• 9.376.848 stemmen

Met onder meer: Matt Damon, Marion Cotillard en Kate Winslet

Gesproken taal: Engels, Kantonees en Mandarijn

Releasedatum: 20 oktober 2011

Plot Contagion

"Nothing spreads like fear."

In deze film volgen we de razendsnelle verspreiding van een dodelijk virus. Een paar dagen na de besmetting volgt de dood. Terwijl deze pandemie groeit, is de hele medische wereld in rep en roer om een geneesmiddel te vinden en om de paniek onder de mensen te bedwingen. Aan de andere kant zien we de mensen die voor hun overleving vechten en voor hun geliefden zorgen. Een totaalbeeld van een gemeenschap die totaal ineenklapt door dit luchtgedragen virus.

Leonora Orantes

Decec

Ik ben benieuwd!

avatar van tottenham89

tottenham89

Ik ook, ziet er best veelbelovend uit!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Deze film wil ik zo graag zien. Wat een heerlijke cast! Er is trouwens al een (nieuwe) poster uit.

Ze zeiden dat Gwyneth Paltrow er verschrikkelijk uit moest zien vanwege het virus dat ze krijgt. Maar zo ziet ze er volgens mij gewoon uit zonder make-up, dus zoveel hebben ze niet veranderd.

Ben benieuwd. Ook leuk om Kate Winslet in zo'n soort film te zien als deze, is ook eens wat anders.

avatar van schram101

schram101

Blijkt zomaar de regisseur van het uitstekende Oceans Eleven met twee bijzonder interessante nieuwe films komt. Na Haywire, komt deze ook zeker op de lijst. Goede cast ook. Net als Haywire trouwens.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Nóg een nieuwe Soderbergh. Fijn dat de beste man weer zo op dreef is!

avatar van JP

JP

Lol, Matt Damon, Marion Cotillard, Kate Winslet, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Lawrence Fishburne. Klein sterrencastje.

Zes character posters voor Contagion:

IMP Awards Update: New posters for Contagion - impawards.com

avatar van schram101

schram101

Ben hier toch behoorlijk benieuwd naar inmiddels.

avatar van Rosicky

Rosicky

De cast en crew zijn indrukwekkend, maar de trailer voelt een beetje dertien in een dozijn. Ik weet het nog zo net niet...

avatar van JasonBourne

JasonBourne

Goeie cast, goede regisseur, ben benieuwd. Ik hoop dat het niet weer zo een overdreven film is overspoeld met heldendaden van de hoofdpersonen.

avatar van dennislaport

dennislaport

Lijkt me een heerlijke film met een supercast

avatar van Minotaures

Minotaures

Een zeer creatieve manier om een film bekend te maken.

Contagion - Bacteria Billboard

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Gaaf gedaan!

avatar van redondo

redondo

Gezien @ Muvico City Place - West Palm Beach, FL

paul83

Grappig. Net gezien in AMC Imax Miami...

Recensie volgt.

Toch een halfje erbij.

De film is te traag en bevat weinig spanning, maar toch blijf je er over nadenken. Hoe de wereld zou reageren op een dodelijk virus is gewoon realistisch in beeld gebracht. Outbreak deed dit bijvoorbeeld een stuk minder.

Mooi ook om te zien hoe het mensen niet lukt om hun mond te houden en de dierbaren willen waarschuwen voor het virus wat alleen bekend is bij de mensen van een aantal instanties.

De acteerprestaties vond ik van een enorm hoog niveau. Zelfs van Fishburne die aardig was afgezakt in de afgelopen jaren. Dat het realistisch gebracht wordt is grotendeels te danken dus aan de acteurs. Fishburn en Jennifer Ehle staken er bovenuit naar mijn mening (al blijft Ehle wel een zieke blik hebben). Jude Law deed het ook prima als gewiekste journalist met een prachtige voortand. Dat geschreeuw in plat Engels doet het altijd goed bij mij.

Echter heeft de film te weinig spanning om 100 minuten lang te boeien. Het wordt zelfs een beetje saai. Je verwacht namelijk een boeiende ontknoping, maar die komt niet (is te mager). Dat het uiteindelijk uit een banaan gecombineerd met een vleermuis komt is niet boeiend meer. . Ook de kidnapping van de overheidsmedewerker van de CDC was een beetje overbodig naar mijn mening.

Kortom: realistische weergave van een enorme uitbraak, goede acteerprestaties, maar te weinig spanning om mij te boeien.

Ps. IMAX voor deze film is overbodig!

avatar van Moex

Moex

Film afgelopen week gezien in een van de bioscopen in San Francisco. Zeer toffe film, normaal ben ik niet zo van de ''drama'' films. Ik vind de tag actie niet echt bij deze film passen eerlijk gezegd. Aangezien ik een fan ben van Matt en ik me die avond verveelde ben ik gegaan, en ben met een goed gevoel teruggekomen. Alles zit goed in elkaar, je gaat erover nadenken en het speelt zich af voor een deel in SF, waar ik nu zit 4*

avatar van mauwiewauwie

mauwiewauwie

De aap is veranderd in een vleermuis(outbreak)?Vond het wel een sterke film!

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Schitterende film van Soderbergh waar hij het melodramatische in dit soort verhalen vermijdt. Op een afstandelijke manier (en daardoor des te aangrijpender) volgt hij de uitbraak van een virus en de gevolgen op de mens. Niet elke verhaallijn is even sterk (bv. verhaallijn rond Cotillard had gerust weggelaten mogen worden) maar als geheel maakt de film wel indruk door op zo een realistisch ogende manier een virusuitbraak in de beeld te brengen (geen groteske actiescènes,...)

Quotering: 8,0 / 10

avatar van the new guy

the new guy

Ben erg benieuwd, ben er net pas achter dat dit een goede film kan zijn. De titel klinkt namelijk echt als een soort Mega Shark vs. Giant Octopus achtige film.

avatar van jipt

jipt

Zombiefilm zonder zombies? Leuk als je smetvrees hebt.

avatar van Respekked

Respekked

the new guy schreef:

Alleen dan zonder Shark en Octopus?

avatar van the new guy

the new guy

Hehe. Nee spekkie.

Mega Shark vs Giant Octopus klinkt stom, en stom is al een stom woord. Contagion klint ook heel stom. Dat kun je ook alleen maar met een hele, hele lage stem uitspreken.

avatar van jna blauw

jna blauw

Matig filmpje, vindt hem eerlijk gezegd geen èèns bioscoopwaardig!!!

avatar van N23

N23

Doet me denken aan 'Cariers', ik wil deze film dus ook zeker zien in de bios, ik hou wel van dit soort films.

Cant wait.

jna blauw schreef:

Matig filmpje, vindt hem eerlijk gezegd geen èèns bioscoopwaardig!!!

Wel cam waardig blijkbaar of je hebt hem in het buitenland gezien. Er is namelijk geen kijkbare versie te vinden op het web.

avatar van movie-edje

movie-edje

BESMETTELIJKE PANIEK!

Wat als een epidemie zou uitbreken die grote aantallen slachtoffers eist, en waarvoor er geen

geneesmiddel bestaat.

Dat is de griezelige vraag die met Cantagion een antwoord krijgt.

Anders dan bijvoorbeeld ( OUTBREAK ) draait het bij deze merkwaardige thriller in de eerste plaats om dit gegeven en pas daarna komen de personages aan bod, die ermee te maken krijgen.

dat levert een facinerende theorie op van hoe zoiets zou gaan.

maar de spanning heeft er wel onder te lijden!

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Doorsnee film. Wel realistisch. Karakters hadden wat meer uitgediept kunnen worden.

2.5 gaat geen bioscoophit worden.