Genre: Animatie / Avontuur
Releasedatum: 18 juli 2012
Bekijk via Disney+
Plot Brave
"Change your fate."
Merida is een gepassioneerde dame met koninklijke ouders, die niets liever wil dan een geweldige boogschutter worden. Wanneer Merida tijdens een meningverschil met haar moeder een roekeloze beslissing neemt, brengt ze het koninkrijk van haar vader en het leven van haar moeder in groot gevaar. Merida doet er alles aan om dit alles terug te draaien en krijgt daarbij te maken met onvoorspelbare natuurkrachten, magie en een duistere, eeuwenoude vloek...
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Brave: Junior Novelization (BoekMeter)
- Brave (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
- Kijk op meJane
Merida (stemrol)
Elinor (stemrol)
Fergus (stemrol)
The Witch (stemrol)
Lord Dingwall (stemrol)
Lord MacGuffin / Young MacGuffin (stemrol)
Lord Macintosh (stemrol)
Young Merida (stemrol)
The Crow (stemrol)
Martin (stemrol)
Filmpje1
Roodkapje meets Robin hood idee volgens mij, klinkt op zich niet onaardig.
Hij is wel in 3D neem ik aan?
Rianneke_Dan
Dit ziet er zo gaaf uit. De teaser is geweldig en de poster is werkelijk prachtig! Ben hier heel erg benieuwd naar, plot klinkt ook erg boeiend en Merida sprong er echt uit in de teaser, heb er dan ook volledig vertrouwen in dat dit visueel een genot zal zijn
Angrod_Pallanén
Heb er grootse verwachtingen van. Sowieso omdat dit al weer de eerste originele Pixar is in (dan) een paar jaar en ik toe ben aan die originele genialiteit.
JohnWilliams
De poster is geweldig, en de muziek komt van Patrick Doyle, een geweldige combi dus!
Ik ben erg benieuwd wat ze hiervan gaan maken!
11 Things We've Learned About Pixar's Brave | /Film - slashfilm.com
Nederlandse release is bekend: vanaf 2 augustus 2012 in de bioscoop.
tristanrc1
Ik kan niet wachten! Ik heb er nog maar weinig gezien, maar wat ik heb gezien, ziet er allemaal wel erg mooi uit. Duurt toch nog een jaar voor de release.
djelle
Het ziet er inderdaad best knap uit. Zo te zien Pixar's meest aparte project totnogtoe. Ze slaan eens een heel andere weg in, benieuwd wat ze er uiteindelijk van gaan bakken.
Vind de franse titel mooier klinken trouwens ('Rebelle').
Rianneke_Dan
Eerste officiële trailer: Brave trailer HD
Ziet er geweldig uit, verhaal spreekt me in eerste instantie niet echt aan, of eigenlijk meer de tijd waarin het zich afspeelt maar toch ben ik wel heel erg benieuwd
Ook een iets kortere Nederlands ondertitelde trailer:
YouTube - Brave Disney Pixar Officiële Official Trailer Exclusive Full HD
Pieter Montana
Zijn de scenaristen van Pixar en Dreamworks van plaats gewisseld? Ik vond dit, voor een Pixartrailer, een beetje klef. Nogal onoriginele humor en plot: kind dat niet de waardering krijgt van haar ouders (Kreeg er niemand een How To Train Your Dragon-gevoel?). Wedden dat we ergens in de film "I don't have a daughter anymore!" zullen horen...
Jessen0wnt
Dat gevoel had ik ook, maar daarentegen was How To Train A Dragon een mooie aanwinst voor de animatie-wereld, een aftreksel van Pixar zal er niet minder op worden...
pierrrke
tja wat moet ik zeggen, het ziet er allemaal heel mooi en leuk uit maar het verhaal is toch niet zo origineel zoals ze ooit bij pixar waren: met uitspringers nemo, ratatouille, toy story, up en vooral monsters en co. Maarja we zullen zien, de eerste slechte pixar moet nog gemaakt worden (cars 2 niet gezien). Krijg wel de indruk dat de afstand tussen pixar en dreamworks kwalitatief kleiner wordt.
kijk wat er ook nog eens naast die nieuwe trailer stond, lijkt erop dat het uitmelken begonnen is bij pixar :s geld gaat voor originaliteit zo te zien doodzonde
russo
zozo nu al 5 sterren, wanneer wordt het systeem aangepast dat films pas beoordeeld kunnen worden zodra ze vertoond zijn?
Ste*
- 2072 berichten
Ben benieuwd naar deze nieuwe Pixar. Twee onervaren regisseurs, en leuk dat de hoofdrol eens is weggelegd voor een meisje, na alle superhelden, ratten, speelgoed, auto's en monsters.
Ik hoop in ieder geval op een creatieve en fantasierijke comeback, na de twee vorige uitmelkfilms Cars 2 en Toy Story 3.
Ergens hoop ik op een voortzetting van de creativiteit en fantasie zoals te zien was in Wall-E en (het eerste deel van) Up, maar aan de trailer te zien wordt het vooral weer een avonturenverhaaltje.
Maar goed, het blijft Pixar, zie er alsnog naar uit. Dat rode haar is alweer geweldig.
nakada
na de twee vorige uitmelkfilms Cars 2 en Toy Story 3.
Deze kan rekenen op mijn bezoek. Ik ben eigenlijk nog nooit echt teleurgesteld door Pixar.
Skycrawler
Eindelijk weer eens een ouderwets sprookje uit de Disney stal.
Ste*
- 2072 berichten
Ik moet Toy Story 3 nog kijken (Cars 2 trouwens ook) dus misschien is hij wel heel goed, dat geef ik toe. Maar ik ben zelf niet zo weg van Toy Story, (en van Cars) en dus vind ik het jammer dat ze nog een vervolg gingen maken, in plaats van dat ze met een nieuw idee kwamen.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Toy Story 3

How to Train Your Dragon
Animatie / Avontuur, 2010

Lauf Junge Lauf
Drama / Oorlog, 2013
schotlandrebelheksvillainbraverykingdomarcherwishcomputer animatiebeerscot rebellious daughterturns into animalarcheryruinspost-credits scenepeace offering vrouwelijke regisseurcourageinsecurequestanimegrimrebelle irreverentabsurdwhimsicalderogatory disdainfuldisgusteddishearteningdisrespectfulfrustratedridiculous