• 9.376.609 stemmen

Met onder meer: Jason Biggs, Alyson Hannigan en Chris Klein

Releasedatum: 5 april 2012

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot American Reunion

"Save the best piece for last."

De hele vriendengroep komt terug naar East Great Falls voor hun 10-jaarlijkse schoolreünie. Iedereen vertelt over de goede oude tijd, met de beangstigende gedachte in het achterhoofd dat ze nu geen losbollige tieners meer zijn. Jim en Michelle hebben een klein zoontje en Jim weet nog niet goed hoe hij zich moet gedragen als vader. Oz heeft weer contact met Heather. Een aantal dingen zullen veranderen na de reünie...

Jim Levenstein

Michelle Flaherty-Levenstein

Chris 'Oz' Ostreicher

Victoria 'Vicky' Lathum

MILF Guy #2

avatar van Respekked

Respekked

Ohw, what is that

Mr. Levenstein heeft hiermee toch wel de grap van de film. Of was dat Gilbert Gottfried ?

Enfin, prettige trip down memory lane. Heerlijk om de oude boyz n girlz weer bij elkaar te zien. Hoeveel lijkt Oz op Arnold Schwarzenegger? En hoeveel lijkt Jim op Adam Sandler ? Dat soort zelfbewuste grapjes, en die hierboven genoemd, maken deze film toch net iets leuker dan misschien wel alledrie de voorgangers. Laat zien dat het allemaal nog iets minder serious is dan voorheen en zorgt er ook voor dat de flauwigheid de film niet de das om doet. Meeste nieuwe personages waren trouwens irritant (ook al was je wel weer heel mooi Dania Ramirez) en van nul toegevoegde waarde, behalve dat geweldige stel tieten van Ali Cobrin.

Ondangs te lange speelduur, veelal zeer goed vermaakt en ook nog eens vaak hardop gelachen. Good busy American Reunion.

avatar van Noodless

Noodless

Toch best vermakelijke tienerkomedie !

Natuurlijk heel wat typische sekstaferelen, drankfeestjes, wulpse meiden, absurde scènes, lollige dialogen en de overbenadrukte alles goedkomende slotscène.

Dit is allemaal och zo kenmerkend voor deze reeks. En toch weet ook deze film de kijker te vermaken met heel wat flauwe, maar ook een tal van hilarische scènes. Ik heb kunnen lachen, dus voor mij is deze film dan ook geslaagd. 6/10

avatar van Ronn040

Ronn040

Heerlijk om na de eerdere delen weer eens een American Pie te zien met de old-school acteurs. Het was uiterst vermakelijk, er zaten hilarische stukjes tussen en het acteerwerk was prima. Helaas kan deze film niet tippen aan de eerdere delen, maar sowieso de moeite waard om te zien!

avatar van FillumGek

FillumGek

Na al die jaren kan een nieuwe American Pie met de originele cast me blijkbaar nog steeds boeien. De spin-offs waren soms nog lichtelijk vermakelijk, maar zeker verwaarloosbaar als je ze vergelijkt met de eerste drie delen. Eindelijk zijn alle oorspronkelijke personages weer bij elkaar en dat zorgt voor een feest van herkenning.

Leuk hoe ze stuk voor stuk geconfronteerd worden met de moderne tijden. Spice Girls is 'classic rock', high school meisjes zijn 'more slutty' en mobieltjes waren er tien jaar geleden nog niet (bij wijze van). Dat weerhoudt de jongens er echter niet van om vrolijk met de jeugd van tegenwoordig aan te haken en er een feest van te maken.

Dat zorgt voor een aantal genante en hilarische situaties die meestal voor een flinke lach weten te zorgen. Een paar zijn er ook erg scherp. Veel vrouwelijk schoon weer met als hoogtepunt Ali Cobrin, wat is zij cute. Feest van herkenning verder, maar de wat sentimentelere scenes hadden er van mij uit gemogen. Al hoort dat er ook wel een beetje bij. Tot de volgende reunie?

avatar van Hollywood007

Hollywood007

Leuk vervolg met grappen die zeker aanslaan. Zeker de moeite om eens te bekijken.

avatar van Jesse xD

Jesse xD

Onverwachts een volwaardige afsluiter van de triologie. Had eerst nogal mijn twijfels bij dit vervolg, de trailers spraken mij niet helemaal aan. Toch erg genoten van dit deel en vooral geweldig om al mijn oude jeugd 'helden' weer terug te zien.

Sluit me volledig aan bij FillumGek. Een ruime 4.0*!

avatar van Curly1985

Curly1985

Een hardstikke leuk (hopelijk) laatste deel van deze filmreeks. Weinig verassend maar het zat allemaal best goed in elkaar. Een verademing na de laatste paar slechte delen met Stifler's broertje en al die andere kwats..

Ik vond hem alleen minder hilarisch als ik had verwacht.

avatar van tox762

tox762

Eindelijk weer de echte American Pie sfeer. Geweldige film, vol jeugdsentiment.

Wat ik persoonlijk geweldig vind, is dat de scenaristen erin geslaagd zijn een film te maken voor de oorspronkelijke kijkers van American Pie. De humor is wat volwassener geworden, de tienerfilm is opgegroeid.

Voor mij de beste komedie in maanden. Een aanrader!

avatar van krabs_movie

krabs_movie

M'n vriendin zat met haar rug naar de tv achter haar laptop en dacht dat ik een pornootje zat te kijken!

avatar van Theunissen

En was je dat dan niet aan het bekijken

avatar van galaxydriver32

galaxydriver32

Nou! In welk land zou dit toch zijn gemaakt? XD

avatar van dijkieR

dijkieR

Lachen filmpje..

Stiffler weer op zijn best...

Elke american pie film met deze cast scoort ruim voldoende.over die andere paar delen wil ik helemaal geen woorden vuil maken...

avatar van Seifer

Seifer

I fucked Finch's mom.

Zeer vermakelijke American Pie film, deze cast blijft toch het leukst.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Dit was een leuke film. Het verhaal verveelt geen enkel moment en er zitten best leuke grappen in. Echt in een deuk gelegen is bij mij niet gebeurt, maar dan moet je wel van hele goede huize komen, als ik echt wil lachen om een humor film. Jammer dat je toch zo weinig nog hoort van Mena Suvari. Ik blijf dat op één of andere manier een interessant en mooi persoon vinden. Als je van de vorige American Pies hebt genoten, dan vind je deze ook goed.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Flauw, voorspelbaar, clichématig en weinig origineel. Slechts 1 of 2 keer moeten lachen. 2,5 ster

Theunissen schreef:

En was je dat dan niet aan het bekijken

Nou,opgewonden werd ik er niet van haha.

avatar van booyo

booyo

Ouderwets hilarisch. De American Pie's met orginele cast behoren tot mijn favoriete komedies. Zo ook deze, is weer erg sterk. Te mooi dat echt iedereen weer aan bod komt, vooral de MILF maten die herenigd worden haha

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Ik heb de American Pie films, vooral de eerste drie delen, in m'n jeugd diverse keren bekeken. Daarom vond ik het idee van een soort 'reünie-film' een erg goed idee. Vooral omdat werkelijk iedereen die een rol van betekenis speelde de eerste drie delen ook in deze film verwerkt zit.

De humor is niet veel veranderd en deze film past naadloos in het rijtje thuis. Heb weer erg gelachen om de streken van Stifler, de vader van Jim, de droge Finch en natuurlijk het koppeltje Jim en Michelle.

Vond er af en toe iets te veel gevoelig gepraat en geneuzel tussen zitten. Gelukkig herpakt de film zich meestal dan snel weer met een leuke grap of situatie.

Ja, deze film voelde weer als een herkenning. Een zeer geslaagde comeback van de geweldige cast van de erg leuke eerste drie delen!

avatar van VforVictor

VforVictor

Leuke film, met weer uitstekende grappen, heb me goed vermaakt!

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Lekker lachen met de (bijna) volledige oude cast. Gelijk een goede opening en je zit er weer helemaal in:)

Prima vermaak voor avondje in het weekend.

avatar van Mikemans

Mikemans

Goed vermaakt met de oude cast!!! Klasse...

avatar van scorsese

Goeie film waarin de oude schoolvrienden na ruim tien jaar weer bij elkaar komen voor een reünie. Wederom is het verhaal met de personages meegegroeid, en dat is altijd wel leuk om te zien. Wellicht iets minder vulgair dan de vorige delen, maar wel weer een aantal goed uitgewerkte grappen. De rek is er nog net niet uit en daarom toch nog net 3.5 sterren.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

De leukste film die ik in tijden heb gezien. De oude cast is weer bij elkaar gekomen en het resultaat is een nieuwe American Pie film zoals ze horen te zijn.

Als liefhebber van de oude American Pie films is het fantastisch om de personages terug te zien als volwassenen met banen en kinderen. Eigenlijk is niemand echt veranderd. Jim blijft in de problemen komen, Stifler blijft oversekst, Finch is de overdreven kalme nerd en Jim's vader blijft erg grappig. De humor is net zo simpel als in de oude films maar dit keer zat er ook wat meer drama in. Dit komt de film wel ten goede want het punt is juist dat ze niet voor altijd kunnen blijven feesten.

De fans kunnen tevreden zijn met dit officiele vervolg. Eentje om te kopen zodra hij wat minder prijzig is.

avatar van disneystore

disneystore

Saaie opeenstapeling van sex kak pis grappen en genante situaties die in de jaren 90' misschien grote taboe waren, in 2012 komt het allesinds nogal idioot over.

De film komt best verrassend uit de hoek soms, ondanks zijn afgezaagde en voorspelbare humor zijn sommige situaties zo absurd dat er wel bij te lachen valt. De film lijkt dan ook eeuwen te duren , na een tijd had ik het gevoel dat er maar geen ophouden aan kwam. De conversaties tussen Jim en zijn vader zijn zo pijnlijk ongrappig dat ze hilarisch werden. Ik heb sowieso weinig, zeg maar niks, met deze films. Enorm slecht hoe ze ook nog een moraaltje, al kan je het vergelijken met een vis in de oceaan erin proberen te stoppen. Script schrijvers hebben precies wat low budget komedie's met Adam Sandler en Jennifer Aniston gekocht tijdens het "brainstormen" (brainstormen zal hier trouwens niet veel aan te pas zijn gekomen.)

Ergerlijke film met een paar lage hoogtepuntjes,

avatar van Franza

Franza

American Pie 1,2 en 3 vond ik geweldig,
Maar toen de hoofdrolspelers weggingen vond ik er om eerlijk te zijn maar barweinig aan
Maar gelukkig zijn ze in dit deel weer terug

En ik vond dit weer echt een leuk deel vooral het stuk dat Stiffler die jetski's vastmaakte aan hun auto en daarvoor nog ff in de koelbox ging schijten. echt geniaal!

En bij deze film zijn de beste momenten natuurlijk weer van Stiffler en Jim's dad

avatar van KingJ

KingJ

Uit nostalgische overwegingen wel aardig

Jammer genoeg een paar echt sterke grappen en veel flauwekul, onvoldoende naar mijn idee voor een echt goede komedie

avatar van Mythos

Mythos

Heerlijk als je even niets ingewikkelds wilt.

avatar van TimBlaak

TimBlaak

Is me alles meegevallen, keek lekker weg en heb me goed geamuseerd.

De rol van Stiffler kwam me in deze film toch wat te geforceerd over.

avatar van Drrrrkkk

Drrrrkkk

Tsja... deel 1 was geweldig en daarvoor heeft de cast voor eeuwig krediet opgebouwd bij me. Leuk om al die gasten (zij het wat ouder, net als ikke) weer eens samen te zien. De 'het is niet meer zoals vroeger' boodschap zit erin verwerkt en het grappige is dat dat voor mij als kijker ook zo is. Natuurlijk, er zitten wel wat leuke momenten in, maar daar moest ik om glimlachen, zeker geen tranen over de wangen zoals ooit bij deel 1. Het is aandoenlijk, de cast probeert het wel, maar het verhaaltje is zo flinterdun dat het eigenlijk een lange aaneenschakeling toen-was-het-leuk-dus-misschien-nu-ook-weer fragmentjes is geworden. Prettig zijn de blote borsten

avatar van Franza

Franza