Godzilla (1998)
Bekijk via HBO Max
Bekijk via Viaplay
Plot Godzilla
"Size does matter."
Door jaren atoomproeven in de Stille Oceaan, is een enorm beest ontstaan: Godzilla. Het monster is wakker en stevent rechtstreeks op New York City af. De Amerikaanse regering stelt direct een onderzoeksteam samen. Nick Tatopoulos (Matthew Broderick) maakt deel uit van dit team. Zijn taak: onderzoeken wat Godzilla naar New York City heeft gedreven. Nick gaat samen met het leger achter het enorme beest aan, met maar één doel: Godzilla vernietigen voordat hij alles en iedereen verplettert.
Dr. Niko Tatopoulos
Lucy Palotti
Dr. Elsie Chapman
Sergeant O'Neal
Mik
dude.. ik ben nu een uurtje aan het kijken, enne.. van mij mogen ze hem al wel killen.. Maar eerst moet die love story nog afgewerkt worden zeker
Lis

Ja...en die begint nu pas
jester

Yak

Har har.. zie ik daar in de verte een 1,0 aan komen lopen?
Mik
Har har.. zie ik daar in de verte een 1,0 aan komen lopen?
Grr.. Ik kan er nie meer tegen!! hahah..
Mik
When does the hurting stop!!!
Ik heb nog nooit 2,5 uur zo'n kutfilm hoeven kijken alleen om em een 1 te mogen geven..
trouwens, atomic dog kwam aardig in de buurt!
tovenaar
heheh, I did it !
helemaal, zonder iets te missen. Ach ja, precies wat ik verwacht had eigenlijk. Redelijk amusant om te kijken toch nog hoor, ik heb me niet zo heel erg ge-ergerd.
Meer dan 2 sterren wordt het niet hoor, maar toch........ Gojira!
haha
tovenaar

I'll rephrase it:
ik heb me voor de helft minder geërgerd dan jij dat hebt gedaan
BS
Dit is een film die best goed uitgewerkt is.
De film begint rustig maar het tempo gaat al snel omhoog en de actie kan beginnen!
De special effects zijn goed,maar het echte verhaal wordt in het begin en het eind verteld.De rest is opgevult met veel actie.
Daardoor schiet het verhaal af en toe tekort maar de film is erg vermakelijk en amuzant.
3,5 ster
Hemdale
Best wel een coole film ook al is dit niet mijn favoriete genre, maar toch wel een aanrader!
sn@ke
- 2077 berichten
Ik verwachte er toch wat van maar wat ik zag was een saaie actiefilm waarbij ik bijna in slaap viel. In dit genre komt dit natuurlijk niet ten goede. De special effects waren echter wel goeg maar dat kan de film spijtig genoeg niet redden. Al met al is dit wel een vermakelijke film maar het had veel beter gekund. 2,5*
Chainsaw
Het zou ook te bespottelijk voor woorden zijn als men er niet in zou slagen om een film rondom een gigantisch monster dat een stad sloopt vermakelijk te maken. Het script rammelt aan alle kanten en de personages, en het bijbehorende acteren, zijn stuk voor stuk hopeloos (waarom een charismaloze vaatdoek als Broderick de hoofdrol geven?). En toch keek ik daar vrij makkelijk door heen, waarschijnlijk omdat dat uit de kluiten gewassen beest steeds in beeld kwam banjeren om er nog enigszins iets van te maken. Dom, lomp monsterfilmpje, dat vrij slecht is, maar daarom juist stiekem wel weet te vermaken.
Vooruit, 3 sterren.
Brooklyn
Het acteren was inderdaad meer dan slecht. Zelfs Broderick haalt zijn normale niveau niet. Special Effects zijn ook houterig en nep. Veels te duidelijk te zien dat ze van de harde schijf komen. Diepgang in Godzilla hoef je niet te zoeken, maar deze film is niet eens leuk om naar te kijken...
BoordAppel
Godzilla zelf zag dr nog wel goed uit. Ik vond t juist af en toe te duidelijk kartonnen decors.
Heracles
Erg slechte film, alleen wel veel spectaculaire actie, kan ik altijd waarderen. Daarom niet de 1,5/ 2* die ik wilde geven, maar
bennie jolink
Kartonnen decors zijn bij de originele japanse godzilla ook nooit een bezwaar om de film leuk te vinden.
Helaas is de hollywood godzilla veel te serieus, het japanse megamonster is namelijk niet alleen gewoon een monster dat af en toe japan eens komt platstampen, maar is ook met japan verbonden....en hij beschermt japans zelfs een aantal keren! samen met ultraman!
Dat soort coolness zullen ze in hollywood wel nooit kunnen begrijpen...
WB
...het japanse megamonster is namelijk niet alleen gewoon een monster dat af en toe japan eens komt platstampen, maar is ook met japan verbonden....
Dat soort coolness zullen ze in hollywood wel nooit kunnen begrijpen...
Okee, het woord coolness vind ik dus echt niet passen bij de standaard Japanse Gozilla's! Heb ooit wellus een stukje ervan gezien, en moest gelijk aan de Power Rangers denken, zo nep!
En dat ze in Japan ook nooit bezwaar hebben tegen die kartonnen decors, is omdat Godzilla een soort afgod is voor ze! Het is daar geboren en getogen, en al vele malen door de 'release' heen gehaald! Het is een deel van Japan!
Hollywood films zijn er om mensen te vermaken, en een goeie Boxoffice te hebben! En dat gaat niet met die Japanse Gojira! Japan vind et misschien leuk, maar de rest van de wereld wil er ook van kunnen genieten en de film is totaal dáárop gericht!
Ik heb er van kunnen genieten, en geef deze Godzilla 3,5 sterren!
Saving Pvt. Pyle
Het is Maria Pitillo die de hoofdrol vertolkte, mensen van MM, niet Maria Bello.
En wat was dat wijf slecht en irritant, zeg! Ik weet niet hoe ze aan deze rol is gekomen, maar misschien dat haar kwaliteiten tussen de lakens ook mee zijn gerekend. Kreeg zij geen raspberry voor deze rol?
Omdat ik van monsterfilms houd en ik de 'Godzilla-momenten' wel indrukwekkend vind, krijgt deze film van mij 2 sterren.
Phooze
Slecht geacteerd, maar dat word gered door Jean Reno. Special effect in orde. Gaat van 3,5 naar 2,5.
Mischa
Ondanks Reno en Broderick een flater van jewelste! Ik zou willen dat de studiobazen MIJ eens honderd-zoveel miljoen zouden geven om een film te maken.!
jedymaster
Slecht geacteerd, maar dat word gered door Jean Reno. Special effect in orde.
mee eens
chrissie
gisteren nog eens gezien op VT4 en wat blijkt: ik vermoed dat ik de eerste keer redelijk lang geslapen heb tijdens de film ofwel lijd ik aan vroegtijdig geheugenverlies. Enfin nu heb ik hem wel helemaal uitgezien en hij verdient toch wel iets meer dan de 1 die ik staan had. Het leukste evenwel vond ik de manier waarop de Fransen alles wat Amerikaans was, interpreteerden: koffie, croissants, Elvis en kauwgom.
speedy23
De makers van de succesvolle sf-spektakels Stargate ('94) en Independence Day ('96) kochten van de Japanse eigenaars de rechten om het populaire, radioactieve monster uit de film Gojira uit '54 te laten herleven in een film van de jaren '90. Helaas is de film veel te lang, bevat hij niet al te veel spektakel en zitten er verbazingwekkend weinig momenten van échte spanning in. Zelfs het genereren van een prehistorisch monster met de computer zagen we al veel beter in Steven Spielbergs Jurassic Park. Kortom, een uitspatting van 120 miljoen dollar...
neo
En weer vergeet je te melden dat de muziek van David Arnold alle andere elementen van de film volledig overtreft
Snuck
Ik vond dit een leuke film om te zien. Vooral de rol van Jean Reno vond ik goed.
wavanbuuren
Zeer matige film die nog een half puntje extra van me krijgt voor Deeper Underground van Jamiroquai.

MonsterVerse compleet: alle 'Godzilla' en 'Kong'-films nu te zien op HBO Max

The Greatest Game Ever Played