• 9.389.509 stemmen

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Avontuur / Fantasy | 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis

Oorsprong: Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage

Releasedatum: 12 december 2012

Plot The Hobbit: An Unexpected Journey

"From the smallest beginnings come the greatest legends."

Bilbo Balings is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn rustige bestaan is echter snel voorbij als de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt. Samen met Gandalf en dertien dwergen onderneemt Bilbo een avontuur dat hem moet leiden naar de schat die de draak Smaug van de dwergen gestolen heeft.

rep_robert schreef:

Link doet het niet

edit: goede timing moviemafketel

Haha, ja alles wat ook maar iets met LOTR te maken zit ik bovenop natuurlijk

@wim Hij lijkt idd al opeen hobbit, dat is die gast van The Office UK toch?

wyatt earp

Klopt. Maar het schijnt dat hij opnames heeft die in dezelfde periode vallen als deze. Dus nog maar afwachten of hij het wordt.

avatar van wimnoot

wimnoot

klik

Opnames beginnen in Januari! Waarschijnlijk.

avatar van horned_reaper

horned_reaper

De opnames voor het eerste deel van The Hobbit moeten in januari van start gaan. Dat zegt Ian McKellen, die in de beide films tovenaar Gandalf speelt, in de Engelse krant The Bolton News. De opnames waren voor onbepaalde tijd uitgesteld nadat beoogd regisseur Guillermo del Toro in mei uit het project stapte vanwege de aanhoudende problemen bij productiemaatschappij MGM.

De planning is de twee verfilmingen van het gelijknamige boek van J.R.R. Tolkien aansluitend op te nemen. Een nieuwe regisseur is nog altijd niet bekend, hoewel de geruchten steeds luider worden dat Peter Jackson, die eerder de drie The Lord of the Rings-films maakte, weer terugkeert. Hij is in elk geval bij de films betrokken als scenarist en uitvoerend producent.

Veel hangt af van het lot van MGM, dat al maanden in een financiële impasse zit. De films staan gepland voor 2012 en 2013, wat impliceert dat de opnames binnenkort van start moeten gaan.

• 19752 berichten

Ik hoop echt dat het door gaat. Op die 2 films kan ik mij echt verheugen. Gelukkig dat Jackson meewerkt, dan blijf je toch in de sfeer van LOTR zitten met dezelfde manier van filmen.

avatar van MarkFish

MarkFish

Vooral het verhaal met de strijd tussen Sauron en de Elfen lijkt me vet. Daar kunnen ze iig iets heel moois van maken.

MGM druk op zoek naar hobbits - FilmTotaal filmnieuws

Mocht iemand zich groepen voelen Hobbit te spelen, dit is je kans .

(afbeelding)

avatar van Thorongil

Thorongil

Blijkbaar krijgen we nu toch een aanstaande green-light binnen de komende dagen!

Deal Near for ‘Hobbit’ Films in 3-D

De film zal dus door Peter Jackson geregisseerd worden in 3D en zou toch nog in december 2012 in de cinema's komen. Is de kogel eindelijk door de kerk?

• 2041 berichten

Hopelijk wel! Ben heel erg blij door dit nieuws!

avatar van Montorsi

Montorsi

gaaaaaap 3D...

avatar van Justinw

Justinw

Als het in 3D is geschoten heb ik er geen moeite mee. Maar z'n achteraf toegevoegd effectje is echt beschamend.

avatar van dimi303

dimi303

The hobbit krijgt tegenslag na tegenslag maar toch ook wat goed nieuws.

The hobbit

wyatt earp

Begint op Lost In La Mancha te lijken. Maar als deze er niet komt ga ik huilen .

avatar van Justinw

Justinw

Ik ga me er niet meer druk om maken. Komt de film er niet zou dat jammer zijn. Maar dat wel,nee,wel gebeuren duurt nu al maanden voort. Dus we zien wel of hij over 2 jaar draait.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

''Peter Jackson gaat 'The Hobbit' regisseren en de film wordt in 3D geschoten''.

Bron.

avatar van dimi303

dimi303

wat is dat toch met die 3D? Serieus overroepen dit.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Nja omdat het met LOTR te maken heeft komt er al veel binnen, en dan ook nog 3-D. En dan straks als hij uitkomt is die 3-D hype voorbij wedden....

avatar van wimnoot

wimnoot

dimi303 schreef:

wat is dat toch met die 3D? Serieus overroepen dit.

In handen van een topregisseur en perfectionist als Peter Jackson is het wel in goede handen denk ik. Zack Snyder en James Cameron wisten ook iets bijzonders met 3D te maken.

• 2041 berichten

Helaas, mensen, er klopt allemaal weer niks van. Empire heeft Jackson geinterviewed en hij zei dat er nog helemaal geen Green Light aan zit te komen; dat hij er nog steeds op zit te wachten en hij zegt ook dat hij nog niet weet of hij de film gaat regisseren. The Hobbit Still Not Green Lit - MovieWeb.com

avatar van horned_reaper

horned_reaper

"Het ziet ernaar uit dat The Hobbit-films de duurste aller tijden worden. De kosten voor het tweeluik lijken uiteindelijk een half miljard dollar te gaan bedragen, zegt een bron binnen productiemaatschappij Warner Bros. Dit is zo'n tweehonderd miljoen meer dan de duurste film tot nog toe, Pirates of the Caribbean: At World's End. Dat schrijft de Australische nieuwssite news.com.

De kosten zijn vooral opgelopen als gevolg van het gesteggel over rechten tussen medeproducent New Line Cinema en de erven van J.R.R. Tolkien, die het boek schreef waarop de film is gebaseerd. Hoewel de partijen de strijdbijl inmiddels hebben begraven, worden de kosten van het proces geschat op ruim honderd miljoen dollar. Dat is nog voordat ook maar een seconde film is opgenomen.

De opnames worden hoe dan ook niet goedkoop. The Hobbit wordt verfilmd in twee delen van elk ongeveer twee uur. Producent Peter Jackson, die eerder de The Lord of the Rings-trilogie regisseerde, heeft al aangegeven beide delen te willen opnemen in HD en 3D. Daarnaast krijgen de acteurs die terugkeren uit The Lord of the Rings, zoals Ian McKellen als Gandalf en Andy Serkis als Gollum, een veel hoger salaris dan bij de opnames van de trilogie.

Er is nog veel onduidelijk over de verfilming van The Hobbit. Zo is er officieel nog geen regisseur, hoewel alom wordt aangenomen dat Jackson de regie ter hand neemt. Ook wordt nog gezocht naar een hoofdrolspeler. Er doen geruchten de ronde dat Martin Freeman de jonge Bilbo Baggins gaat spelen.

Daarnaast loopt er een conflict tussen de filmproducenten en de Nieuw-Zeelandse acteursvakbond. Deze bond vindt dat acteurs in Nieuw-Zeeland, waar de films worden opgenomen, te weinig betaald krijgen en probeert daarom de productie te boycotten.

De twee Hobbit-films staan op het programma voor 2012 en 2013. Gezien de vele problemen rond de productie van de twee films is het maar de vraag of de planning gehaald wordt."

wyatt earp

Het komt er eigenlijk op neer dat nog niks zeker is. Er is nog geen regiseur en nog geen groen licht.

avatar van Thorongil

Thorongil

The Hobbit Has Officially Been Greenlit

Het is dan toch officieel. Al is het nog niet zeker of het in Nieuw-Zeeland gefilmd zal worden.

wyatt earp

Hèhè, dat mocht tijd worden. Eindelijk is het officieel

avatar van Elineloves

Elineloves

Jeej, weer iets om naar uit te kijken! Hopelijk wordt het mind-blowing.

• 2041 berichten

En Jackson die alsnog regisseert! Dit kán niet beter. De makers van de Lord of the Rings-trilogie die je nog meer Lord of the Rings geven

Nou ook nog hopen dat Howard Shore terugkeert om de muziek te filmen.

• 19752 berichten

Dat is het beste filmnieuws in tijden! Dat wordt echt een sapperdeflapgoede film die een plaatsje hier in de top 10 of top 20 gaat krijgen uiteindelijk.

Elineloves schreef:

Jeej, weer iets om naar uit te kijken! Hopelijk wordt het mind-blowing.

Dat is ze geraden ook, en anders word ik boos .

avatar van Elineloves

Elineloves

Oei, als je word met dt schrijft, is het wel ernstig.

avatar van speedy23

speedy23

Thorongil schreef:

The Hobbit Has Officially Been Greenlit

Verfilming The Hobbit komt er, gaat 360 miljoen kosten.

Goed nieuws voor fans van The Lord of the Rings: de verfilming van het boek The Hobbit van schrijver J.R.R. Tolkien gaat dan toch door en de films zullen bovendien geregisseerd worden door Peter Jackson, de man die eerder al de Lord of the Rings-triologie voor zijn rekening nam. De films worden ongetwijfeld één van de bioscoopfenomenen van de volgende drie jaar, niet in het minst door het budget: meer dan 350 miljoen euro.

Plannen om het in 1937 gepubliceerde boek te verfilmen, belandden eerder in de ijskast, toen filmstudio MGM in de financiële problemen terechtkwam. Door de vertraging keerde regisseur Guillermo del Toro het project uiteindelijk de rug toe. Maar gisteren beslisten de bonzen van Warner en New Line Cinema (die samen met het noodlijdende MGM in het project zit) om groen licht te geven.

De film zal in 3D zijn en gedraaid worden in Nieuw-Zeeland, vanaf februari 2011. Hoewel boven dat laatste nog een donkere wolk hangt: de vakbonden in Jacksons thuisland doen moeilijk, ze vinden dat de producers een loopje nemen met de rechten van hun leden. Jackson heeft echter al gedreigd om in dat geval in Australië, Schotland en Canada te gaan filmen.

Aan de verfilming in twee delen hangt een heftig prijskaartje: zeker een half miljard dollar (360 miljoen euro). De drie films van The Lord of the Rings hadden in totaal een budget van "maar" 285 miljoen dollar. Ze brachten wel wereldwijd meer dan twee miljard dollar op. Pirates of the Caribbean is tot nu de duurste meerdelige filmproductie en kostte 450 miljoen dollar voor drie delen.

The Hobbit speelt zich af in een periode voorafgaande aan het verhaal dat in de razendpopulaire Lord of the Rings-boeken werd verteld. Hobbit Bilbo Balings trekt een groep dwergen de wereld in en vindt onderweg de beruchte, magische ring waar de vervolgtrilogie haar naam aan ontleend. Wie Bilbo gaat spelen is nog niet zeker, maar favoriet Martin Freeman zou, na eerst geweigerd te hebben, van gedacht veranderd zijn. Gandalf, Gollem en Elrond worden door dezelfde acteurs gespeeld als in de Lord of the Rings-films.

Het eerste deel van The Hobbit zou in december 2012 in de bioscoop komen, het tweede in december 2013. (mvl/hln.be)

(afbeelding)

Elineloves schreef:

Oei, als je word met dt schrijft, is het wel ernstig.

Haha is het ook . Heb het veranderd.