American Reunion (2012)
Met onder meer: Jason Biggs, Alyson Hannigan en Chris Klein
Releasedatum: 5 april 2012
Bekijk via SkyShowtime
Plot American Reunion
"Save the best piece for last."
De hele vriendengroep komt terug naar East Great Falls voor hun 10-jaarlijkse schoolreünie. Iedereen vertelt over de goede oude tijd, met de beangstigende gedachte in het achterhoofd dat ze nu geen losbollige tieners meer zijn. Jim en Michelle hebben een klein zoontje en Jim weet nog niet goed hoe hij zich moet gedragen als vader. Oz heeft weer contact met Heather. Een aantal dingen zullen veranderen na de reünie...
Jim Levenstein
wu-tang
Recensie American Pie: Reunion - Review op Filmtotaal.nl
American Pie: Reunion (2012) Recensie - Movie 2 Movie - movie2movie.nl
Vrij karig...
Maar meestal zit ik vaak boven het recensiegemiddelde van sites als NU, dat scheelt. Ik hoop op een mooie 3,5* uit te komen. Dit weekend er denk ik wel heen.
als zo,n soort film bij de meeste bladen zo,n 3 ster scoord zit het wel goed en die resensie van nu.nl zou ik zowiezo niet te zwaar aan tillen , geschreven door iemand zonder gevoel van humor die alleen maar van drama,s of iets dergelijks houd , er staat [ ontbeert een sterk verhaal ] of je ooit een sterk verhaal in een american pie movie tegenkomt
je moet maar denken , dit soort films scoren normaal 1 ster of nog minder , heb trouwens deel 4 tot 7 nooit gekeken want wist vanaf het begin al dat dat lowbudgeldtrekkerijj was
als deze film bij 100 stemmen nog rond 3.5 staat ben ik overtuigt en snel ik naar de bios maar waarschijnlijk zie ik deze film wel eerder
siebentjee
In 1 woord: Fantastisch ! De hele film werd ik vermaakt met regelmatig tot zelfs vaak erg leuke grappen waar je echt wel even om moet lachen. Het einde viel alleen wat tegen, nou niet echt een spetterend einde in humor wat ik wel verwachtte. Maar de hele film door kortom superhumor die, erg knap, erg vaak word herhaald en mijn middag was meteen goed ! Voor iedereen die van lachfilms en comedy houd, een hele, hele grote aanrader.
Vanwege het niet al te spetterende einde een halve ster eraf, maar ik kwam op een 5,0 uit omdat alles uit de film klopte, acteurs, humor, camera, allemaal fantastisch ! Dit gaat meteen 1 van de betere films uit 2012 worden, dat durf ik nu al wel te zeggen. Overigens was deze film ook in grappen beter dan de vorige delen, en het is toch knap om eerdere delen, wat vaak niet lukt, te overtreffen. Wat het meest opviel was dat de grappen integendeel tot de andere delen veel vaker werd herhaald , een dik pluspunt dus !
een dik verdiende 4,5 !
Moenish
heb net de film gezien
hij was te gek
echt een aanrader voor de echte film liefhebber
MyOwnStyle
Je weet natuurlijk aan wat je je kan verwachten bij het kijken van deze film.
Voor de liefhebbers is dit puur nostalgie naar de eerste films uit de serie. Voor mij was het in ieder geval (bijna) 2 uur puur genieten. Maar dat was zeker niet alles, ook qua humor moet deze film niet onderdoen voor de eerste 2 films uit de serie, en dat vond ik nou ook net de beste twee uit de hele serie. Veel beter dan deel 3, 4 ,5 etc.
De humor was er soms over, bijna enkel onderbroekenlol, maar verveelt op geen enkel moment.
Voor de liefhebbers een echte aanrader! Als je deel 1 en 2 goed vond, kan ik mij in ieder geval niet voorstellen dat je deze niet goed zou vinden
MDMovie
Leuk vervolg en eindelijk weer de originele cast die terug is. Ik moet heel eerlijk bekennen ik heb vaak kunnen lachen, dus wat betreft de humor zit het wel goed, die is volop aanwezig, alleen het verhaal veder. Ik ben een fan van de American Pie reeks, maar ik vond het hier af en toe wat tegenvallen. Ik ging er denk ik met te hoge verwachtingen naartoe. Ik heb uiteraard de trailers gezien en ik dacht dat het weer feesten werd als vanouds, dat viel jammer genoeg tegen. Veder is het een leuke film om te zien en ieder zal zich ook vermaken met deze film, alleen op dat punt wat ik net noemde viel het me wat tegen. Ik had het mezelf wat anders voorgesteld. 3.5*
soom
If you wannabe my lover, you have got to give...
Ik was een meelopertje vroeger. (En nog steeds wel).. M'n grote broer vond de Spice Girls leuk, dus moest ik natuurlijk ook de Spice Girls leuk vinden. Dit nummer roept dan ook associaties op aan vroeger
Shannon Elizabeth had er helemaal uit gefilterd moeten worden. Alyson Hannigan, Jason Biggs en Seann William Scott hebben de belangrijkste en leukste grappen naar zich toe getrokken, en zijn dan ook het meest in beeld. Het is voor iedereen anders en iedereen kijkt daar anders tegenaan, maar ik had het persoonlijk leuker gevonden als ook Tara Reid en Mena Suvari iets meer screen time hadden gehad. Dat was namelijk in mijn ogen de kracht van de allereerste American Pie film: Het feit dat al de personages uitgelicht werden en er niet eentje meer uitsprong dan de rest. De grappen waren daar gewoon leuk en het was gewoon een topfilm door dat ze het met hun allen droegen.
Alyson was jong en fris, 13 jaar geleden. Ze ziet er nu meer uit als een ingezakte taart, en ze is pas 38, 12 jaar ouder dan mij. Dat belooft nog wat voor mezelf, over 12 jaar. Het is dat ik het mooier vind dat mensen natuurlijk oud worden met rimpels en fronsen, anders had ik haar een dwangbehandeling in een botox kliniek laten ondergaan: Strak trekken die handel! Maar dat neemt niet weg dat ze nog steeds een bepaalde charme heeft, die ik eigenlijk al opmerkte in My Stepmother is an Alien. Jason Biggs als Jim Levenstein is ook nog steeds tof, en Seann William Scott heeft zijn trucjes om te charmeren nog niet verleerd. Natuurlijk is hij gewoon stiekem het leukst, al herhaal ik nog maar eens wat ik net al schreef: Het is voor iedereen anders en iedereen kijkt daar anders tegenaan, maar ik had het persoonlijk leuker gevonden als dat gedoe met die moeders niet uitgemolken zou worden. Dat heb ik na 3 delen Stifler's Mom wel gehad, maar de makers grossieren in een uitgekauwd thema en doen er nog eens een schepje joligheid bovenop. Gemengde gevoelens bij mij. Natuurlijk is het onderbroekenlol. Maar ik heb het nu wel gehad met American Pie. Of zal ik me toch maar eens aan American Pie Present gaan wagen? We gaan het meemaken, of niet..

Eens. Dat valt me bij How i met your mother ook al op. Ik vond haar in American Pie: the Wedding nog wel charmant.
Doe maar niet, waardeloze meuk dat de naam American Pie onwaardig is. Alleen Jim zijn pa doet nog elke keer mee, voor de rest zal je het niks vinden. Ik heb ze alleen gekeken omdat ik dat uit een soort automatisme doe; als er een vervolgfilm komt in een reeks die ik kijk, dan kijk ik het.
Verder leuke review soom! Mijne zal ook snel volgen.
Juist Jim zijn vader vind ik stukjes geforceerde humor in de AP reeks. Ook in deze film een beetje.
Mhow, in die ripoff films is hij niet zo sterk, maar dat komt omdat je dan ook geen enkele sympathie met de personages hebt. In deel 1-3 is hij wel erg leuk. Zeker in deel 2, als hij met Jim naar het ziekenhuis moet met de videoband aan zijn hand geplakt
De genante scenes zijn leuk, maar die wijze lesjes en de verhalen over zijn eigen seksleven continu zijn minder.
melchior7
Ik vond deze film nog best verrassend! Sommige stukken zag ik dan weer niet aankomen, bijvoorbeeld dat Stifler dit keer Finch zijn moeder pakt.. Ik vond hem wel erg geniaal en ik moest echt lachen, vooral het stukje halverwege de aftiteling! Af en toe vond ik het dan ook weer niet zo.. maar oke.
4/5
mjk87 (moderator films)
Ooit was ik 13 toen ik de eerste film in de bioscoop zag. Onder het mom, van, niks te doen dit weekend, ook deze maar in de bioscoop bekeken.
Het begon echter nogal vervelend. Veel smerige grappen, onleuke situaties en de vraga of ik dan toch niet te oud wordt voor dit soort humor. Gelukkig kwam daarna meer verhaal erin, werden de grappen minder smerig en ook beter en de situaties waren om te lachen (de jetski's, dat meisje thuisbrengen,. Ook enkele grappen die de tijdspanne duidelijk maken tussen deel 1 en deze vierde waren heel aardig. Over youtube tot de hedendaagse mobieltjes. Dat je zelf denkt, ja, in '00 was dat er inderdaad allemaal niet.
De acteurs spelen met veel plezier en zijn na al die jaren nog op op elkaar ingespeeld. Verwacht geen oscarwinnend materiaal, maar soms hoeft dat ook niet. Dit is prima voor dit genre. Enkel Sean William Scott blijft een talentloos onbenul die zelf irritant is waardoor zijn klootzakrol dan ook echt tenenkrommend ergerlijk wordt. Zonder hem of die vunzigheid aan het begin was het zeker 3,5* geworden. Nu net magere 3*, naar boven afgerond.
Dutchmeister
Heerlijke film weer. Gewoon old skool american pie style met een Sean scott williams die ook weer als een baas speelde! Ik ga 1,2 en 3 maar weer eens kijken..
Nijmegen
Vond het eigenlijk een afgrijselijke film. Onsamenhangend verhaal met vervelende dialogen. Het pure vermakelijke aan de eerste films is hier totaal niet in terug te zien. Hevige teleurstelling.
soom
Verder leuke review soom! Mijne zal ook snel volgen.
De eerste drie zijn nog vermakelijk als je het hele American Pie gebeuren weg probeert te denken, het zijn vooral college films. Book of Love moet je alleen kijken als je geen wil meer hebt om te leven. Dat was echt een trieste film.
! Ben ook wel benieuwd naar de jouwe! Altijd een opsteker om toch ondanks alles te horen dat ik gelezen word, al schrijf ik natuurlijk wel in de eerste plaats voor mezelf. Maar ik weet nog niet of ik American Pie Present wel ga overslaan. De naam Arielle Kebbel in de eerste sequel is eigenlijk wel een beetje iets wat me over de streep trekt. Ik lees de meeste fatsoenlijke recensies wel, zeker ook de jouwe.
En tsja, American Pie present films hebben niks meer met de oude reeks van doen, maar voor een keertje zijn ze nog best te pruimen. Alleen zul je 0,0 binding met de personages hebben. Alleen Book of Love is echt afgrijselijk. Die is zelfs voor ''een keertje'' niet leuk. Sluit me aan wat rep robert daarover zegt.
MrHorror
vergeet American Pie: Reunion (2012) | Film Abides - filmabides.nl niet! ook best een aardige recensie
soom
. (ja, deze opmerking vond ik erg grappig
M.Goodkat
Oh yes eindelijk na zoveel jaren de originele cast terug =) ga hem bezien wanneer hij uit is in de cinema hier
de Vis
Sterke film, gisteren in de bios gezien, vet om de originele cast terug te zien en om te zien dat er een paar succesvol zijn, strakke humor, Stifler weer als vanouds. Geweldige Bier, Chips en Vriendenavond film! Aanrader!
Dirtdiver
Toch weer minimaal net zo geweldig als de eerste 3 delen. De meeste 'tienerfilms' zijn vaak slappe aftreksels van films als dit. Een geweldig grappen repertoire hebben ze weer gepresenteerd.
American Pie is back!
En dan bedoel ik niet op die mislukte American Pie Presents films, maar een echte American Pie film. Wat was het heerlijk om iedereen weer terug te zien zeg! Je merkt echt dat ze hebben geprobeert een film te maken die de oude fans zou pleasen. Niet alleen de hoofdrolspelers zijn terug, maar ook ongeveer elke bekende naam. Zeker in de slotfase van de film was dat leuk, als je Sherman, Nadia en de 2 MILF-hunters ook nog even erbij ziet! Niet iedereen zijn rol is erg groot, maar het is mooi dat iedereen wel aanwezig is.
Ik zou mensen die deze film willen gaan kijken dan ook eerst aanraden om deel 1, 2 en 3 te kijken. Ken je ze niet, dan zul je veel grappen niet snappen, wat gewoon jammer is.
Maar uiteraard draait het hier om de 4 mannen + Stifler. Grappig om te zien hoe iedereen zijn leven is gaan leiden, uiteraard niet met veel succes of plezier. Overigens had dit wel beter uitgewerkt mogen worden. Bij oa Jim, Stifler en Oz zit er wel een achtergrondverhaal in, maar dat was bij Kevin en Finch vrij karig. Ook kregen sommigen wat weinig en anderen wat veel screentijd. Die vriendin van Oz vond ik vrij storend. En Kara was echt heel lekker, maar haar rol had ook wat meer naar de achtergrond mogen gaan. Daarintegen krijgt Jim zijn vader wel weer genoeg tijd, wat echt leuk was. Noah Levenstein blijft toch wel een ontzettend grappig personage, ook al zit hij deze film in een dip. Helemaal nu hij aan het aanpappen was met Stiflers moeder, haha!
Het soms wat serieuze tintje deed de film op zich best wel goed. De mix tussen humor en drama was vrij goed. Nou vond ik dat geneuzel tussen Jim en Michelle (wat heeft ze trouwens een oude kop gekregen zeg....) niet zo heel boeiend, maar Oz zijn verhaal met Heather (die is er overigens ook niet knapper van geworden) was wel weer de moeite. Bij Kevin zijn verhaal met Vicky (Tara Reid blijft altijd lekker!) was het weer jammer dat er weinig mee werd gedaan. Vicky was eigenlijk de enige die weinig blij zijn geweest aan het einde. De rest vind toch, verrassend hoor, zijn geluk. Maar dat stoort niet, want in dit soort films past een feel-good einde. Dit geldt ook voor Stifler, die een partyplanner wordt. Daar zou je nog best een leuk vijfde deel mee kunnen doen....
Maar buiten alle persoonlijke verhalen zit het met de humor gelukkig helemaal goed. Het is nog steeds plat en puberaal, alhoewel het aantal poep en plasgrappen gelukkig laag ligt. Vooral de scene dat Jim Kara naakt in haar bed moet leggen was echt sterk. Maar de wraakactie van Stifler op de bikini-stelers was ook briljant. Idem voor Jim zijn pa met zijn gedrag op Stiflers feestje. Ja, met de humor zit het helemaal goed. Dat voelde toch wel weer vertrouwd, ook omdat de chemie tussen de 5 mannen nog steeds top is. En dan nog dat slot, Stifler die het met Finch zijn moeder doet
American Pie: Reunion is zeer geslaagd. Sowieso beter dan deel 2 en 3. En misschien wel zeker zo leuk als deel 1. Over een paar jaar wil ik nog wel een nieuwe Pie!
Een dikke 4*.
PS: Blijf vooral tijdens de aftiteling even zitten, anders mis je een geweldig stukje met Jim zijn pa!
Mitchell7041
Geweldig om alle acteurs weer bij elkaar te zien, Stifler was weer een meester !!
neforce
Mijn hemel, heb ik wat gemist? Ik heb 'm laatst gezien in de bios. En ze moeten nu toch echt stoppen. Het is niet meer wat het geweest is, sommige stukjes waren wel leuk, maar suffe feesten (zeggen ze zelf al in de film
) en die lekkere over-the-top dingen ontbreekten gewoon. Book of love vond ik dan stukken beter!
Ducoz
Hier zitten toch ook heel wat 'over-the-top' dingen in, het stuk met de waterscooters bijvoorbeeld
wu-tang
Book of love vond ik zowiezo de beste uit de hele american pie reeks !!
pieterTk
Wat een heerlijke film. Heb weer sinds lange tijd echt een paar keer dubbel gelegen tijdens een komedie. Ik vond sowieso de eerste drie delen van American Pie het beste, maar deze overtreft die allemaal.

American Wedding

American Pie
Komedie, 1999

Project X
Komedie / Misdaad, 2012
man vrouw relatievervolgfamily reunionmasturbatiescat high school reunionquitting a jobmilf duringcreditsstinger