• 9.374.811 stemmen

Met onder meer: Kelly Macdonald, Emma Thompson en Billy Connolly

Releasedatum: 18 juli 2012

Plot Brave

"Change your fate."

Merida is een gepassioneerde dame met koninklijke ouders, die niets liever wil dan een geweldige boogschutter worden. Wanneer Merida tijdens een meningverschil met haar moeder een roekeloze beslissing neemt, brengt ze het koninkrijk van haar vader en het leven van haar moeder in groot gevaar. Merida doet er alles aan om dit alles terug te draaien en krijgt daarbij te maken met onvoorspelbare natuurkrachten, magie en een duistere, eeuwenoude vloek...

Merida (stemrol)

Elinor (stemrol)

Fergus (stemrol)

The Witch (stemrol)

Lord Dingwall (stemrol)

Lord MacGuffin / Young MacGuffin (stemrol)

Lord Macintosh (stemrol)

Young Merida (stemrol)

The Crow (stemrol)

Martin (stemrol)

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Nieuwe film uit de Pixar-stal. Ben benieuwd!

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Pracht poster!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ziet er goed uit!

avatar van Filmpje1

Filmpje1

Roodkapje meets Robin hood idee volgens mij, klinkt op zich niet onaardig.

Hij is wel in 3D neem ik aan?

avatar van sofripa

sofripa

Ik denk dat ik mijn dochter moet vasthouden......

Rianneke_Dan

Dit ziet er zo gaaf uit. De teaser is geweldig en de poster is werkelijk prachtig! Ben hier heel erg benieuwd naar, plot klinkt ook erg boeiend en Merida sprong er echt uit in de teaser, heb er dan ook volledig vertrouwen in dat dit visueel een genot zal zijn

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Heb er grootse verwachtingen van. Sowieso omdat dit al weer de eerste originele Pixar is in (dan) een paar jaar en ik toe ben aan die originele genialiteit.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

De poster is geweldig, en de muziek komt van Patrick Doyle, een geweldige combi dus!

Ik ben erg benieuwd wat ze hiervan gaan maken!

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Ik kijk hier erg naar uit!

11 Things We've Learned About Pixar's Brave | /Film - slashfilm.com

Nederlandse release is bekend: vanaf 2 augustus 2012 in de bioscoop.

avatar van tristanrc1

tristanrc1

Ik kan niet wachten! Ik heb er nog maar weinig gezien, maar wat ik heb gezien, ziet er allemaal wel erg mooi uit. Duurt toch nog een jaar voor de release.

avatar van djelle

djelle

Het ziet er inderdaad best knap uit. Zo te zien Pixar's meest aparte project totnogtoe. Ze slaan eens een heel andere weg in, benieuwd wat ze er uiteindelijk van gaan bakken.

Vind de franse titel mooier klinken trouwens ('Rebelle').

Eerste officiële trailer: Brave trailer HD

Ziet er geweldig uit, verhaal spreekt me in eerste instantie niet echt aan, of eigenlijk meer de tijd waarin het zich afspeelt maar toch ben ik wel heel erg benieuwd

Ook een iets kortere Nederlands ondertitelde trailer:

YouTube - Brave Disney Pixar Officiële Official Trailer Exclusive Full HD

avatar van schram101

schram101

Geinig

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Zijn de scenaristen van Pixar en Dreamworks van plaats gewisseld? Ik vond dit, voor een Pixartrailer, een beetje klef. Nogal onoriginele humor en plot: kind dat niet de waardering krijgt van haar ouders (Kreeg er niemand een How To Train Your Dragon-gevoel?). Wedden dat we ergens in de film "I don't have a daughter anymore!" zullen horen...

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Dat gevoel had ik ook, maar daarentegen was How To Train A Dragon een mooie aanwinst voor de animatie-wereld, een aftreksel van Pixar zal er niet minder op worden...

avatar van AHWA

AHWA

avatar van Thorongil

Thorongil

Aardige clip, maar niks bijzonder.

avatar van pierrrke

pierrrke

tja wat moet ik zeggen, het ziet er allemaal heel mooi en leuk uit maar het verhaal is toch niet zo origineel zoals ze ooit bij pixar waren: met uitspringers nemo, ratatouille, toy story, up en vooral monsters en co. Maarja we zullen zien, de eerste slechte pixar moet nog gemaakt worden (cars 2 niet gezien). Krijg wel de indruk dat de afstand tussen pixar en dreamworks kwalitatief kleiner wordt.

kijk wat er ook nog eens naast die nieuwe trailer stond, lijkt erop dat het uitmelken begonnen is bij pixar :s geld gaat voor originaliteit zo te zien doodzonde

YouTube - Disney Pixar: Planes: Official Teaser Trailer

avatar van l-d

l-d

Merida zou zo de dochter kunnen zijn van de heks uit Tangled

Rianneke_Dan

Vind deze poster echt geweldig

avatar van russo

russo

zozo nu al 5 sterren, wanneer wordt het systeem aangepast dat films pas beoordeeld kunnen worden zodra ze vertoond zijn?

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

Ben benieuwd naar deze nieuwe Pixar. Twee onervaren regisseurs, en leuk dat de hoofdrol eens is weggelegd voor een meisje, na alle superhelden, ratten, speelgoed, auto's en monsters.

Ik hoop in ieder geval op een creatieve en fantasierijke comeback, na de twee vorige uitmelkfilms Cars 2 en Toy Story 3.

Ergens hoop ik op een voortzetting van de creativiteit en fantasie zoals te zien was in Wall-E en (het eerste deel van) Up, maar aan de trailer te zien wordt het vooral weer een avonturenverhaaltje.

Maar goed, het blijft Pixar, zie er alsnog naar uit. Dat rode haar is alweer geweldig.

avatar van nakada

nakada

Ste* schreef:

na de twee vorige uitmelkfilms Cars 2 en Toy Story 3.

Cars 2 akkoord, maar Toy Story 3 was veel te goed om af te doen met het predikaat uitmelkfilm.

Deze kan rekenen op mijn bezoek. Ik ben eigenlijk nog nooit echt teleurgesteld door Pixar.

avatar van Skycrawler

Skycrawler

Eindelijk weer eens een ouderwets sprookje uit de Disney stal.

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

nakada schreef:

Ik moet Toy Story 3 nog kijken (Cars 2 trouwens ook) dus misschien is hij wel heel goed, dat geef ik toe. Maar ik ben zelf niet zo weg van Toy Story, (en van Cars) en dus vind ik het jammer dat ze nog een vervolg gingen maken, in plaats van dat ze met een nieuw idee kwamen.