatar van Sankaman69

Sankaman69

Een hele aardige film, maar heb betere gezien van dit soort!!

avatar van Redlop

Redlop

Degelijke film met een haast overdreven sterrencast. Helaas vond er niets opzienbarends plaats behalve de besmetting zelf, wat toch een eerste vereiste is bij een thriller. 1,5*

avatar van _RIP_Ivanhoe

_RIP_Ivanhoe

prima film om lekker weg te kijken. Acteerprestaties zijn goed en in de film zit een lekkere snelheid. Geen topper, maar zeker niet slecht

avatar van MrEd

MrEd

Aardige film die meer als een docu dan als een thriller overkwam. Muziek vond ik ook niet bij deze film passen. Krappe voldoende 3*

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Een zeer actuele film met een top cast. Jude Law, Matt Damon en vooral Laurence Fishburn zetten gedegen acteerwerk neer. Fijn van de regisseur om ons even een lesje te geven in: altijd je handen wassen na het aanraken van voorwerpen in het openbaar (deurknoppen, etc)

Het uitbreken van een virus is iets van alle tijden. Contagion weet op een goede manier de actualiteit te onderstrepen: dit kan zeker in het echt gebeuren. De besmetting gaat razendsnel en de regisseur weet je even fijntjes uit te leggen hoe je het virus kan oplopen, van de simpelste dingen: het aanraken van geld, etc. Interessant om te zien hoe de lokale bevolking omgaat met een snel verspreidend virus: plundering en anarchie, iets van alle tijden.

De soundtracks vullen de film goed aan. "Leuk" om in het einde te zien waar de besmetting begonnen is. Een film die zijn plaats verdient heeft onder de gedegen rampen films en dankzij de actualiteit en top cast 3,5 sterren waard!

Wel een kanttekening: is het mogelijk om jezelf te vaccineren tegen een virus door een soort van neusspray te gebruiken? Lijkt mij hoogst onwaarschijnlijk namelijk, kan me niet herinneren dat daar ooit een virus mee is bestreden (van welke omvang dan ook)

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens geprobeerd en 'k vond het een puike film. Hij had me eigenlijk direct in de ban. Het tempo zat ook goed.
Qua cast was het zeker niet klagen. 'k dacht eerst dat Gwyneth Paltrow maar een heel klein rolletje ging krijgen, aangezien ze erg vlug sterft in de film, maar ze kwam gelukkig nog terug in flashbacks. Verder zat de rolverdeling ook goed. De cast kwam bijna evenveel in beeld.
Tja, 'k heb me er zeker niet mee verveeld en 'k vond het eigenlijk wel een aanrader. Misschien helpt het ook dat 'k geen verwachtingen had bij deze film. Goeie combinatie van thriller/drama.

avatar van Karentje77

Karentje77

zo saai, zo belachelijk, naar mijn mening echt geen aanrader, om v in slaap te vallen, erg langdradig

avatar van boemboem27

boemboem27

aardige film met een goede cast.

maar er zijn betere film in dit genre

heb me niet verveeld maar de gehele film kwam nergens tot een climax.

avatar van Zeriel

Zeriel

Beetje saaie film over een spectaculair onderwerp. Zeker de eerste helft is het allemaal nogal voorspelbaar, ik had het gevoel het allemaal al eens eerder gezien te hebben......en wat bleek...ik had hem al gezien..!

Er is bijzonder weinig blijven hangen van de vorige keer op één scene na, toen wist ik het pas zeker. Dat zegt wel genoeg over de film, een echte sterrencast, degelijk gemaakt, maar er gebeurd bijna niks opzienbarends. En de personages blijven teveel op afstand.

avatar van KingJ

KingJ

aardige film maar niet meer dan dat, zou hem een zeven geven, in sterren 2,5

avatar van Hupla

Hupla

KingJ schreef:

aardige film maar niet meer dan dat, zou hem een zeven geven, in sterren 2,5

Weet niet hoor maar of je geeft 10 punten of 5 sterren, als je dan een zeven wil geven komt dat neer op 3,5 ster toch?

Vond het een goede film, nergens super spannend of veel actie maar bleef wel geboeid kijken.

avatar van b00ts

b00ts

Helaas. Uitgemolken verhaal. Niet goed, niet slecht. In dit genre zijn er betere gemaakt.

avatar van Dobbel

Dobbel

Geen moment vervelend! leuke film !

avatar van grovonion

grovonion

Hupla schreef:

Niet per se, een 2* hotel hoeft niet per se slechts 50% goed te zijn, is gewoon een niet-lineaire waardering.

avatar van FMHZ

FMHZ

Interessante film met een behoorlijke cast die hoewel niet slecht ook nergens echt uitblinkt. Het hele gebeuren rondom een dergelijk virus dat zich razendsnel verspreidt vond ik boeiend genoeg om de film leuk te vinden. Een echt duidelijk verhaal zat er dan weer niet in. Leuke film om eens gezien te hebben.

avatar van 103529

er gebeurd te weinig..

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede film die een realistisch beeld toont van het het zou kunnen lopen als er een virus uitbreekt en dit op wereldschaal.

De vertolkingen, van een cast om U tegen te zeggen, zijn prima.

De film bevat weinig actie, maar ik vond dat zeker geen hinderpaal, men heeft, denk ik, speciaal voor deze opzet gekozen om het des te indrukwekkend te maken, want wat men hier toont, is op elk moment echt mogelijk !!

Kan de film wel aanbevelen, heb me zeker niet verveeld.

avatar van Zeus.

Zeus.

Interessant uitgangspunt, maar bar slecht uitgewerkt. Aangezien het een actueel onderwerp is, had hier in mijn ogen vele malen meer mee gedaan moeten worden dat dit. Het hele hoofdonderwerp is iets waar je veel kanten meer op kunt, maar deze film heeft me nooit en te nimmer geboeid. Het hele verhaal vond ik dan ook bijzonder slecht uitgewerkt. Flinke tegenvaller gezien het prachtige onderwerp

avatar van zacula

zacula

meerdere berichten gelezen op dit blog. de meerderheid klaagt over gebrek aan spanning.euh...dat is het probleem niet. het is namelijk een REALISTISCHE drama film over een virus.

wat mij stoorde was de matige muziek. totaal overbodig.raar dat niemand daar overschrijft.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Trage film, maar geeft wel redelijk weer wat er zich afspeeld indien er zich een dodelijke epidemie uitbreekt....Grote cast, maar schitteren niet echt.. Mischien ook de bedoeling van de makers.... 2 sterren. Ik had er meer van verwacht.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

wat voor taal spreken ze in deze film?behalve engels,ook arabisch?

kan een van de meters me dat vertellen thanx

avatar van ibendb

ibendb

Een goede film.

Door het ietwat lage gemiddelde op Moviemeter voor deze film had ik eigenlijk geen zin om deze film te kijken, maar uiteindelijk viel hij toch best mee. Het verhaal is niet zo speciaal, een dodelijk virus bedreigt de mensheid. De reacties van de bevolking is echter zeer realistisch gebracht, want ja, niemand weet waar het virus vandaan komt en wat ze er tegen kunnen doen. De film is wel erg realistisch, maar heeft niet genoeg inhoud. Het verhaal zakt in het midden nogal in. Het acteerwerk is ook goed, maar niet uitmuntend. 3*

@John McClane: Ik weet het niet, ik denk Chinees of Koreaans ook.