• 9.389.454 stemmen

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Avontuur / Fantasy | 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis

Oorsprong: Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage

Releasedatum: 12 december 2012

Plot The Hobbit: An Unexpected Journey

"From the smallest beginnings come the greatest legends."

Bilbo Balings is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn rustige bestaan is echter snel voorbij als de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt. Samen met Gandalf en dertien dwergen onderneemt Bilbo een avontuur dat hem moet leiden naar de schat die de draak Smaug van de dwergen gestolen heeft.

• 19752 berichten

Verheug me er echt heel erg op.

Klik

Aidan Turner als Kili

Rob Kazinski als Fili

Graham McTavish als Dwalin

Stephen Hunter als Bombur

Van de andere genoemde acteurs heb ik geen fatsoenlijke foto kunnen vinden.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Het lijken mij geen verkeerde keuzes. Van alle dwergen heb ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord, maar dat lijkt mij alleen maar positief.

wimnoot

Heb je The Hobbit nog niet gelezen dan? Leuk boek hoor, meer een kinderboek vergeleken bij Lord of the Rings.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Tuurlijk heb ik het boek gelezen. Het ging mij om de acteurs die de dwergen spelen. Andere mogelijke acteurs zijn meer bekend. Het gaat hier om acteurs als Ian McKellen, Andy Serkis, Stephen Fry en Saoirse Ronan. Men gaat er vanuit dat Bill Nighy de stem zal verzorgen van Smaug.

wimnoot

Zoals je het schreef leek het net of je nog nooit van (Dwalin, Kili en Fili) die dwergen gehoord had!

Bill Nighy als Smaug? Ja dat past wel denk ik.

avatar van van duijn

van duijn

Martin Freeman speelt Bilbo Baggins.

Nou vooruit dan maar!

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Goeie keuze vind ik, die Martin Freeman! Het boek heb ik niet gelezen dus over de gecaste dwergen oordeel ik niet. Mooi dat er eindelijk wat vooruitgang in dit project zit!

• 19752 berichten

Wie leefden in de tijd van The Hobbit eigenlijk?

Ook al elven? Of mensen?

wyatt earp

Weet ik niet, is voor mijn tijd . Maar even serieus. Hoeveel tijdsverschil zit er eigenlijk tussen Lotr en The Hobbit?

Thorongil

Bilbo is 50 in The Hobbit. Aan het begin van The Fellowship is het zijn 111ste verjaardag en 131 tegen dat hij vertrekt naar Valinor vanuit de Grijze Havens. 60 jaar dus

• 19752 berichten

Maar krijgen we ook Legolas, Aragorn en Boromir-achtigen te zien?

Aragorn en Legolas waren toch heel erg oud?

Thorongil

Aragorn en Boromir waren er nog niet. Mogelijk een cameo voor Legolas. Aangezien zijn vader Thranduil, koning van de Boselven is.

moviemafketel schreef:

Wie leefden in de tijd van The Hobbit eigenlijk?

Ook al elven? Of mensen?

The Hobbit en LotR spelen zich af in de tijd van de mensen. Kijk anders het begin van The Return of the King nog eens.

• 19752 berichten

Ik bedoel eigenlijk dat Aragaron ook al 120 jaar was of zo?

Krijgen we een jonge Aragorn te zien of gaat The Hobbit vooral over de hobbits en de dwergen?

Madecineman (moderator films)

Volgens mij niet hoor maar dat zou ik eens moeten nazoeken, hij zit iig niet in The Hobbit.

The Hobbit is eigenlijk een bonte collectie van allerlei figuren maar het reisgezelschap bestaat uit Hobbits en Dwergen inderdaad.

wimnoot

En trollen! In LotR zit al een hele grote easteregg, via het verhaal van Bilbo in het begin van de film.

avatar van Metalfist

Metalfist

Als ik het me goed herinner zitten er alleen maar enige links met Legolas en Gimli in (ik geloof dat van beide de vader is te zien dus een cameo is niet uit te sluiten) maar Aragorn zit er niet in.

wiki:

Aragorn regeerde het Herenigd Koninkrijk van Gondor en Arnor tot zijn dood in het jaar 120 van de Vierde Era op de leeftijd van 210 jaar.

Arwen stierf in 121 door haar verdriet om de dood van haar man.

Thorongil

Aragorn was pas in de 80 op het eind van de Lord Of The Rings en ongeveer 10 tijdens de Hobbit.
Vraag is waar 'The Hobbit 2' over zal gaan. De 2e helft van het boek Mogelijke splitsing zou zijn wanneer Gandalf hen verlaat bij het Demsterwold.
Of wordt het boek The Hobbit volledig in deel 1 behandelt en overbrugt deel 2 de periode tussen The Hobbit en The Lord Of The Rings, met als basis de appendix en nagelaten vertellingen. Hoe het zit met de White Council is me ook niet zeer duidelijk.

wyatt earp

Ik had ooit ergens een keer gelezen dat de eerste film ongeveer driekwart van het boek verfilmd. En in de tweede film wordt het laatste gedeelte verfilmd en vervolgens de boel aan elkaar breit met LotR.

• 19752 berichten

Weet je hoe gaaf dat zou zijn. Dat je alle acteurs uit LOTR in dat 2e deel weer terug gaat zien in veel jongere toestand. Dan is de cirkel echt rond.

Madecineman (moderator films)

Dat zou echt tof zijn ja, maar The Hobbit kan echt weer magnifieke filmbeelden gaan opleveren. Ben blij dat PJ de regie over het project weer in handen heeft genomen (alhoewel DelTorro ook een van mijn favoriete hedendaagse regisseurs is).

wyatt earp

Zal inderdaad mooie plaatjes opleveren van The Shire . Met PJ aan het roer maak ik me nergens zorgen over.

avatar van nakada

nakada

Wat dacht je van de Slag van de vijf legers. Of wellicht het verjagen van Sauron uit Dol Guldur zou een mooi hoogtepunt zijn voor deel 2.

avatar van kipling

kipling

Ik zou zeggen: lees het boek eens.

Er komen elven, dwergen en anderen voor in het boek, maar de enige 2 personages uit the lord of the rings die ook in De Hobbit een belangrijke rol spelen zijn Bilbo en Gandalf...

en @moviemafketel "ook al elven? of mensen?": elven zijn uiteraard veel ouder dan mensen, als individu, maar ook als ras, en zowel in De Hobbit als TLOTR is de tijd van de elven bijna gepasseerd (komt ook wel aan bod in de LOTR films...)

• 19752 berichten

In LOTR extended werd gezegd dat Aragorn al heel oud was en dus even op wiki opgezocht. Was benieuwd of de jonge zwervende Aragorn dus nog ergens voor zou komen met zijn volk.

Maar goed, ik heb er erg veel zin in en ben blij dat de kogel eindelijk door de kerk is. Ik ben toen eens begonnen met het lezen van de Hobbit, maar vond het te saai voor woorden en ben gestopt met lezen.

Ik laat me dus weer lekker lui de film voorschotelen. Hoef ik me ook niet te ergeren als PJ iets weglaat uit het boek, wat ik al vaak genoeg hier bij de films gelezen heb door de diehard lezers.

kipling schreef:

Ik zou zeggen: lees het boek eens.

En Smeagol/Gollem natuurlijk!

Thorongil

En laten we Elrond ook niet vergeten!

moviemafketel schreef:

Saai, er gebeurd juist keiveel in dat dunne boekje van 250-300 pg. Echt een vlot leesbaar en spannend boek.