• 9.373.537 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans, Japans, Russisch en Spaans

Releasedatum: 1 oktober 1998

Plot Godzilla

"Size does matter."

Door jaren atoomproeven in de Stille Oceaan, is een enorm beest ontstaan: Godzilla. Het monster is wakker en stevent rechtstreeks op New York City af. De Amerikaanse regering stelt direct een onderzoeksteam samen. Nick Tatopoulos (Matthew Broderick) maakt deel uit van dit team. Zijn taak: onderzoeken wat Godzilla naar New York City heeft gedreven. Nick gaat samen met het leger achter het enorme beest aan, met maar één doel: Godzilla vernietigen voordat hij alles en iedereen verplettert.

Dr. Niko Tatopoulos

Dr. Elsie Chapman

Sergeant O'Neal

avatar van Jordy

Jordy

Erg matige film. De special effects zijn mooi, maar daar is het wel mee gezegd ook. Het verhaaltje stelt niets voor, en van de charme die de Japanse Godzilla-films (waarschijnlijk) hebben, is hier helemaal niets te merken. 2 sterren.

avatar van neo

neo

matig filmpje.het is allemaal niet erg spectaculair,op het einde na dan.de special effects lijken erg goed,maar dat zijn ze zeker niet.ondanks dat het niet zo'n goeie film is,kan je toch het vakmanschap van roland emmerich zien.de film lijkt op sommige scenes toch wel erg veel op zijn independence day

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik vond het stom dat ze er halverwege een soort Jurrassic Park van begonnen te maken.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Beetje onzin, leuke special effects, vandaar 2,5 sterren voor Godzilla.

avatar van aburefan

aburefan

dood en doodsaai en veeeeel te lang, special effects zijn ook maar matig, het monster is bijna alleen maar in het donker te zien.

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

Beetje saai en langdradig. En niet origineel ! Ik had hem ooit voor weinig gekocht en wou 'm eens zien, was ontzettende miskoop.

Niet best.

Toen ik hoorde dat Jan de Bont de film zou regisseren, had ik nog goede hoop...

avatar van Obiwannes

Obiwannes

De film viel me enorm tegen. Ik had goede herinnering van de laatste keer dat ik hem gezien had als 10-jarige (zoiets), maar smaak verandert...

De film verdient in het begin nog tss. 3 - 2.5 ster omdat het nog spannend wordt gehouden en mooi gefilmd. Je krijgt bijvoorbeeld altijd stukjes te zien van Godzilla, zijn poot, zijn arm, ... en zit wel wat met spanning te wachten tot je hem helemaal ziet. Maar eens dat je hem gezien hebt loopt het verhaal naar 0.5* De babygodzilla's lijken op niets en de film begint eerder op een parodie van Jurassic Park. Let er maar eens op de babygodzilla's lijken echt op de raptor's uit JP en de grote godzilla op de T-rex. (de achtervolging is percies hetzelfde)

Dan krijg je in het midden van de film een typisch "feel good" moment, om van te walgen. En het personage van die Nick op zich is zó cliché.

Omdat de film nog enkele mooie special effects heeft wil ik hem nog 1.5* geven.

avatar van blair witch

blair witch

ging wel, de film heb ik gezien en hij was niet geweldig. het boek heb ik niet gelezen, maar er zaten wel mooie plaatjes in

Foutje Yak ?

Yak

Zeker niet! Ik vond 'm schitterend, puur op entertainment. Hij wijkt net op de juiste momenten af van het cliché, althans momenten dat ik zou verwachten dat hij in een bepaald cliché zou vervallen. Geen stoere heldin à la JP en Alien, maar een rondklungelend meisje dat steeds loopt te gillen. Monsters die niet routineus mensen afslachten, maar uitglijden over knikkers (of wat was het) en op hun grote muil gaan. Ja sorry, maar deze film staat me gewoon in alle opzichten als 'meesterlijk' bij

avatar van Phooze

Phooze

Kijk, Yak begrijpt het !

avatar van Jordy

Jordy

Recently, a terrorist warning went out to New York City naming the Brooklyn Bridge and the Statue of Liberty as potential targets for attacks. It turns out that the FBI was able to come to these conclusions after an Al Qaeda prisoner kept referring to the 1998 stinker Godzilla. He told agents that the group planned to hit "the bridge in that movie," as well as "the statue in the water."

According to Variety, FBI agents then laid their lives and sanity on the line by renting the film, and surmised that the Brooklyn Bridge, where Godzilla gets entangled, was the bridge in question. They in turn alerted New York City, but thankfully no one in this already traumatized town was forced to watch the film.

lol

avatar van Jildou

Jildou

Das wel leuk om te lezen joh, stelletje mafkezen daaro

Ik vond de film wel gaan, komt misschien door het spektakel en de entertainment er omheen..

Ik geef 2 sterren omdat het verder een film van niks was nadat (inderdaad) de Godzilla volledig in beeld kwam.

avatar van Macmanus

Macmanus

Komt hier nog een vervolg van.

Hopelijk niet.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

kom jongens, was toch grappig.

* de kauwgomballen-scène

* de uitgespuwde-auto-scène

* de scène met de helikopter die niet omhoog, maar wel in zigzag kan vliegen

* Godzilla loopt recht door betonnen wolkenkrabbers, maar blijft hangen in een brug ...

Lachen geblazen, deze film.

***' 3,5 op 5 ***'

Tony

Sparkle

Vond het een ellendige film - ben halverwege gewoon uit de bioscoop vertrokken.

Yak

nou, dat vind ik flauwekul hoor. voelde je je persoonlijk beledigd of zo

Sparkle

Tja, 't is niet leuk als een van je topfilms door een ander wordt afgekraakt - maar kan er ook niet aandoen. Had ik het op voorhand geweten...

Vond het gewoon een vreselijke film - om dezelfde reden waarom ik JP2's einde zo slecht vond: belachelijk ten top.

Smaken verschillen, sorry.

Yak

Topfilm is een te groot woord, Sparkle

Maar ik vond 'm inderdaad wel aardig.

Wat ik wil zeggen: uit een bioscoop weglopen doe je toch eigenlijk alleen wanneer je dingen ziet die je echt niet kunt verdragen? Extreem geweld, bijvoorbeeld.

Sparkle

Nee ik doe dat ook wanneer de film al m'n interesse heeft verloren. Zo van het "Mensen kijken op een terras geeft me meer voldoening".

Yak

Naja, eigenlijk ben je dan wel 'prettig bioscoopvolk', om het maar eens plat te zeggen. De meeste mensen beginnen namelijk hardop te klagen of gaan maar een beetje met elkaar lopen zwetsen als ze de film niet leuk vinden. Dan denk ik ook altijd "ja, ga dan gewoon weg".

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Weglopen, je hebt toch zeker betaald. Wij Nederlanders zijn gierig hoor.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

weglopen heb ik nooit gedaan, misschien zou ik het bij deze film hebben moeten doen...

avatar van FisherKing

FisherKing

avatar van EmDee

EmDee

Mooie uitspraak brooklyn. mag ik het inlijsten..
Ach ja, Niets zo charmant, als een spreuk aan de wand.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Mooie uitspraak brooklyn. mag ik het inlijsten..

er zit wel auteursrecht op...

avatar van tovenaar

tovenaar

ik dacht ik zal dit wel even gaan kijken vanavond voor de lol, maar dat monster duurt gewoon 134 minuten!!!

Holy Sh*t, nou weet ik niet meer of ik hem ga kijken hoor!!! Das me iets te lang Godzilla! Want ik denk niet dat het nou zo'n boeiende film is

Yak

Tovenaar, kijkt dat vod! Hoewel het verhaaltechnisch nauwelijks boeiend is te noemen, heb ik er over de hele lengte erg van genoten. Vooral van de monsters die plat op hun muil gaan door kauwgumballen op de vloer