• 9.375.064 stemmen

Met onder meer: Jason Biggs, Alyson Hannigan en Chris Klein

Releasedatum: 5 april 2012

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot American Reunion

"Save the best piece for last."

De hele vriendengroep komt terug naar East Great Falls voor hun 10-jaarlijkse schoolreünie. Iedereen vertelt over de goede oude tijd, met de beangstigende gedachte in het achterhoofd dat ze nu geen losbollige tieners meer zijn. Jim en Michelle hebben een klein zoontje en Jim weet nog niet goed hoe hij zich moet gedragen als vader. Oz heeft weer contact met Heather. Een aantal dingen zullen veranderen na de reünie...

Jim Levenstein

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van schram101

schram101

Geniaal! Wat heb ik hier zin in zeg

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Deze kan alleen maar goed worden

avatar van Kraay

Kraay

Prachtig dit toch. Al sinds deel 4 zitten hopen op weer een deel met Jim, Stifler, etc.

- Iam a father now!

- Be her daddy!

Ik heb echt zin in deze film. American Pie 1-3 is vooral zo leuk omdat het erg boeiende personages kent. De platte humor is geinig, maar het kwam vooral erg spontaan en sympatiek over. De latere delen kennen alleen platte humor en dan is het allemaal vrij matig.

De trailers zijn echt leuk van deze film! Ik ga eigenlijk praktisch nooit naar de bios voor een komedie, maar hier maak ik een uitzondering voor.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Nostalgie! Leuk, de originele personages waren ook gewoon het leukst. Good old times.

avatar van wu-tang

wu-tang

dit lijkt me ind wel leuk , ben benieuwd met deze regiseur

avatar van DeCol

DeCol

Hier kijk ik zeker naar uit! Altijd leuk zo'n "echte" reunie en de trailer belooft wat grappige situaties.

avatar van ThomasDonk

ThomasDonk

Puur voor het mooie idee en de leuke trailer: 5*

Can't wait!

avatar van Materny

Materny

Kaartjes binnen voor de premiere! Sean William Scott en meerdere leden van de cast ook aanwezig; kijk er zwaar naar uit.

avatar van patrick17

patrick17

Klein feitje, in het laatste deel werd al gezegd dat het destijds 10 jaar geleden was.

Dus dit feitje gaat dan toch niet helemaal op maar wat kan het schelen.

Ik kijk naar dit deel uit!!

avatar van 1311811

Iemand heeft blijkbaar al gestemd......

avatar van sobel

sobel

Net gezien in Amsterdam, verassend leuk! Weerde originele cast doet wonderen!

avatar van Materny

Materny

sobel schreef:

Net gezien in Amsterdam, verassend leuk! Weerde originele cast doet wonderen!

'De originele cast doet wonderen'? Feit dat ze allemaal weer aanwezig zijn is wel een reden om deze film inderdaad te bezoeken. Maar het kwam allemaal zeer geforceerd over, en daar hou ik niet zo van. Acteurs in een film gebruiken terwijl hun rol geen enkele meerwaarde vertolkt voor het verhaal zelf, en van tijd tot tijd zelfs irritant is; dat hoeft van mij niet. 'Nadia': pijnlijke toevoeging. 'Jessica': overbodig factor tien. Buiten dat om vond ik de onderlinge chemie niet zo denderend (in vergelijking met de eerste 3 films), en teert American Pie Reunion teveel op Stifler zijn fratsen. Hier en daar een geslaagde grap (openngsscene, scene met Kara's ouders), maar daarna is de Pie ook wel op.

Mijn gebeden(juni 2009) bij American Wedding zijn verhoord

rep_robert schreef:

p.s. Kunnen ze niet een deel maken over een aantal jaar over dat ze in hun 30er/40er jaren zitten? Lijkt me wel leuk, met de originele Cast

Materny schreef:

'Nadia': pijnlijke toevoeging. 'Jessica': overbodig factor tien. Buiten dat om vond ik de onderlinge chemie niet zo denderend (in vergelijking met de eerste 3 films), en teert American Pie Reunion teveel op Stifler zijn fratsen. Hier en daar een geslaagde grap (openngsscene, scene met Kara's ouders), maar daarna is de Pie ook wel op.*

Ben benieuwd, maar Jessica en Nadia vond ik in de eerste twee delen nou ook niet zoveel toevoegen.. Al wordt er natuurlijk wel veel terug gerefereerd naar Jim's falen op het internet.

avatar van Daan258

Daan258

Zo dit deel echt het laatste deel zijn??

avatar van tommycool

tommycool

... MOET ... DEZE ... FILM ... KIJKEN!

Wel leuk dat ze de poster van deze film op die van deel 1 hebben gebaseerd

Zo origineel en grappig als deel 1 zal dit wel niet worden, maar als het het niveau haalt van de 1e drie delen, dan is iedereen denk ik wel tevreden. Erg tof dat echt de hele cast uit de oude films weer aanwezig is.

avatar van sosinos

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Heerlijk!

Niks nieuws onder de zon, maar moet je dat bij een film als deze willen??? Ik heb me gedurende de hele speelduur uitstekend vermaakt - iets waar ik niet op gerekend had. Wat onderbroekenlol, een paar verrassend leuke scènes van bijpersonages uit de vorige films en voor de rest gewoon een enorme dosis jeugdsentiment - sentiment waardoor de film een halve ster extra krijgt. De enige die ik echt miste was January Jones, maar als dat het enige is?

Prima vermaakt! 4,0*

avatar van Sarasani

Sarasani

• 1924 stemmen

Vanmiddag in de voorpremière gezien en ik ben positief verast!

Ik verwachte een wat slapper American Pie gehalte dan de eerste 2 delen maar dat niveau word zeker gehaald!

In mijn ogen doet dit deel zeker niet onder voor deel 1 en 2 en is hij vele mater beter dan 3!

Aanrader als je Fan van de serie bent.

avatar van jessinha

jessinha

Vanmiddag ook gekeken en was geweldig. Leuke grappen, prima vermaakt. Zal niet in details gaan voor degene die hem nog gaan zien, maar ik heb genoten. Zeker, misschien wel beter dan deel 1, die altijd mijn favoriet was. Super!

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Net geweest. Superleuk inderdaad!

avatar van rep_robert

American Reunion gaat gewoon lekker verder waar ze opgehouden zijn met het derde deel. Nergens is het origineel of fris, maar het American Pie concept werkt gewoon en de humor is erg aanstekelijk. American Reunion komt net zoals de andere drie films weg met humor dat normaal niet boven het gemiddelde uitkomt.

Voordeel is dat je eigenlijk een band hebt gecreëert met de personages, daarom staan de grappen en grollen die de hoofdrolspelers overkomen vaak ook synoniem voor hun personages. Zo beland Jim weer in genante publiekelijke situaties, zijn Kevin en Ostreicher eigenlijk best softies(saaiste personages) en is Stifler gewoon weer ronduit geniaal als klootzak met een klein hartje en erg botte humor.
Ik ben dan ook van mening dat je deze film niet zonder voorkennis moet kijken. Anders snap je veel grappen niet en komt de humor minder goed over. Een voordeel en een nadeel van een filmreeks.

Het constante niveau wordt niet heel de film vastgehouden, er zit een tamelijk saai stukje in voor het einde dat te weinig humor bevat en te serieus wordt(misschien wel een noodzaak met dit thema) en krijgen kleine bijrolletjes uit de eerste film(s) eigenlijk teveel screentime/tekst. Grootste afknapper is eigenlijk wel Shannon Elizabeth. Wat een lelijk mokkel is dat geworden zeg, de botox druipt zowat van haar gezicht af. Gelukkig is ook haar rol miniem.

Gelukkig is het einde wel fijn en krijgt Stifler eindelijk gerechtigheid. Finch's mom is gewoon een lekkere MILF!

avatar van Bas1987

Bas1987

Ik heb genoten van deze film. Zoals eerder aangegeven niet omdat het nou op zich zo'n geweldige film is, maar vanwege de band die je met de personages hebt is het een feestje om iedereen weer terug te zien.

avatar van dyba

dyba

Gisteravond geweest. Was echt heel leuk!

Je moet inderdaad niet zonder voorkennis gaan kijken.

Je ziet duidelijk dat het een vervolg is op de eerste drie delen, veel voorspelbare maar ook onvoorspelbare grappen.

Stifler heeft natuurlijk weer een aantal fantastische quotes.

Stifler neemt natuurlijk wel op een ultieme manier wraak door Finch 's mom te neuken.

Noah Levenstein verrassend leuk. Aantal bijrollen waren minder maar over het algemeen echt een hele leuke film. Heb me prima vermaakt, wil hem zeker nog eens terug zien!

Recensie American Pie: Reunion - Review op Filmtotaal.nl

American Pie: Reunion (2012) Recensie - Movie 2 Movie - movie2movie.nl

American Pie Reunion – Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg | nu.nl/filmrecensies | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

Vrij karig...

Maar meestal zit ik vaak boven het recensiegemiddelde van sites als NU, dat scheelt. Ik hoop op een mooie 3,5* uit te komen. Dit weekend er denk ik wel heen.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Voor diegenen die American Pie helemaal vanaf begin hebben meegemaakt, is dit gewoon een feest van herkenning met al die personages, grappen, verwijzingen.

De scenes bij Kara thuis en op Stifler's feest zijn werkelijk hilarisch