Godzilla (1998)
Releasedatum: 1 oktober 1998
Bekijk via Viaplay
Plot Godzilla
"Size does matter."
Door jaren atoomproeven in de Stille Oceaan, is een enorm beest ontstaan: Godzilla. Het monster is wakker en stevent rechtstreeks op New York City af. De Amerikaanse regering stelt direct een onderzoeksteam samen. Nick Tatopoulos (Matthew Broderick) maakt deel uit van dit team. Zijn taak: onderzoeken wat Godzilla naar New York City heeft gedreven. Nick gaat samen met het leger achter het enorme beest aan, met maar één doel: Godzilla vernietigen voordat hij alles en iedereen verplettert.
Dr. Niko Tatopoulos
Lucy Palotti
Dr. Elsie Chapman
Sergeant O'Neal
jack-sparrow
deze godzilla is echt goed.
en een goede muziek.
somebody
godzilla is de shit meer kan ik niet zeggen 4.0
ikkelaura
dit is de echte shit.
wat een super film ik hou helemaal niet van science-fiction maar deze was wel leuk. 5*
kiriyama
Shit is het goede woord voor deze film.
Wassup !
Deze film vond ik goeie science-fiction. Begin vond ik niet zo goed maar naar het einde toe wel. Leuke film 3***
RubenMeintema
Beetje vreemd: kernproeven worden doorgaans gehouden in de Stille (verre) Oceaan, zodat zo weinig mogelijk MENSEN (!!!) er last van hebben.
Hoe komt Gojira dan ineens in New York terecht? Kijk, het is natuurlijk logisch dat als je de schrik er bij het Amerikaanse publiek in wilt hebben, je New York City moet vernietigen, de trots en het symbool en de economische, en culturele hoofdstad van Amerika. Dat wisten de terroristen ook, ik weet dat ook.
Maar zou het niet veel logischer zijn dat Gojira Tokio vernietigt (wat hij al een aantal keren gedaan heeft) of Los Angeles? Nee, niet in een film, want veel Amerikanen zelf zien Los Angeles en heel California liever in de oceaan verdwijnen, dat wordt zelfs door Amerikanen nog al decadent en natuurlijk te liberaal gezien.
Maar logisch is het niet.
JurassicPark
ik snap het niet hoor zo een goede film en dat de special efechts zo mooi zijn enzo en tog zo een lage score? ik vind het een super film
TerrorBird
haalt het bij lange na niet bij jp 1 en 2
maar verslaat jp 3 HANDSDOWN
Kevin13
een slechte film met een slecht verhaal.
special effects 0.5/5
acteurs 1/5
verhaal 0.5/5
dat is 2/5. superslecht dus. Maar aan de andere kant is het wel een toprecord. een slecht film die 2/5 haalt. dat moet je toch maar kunnen.
Black-Pearl
Deze film is geweldig!! kan hem steeds weer opnieuw bekijken!..
*** dikke 5!!!
cokken
Toffe film dit!
De Special Effects zijn gewoon geweldig, Oké het verhaal is niet super, maar toch sterk en goed genoeg om een in mijn ogen goede film te maken
Ik snap echt niet dat deze maar zo laag scoort
Een dikke 4.0
xenne
special effects zijn soms wel geslaagd, maar 't verhaal is belachelijk. je kan deze film nog het best gaan waarderen als komedie, maar toch wel een erg lange zit ... 2
WeZet
Wat een gave film is dit. Mooie Special Effects en een cool monster in de hoofdrol! Dat doet het hem denk ik.
*4.5*
Wassup !
Ga stem verhogen dit is een heel vermakelijke film
. Deze heeft een veel te lage score voor deze toch geslaagde 'Godzilla'
!!!!! 3.5/5 Zeker kijken heel mooie effecten.
dumble
ik heb um pas weer op de tv gezien, ik vraag me af of er ook nog een godzilla 2 komt. aangezien er nog een eitje uitbreekt op het einde van de film ..
Ik vind overigins deze versie wel goed, special effects ware niet zo goed natuurlijk maar tis ook 1998 he
psycholamp
- 1960 berichten
De film is wel leuk om te kijken, alleen duurt het wat te lang allemaal. Er had wat mij betreft meer vaart in mogen zitten. Best wel leuk.
Spartaan
Deze film is nog slechter dan Wild Wild West. Oh hemels, ik wou mijzelf op een gegeven moment aan een boom in de achtertuin hangen, zoveel spijt heb ik gekregen van het zien van deze top op the flops.
Geen moment brengt de regisseur spanning, waardoor de film op een nog tragere tempo dan het monster Godzilla zelf loopt. Geen moment ben ik op het puntje van mijn stoel gaan zitten van de schrik, geen angst, helemaal niets.
Het acteerwerk was nog dramatischer dan een gemiddelde aflevering van Mr Bean. De hoofd- en bijrolspelers namen hun werk duidelijk niet serieus en lieten zich van hun zwakste kant zien. Enige die de film probeerde te redden was Jean Reno.
Het monster zelf was al helemaal een lachtertje, het leek zo uit een goedkope Japanse computerspel te zijn geknipt en in de film gemonteerd. Ongelooflijk en onrealistisch. De dino`s uit JP I, II en III zijn wezens van vlees en bloed vergeleken met Godzilla.
Mogen er minder van dit soort prullaria op de markt komen. Het wordt tijd dat Roland Emmerich gaat beseffen dat het kijkerspubliek niet slechts uit blinde schapen bestaat.
1,0 (niet voor de film, maar voor Jean Reno)
Glacius
Opzich een aardige film, maar inderdaad is de cast 'op Reno na' erg jammer.. Ik vond de acteurs zo nu en dan een beetje te kinderachtig overkomen en het had van mij best wat serieuzer en donkerder gemogen.. Toch maakte Godzilla (als monster -niet film) wel indruk vond ikzelf en de effecten waren voor zover ik me nu voor de geest kan halen best goed..
%%%%%%
Vond wel een grappige film.Maar veel van gehoort en is me erg tegengevallen.Godzilla is wel mooi gemaakt maar de rest zeker niet !Het einde was ook erg voorspelbaar 2 sterren
Crimson35
Blijft toch wel leuk, inmiddels al heel wat keren gezien (jeugdsentiment he) Maar vind hem nog steeds wel de moeite waard
Jammer dat er nooit een vervolg is gekomen omdat die ene dino het toch overleeft!
thomzi50
- 1991 berichten
Vooral logisch dat er geen vervolg is gekomen, want dit is toch wel bijzonder slecht allemaal.
arne66
special effects ware niet zo goed natuurlijk maar tis ook 1998 he
Moet je anders eens kijken naar Dragonheart 1. Die is uit 1994 volgens mij en daar zijn de visual effects ook mooi voor.
mariekjuh1982
Dit is echt mijn lievelingsfilm. Ik weet dat de meeste mensen de film zwaar tegen vonden vallen, maar ik hóu er van. Alleen dat Godzilla op het eind dood gaat, vind ik erg verdrietig.
ronengel
Dit...was echt een baggerfilm.
Zelfs in mindere films ontdek ik vaak wel iets dat mij positief stemt, maar deze film is het gelukt; er was niets te vinden.
Godzilla heeft last van hetzelfde probleem als meneer P. Diddy en de rest van Amerika; pure grootheidswaanzin.
Wat een nare film, wat een slechte soundtrack en waarom moet dat 134 minuten duren.
1* voor mijn moeite
fluppebxl
Normaal 2,5; het overstijgt de middelmaat absoluut niet, maar toch nog een 3 voor enkele leuke jokes.
Captain Pervert
Ik vond hem wel leuk. Alleen al omdat de A-Team Chinees (Al Leong) erin zit (aan het begin, in dat vrachtschip). Zoals altijd is hij dood binnen 5 seconden screentime.
hellblazer93
Ach.. Wel een leuke film om weg te kijken met goede actie-scenes en leuke special effects maar niet echt bijzonder.. Acteerwerk wel aardig maar de grootte is wel ietsjes overdreven vind ik. 3.0*

MonsterVerse compleet: alle 'Godzilla' en 'Kong'-films nu te zien op HBO Max

The Greatest Game Ever Played