Genre: Drama / Thriller
Releasedatum: 19 januari 2012
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot The Girl with the Dragon Tattoo
"What is hidden in snow, comes forth in the thaw."
Op 29 september 1966 is de 16 jaar oude Harriet Vanger spoorloos verdwenen. Nu, 40 jaar later, krijgt journalist Mikael Blomkvist een ongewone opdracht: hij wordt door grootindustrieel Henrik Vanger gevraagd de geschiedenis van zijn familie te schrijven. Wat hij eigenlijk wil is de waarheid achterhalen over Harriet. Mikael vindt dat hij wel even uit zijn sleur bij het tijdschrift kan komen en samen met computerdeskundige Lisbeth begint hij aan de opdracht. Ze graven dieper en dieper in het verleden van de familie en komen steeds donkerder geheimen tegen.
Mikael Blomkvist
Anita Vanger
Cecilia Vanger
Dragan Armansky
Thorak
Gelikt of niet, in mijn ogen blijft het een onzinnige remake. Ik zal de film zeker wel eens gaan kijken, maar waarschijnlijk pas als deze in de videotheken ligt of op tv komt. Te zien aan de trailer lijkt het een directe 1op 1 kopie van het origineel te worden... Alleen al Lisbeth in deze film vind al zó onaantrekkelijk dat ik er niet met plezier naar zal kijken...
Jessen0wnt
Liesbeth hoort ook lelijk te zijn. Voor ons als Nederlanders is de remake misschien een beetje onnodig, hoewel David niet de minste naam is, maar voor Amerika is het denk ik wel nodig omdat voor hen de drempel wat hoger ligt om de Zweedse film te kijken.
Herisson
Jammer weer zo'n remake, ga em niet kijken, zijn meestal toch slechter dan het origineel...
Brix
- 19682 berichten
Ik kreeg razend enthousiaste reacties van Amerikaanse vrienden op deze film binnen.
Dat maakt mij toch wel wat nieuwsgierig.
rayman
Dat maakt mij toch wel wat nieuwsgierig.
Wij, Europeanen, waren ook enthousiast over de zweedse versie dus de Amerikanen zullen ook wel enthousiast zijn over Amerikaanse copie.
Ik heb de 8 minuten trailer bekenen en moet bekennen dat deze film wel heel erg hetzelfde is als zijn zweedse voorganger.
Bla
Ik heb de Zweedse films ook gezien, en al is deze precies hetzelfde; toch ga ik hem kijken.
%%%%%%
Het haalt het niet bij de fantastisch gedrukte openings credits van haar voorganger.
Ik vindt deze opening credits meer een mix van James bond vs Spiderman.
cafe1900
Waarom wordt een van de allerbeste films die ooit gemaakt is nagemaakt, ze kunnen in GB en USA toch de originele Millennium laten zien.
Lupussy Galore
Amerikanen denken dat ze het beter kunnen? Rooney Mara heeft een Golden Globe nominatie. Fincher is zeker niet de minste maar ja, er zijn wel meer grote regisseurs die ook wel eens of op een gegeven moment de mist in gaan. Dat zal met deze film niet het geval zijn. Maar die trailer alleen vind ik al zo....ehm....Amerikaans dus....
Wat ik volslagen belachelijk vind is dat zgn. "Zweedse accent". Vandaag hoorde ik van een Amerikaanse vriendin die de Millennium serie veel beter vind, de boeken niet heeft gelezen, dat het nu leuk is in de US om met een "Zweeds accent" te spreken! It's so adorable! Zelfs op TV doen ze het massaal en Rooney Mara doet het nog steeds vertelde ze!? Rare mensen daar....enfin, Zweden's toerisme gaat hier vast nog bij baat bij hebben.....
Lupussy Galore
waarom staat deze film in hemelsnaam in de top-250 met een 8.2, terwijl het origineel een 7.7 heeft? ik bedoel, ik heb de remake nog niet gezien (dus ik weet niet eens of het zijn plek in de top-250 heeft verdiend...), maar ik vond het origineel sterk genoeg voor eveneens een plaats in die lijst.
Vandaag zag ik dat de stand nu 8.2 - 7.8 is. Het origineel is dus ietsje gestegen. Ga ik bijhouden.
Dreiecke
Een Nederlandse site rondom deze film: http://www.thedragontattoo.nl/ met weer wat info
Ceeda7
Waarom zitten jullie allemaal die remake af te kraken? Er is een groot verschil tussen Zweden en de VS, dan bv tussen Belgie en Nederland bij de film Loft, of Zot van A waarbij de remakes amper 2jaar later werd gemaakt.
Ik vond de Zweedse trilogie zeer goed, maar hoe kan je op voorhand de Amerikaanse afkraken als je het nog niet gezien hebt?
. Als deze film minder is dan de Zweedse versie, zal ik het open en vrij toegeven. Maar jullie vertrekken al met een vooroordeel in gedachten, jullie WILLEN niet dat hij beter word. En aan de hand van een trailer kun je niet veel uitmaken volgens mij. Denk ik dan.
Herisson
Nee hoor Ceeda7, ik persoonlijk vind het gewoon jammer voor het origineel, zelfs al is de amerikaanse versie beter. Niks makkelijker dan de slechte punten van het origineel in een nieuwe versie te verbeteren.
Ik ga em dus niet kijken, maar veel plezier ermee en ik hoop voor je dat ie goed is.
Lupussy Galore
Ja, dat ben ik met je eens. Fincher had dat streepje al voor; er was al een voorbeeld. Ik ga hem wel zien. Tuurlijk. Ik ben nieuwsgierig. En stiekem vind ik het leuk dat het origineel ietsjepietsje in waardering is gestegen en verder dat Sherlock Holmes: A Game of Shadows
waar Noomi Rapace een rol in heeft al $13.7M heeft 'opgehaald' en The Girl with the Dragon Tattoo met $11.4M al achter zich gelaten heeft op de Amerikaanse box-office
Ceeda7
Ik kan je volgen Lupussy Galore. Maar toch moet je rekening houden met het verschil in toegankelijkheid van de film. Terwijl Sherlock Holmes voor een breed publiek (kinderen toegelaten? weet ik niet zeker) is gemaakt vond ik het toch sterk dat TGWTDT met een zwaar thema zo veel geld binnenhaalt (kinderen niet toegelaten? weet ik ook niet zeker)Bovendien worden minder toegankelijke films in minder zalen gedraaid + wat scheelt 2 miljoen in boxoffice cijfers tegenwoordig. Graag had ik Noomi ook gezien in de remake, dat is jammer idd.
Herisson
Grappig dat Noomi Rapace in Sherlock speelt, die moet ik ook nog zien, bedankt Lupussy!
GastHeer
Vanavond gezien in de voorpremiere van Pathe Eindhoven.
In mijn mening is deze niet beter of slechter dan de Zweedse versie. Dit is positief uiteraard, want in een normaal proces is het fantastische origineel altijd superieur aan de amerikaanse remake.
Ik denk dat als ik de Fincher versie eerder gezien zou hebben dan het uitstekende origineel, dat ik deze wel beter zou vinden dan...
Persoonlijk vond ik alleen Michael Nyqvist een beter passende vertolking van Blomkvist, Craig houdt een soort van James Bond/Macho aura om zich heen.
Dunder Mifflin
Vanavond gezien in de voorpremiere van Pathe Eindhoven.
Geheel eens, eigenlijk.
De Zweedse versie is op sommige fronten iets rauwer, en daardoor indrukwekkender, maar het grotere budget van deze film heeft ook voordelen. De prachtige flashbacks bijvoorbeeld.
Ik hoop vooral dat het tweede deel ook een remake krijgt. In vergelijking met de boeken vond ik daarbij de verfilming wel wat tegenvallen (deel 2 was dan ook meer een tv-film).
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Net zoals het Zweedse origineel lukt het ook deze film niet om binnen krap drie uur een boek van 700 pagina's te verfilmen. Goed gespeeld, mooi camerawerk en een vleugje humor maken deze film tot een prettige kijkervaring, maar de dader komt heel erg uit de lucht vallen omdat er met een rotgang door het boek heengegaan wordt.
Flipman
JigSaw_Doll
De beste recente remake. Al vond ik dit niet echt een remake lijken.
Collaborator
Zeer goed gedaan. Wees niet bang, Fincher heeft er echt een pareltje van gemaakt. Het is niet zomaar iemand die het boek onder handen heeft genomen. Hij heeft niet de film geremaked btw, maar het boek.
brabusRUS
Ik zeg het niet vaak, maar ik vind deze 'remake' een stuk beter dan het origineel.
Ik moest in het begin even wennen om het feit dat er Engels werd gesproken terwijl de film in Zweden afspeelt ondanks dat Zweden over het algemeen erg goed Engels spreken. Gelukkig heb ik er verder niet aan gestoord. De eerste 20 minuten vond ik weliswaar een beetje traag, gelukkig wordt het daarna erg spannend en leuk. Ook heeft de film ook redelijk hoog 'shock'-gehaalte, zoals de de verkrachting scène, the revenge scène en een aantal mooie sex scènes. De film is ontzettend mooi geschoten en creëert een aparte sfeer in de film.
De acteer prestaties en de casting zijn perfect. Vooral Rooney Mara en Stellan Skarsgård vond ik een genot om naar te kijken. Daniel Craig deed het ook goed, maar is niks nieuws. Christopher Plummer zette tevens ook een mooie rol neer als de wanhopige, eenzame opa.
Erg leuke film waar ik erg heb genoten. De film heeft een perfect verhaal en cast, mooie beelden, actie en zelfs een vleugje humor af en toe. Aanrader.
Drs. DAJA
Daar is ie dan, de videorecensie van Fincher's The Girl with the Dragon Tattoo op youtube;
waarez
Ik ben deze film in première gaan zien in kinepolis Brussel.
Deze film is de beste die ik sinds Inglorious Bastards van in 2009 heb gezien!
Heel diepgaand verhaal en een perfecte uitwerking. Wie deze film minder als 4 sterren geeft heeft duidelijk geen smaak.
Mijn verwachting waren erg hoog vanwege de director David Fincher en deze verwachting zijn dan ook helemaal ingelost.
Eindelijk nog eens een goede film dat niet zo maar een hollywood afkooksel is.
Ceeda7
Heb je recensie gezien Dennis. Visueel uitdagender hangt natuurlijk veel af van de middelen en het geld denk ik
. Over het einde van de film kan ik me nog niet uitspreken. Ik kan me ook niet direct voor de geest halen dat het bij het origineel zo'n uitgerekt einde was. Oké er waren idd rechtzaakperikelen aanwezig, maar een half uur is er idd wel missch over. En net zoals je zegt, het zal te maken hebben om mensen warm te maken voor het volgende deel,en er daar keihard invliegen zonder lange intro ( wat Fincher misschien al in gedachten had).
Wel jammer dat je de originele versie niet hebt gezien. De raakpunten en verschillen zou je misschien beter aan de kaak kunnen hebben gesteld. Zeker doen dus. En wat over de acteerprestaties? Daar weten we weinig van.
bennie jolink
Mooi gefilmd en geweldige soundtrack, maar het verhaal vond ik nogal voorspelbaar en allesbehalve intrigerend. Meest teleurstellend vond ik het uitblijven van enigerlei plotwending.
Wat mij betreft is dit een beetje de Harry Potter onder de moordmysteries. Het ziet er allemaal leuk uit, maar je moet er niet teveel over gaan nadenken.

The Girl in the Spider's Web
2018
Iconische bestseller 'The Girl with the Dragon Tattoo' krijgt een seriebewerking

Thriller 'The Girl With The Dragon Tattoo' van David Fincher vanavond op televisie

Thriller 'The Girl With The Dragon Tattoo' van David Fincher woensdagavond te zien op RTL 7

Daniel Craig neemt afscheid als 007: hier zijn beste films buiten de Bond-franchise

Män Som Hatar Kvinnor

Kongen av Bastøy
Drama, 2010

Gone Girl
Thriller, 2014
verkrachtingjournalistgebaseerd op boekjournalistiekzwedeneilandhackernazipunkonderzoekscandinaviastockholm, swedenremakeantisocial personality disorder seriemoordenaarverdwijninghackingsadistbitingbible quotedead cat millenniumsagabased on moviescandinavian aggressivemisbruikcold caselocked room mystery drearymissing girl tensecruel