Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Taylor Kitsch, Lynn Collins en Thomas Haden Church
Releasedatum: 8 maart 2012
Bekijk via Disney+
Plot John Carter
"Lost in our world, found in another."
Voormalig legerkapitein John Carter (Taylor Kitsch) is oorlogsmoe van het strijden in de Amerikaanse burgeroorlog, en probeert zijn geluk als goudzoeker. Tijdens een achtervolging door Indianen zoekt hij bescherming in een grot. Daar heeft iets vreemds plaats, want zijn lichaam wordt op onverklaarbare wijze overgebracht naar de planeet Mars, waar hij terecht komt in een oorlog van epische omvang tussen de bewoners van de planeet, die zij Barsoom noemen. Die wereld, bevolkt door de meest vreemdsoortige wezens, staat op het punt van ineenstorting. Carter beseft dat alleen hij redding kan brengen, en dat het lot van de planeetbewoners in zijn handen rust. Zijn ontmoeting met de adembenemend mooie prinses Dejah Thoris (Lynn Collins) is een stimulans om zich in te zetten voor de redding van Barsoom.
John Carter
Tars Tarkas
Tal Hajus
Powell
SunChaser
Uh, films hebben juist van dit boek 'geleend'.
Ja, maar weinigen weten dat, ik ook niet. Op een gegeven moment ging het over Jedda vechters en Padwars, ik dacht, wat the fuck
Dennissssss
Ik had hoge verwachtingen van deze film. Ik verwachte een soort 2de Avatar. Dus ik dacht bij mezelf, laat ik deze film maar eens in IMAX 3D gaan kijken. Beste beeld- en geluidskwaliteit. Maar dat valt toch tegen. Als dit het beste is wat op dit moment te krijgen is, dan moet er nog een hoop verbeterd worden aan de techniek! Zo gauw er grote special effects te zien zijn, wordt het beeld onduidelijk / wazig. Het geluid is wel overweldigend!
Ik vond de film wel leuk, maar ik werd er niet enthousiast van. Je krijgt te maken met zoveel namen en verbanden tussen allerlei volken, dat ik het verhaal moeilijk te volgen vind. Het 3D vind ik maar heel af en toe iets toevoegen. Jammer dat het vaak als het leuk wordt onscherp wordt en dat is heel storend. De techniek is nog niet goed genoeg voor 3D vind ik.
De film heeft wel een sterk einde. Hoe hij dan weer zijn weg weet te vinden naar die planeet.
Voor nu geef ik deze film een 3,5*, maar ik sluit niet uit als ik deze film nog is gewoon thuis op tv kijk, dat ik dat punt nog verhoog.
Cygor
Redelijk geslaagde sf-film die naar mijn mening iets beter had gekund.
Vond het einde sterk.
Was ik de enige die de Alien hond erg leuk vond?
Al me alt een leuke film die een aanschaf op Blu-ray waardig is
John Carter is een blockbuster met een leuk en avontuurlijk uitgangspunt dat zeker uitstekelijk wordt uitgewerkt omdat het nergens echt diepgaand wordt en actie/avontuur de overhand heeft. Kosten noch moeite zijn bespaard om van John Carter een visueel spektakel te maken. Helaas is de inhoud van de film niet zo bijzonder en wordt het goed/kwaad verhaaltje redelijk futloos en erg standaard uitgewerkt. Krijg vooral het idee dat de makers echt te graag iets episch willen neerzetten, iets waar ze alleen op de technische manier in slagen. Het vele geslinger met allerlei namen komt niet altijd even goed over. Daarnaast valt het grote eindgevecht ook wat tegen.
Al met al een plezierige bioservaring, maar schiet het af en toe even te kort.
RaouL#1
Teleurstelling deze film, de verwachtingen waren duidelijk te hoog.
De film heeft gelikte special effects en de 3D was goed. Het verhaal en de acteurprestaties zijn echter teleurstellend. Weinig enerverende scènes en daarvoor is de film met zijn 2 uur te lang.
2,5 voor de effects en het hondachtige beest.
ardbeg41
duurde wel even voordat ik in het verhaal zat, maar daarna heb ik me prima vermaakt.
Door het groot deel getekende beesten etc. van goede kwaliteit komt het 3D effect redelijk goed naar voren. Verheug me al op het vervolg. Hopelijk duurt het niet al te lang.
Pixel-blue
Het lijkt inderdaad een beetje op Avatar maar met heel eigen verhaal het is echt spannned een echt de moeite waard.
Prudh
Nicolage Rico
- 20219 berichten
dat zeker uitstekelijk wordt uitgewerkt

hasekamp
Ik vind het altijd jammer wanneer scenarioschrijvers menen beter te weten wat een goed (verfilmbaar) verhaal is dan auteurs die de tand des tijds ruimschoots doorstaan hebben. Het boek waarop deze film gebaseerd is ("A Princess of Mars") is al bijna 100 jaar oud, en het boek is nog steeds populair als ebook of als luisterboek. Dat er hier en daar wat meer actie in te brengen is kan ik - schooorvoetend - begrijpen, hoewel het boek prima leest en het verhaal echt wel goed in zijn oorspronkelijke vorm te verfilmen is.
In dit geval hebben de makers gemeend diverse karakters en gebreurtenissen onherkenbaar te moeten veranderen. Dat is gewoon jammer. Eerlijk gzegd weet ik niet of het verhaal er daardoor duidelijker op geworden is. Veel dingen waren voor mij nauwelijks te begrijpen. Dit gezegd hebbend moet ik zeggen dat de film een leuk schouwspel is en daarom wat mij betreft 3,5 sterren mag hebben. Ga hem dus toch maar zien, maar ik kan zeker aanraden om het boek bij Gutenberg of het luisterboek bij Librivox op te halen, om te weten te komen hoe Edgar Rice Burroughs het 100 jaar geleden bedoeld heeft.
mcdaktari
Ik heb "John Carter" nog niet gezien maar wat ik van de trailer zag lijkt ie me wel goed. ik ga deze tzt dan ook zeker BluRay 3D aanschaffen. Want dit soort films is 3D juist heel mooi net als "Avatar".
Number23
Na teleurstellingen als War Horse en Hugo moest deze film de leider worden in een fantastisch filmjaar, maar echt veel leidinggevende capaciteiten zijn niet zichtbaar. De film ziet er prachtig uit qua effecten en aankleding, maar het verhaal wil maar niet boven het vermakelijke uitkomen. Nu ben ik niet super teleurgesteld ofzo, maar dit is toch mijn genre dus enige verwachtingen waren op zijn plaats. Heb recensies gelezen waarin werd gesproken over een tekort aan humor, ik vond dit redelijk in orde moet ik zeggen. De acteurs lezen weliswaar gewoon het script voor en worden nergens spannend, in dit soort films moet het avontuur het verschil maken natuurlijk. Veel clichés worden niet geschuwd. Al met al vermakelijk, maar op een echte blockbuster moet ik no even wachten.
mcdaktari
@Number23 teleurstellingen als Hugo? dat was anders wel de grote winnaar op de oscar uitreiking, of het moet zijn dat je bedoeld dat het voor jou een teleurstelling was, dat kan natuurlijk wel.
underground
Als ik deze reacties lees lijkt het me wel een goede film maar je weet niet,
Lijkt me een beetje Avatar achtig zoals ook in de factie bovenaan te lezen is,
Denk dat ik toch maar de film ga kijken maar niet in de bios.
Denk niet dat die daarvoor waard is.
Ga ik liever naar The Dark Knight Rises over een paar maanden
Wacht wel totdatbie op Blu-Ray te huren is in de videotheek.
Daarna kan je hem altijd nog op Blu-Ray kopen
Mijn reactie over deze film is over een Paar maanden hier zeker te lezen.
Ben benieuwd
Ik denk natuurlijk het tweede. Het was ook een lichte tegenvaller.
SnakeDoc
Een soort mix van Starwars en Avatar.
Helaas had het verhaal niet veel om handen en ging het geheel nog al van de hak op de tak.
Vond ook niet alle personages heel goed uitgewerkt. Dejah Thoris kwam bijvoorbeeld niet heel overtuigend over.
De film is gelukkig niet saai, maar ook niet spectaculair genoeg om als topper beschouwd te worden. Daarvoor zien we teveel dingen die we al kennen uit andere soortgelijke films.
Brix
- 19675 berichten
Beetje kort door de bocht.
Buiten de inkomsten in de US (waar het in dat overzicht over gaat ) zitten ze al een heel eind over de $100 miljoen in overige landen.
Vooral in de Oost-Europese landen is het een kassucces.
De film lijkt daarbij een slow burner, dus dat kan nog aantrekken.
En de DVD/Blu Ray inkomsten moeten er straks ook nog bijgerekend worden (en geloof maar dat ie verkoopt
madmax1
John Carter was nooit mijn favoriet als strip, Dejah Thoris prinses van mars
wel in allerhande strip vorm gelezen.
Dit spektakel stuk houdt zich vrij nauwkeurig aan het boek .
Met alle digitale middelen van heden is het een schitterend Disney product
met fascinerende opnames die je niet voor mogelijk houd.
Ook alle acteurs hebben er plezier in, het straalt van het scherm,fantastische film met alles
wat een film te bieden heeft, prachtige sound , een avontuur je waant je 2uur op Mars
MDMovie
Originele film, die mij wel ruim 2 uur heeft weten te vermaken. Op het begin wist ik eerlijk gezegd niet helemaal wat ik met deze film aan moest of het de moeite wel waar was, maar hij is zeker de moeite waard. Verhaal is leuk, origineel en wist te vermaken, veder was er genoeg actie aanwezig dus wat wil je nog meer? Zeker wel de moeite om deze film een kans te geven. Trouwens het einde had ik niet verwacht, vond het wel verassend. Visueel is deze film trouwens een plaatje, mooi gedaan! En de 3D tenslotte, tsja er zitten wel leuke dingen in maar had hem liever 2D gezien, maar was niet mogelijk draaide alleen maar in 3D. Zo ondertussen komt dat hele 3D me de strot uit, alles moet maar in 3D zonde... Cijfer: 7.5, hier afgerond naar 4*.
flupke_be
Ik denk dat u avatar niet goed bekeken heeft ?
Trekt er totaal niet op.
missy85
Ik heb hem vanavond in de bioscoop gezien, in 3D. De start was een beetje traag, en de eerste 5 min begreep ik het verhaal niet echt. Maar daarna, prachtige film! Mooi gemaakt, leuke acteurs, leuke animaties. Ik was er niet van op de hoogte dat hier een deel 2 van komt, maar kijk er al naar uit!
De 3D was ook mooi. Hij had veel weg van Avatar, alleen Avatar was veel kleurrijker
En het mooiste in die film was toch wel Woola, die was geweldig!
Justus18
Bijzondere film naar een 100 jaar oud verhaal dat erg aan Star Wars doet denken (maar dat zou dus eigenlijk andersom moeten zijn). Zo vechten de "hogere" volken met zwaarden, terwijl de "lagere" het moeten doen met geweren.
Bij het verlaten van de bioscoop waren mijn zoon en ik het er direct over eens dat het sterkste personage in de de film de hond was, maar dat is hier ook al eerder opgemerkt. Het mooiste is de trieste blik vol verontwaardiging als John het medaillon te ver weg gooit om te kunnen apporteren Het blijft wel Disney natuurlijk.
Brix
- 19675 berichten
Vanmiddag in de bioscoop gezien, helaas in 3D, en daar ben ik geen liefhebber van.
De 3D effecten zijn wel heel goed gedaan, dat moet ik eerlijk toegeven, maar voor mij hoeft het niet meer.
Het beeld wordt de helft donkerder door die kl...bril, die ook nog pijn doet op je neus.
Zonder die bril zie je pas hoe mooi de kleuren van de film zijn.
Ik kijk dus al uit naar de Blu-ray straks.
Die ga ik zeker kopen, want de film is mij zeer goed bevallen.
Het is niet helemaal het originele verhaal van Edgar Rice Burroughs geworden.
Om te zeggen helemaal niet gaat me ook te ver.
Maar er zijn talloze afwijkingen t.o.v. het boek.
Dat wist ik van tevoren al.
Zo is bijvoorbeeld de "wandelende stad" is een verzinsel van de filmmakers, en overbodig, en zo is er nog meer.
Het originele verhaal van Burroughs bevat veel meer bloed en bloot, en dat kun je van Disney niet verwachten.
Toch zijn ze bij Disney tot aan, en soms over, hun grenzen gegaan op het gebied van het tonen van geweld.
Ik had het niet echt verwacht, dus dat viel me flink mee
De special effects zijn eerste klasse, onvoorstelbaar wat daar voor werk aan gedaan is.
Het is aan de film wel te zien dat hij veel geld gekost heeft.
Om alles mee te krijgen moet je deze film zeker 3 á 4 keer bekijken denk ik.
Spectaculair is het juiste woord.
Als ik moet gaan vergelijken met Star Wars en andere eerder genoemde SF films, dan geef ik de voorkeur aan deze, zonder aarzelen.
Het had nog beter kunnen zijn zonder de niet-Burroughsiaanse toevoegingen, want die maken het geheel eerder rommeliger dan dat ze iets zinnigs toevoegen.
Wat betreft de acteurs ben ik tevreden, zeker met Taylor Kitsch, die een sympatieke en dynamische indruk maakt.
Het mag dan niet helemaal de John Carter van Burroughs zijn, hij weet toch te overtuigen.
Helaas is dat niet het geval met Lynn Collins.
Haar acteren is wisselvallig van kwaliteit, en ze ziet er in de verste verte niet uit als "de mooiste vrouw van twee werelden", zoals Burroughs dejah Thoris beschreef.
Eerder een doorsnee type te "aards" zo je wil, en over-dressed . (tja...het blijft Disney natuurlijk)
Woola, de "Mars hond" is schattig, en had meteen mijn sympatie, net als Sola en Tars Tarkas.
Edgar Rice Burroughs komt zelf ook nog in de film voor.
Dat is aardig, maar voor die rol hadden ze van mij een wat minder soft acteur mogen kiezen.
Zeker wanneer je weet dat Burroughs in werkelijkheid op die leeftijd zelf al in Idaho als cowboy en paardentemmer werkte, en kort daarna in de cavalerie van het Amerikaanse leger dienst deed (het 7e regiment, ooit onder bevel van de beruchte generaal Custer)en achter opstandige Apachen aanjoeg (die ze nooit te pakken kregen
Een film met overweldigende beelden, uitstekende muziek, actie en humor.
Deze verfilming van het wilde pulpverhaal (het allereerste verhaal dat ERB ooit schreef) waarin schrijver Burroughs zijn ongebreidelde fantasie de vrije loop liet, is voor mij geslaagd in de opzet te amuseren.
"I' ve only sought to entertain" is een uitspraak van Edgar Rice Burroughs zelf.
En dat kon hij als de beste.
Wie er meer in zoekt dan dat moet misschien in een ander genre gaan grasduinen.
Voorlopig 4 dikke sterren.
Misschien volgt er nog een verhoging na het zien van de 2D (Blu-ray) versie.
Bakema NL
Vandaag ben ik met oudste zoon naar John Carter geweest en mijn vriendin met jongste naar Dolfje weerwolfje.
En John Carter was fantastisch ! Ik ben al fan van het personage toen ik kind was, via de strips. Jaren later heb ik alle boeken (Engels) gekocht. Edgar Rice Burroughs is natuurlijk nog meer bekend van Tarzan, waar ik ook alle boeken van heb, om over strips nog maar te zwijgen. Toch vind ik John Carter, door het sf genre, interessanter. Het grote publiek had echter amper tot nooit gehoord van John Carter denk ik. Toen bekend werd dat Disney het uiteindelijk zou gaan doen (en niet Robert Rodriguez en daarvoor nog anderen) hield ik mijn hart vast. Disney = kiddy, leeftijd werd vanaf 9 jaar.......tja, ik wilde liever een wat hardere aanpak. Maar het heeft geen moment gestoord eigenlijk, het eindresultaat deed mij met een goed gevoel de bioscoopzaal uitwandelen. Ze hebben zich ook heel redelijk aan het oorspronkelijke verhaal/verhalen gehouden.
Gewoon een erg leuke sf/avonturen film. Je ziet hier en daar opmerkingen dat het niks nieuws brengt, Star wars, Flash Gordon, het is allemaal al eens gedaan. Maar die hebben dan ook geen klein beetje afgekeken van de schrijfsels van Burroughs, die in 1912 al met John Carter kwam.
Vier sterren. Niet helemaal zonder het (jeugd)sentiment, maar ook los daarvan is dit gewoon een erg vermakelijke film. Liefhebbers van de (strip)boeken zullen dit meer waarderen dan de gemiddelde bioscoopbezoeker/zelfs sf liefhebber die nog nooit een bladzijde John Carter heeft gelezen.
xel
Ik had eigenlijk geen zin om te gaan, onlangs werd deze in een preview helemaal afgekraakt, maar b.v hier en op imdb toch leuke reacties en goede cijfers!?
Vanmiddag in Metropolis gezien, heerlijke film, met een flinke smile op mijn gezicht zitten kijken maar dat kwam misschien ook wel een beejte door Lynn Collins ;o)
Bakema NL
Tja, preview en "professionele" reviewers.........als er overbodige jobs bestaan zijn het wel die van reviewers. Ik begrijp niet dat mensen zich daar wat van aantrekken. Dat je het leest als een stukje informatie ok, maar ik laat me er nooit zodanig door beinvloeden dat ik wel of niet naar een film (of wat dan ook) ga, want ik ben nog altijd mijn eigen criticus, ik bepaal zelf wel of ik het wat vind.

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij

Desu Nôto: The Last Name
Horror / Mystery, 2006

World War Z
Actie / Horror, 2013
gebaseerd op boekplaneet marsmedallionruimtereisprinsesbuitenaards wezensteampunkmartianontsnappenalien racesuperhuman strengthmartian civilizationsword and planet 19e eeuw3d異星爭霸戰:尊卡特傳奇異星爭霸戰:尊卡特傳奇