Godzilla (1998)
Bekijk via HBO Max
Bekijk via Viaplay
Plot Godzilla
"Size does matter."
Door jaren atoomproeven in de Stille Oceaan, is een enorm beest ontstaan: Godzilla. Het monster is wakker en stevent rechtstreeks op New York City af. De Amerikaanse regering stelt direct een onderzoeksteam samen. Nick Tatopoulos (Matthew Broderick) maakt deel uit van dit team. Zijn taak: onderzoeken wat Godzilla naar New York City heeft gedreven. Nick gaat samen met het leger achter het enorme beest aan, met maar één doel: Godzilla vernietigen voordat hij alles en iedereen verplettert.
Dr. Niko Tatopoulos
Charles Caiman
Lucy Palotti
Dr. Elsie Chapman
Sergeant O'Neal
ja ik wel, toffe film toch
Niks van geloven. Kitamura heeft laatst de tijdelijk laatste Godzilla film verfilmd (naar aanleiding van Godzilla's 50 jarig bestaan), en Toho wil na de blunder die deze film was de rechten ook niet meer uit handen geven.
finaldestiny
Niks van geloven. Kitamura heeft laatst de tijdelijk laatste Godzilla film verfilmd (naar aanleiding van z'n 50 jarig bestaan, en Toho wil na de blunder die deze film was de rechten ook niet meer uit handen geven.
ohh..oke
NightWolf
Zalig grappig
Vooral met: You're going the wrong way! en You want me to wash him to? lag ik strijk.
Qua actie en special effects vond ik hem matig.
Maar toch een vermakelijke film.
film_kaza
ik heb die film wel zeker 4x gezien en maar 1 keer uitgekeken. ik kon hem nooit uitkijken. maar de film, was opzichzelf wel leuk. niet echt spectaculair of mooi.
NightWolf
Als je het een leuke film vindt, waarom lukte het je dan niet om hem die 4x uit te kijken?
Geen tijd?
sinterklaas
Ik heb deze nog op video en inmiddels al een stuk of 20 keer gezien(laatste keer ergens in 2002) maar leuk is ie zeker, de rollen van Broderick en Reno maken van deze film echt een feest.
4,0
snakevega
Ik vind dit dus een goede film.
Ik snap niet wat jullie daar zo slecht aan vinden.
Hij is entertainment genoeg, om te kijken.
**** sterren, want dit verdient hij.
Hopelijk krikt dit een beetje die matige 2.34 omhoog
Waku
Prima en vermakelijke film.
Liefhebbers van King Kong genre hebben ook aan deze "Godzilla"een lekker avondje kijkplezier.
Oscar Wilde
Een van de slechtste films ooit. Neppe monster, slecht acteerwerk, saaie script. Volgens mij is deze film ook een FLOP geworden.
0,5
Lancher
- 1914 stemmen
aan de reacties te zien en aan het cijfer merk ik op dat deze film niet echt populair is(om het zo maar te noemen). Persoonlijk vond ik de film zeker wel geslaagd, natuurlijk moet je er wel van houden. Alleen net zoals bij veel films vond ik ook dit einde gewoon niet leuk, want nu verwacht je gewoon een vervolg omdat je graag wilt weten hoe het afloopt(als ik meer vertel dan verklap ik waarschijnlijk teveel).
Ook deze film had dus last van dat open einde (soms kan een open einde goed vallen maar bij deze film vond ik het niet echt leuk zolang er geen vervolg is), maar ondanks dat krijgt de film toch 4/5.
Pilcrepus
Eigenlijk is hij best wel goed, de waardering is toch iets aan de lage kant. Er zit nou niet echt iets in wat het een goede film maakt, maar een dikke onvoldoende?
De opbouw is best wel spannend, vooral voor de jongere kijkers, maarja..
Toch nog 2,5 sterretje uit te slaan.
rainmaker
Op z'n zachtst gezegd: verschrikkelijk. Slecht verhaal, slechte effecten, geen acteerprestaties. Ondanks de lage verwachtingen wist de film toch teleur te stellen: een prestatie opzich. Hiervoor 1*.
Diffel Naffel
Lelijke hagedis, met forse centenbak, weet toch niet te overtuigen als sterspeler in bombastisch verniel avontuur. Cameramannen met veel geluk zijn niet van de lucht.
redelijke film maar wel goed geacteerd.
misschien iets beter verhaal had gemogen.
Flipman
Oké, de film brengt niet veel nieuws, is daarom ook niet zo spannend, maar vermakelijk is ie nog wel. Wat ik echter wel het allermooist aan de film vond, was de teaser, die ik destijds zag voor aanvang van "Titanic."
Dionysus
Best goeie film aleen was de - punt dat soms godzilla niet helemaal te zien was.
maxipower25
Ik hou van films waar grote,monsterlijke wezens die in een stad alles verwoesten,dat maakt deze film dan ook leuk ,ik gaf het 3,5 sterren.
King Kong had wel wat meer moeten verwoesten!
(hij is ook niet groot genoeg)
animalkrullie
Goede aktiefilm, maar ik vraag me wel af waar dat monster blijft in de riolen (beest van tig meter) hahaha.
Scheurleer
Erg matig, zowel qua verhaal, special effects als dialogen. Daarnaast vond ik de karakters weer eens erg stereotiep neergezet (de anchorman, de militairen etc). Wel moet ik zeggen dat er genoeg actie inzat. Net op het moment dat je weg wilt lopen gebeurt er iets en blijf je toch kijken.
Al met al een 2,5*
L. luchtloper
Als kind vond ik hem geweldig, maar eergisteren opnieuw gezien op de Belgische televisie en hij is naar mijn mening een 2 waard.
te overdreven veel actiescènes en special effects.
Dom en onrealistisch verhaal en inderdaad slappe dialogen en acteerprestaties. Heb me voornamelijk geïrriteerd aan die lijpo met dat petje die opnames maakt van Godzilla.
Sjiek wel in de film:
Die opnames van de atoomproeven, een naderende Godzilla bij dat schip en de New Yorkse kade. Daarnaast vond ik dat beschadigde, gestrande schip wel sjiek met die voetafdrukken van Godzilla.
Maar voor de rest, bagger!
P.S.:
Het domste van de hele film vind ik de achtervolgingsscène met Godzilla en die taxi, steeds zie je het reuzereptiel naderen, dan krijg hij de auto net niet te pakken, terwijl zo'n beest veel sneller moet zijn. En dan is die auto steeds net iets sneller. Ook als die taxi over die voet scheurt van dat beest
, en die uit die bek van dat beest scheurt
*kelly*
Vroeger vond ik dit dus een echte topfilm,maar naarmate je ouder word is er echt niets meer aan!
Toch is ie nog 3* waard voor de special effects en de echtheid!
Moviestar1979
Bij ons in het omroepblad werd melding gemaakt dat hij vannacht om 00:25 uur bij onze zuiderburen zou worden uitgezonden.
Blijkbaar hebben ze zich hiermee vergist.
Kevin13
de special effects zijn zo slecht. Als je weet dat Jurassic Park 5 jaar eerder gemaakt is en de special effects vergelijkt met die van Godzilla is Godzilla een film van niks
JurassicPark
een 4,5. Dit is de allerbeste Godzilla film die er is. het ziet er helemaal perfect uit
Kevin13
als je een jurassic park fan bent weet je dat die film op niets trekt. Matthew Broderick doet er in mee en dat is al een slecht voorteken. De Special effects zijn zo slecht. De film is in 1998 gemaakt en vele jaren daarvoor zijn er films gemaakt waarin de special effects beter waren dan deze bv. Jurassic Park, Alien, Aliens, Alien 3, Jaws.
en de allereerste Godzilla van 1954 is zovele keren beter dan deze film. 2.0
JurassicPark
ik vind de special effects gewoon mooi gemaakt en de godzilla zelf vind ik ook mag ik toch wel zeggen
en ja ik ben een hele grote jurassic park fan en ja jurassic park is miljoen keer mooier en leuker maar dat mag ik toch wel zeggen over die film
jack-sparrow
leuke film .
spannend en best wel een goed verhaal .
ik geef 4.0 .
vooral voor het acteerwerk en special effects .

MonsterVerse compleet: alle 'Godzilla' en 'Kong'-films nu te zien op HBO Max

The Greatest Game Ever Played