Godzilla (1998)
Bekijk via HBO Max
Bekijk via Viaplay
Plot Godzilla
"Size does matter."
Door jaren atoomproeven in de Stille Oceaan, is een enorm beest ontstaan: Godzilla. Het monster is wakker en stevent rechtstreeks op New York City af. De Amerikaanse regering stelt direct een onderzoeksteam samen. Nick Tatopoulos (Matthew Broderick) maakt deel uit van dit team. Zijn taak: onderzoeken wat Godzilla naar New York City heeft gedreven. Nick gaat samen met het leger achter het enorme beest aan, met maar één doel: Godzilla vernietigen voordat hij alles en iedereen verplettert.
Dr. Niko Tatopoulos
Lucy Palotti
Dr. Elsie Chapman
Sergeant O'Neal
nathan_666
mooie film met fantastische special effects en een snuifje humor
mikey
Er loopt een draak door regenachtig New York, af en toe kreeg je het beest te zien, maar die momenten zijn zeldzaam. Ow ja het uiterlijk van het monster is enigszins gebaseerd op Tijger Kahn (?), je weet wel die gemene tijger uit Jungle Book. De kin van godzilla zou gejat zijn, volgens mij. 1.5
rebelman
Jean Reno in een fantastische rol.
Hele mooie special effects maar weinig echte suspence.
colibrie
Godzilla is een behoorlijk matige film te wijten aan het flauwe script en de stereotiepe personages die niets anders hoeven te doen dan wat standaarddialoogjes uit te kramen. Het scenario staat trouwens bol van ongeloofwaardigheden en dingen die gewoon niet kloppen. Godzilla is verstand op nul en kijken maar. Meer is er niet aan.
1,5 ster
THE NIGHT FLIER
THE NIGHT FLIER!!
Mijn mening is verschillend in deze film, bij sommige momenten is het héél spannend en op sommige momenten is het gewoon héél voorspelbaar, de coolste actie in de film vind ik de ....... Sorry mag ik niet verellen, want je moet het zelf zien!!
Maar nog even, kijken is het zeker waard, maar het is verschil tussen Godzilla en Jurassic Park is heel groot qua mooiheid, en dan vind ik toch Jurassic Park mooier: maar kijken is het wel zeker waard!!
Dankjewel!!
Gizzmann
Deze komt binnekort weer op tv! Ga ik zekers kijken! Voor iedereen die die droomt van gigantische monsters en steden die gesloopt worden is dit natuurlijk een lekkernij.
Jurassic Park is op sommige punten inderdaad vergelijkbaar, maar Jurassic Park is beter, al was het maar om nogastalgie.
Godzilla Rulez. 4 sterren
jedymaster
Roland Emmerich vind het kennelijk leuk om grote steden deels te vernielem. De film is een uit de kluiten gewassen B film.
HALLOWEEN
Ja en nu zijn ze dus lekker bezig met een deel 2, kun je het voorstellen.
Uhm, dacht dat het na Final Wars een lange tijd stil zou blijven met Godzilla releases. Bron ?
Plintkabouter
Het jammere aan de film was dat je binnen de eerste 3 minuten al gelijk wist hoe het monster zo kwam, waarom etc etc. Daarnaast nogal jammer dat hij dood ging, oh nee toch niet, eindelijk toch wel, ooh wacht we missen nog iets, en eindelijk na 3 keer opgelucht te zijn, mochten de acteurs nog nie van de set ( wat inhield dat iedereen chaggie werd
Ook best wel vervelend was het nogal fluctueren van de grootte van Gozzy, ( zo was de voet soms 25x zo groot, en de afdruk maar +/- 2 meter ).
Ook best wel jammer dat er een zeer simpele oplossing was gevonden voor het probleem: hoe plant het zich voort :S ( wat dus in zou houden dat die beesten steeds een factor 50 kleiner zouden worden per generatie
Een 1,5*
Doom
2.3? Voor deze film uit 1998, ok het is geeen geweldige film maar ik vind dit toch wel een zeer lage aantal sterren voor zo'n film. Ik heb er wel met plezier naar gekeken hoor, geef hem zelfs een 3.5 *
Ravenstein
Zelfde vaststelling gedaan als Doom: 2,32 is toch te laag voor deze film.
Godzilla is zeker geen meesterwerk en de film had gerust korter gemogen, maar eigenlijk verveelt men zich geen moment.
Ik had ook liever een Amerikaanse versie van de Japanse Godzilla-films gezien, maar men koos er voor om er eerder een mengeling van King Kong, Alien en Jurassic Park van te maken.
Krijgt van mij een 3.
Mister_Movie
Ik vind 2,5 sterren dan weer niets te weinig. ok, het is een rampenfilm en je weet dat je geen kunststukje moet verwachten. Maar de schitterende actiescenes met Godzilla te na, heb je:
- erbarmelijk acteerwerk ;
- een film die zichzelf vaak niet serieus neemt (de karikaturale burgemeester was totaal totaal overbodig en de grappen wel heel erg flauw) ;
- weinig opgebouwde spanning, na 20 minuten is min of meer alles al bekend en dan moet je'r nog bijna 2 uur mee door.
Normaal beoordeel ik niet zo streng, maar deze krijgt van mij met moeite 2 sterren. Buiten de special-effects komt het allemaal wat amateuristisch over. Heel erg spijtig trouwens, want met Godzilla kon je véééééél meer doen !
mikoz
SuperSideSwipe
Ik geef hem met pijn in het hart toch een 2,5.
Ik ben grote fan van de echte Japanse Godzilla reeks, en was echt zeeeeer diep teleurgesteld over dit raar beest dat Godzilla had moeten voorstellen.
Het had zo mooi kunnen worden al hadden ze zich gewoon aan het orginele concept gehouden. Maar ook de zuinigheid straalt er vanaf. Godzilla in beeld werd weer tot een minimum beperkt en ze vonden het ook nodig om een soort Jurresic Park stukje ertussen te proppen. Eigenlijk had ik een 0,5 moeten geven. maar eelijkheids halve:
2,5
djelle
Bijzonder slecht uitgewerkte Godzilla. Opeenstapeling van clichees, en nergens echt boeiend. Ook de effecten voelden wat nep aan. Tamelijk veel spectakel, maar zelfs het monster overtuigde me niet. Samen met de superstandaard verhaallijn en stomme dialogen, geeft het me een leeg gevoel van bevrediging. Wel een leuke verschijning van Reno, en een (verrassend) supergoeie soundtrack van P Diddy of Daddy of hoe heet ie momenteel... 1,5*
Captain Pervert
Ja net als Armageddon.
us_raider
- 2034 berichten
Gewoon leuke film om te kijken, meer niet. Allemaal wat cliche en over the top maar ja, gewoon een weg-kijk film.
Wel grappig van dat open einde; een laatste, overgebleven 'Godzillaatje' die z'n ei nog uitkruipt.
feanaro surion
Of ze vinden hem gewoon echt slecht
Net als Armageddon.
us_raider
- 2034 berichten
Maar toch zijn het leuke films om te bekijken...
mikoz
Of ze vinden hem gewoon echt slecht
Net als Armageddon.
Denk dat er hoop andere dingen meetellen dan alleen wat jij ervan vond.
R_D_C
ik vind het een mooie film met mooie special effects.
een schane dat hij zo word afgebroken.
ik geef hem 3***
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Langdradig, saai, maar de special effects maken de film enigszins het kijken waard.
Geen goede prijs/kwaliteit verhouding...
BlueSword
gewoon een leuke film, special effects zijn gewoon goed.
stukje in de bios vond ik geweldig , ook wel leuke cast.
film duurt alleen wat te lang.
Materny
De acteurs verpesten het weer grandioos in iets wat heel mooi had kunnen worden.
Godzilla ziet er wel strak uit '( op enkele momenten na ) dus je wel kan zeggen dat de special effects het merendeel van de * uit het vuur hebben gesleept.
Van Brodderick en Pitillo hoeft het in ieder geval niet te komen, Bah echt slecht hoe zij hun rol uitvoeren.
Waar ik ook niet tegenkan is dat onze helden weer eens de held uithangen ''om het maar zo te noemen''
Ze blijven zooooowwwww Cool als ze omsingeld zijn door bloeddorstige monsters.
BAH !!!!!!!!!!
, dat tackelt echt een film genadeloos.
Alleen Godzilla redt eigenlijk deze film voor het grootste deel.
Ravenstein
Gisteren nog eens gezien en de film beviel me weer prima tot op het moment dat de actie verschuift naar Madison Square Garden en de film meer lijkt op een goedkope Alien/Jurassic Park-imitatie.
De achtervolgingen die volgt op de ontploffing van de Garden is eerder belachelijk dan spannend en deed mij bijna verlangen naar de aftiteling.
In m'n vorige bespreking had ik het reeds over het feit dat de film te lang is en dat viel me nu weer eens op. Het laatste stuk met de baby-Godzilla's en de achtervolging er af en de film had van mij gerust een 4 mogen hebben.
Spijtig want alles tot en met de achtervolging met de helicopters is top-entertainment, hoewel het met de Japanse Gojira weinig te maken heeft.
SSL-Gladiator
Alleen het monster is de moeite (2/5). De film is te Amerikaans, te simpel, kan totaal niet boeien en vol clichés. Totaal geen aanrader !
finaldestiny
Ja en nu zijn ze dus lekker bezig met een deel 2, kun je het voorstellen.
ja ik wel, toffe film toch

MonsterVerse compleet: alle 'Godzilla' en 'Kong'-films nu te zien op HBO Max

The Greatest Game Ever Played